Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

12 aktiviteter i Dublin for børn

Dublin med børn er altid en god idé, men at rejse med dem kræver altid, at man lægger nogle specifikke planer, så de ikke keder sig.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

8 minutters læst

12 aktiviteter i Dublin for børn

Dublin, Irland | ©Sean MacEntee

Dublins mange seværdigheder og aktiviteter gør det til en fantastisk destination for et par dages ferie. Men hvis du rejser med børn, er du måske i tvivl om , hvad du kan lave med dem, så de ikke keder sig.

Heldigvis er den irske hovedstad en ideel destination til at komme i kontakt med naturen uden at forlade byen. I de varmere måneder kan du vandre gennem parkerne og langs kysten. Om vinteren er der heller ingen mangel på indendørs aktiviteter for hele familien- læs videre for at finde ud af, hvad de er!

1. Hold øje med de lokale nisser

På Leprechaun-museet| ©Darren N
På Leprechaun-museet| ©Darren N

I irsk folklore er leprechauns små, skæggede mænd klædt i grønne dragter, sko med spænder og høje hatte. De er ensomme af natur, bor på afsides steder og vogter over skatte. Ifølge legenden finder de begravede guldmønter, graver dem ud og gemmer dem i gryder for enden af regnbuer.

Leprechaun Museum er det ideelle sted at lære om irske myter og tage på en rejse tilbage til barndommen. Et af de mest populære områder er rummet med gigantiske genstande, så børnene kan føle sig som rigtige nisser.

Kulturinstitutionen ligger i centrum af Dublin, halvvejs mellem floden Liffey og den centrale Parnell Street (1 Jervis Street). Men hvis dine børn er lidt ældre, kan du vælge en spøgelsesbustur, hvor du vil høre typiske irske uhyggelige historier.

Book en spøgelsesbustur

2. Kryds byen uden at gå for langt

Sightseeingbus gennem Dublins gader| ©bug weiser
Sightseeingbus gennem Dublins gader| ©bug weiser

Dublin er en mellemstor by, som er nem at gå rundt i. Men når man rejser med børn, er det bedst ikke at gå lange afstande. En god måde at gøre det på er at booke en hop on/hop off-bus

Der findes flere ruter, hvoraf nogle fokuserer på det gamle centrum af den irske hovedstad, mens andre når længere væk, f.eks. til havnefronten eller Guinness Storehouse. Turistbusser er ofte inkluderet i Dublin Pass.

Book din sightseeingbus i Dublin

3. Flugt til Cork

Modeljernbanelandsby i West Cork| ©njaminjami
Modeljernbanelandsby i West Cork| ©njaminjami

Hvis du bliver i Dublin i fem dage eller deromkring, kan du benytte lejligheden til at besøge en nærliggende by. Til familieture anbefaler jeg altid en tur til Cork, Irlands næststørste by. Den er lille af størrelse, og der er masser af aktiviteter for de små i familien.

Den ligger på øens sydkyst og er let at gå til. Efter en spadseretur ved foden af St. Fin Barre Cathedral og Blarney Castle kan du bruge resten af dagen på følgende attraktioner:

 • Inish Beg Estate: en skattejagt specielt designet til børn (Baltimore, West Cork).
 • West Cork Model Railway Village: en miniature af de landsbyer, der voksede op langs den gamle jernbanelinje. Der er også et lille tog, som børnene kan klatre ombord på (Inchydoney Road, Clonakilty).
 • The Donkey Sanctuary- et fristed for mere end 1.800 æsler og muldyr, som er føjelige dyr, der er nemme for børn at klappe (Liscarroll, Mallow).
 • Airtastic: et stort indendørs område med hoppeborge, trampoliner, bowling og andre attraktioner. En god mulighed i tilfælde af regn (Unit 5, Eastgate Retail Park, Little Island, Co. Cork).
 • Toy Soldier Factory: en miniaturefabrik, der arrangerer maleworkshops, så børnene kan farvelægge de figurer, de ønsker. Anmeldelserne er fremragende (Kilnamartyra).
 • Fitzgerald Square Playground: en meget komplet legeplads. Den har en 2,6 meter høj klatrevæg, et træslot og en båd, rutsjebaner, gynger og en klatrepyramide.

Book din rejse til Cork

4. Rundtur i Dublin på den sjove måde

Cykling for børn|©C.e.r.e.z.a.
Cykling for børn|©C.e.r.e.z.a.

Børn er som regel ikke meget for at gå rundt i en by i timevis, og det kan gøre det lidt svært at rejse med dem. Men den gode nyhed er, at der i Dublin, som i andre turistbyer, som regel er et alternativ, som børnene elsker: cykling.

