Bedste Dublin Rejsetips

Det er en unik oplevelse at have mulighed for at tage en tur til Dublin. Nyd hvert sekund af dit ophold ved at følge de vigtige tips, jeg deler med dig nedenfor.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

Bedste  Dublin Rejsetips

Gader i Dublin, Irland | ©Sean MacEntee

Planlægger du en rejse for at se de vidundere, som Dublin har at byde på? Jeg er glad på dine vegne! Denne destination har, som alle andre byer i verden, sine særlige kendetegn, som du bør kende, før du rejser, for at undgå ubehagelige overraskelser og reducere uforudsete hændelser.

Der er mangeattraktioner i Dublin, og på denne liste vil jeg dele alt det med dig, du skal vide for at få en perfekt ferie.

1. Vejret i Dublin kan være uforudsigeligt

Dag i parken| ©Giuseppe Milo
Dag i parken| ©Giuseppe Milo

Nu ved du sikkert, at Irland er et land, der er berømt for sit våde og ekstremt uforudsigelige vejr; du kan vågne op en sommermorgen på en solskinsdag og se solen forsvinde inden middag for at give plads til vind og regn.

De lokale hævder, at der er dage, hvor det er muligt at opleve alle fire årstider på én dag.

Mit råd? Lad dig ikke overvælde af det, men integrer det som en del af det eventyr, det er at lære Dublin at kende, f.eks. ved at booke en guidet tur i Dublin, men forbered dig selvfølgelig på alle vejrforhold ved at medbringe det, du skal bruge for at holde dig komfortabel og tør: gummistøvler, paraplyer, gummistøvler, en let frakke eller vintertøj afhængigt af, hvornår du rejser.

Book en guidet tur i Dublin

2. Find ud af det bedste tidspunkt at rejse til Dublin på

Regnfuld sommer| ©Janette Kelly
Regnfuld sommer| ©Janette Kelly

Når det gælder Irland generelt, men især Dublin by, er turismen meget sæsonpræget. Find ud af, hvad der er lavsæson og højsæson, og vælg efter dine rejsemål.

  • Højsæson: Sommereni Dublin, især månederne juli og august, er højsæson for turister. I disse måneder kan det være lidt dyrere at besøge Irland, og indkvarteringsmulighederne fyldes meget hurtigt op. Book så lang tid i forvejen som muligt.
  • Mellemsæson: April, maj, juni, september og oktober er lavsæson med godt vejr, ideelt til at udforske byen i dybden.
  • Lavsæson: Lavsæsonen er knyttet til vintermånederne i Dublin. Ud over det kolde vejr kan nogle landlige attraktioner i udkanten af Dublin være lukkede eller have begrænsede åbningstider på grund af de korte dage.

Book din cykeltur i Dublin

3. Tag bussen for at spare tid og penge.

Sightseeingbus gennem Dublins gader| ©bug weiser
Sightseeingbus gennem Dublins gader| ©bug weiser

Som du vil bemærke, når du tilrettelægger din rejse til Dublin, er de fleste af byens attraktioner inden for rækkevidde. For eksempel kan du fra Trinity College nemt komme til forskellige interessante steder som Temple Bar, Museum of Archaeology eller den ikoniske Grafton Street.

Andre lige så vigtige attraktioner, som Guinness Storehouse eller Kilmainham Gaol, ligger dog lidt længere væk. Du kan tage offentlig transport, men turistbusser i Dublin er den mest effektive måde at komme rundt i byen mellem de store attraktioner. Og det bedste? Du kan købe et flerdageskort.

Book din sightseeingbus i Dublin

4. Om drikkepenge og hvordan man betaler i Dublin

The Church Pub| ©William Murphy
The Church Pub| ©William Murphy

I Dublin, og Irland generelt, er drikkepengekulturen ikke så indgroet som på andre destinationer, og selvom serviceudbydere ikke lever af drikkepenge, er de velkomne. Tag disse tips om drikkepenge i Dublin til efterretning og anvend dem afhængigt af det sted, du besøger, eller den aktivitet, du er i gang med.

