Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at gøre i Dublin om sommeren

Sommeren anses for at være den bedste årstid at besøge Dublin på takket være det behagelige vejr. Det er derfor, jeg deler de bedste alternative planer med dig for at nyde Irlands hovedstad om sommeren.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

7 minutters læst

10 ting at gøre i Dublin om sommeren

Sommer i Dublin, Irland | ©Giuseppe Milo

Sommermånederne er de travleste turistmåneder i Dublin. De gode temperaturer tiltrækker tusindvis af besøgende til den irske hovedstad, og køer er mere almindelige ved de vigtigste monumenter og turistattraktioner. Det er derfor tilrådeligt at vide, hvad der er de bedste planer, væk fra de sædvanlige ting at lave i Dublin, i sommermånederne.

Disse planer inkluderer at besøge nogle af byens parker, hvor der er uendelige aktiviteter at lave, ture og udflugter rundt i Dublin og udkanten for at undslippe trængsel og travlhed eller bare nyde det gode vejr på en terrasse med en kold øl. Men Irland er stadig Irland. Regn er også almindeligt forekommende om sommeren, og det skal man være forberedt på.

1. På picnic i Saint Stephen's Green Park

Eftermiddag i St Stephen's Park| ©Dronepicr
Eftermiddag i St Stephen's Park| ©Dronepicr

Dublin er fuld af parker og grønne områder, der er ideelle til sommerdage. Saint Stephen's Green er en af de mest besøgsværdige på grund af parkens skønhed og gode beliggenhed i hjertet af byens centrum, lige ved den populære Grafton Street.

Parken blev bygget i en udpræget victoriansk stil og har områder med frodige træer, der giver god skygge, flere springvand og monumenter og enge til picnic. Picnic er en favoritaktivitet for Dublinere i sommermånederne, når vejret er godt.

Det er utvivlsomt en af de bedste parker at besøge og hygge sig i den friske luft med smukke omgivelser og en snack.

Book en guidet tur i Dublin

2. Forfrisk dig med en god øl på pubberne og terrasserne i Temple Bar

Inde i Palace Bar| ©David R
Inde i Palace Bar| ©David R

At drikke en øl på pubberne i Temple Bar er en klassiker i Dublin året rundt. Men det er kun om sommeren, at man kan gøre det på de terrasser, som nogle af dem har indrettet.

Resten af året gør regnen og kulden det umuligt at nyde en god irsk øl udendørs, så pubberne udnytter de gode temperaturer til at indrette nogle terrasser.

Hvis du vil vide, hvilke pubber der er de bedste i Dublin, kan du gøre det ved at klikke på dette link. Et andet alternativ er at besøge Guinness Storehouse og hente din belønning i form af en øl i baren med panoramaudsigt over byen. Der findes få bedre planer for sommeren.

Book en pubcrawl i Dublin

3. Tag en dagstur til Cliffs of Moher fra Dublin

Moher-klipperne| ©njaminjami
Moher-klipperne| ©njaminjami

Hvis Dublin er for lille til dig om sommeren, kan du altid tage på en af de hundredvis af dagsture, der afgår fra Dublin City.

En af de mest anbefalede om sommeren er en tur til Cliffs of Moher. Dette landskab er et af de smukkeste i Irland og derfor et af de mest besøgte, især om sommeren, når temperaturerne er varme nok.

Disse klipper ligger mere end 200 kilometer fra hovedstaden, men der arrangeres dagsture fra Dublin til dem og andre steder som Galway.

Hvis du har en dag til overs i Dublin, kan jeg varmt anbefale en dagstur til et af Irlands smukkeste steder.

Book en tur til Cliffs of Moher

4. Benyt dig af et par steder, hvor du kan søge ly for varmen... eller regnen

Trinity College| ©Ajay Suresh
Trinity College| ©Ajay Suresh

Ikke alle aktiviteter, vi foretager os om sommeren, behøver at foregå udendørs. Selvom det ikke er normen, er det muligt, at varmen en dag virkelig kommer, eller mere sandsynligt, at regnen dukker op. Til de dage er det altid en god idé at have en plan for at finde ly.

I dette tilfælde tilbyder Dublin flere alternativer. Start med de mange museer eller steder som Trinity College og dets bibliotek. Der er også flere destillerier, man kan besøge, byens to katedraler eller booke en guidet tur til Book of Kells og området omkring Dublin Castle.

Book en rundvisning i Book of Kells og Dublin Castle

5. En svømmetur ved Dublins strande

Dollymount Strand Strand| ©Darren Sweeney
Dollymount Strand Strand| ©Darren Sweeney

Det er sandt, at badning på strandene omkring Dublin kun er noget for de modige, selv om sommeren. Selv om vandet er koldt, er klare sommerdage perfekte til at booke en tur og tilbringe dagen på stranden.

Dublin har ikke nogen strand som sådan, men der er en række strande tæt på byen, som er et besøg værd. Velvet Strand i Portmanock, Dollymount Strand Beach, Burrow Beach, Balcarrickla, White Rock i Killiney og Inch Beach i Kerry er nogle af de smukkeste strande inden for 30 kilometer fra Dublins centrum.

Hvis du ikke er fan af kolde bade, er disse strande også perfekte til gåture, sport eller bare til at nyde den smukke natur.

Book en tur til Dublins strande

6. Kajaksejlads på floden Liffey

Kajaksejlads på floden Liffey| ©Michael Coghlan
Kajaksejlads på floden Liffey| ©Michael Coghlan

FlodenLiffey krydser Dublin fra vest til øst og deler byen i to. Det er omkring denne flod, at byen er vokset, og langs dens bredder ligger nogle af byens mest interessante seværdigheder. Om sommeren og især på klare dage er en af de bedste ting, man kan gøre for at nyde Dublin, at sejle i kajak langs floden.