I Dublin kan du booke en cykeltur rundt i byen og opdage byen, mens dine børn har det sjovt. Disse ture varer normalt omkring to en halv time, en mere end acceptabel tidsplan, så børnene ikke begynder at blive trætte.

Plus, det bedste er, at der er et forfriskningsstop, som også hjælper børnene med at fortsætte med ruten uden problemer. Efter min mening er cykelture den bedste måde for voksne og børn at nyde at opdage en ny by sammen.

Book en cykeltur i Dublin

5. Oplev byen fra vandsiden

Kaptajn på båden|©Janspen
Kaptajn på båden|©Janspen

Hvis der er en anden form for transport, som børn elsker som et alternativ til at gå, så er det helt sikkert båden eller krydstogtet. Og det er selvfølgelig også meget populært blandt større børn.

De små nyder som regel udsigten fra vandet og er fascinerede af at være om bord på denne type båd. Desuden varer turene normalt ikke mere end en time, hvilket hjælper dem med ikke at blive desperate og nyde hele oplevelsen.

Udsigten over hele byen vil være utrolig, og du vil kunne se symbolske steder som Ha'penny Bridge, Custom House og Docklands-kvarteret, blandt andre, i det fjerne. Jeg anbefaler, at du booker et krydstogt i Dublin på forhånd, hvis du virkelig vil nyde oplevelsen, især i højsæsonen, hvis du ikke vil løbe tør for plads.

Book et krydstogt i Dublin

6. Udforsk byens største park

Phoenix Park| ©Alain Rouiller
Phoenix Park| ©Alain Rouiller

Phoenix Park er Dublins grønne lunge. Parken blev anlagt i det 18. århundrede af James Butler, hertug af Ormonde og vicekonge af Irland. Selvom området oprindeligt var beregnet til militære manøvrer, blev det hurtigt omdannet til et jagtreservat for adelen. De hjorte, der traver over engene, er efterkommere af de hjorte, der blev introduceret for århundreder siden.

I dag dækker Phoenix Park et område på over 700 hektar og er en af de ældste i Europa. Hvis du vil have dine børn til at se disse Bambis på nært hold, anbefaler jeg et besøg i løbet af ugen, helst om morgenen.

Anbefalinger til besøg i parken

 • Hjortene er normalt på marken nær Papal Cross, overfor de amerikanske ambassadørers residens og i nærheden af Castleknock.
 • Det er ikke tilladt at fodre eller klappe hjortene.
 • Hvis du rejser i december, er det et must-see, da der er loppemarkeder, trylleshows, dukketeater og rideture.

7. Genoplev fortiden i Dublinia

Dublinia| ©DXR
Dublinia| ©DXR

Vil du gerne vide, hvordan livet var i middelalderen, eller hvordan livet var på et vikingeskib? For at finde svar på disse spørgsmål anbefaler jeg, at du tager dine børn med til Dublinia, et interaktivt museum dedikeret til Dublins historie, fra de nordlige krigeres tid til i dag.

Dublinia fortæller historien om byens vigtigste vartegn gennem interaktive udstillinger og andre aktiviteter, herunder nogle for de mindste. Museet ligger i Christ Church på Saint Michaels Hill og er åbent fra kl. 10.00 til 17.30.

Inden for gåafstand ligger et af byens største vartegn, Christ Church Cathedral, så voksne kan også nyde besøget.

8. Oplev Irlands smukke strande

Dollymount Strand Strand| ©Darren Sweeney
Dollymount Strand Strand| ©Darren Sweeney

Hvis dubesøger Dublin om sommeren, har du mulighed for at nyde kysten. Irland er et naturparadis med vidunderlige strande som Banna Strand, Inchydoney og Dog's Bay. Men du behøver ikke at bevæge dig langt væk fra hovedstaden for at nyde havet.

Læs videre for at opdage de bedste strande nær Dublin, hvor børnene kan svømme, lege og bygge sandslotte.

 • Bray: Hvis dine børn er i alderen 8-16 år, kan de prøve kræfter med surfing, kajakroning og SUP. Andre populære aktiviteter er Squirrel Scramble, ture til Bray Head Hill og Sea Life Aquarium. Fra Dublin skal man blot tage det elektriske tog DART (Dublin Area Rapid Transit) til stoppestedet Bray (Daly).
 • Dollymount Strand: Dette er den strand, der ligger tættest på Dublins centrum, og mens børnene leger i sandet, kan du tage en kop kaffe på Happy Out. For at komme dertil fra centrum skal du bare tage bus 20 og stå af ved stoppestedet Bull Beach.
 • Howth: Før du tager til stranden, kan du gå en tur mellem havnen og molen for at se sælerne. Der er fire strande i byen, og de mest familievenlige er Claremont og Balscadden Bay. Det er nemt at komme hertil, bare tag DART og stå af ved Howth.
 • Dun Laoghaire: Familier med små børn vælger ofte Sandycove på grund af det rolige, lave vand. Igen kan du komme hertil med DART (til Sandycove og Glasthule stop).
 • Portmarnock: Den smukkeste strand er uden tvivl Velvet Strand. Tag H2-bussen til stoppestedet Coast Road, stop 3616.