  • På pubber, barer og restauranter: Det er helt acceptabelt at give mellem 10 og 15 % i drikkepenge.
  • Turledere på betalte ture: Mellem 10 % og 15 %.
  • Gratis ture: Minimum omkring €10 pr. person.
  • Taxaer: Drikkepenge er ikke påkrævet eller forventet i taxaer, men du kan give drikkepenge, hvis du vil.

Book din pubcrawl i Dublin

5. Køb et Dublin Pass

Køb af Dublin Pass| ©Lisa Fotios
Køb af Dublin Pass| ©Lisa Fotios

Dublin Pass er en vidunderlig ressource, som jeg varmt anbefaler til alle førstegangsbesøgende i Dublin og især til dem, der planlægger et kort ophold i byen. Du kan købe et all-inclusive Dublin Pass for en dag og få gratis adgang til byens mest ikoniske attraktioner. Du kan også bruge Hop on and Off-bussen, så mange gange du vil i løbet af dagen.

Før du betaler, skal du tjekke, hvilke attraktioner der er inkluderet, og bekræfte, at de attraktioner, der fanger dit øje, er inkluderet. Den bedste måde at købe Dublin Pass på er at købe det online før din rejse.

Køb dit Dublin All-Inclusive Pass

6. Smag den lokale mad, og besøg Guinness-bryggeriet.

Irsk morgenmad| ©Jesse
Irsk morgenmad| ©Jesse

Hvis du besøger Dublin, må du ikke gå glip af den irske mad- fra irsk gryderet, boxty-pandekager, colcannon og fish and chips, det er værd at prøve lidt af det hele. Hvad angår drikkevarer, er Guinness-øl - du kan lære om dens oprindelse ved at booke billetter til et besøg i Guinness Storehouse - ogirsk kaffe et must på ethvert besøg i byen.

Det bedste sted at spise irsk mad er på de traditionelle irske pubber. Disse steder tilbyder mad af god kvalitet og er meget imødekommende over for turister, så sørg for at besøge byens bedste pubber under dit ophold.

Book en madtur i Dublin

7. Hold dig ikke kun til hovedstaden

Klipperne ved Mohe| ©njaminjami
Klipperne ved Mohe| ©njaminjami

Dublin er ikke uden grund landets mest populære turistby: Fra arkitekturen til slottene til den rige historie og pubkulturen er den irske hovedstad en by, man kan forelske sig i.

Men hvis du spørger en irer til råds, vil de sige, at du skal få mest muligt ud af din rejse og udforske de mange andre unikke destinationer, som landet har at byde på. Og det bedste? Der er alle mulige organiserede ture, der afgår fra Dublin hver dag, så du kan opleve Irland uden besvær og planlægning.

Der er helt sikkert masser af drømmedestinationer, men her er blot et par ideer:

Kerry-tur fra Dublin

8. Lær at finde rundt i Dublin

Tog til Dublin| ©Giuseppe Milo
Tog til Dublin| ©Giuseppe Milo

Når du skal rundt i Dublin og omegn, er det vigtigt at overveje de transportmuligheder, der findes. De er alle gyldige, men vælg den, der passer bedst til dine behov.

Kom rundt i Dublin med offentlig bus

En af de mest udbredte og anvendte tjenester i byen er den offentlige busservice, som er ret god, punktlig og effektiv. Desuden når den ud til stort set alle hjørner af landet.

Kom rundt i Dublin med tog

Togene er meget hurtige og behagelige, men de når ikke alle destinationer. Hvis de steder, du gerne vil besøge, kan nås med tog (eller i det mindste en del af vejen), skal du ikke tøve et sekund. Togene skal bestilles i forvejen, især i myldretiden.

At komme rundt i Dublin i bil

I betragtning af de offentlige transportmuligheder og de mange udflugter, der er til rådighed, mener jeg ikke, at det er nødvendigt at leje en bil i Dublin, men hvis du alligevel vælger at gøre det, skal du huske, at Irland kører i venstre side.