Der er flere virksomheder på Liffeys bredder, der tilbyder denne mulighed med en guidet tur, hvor du vil opdage et andet perspektiv af byen, mens du nyder en behagelig kajaktur, der passer til alle, da du ikke behøver at have praktiseret denne aktivitet før.

7. Føl dig som en viking på en flodtur

Krydstogt på Liffey-floden| ©marchu50
Krydstogt på Liffey-floden| ©marchu50

Bådture på floden Liffey er meget populære, især om sommeren, når vejret er mere behageligt. Man kan leje et sightseeing-krydstogt, hvor man sejler på floden med en guide, men der er også andre muligheder for krydstogter, som er lidt anderledes.

Dublins tidlige historie er knyttet til vikingerne, og der er en særlig tur med vikingetema. Selvom du ikke sejler på et autentisk vikingeskib, sejler du på en båd ledsaget af guider, der er klædt ud som ægte vikinger, og som vil forsøge at få dig til at opleve turen fra denne kulturs perspektiv. Det er en oplevelse med vikingekulturen i centrum.

8. Tilbring dagen i Phoenix Park

Phoenix Park| ©Alain Rouiller
Phoenix Park| ©Alain Rouiller

En anden park, man ikke må gå glip af i Dublin om sommeren, er Phoenix Park. Næsten lige så stor som selve byen, mere end 700 hektar, har denne park æren af at være den største bypark i Europa. Man kan sige, at den mere ligner en skov end en park.

Det særlige ved Phoenix Park, som gør den unik, er, at den er hjemsted for dusinvis af hjorte, som man kan nærme sig og endda fodre. På grund af parkens størrelse er det en god idé at bruge flere timer på at se den i ro og mag og endda leje en cykel.

Inde i parken er der også nogle monumenter og endda en zoologisk have, hvilket gør den til en af de bedste sommerdestinationer.

9. Nyd Dublin Pride-festlighederne

Dublin Pride| ©Daniel Dudek
Dublin Pride| ©Daniel Dudek

En af Dublins største charmer ligger i den multikulturelle og tolerante atmosfære. Det er derfor, at Pride-festivalerne i slutningen af juni er en af årets begivenheder i byen. Da sommeren er festivalsæson, bruges disse festivaler til at fejre førstnævnte samt talrige Pride-arrangementer.

Ud over de sædvanlige parader og optog er byen også vært for koncerter, foredrag, udstillinger og utallige andre aktiviteter. I Temple Bar-kvarteret er pubberne også pyntet op til lejligheden, og den festlige atmosfære er mærkbar i hele Dublin.

10. Besøg Corkagh Park

Corkagh Park| ©Miroslav Krejcirik
Corkagh Park| ©Miroslav Krejcirik

Den sidste park på denne liste og også en fantastisk sommerdestination er Corkagh Park. Den ligger i den vestlige del af byen ca. 15 minutter fra centrum med offentlig transport. Forskellen fra andre parker i Dublin er, at denne park er fokuseret på familieaktiviteter og sport.

Hvis du rejser med børn til Dublin, kan du besøge eventyrskoven i selve parken og afslutte dit besøg med en picnic eller en cykeltur. Der er mange sportsbaner, en flod, der løber gennem parken, og endda fiskeområder. På grund af alt det, den har at byde på, er den blevet en populær sommerdestination.

Turisttal og priser i Dublin om sommeren

Dag i parken| ©Giuseppe Milo
Dag i parken| ©Giuseppe Milo

Højsæsonen i Dublin løber fra slutningen af maj til slutningen af september. Det er her, koncentrationen af turister i Irlands hovedstad er højest, og det er her, det er sværest at finde hoteller eller komme uden om køerne ved de største seværdigheder. Men det er langt fra overvældende, for turismen i Dublin er ret behersket.

Med hensyn til priserne gælder den grundlæggende regel, at jo større efterspørgsel, jo højere priser. Om sommeren, især i juli og august, er flybilletterne dyrere, og overnatningspriserne stiger en smule. Men der er ikke den store forskel i forhold til andre måneder.

Temperaturer i Dublin om sommeren

Regnfuld sommer| ©Janette Kelly
Regnfuld sommer| ©Janette Kelly

Sommeren i Dublin er ret mild og behagelig. Gennemsnitstemperaturen ligger mellem 10 og 20 grader, og juli er den varmeste måned, men på ingen måde en varm måned. Dublin er meget fugtig, hvilket betyder, at vindafkølingen er lavere end den faktiske temperatur.

Juli er også den måned med den klareste himmel. Men Irland mister ikke sin essens selv om sommeren, og regn er næsten uundgåeligt. Selvom sommeren er den tørreste tid på året, er chancen for regn i gennemsnit omkring 25%.

Hvad skal man pakke til et sommerbesøg i Dublin?

Pak dine tasker| ©Surface
Pak dine tasker| ©Surface

Tro ikke, at bare fordi det er sommer, skal du pakke din bagage, som om du skulle til en strand ved Middelhavet. Sommeren i Dublin er anderledes, og din bagage skal have plads til paraplyen og klipklapperne:

  • Det tøj, du skal medbringe, er let tøj og noget varmt tøj, da temperaturen er behagelig, men kølig. Bermudashorts og sommer-T-shirts er ikke det vigtigste.
  • Tag nogle trøjer eller noget varmere tøj med, især til om aftenen.
  • Der kan være nogle særligt solrige dage, så hvis du har lyst til at tage til en af Dublins nærliggende strande, så tag en badedragt med.
  • En paraply eller en mackintosh er stadig et must.
  • Dublin er hovedsageligt til fods, så dit fodtøj skal være behageligt.