9. Træd ind i et paradis for chokoholikere

The Chocolate Warehouse.| ©crashburns
The Chocolate Warehouse.| ©crashburns

I udkanten af den irske hovedstad ligger et must-visit for den søde tand: The Chocolate Warehouse. Turen starter med en kort video, der forklarer chokoladens historie.

Derefter ser du, hvordan chokolade og påskeæg bliver lavet, men det bedste kommer senere. Den tredje og sidste del er en workshop: Du får et forklæde på og pynter chokoladerne!

The Chocolate Warehouse drives af Natasha Caffrey, barnebarn af Thomas Caffrey. Navnet ringer måske ikke en klokke, men Thomas Caffrey er en rigtig institution. Han er kendt som "den irske Willy Wonka" og begyndte at lave slik i 1930, da han grundlagde Caffrey Confectionery. Hans mest berømte kreationer er Big Time-barer, Snowballs (skumfiduser overtrukket med chokolade) og Tea Cake-chokolader.

10. Beundre vilde dyr på nært hold

Fodring af dyrene i den zoologiske have| ©Sean MacEntee
Fodring af dyrene i den zoologiske have| ©Sean MacEntee

Tæt på Phoenix Park ligger et andet must-see stop på enhver rejse til Dublin: Zoo. Den består af forskellige levesteder, og højdepunkterne er:

 • Wolves in the Woods: genskaber junglen, hvor grå ulve lever og jager.
 • Kaziranga Forest Trail: de asiatiske elefanters hjem.
 • Sea Lion Cove: miljøet, der er vært for en koloni af californiske søløver.

For at komme hertil kan du vælge bussen. Rute 25, 26, 46A, 66, 66A, 66B, 67 og 69 stopper i nærheden af Dublin Zoo.

11. Gå ind i Dublins største eventyrpark

Fort Lucan Park| ©datarite
Fort Lucan Park| ©datarite

Hvis du besøger den irske hovedstad om foråret eller sommeren, kan du tilbringe en dag i Fort Lucan. Det er en klassiker i byen og besøges hvert år af tusindvis af turister og lokale.

De små kan rutsje ned ad de lange rutsjebaner, klatre i nettene på et piratskib eller prøve kræfter med Crazy Golf, en minigolfbane med vikingetema. Det er nemt at komme dertil med bus (linje C3 fra Merchant's Quay stop).

12. Søg tilflugt på voksmuseet

Uden for voksmuseet| ©Andrew Milligan sumo
Uden for voksmuseet| ©Andrew Milligan sumo

I tilfælde af regn og blæst kan du vælge en klassisk familieattraktion, National Wax Museum. Det ligger i Lafayette-bygningen på Westmoreland Street, kun en kort gåtur fra floden Liffey og statuen af Daniel O'Connell, et af byens vigtigste vartegn.

Blandt højdepunkterne er Chambers of Terror (med uhyggelige Hannibal Lecter og Dracula) og Wax World, et sted med Batman, Peppa Pig, Harry Potter og andre berømte figurer.

Er Dublin en god by at tage til som familie?

Dag i parken| ©Giuseppe Milo
Dag i parken| ©Giuseppe Milo

Selvfølgelig er det det! Først og fremmest er den irske hovedstad lille og nem at komme rundt i til fods eller med offentlig transport. Irland er også berømt for sin pragtfulde natur, og de varmere årstider (f.eks. maj) er ideelle til gåture.

De mest anbefalede byruter er:

 • North Bull Island
 • South Wall Walk: en gåtur, der starter ved Pigeon House Road og slutter ved Poolbeg Lighthouse.
 • Dodder Walk: en sti langs bækken af samme navn.

Dublins parker er perfekte til jogging og afslapning, og i tilfælde af regn kan du stadig nyde naturen i National Botanic Gardens, som huser planter, blomster og buske i store drivhuse.

Af andre indendørs muligheder kan nævnes Funtasia Drogheda (et vandland med rutsjebaner, svævebaner og andre attraktioner) eller Jump Zone, en sportspark med trampoliner.