Køb dit Dublin All-Inclusive Pass

9. Spar penge med et Heritage Pass.

Dublin Slot| ©Bjørn Christian Tørrissen
Dublin Slot| ©Bjørn Christian Tørrissen

Interesseret i arkitektur og historie? Overvej at købe Heritage Pass, når du ankommer til Dublin. Det er et særligt pas, der er designet til at se de fleste af landets kulturelle og turistmæssige højdepunkter, så i modsætning til Dublin Pass er det ikke kun gyldigt i Dublin.

Specialpasset omfatter en lang række attraktioner som de smukke Dublin Castles, forskellige nationalparker, mindehaver og mange monumenter i og omkring hovedstaden. Alt dette til en pris på omkring 28 euro. Når du lægger den individuelle pris for at besøge attraktionerne sammen, vil du sandsynligvis ende med at spare.

Book en sightseeing-bustur i Dublin

10. Oplev byen med en sightseeingtur

Rundt i Dublin| ©Gregory Dalleau
Rundt i Dublin| ©Gregory Dalleau

Når man lige er ankommet til Dublin, er en af de bedste måder at lære byen at kende på og få et hurtigt glimt af de mest interessante steder uden tvivl en sightseeingtur rundt i byen.

Du vil finde mange interessante alternativer, så jeg opfordrer dig til at udforske de tilgængelige muligheder og booke den, der passer bedst til dine interesser. Historiske ture i Dublin; madture; gåture; cykelture i byen; spøgelses- og mysterieture; og mange flere. Du har masser af muligheder!

Book din guidede tur i Dublin

11. Gratis internetforbindelse i Dublin

Internetforbindelse| ©Aditya Singh
Internetforbindelse| ©Aditya Singh

Hvis du går rundt i byen og har brug for en internetforbindelse, er der steder i Dublin, hvor du kan få gratis wifi, såsom byens pubber og alle Starbucks-caféer.

Derudover har Dublins bystyre lanceret et initiativ med gratis internet-hotspots på udvalgte steder i byen. Derudover tilbyder mange lokale virksomheder og etablissementer denne service gratis.

Du kan gemme hjemmesiden, der visergratis Wifi-hotspots i Dublin, før din rejse og være forberedt på eventuelle nødsituationer.

12. I Irland skal du bruge en strømadapter

Irsk stik| ©Fiona MacGinty-O’Neill
Irsk stik| ©Fiona MacGinty-O’Neill

Når du pakker kufferten til din rejse til Irland, skal du huske på en meget vigtig ting: Irske stik er trefasede, så for at kunne bruge dit udstyr skal du købe en adapter.

Den bedste plan er altid at købe den adapter, du har brug for, før din rejse, men hvis du af en eller anden grund har glemt den, kan du købe den i selve byen. Det er bedst at tage til den berømte shoppinggade O'Connell Street i Dublins gamle bydel for at få fat i det nødvendige udstyr.

13. Sproget er vigtigt

Engelskundervisning| ©Pixabay
Engelskundervisning| ©Pixabay

Husk, at Irland ligger på en ø, hvor de officielle forfatningssprog er engelsk og gælisk, så gader og skilte er altid på begge sprog.

Alle indbyggere taler engelsk, så hvis du kan kommunikere effektivt på engelsk, burde du ikke have nogen problemer. I turistområderne vil du også finde personale, der kan kommunikere på spansk eller andre populære sprog.

Selv om du har et fremragende kendskab til engelsk, skal du ikke være bekymret, hvis du finder det lidt svært at forstå de lokale i starten, især i områderne uden for Dublin. Sandheden er, at irerne bruger en masse slang, som sammen med en tyk accent til tider kan gøre kommunikationen vanskelig.

14. Vær opmærksom på byens åbningstider

Phoenix Park| ©Alain Rouiller
Phoenix Park| ©Alain Rouiller

Dette tip er især vigtigt, når man er på farten i byer uden for hovedstaden: I Irland betragtes søndag som en hviledag, og mens mange butikker og attraktioner er åbne, er andre det måske ikke, eller de har begrænsede åbningstider.

Denne regel gælder også for nationale helligdage. Mit råd? Når du planlægger din rejse, så tjek omhyggeligt, hvilke attraktioner eller butikker du vil besøge om søndagen, og tjek åbningstiderne for hver af dem.