Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 Bedste Museer I Siena

Siena er en lille by fuld af gamle bygninger, kirker og nogle af de bedste museer i regionen, hvilket gør den til det ideelle sted at lære om Toscanas historie, kunst og kultur.

Lorena Morales

Lorena Morales

10 minutters læst

10 Bedste Museer I Siena

Gaderne i Siena | ©Skaja Lee

Et af de ældste historiske centre ligger i Siena i Toscana, en lille by fuld af gamle bygninger, pladser, springvand, kirker og meget interessante museer, der indbyder til en historisk og kulturel rundtur i regionen.

Museumsbesøg er noget af det bedste, du kan se og gøre i Siena, da hele byen er forbundet med sin fortid, og i hver eneste gyde kan du indånde dens historie. Her vil jeg fortælle dig om de vigtigste museer i Siena, så du kan lære områdets kultur at kende i dybden.

1. Domkirken i Siena

Domkirken i Siena| ©Discovering the Globe
Domkirken i Siena| ©Discovering the Globe

Selv om det ikke rigtig er et museum, indeholder Sienas domkirke eller Duomo Santa Maria Assunta i Siena nogle af de vigtigste kunstværker i Siena og Italien. Et besøg i denne katedral er en af de bedste ture, du kan tage på i Siena.

Selve bygningen er et arkitektonisk vidunder med sin hvide marmorfacade med vandrette linjer i grønt og rødt marmor. Det horisontalt stribede marmormotiv findes også indenfor, hvor du kan se skulpturer af Michelangelo og kunstværker af bl.a. Donatello og Domenico Beccafumi.

Pavementet anses for at være noget af det mest interessante, du kan se i katedralen, af stor kunstnerisk skønhed, selv om du kun kan besøge det mellem slutningen af juni og midten af oktober, da man resten af året passer på turisternes fodspor.

Domkirken er en del af Domkomplekset, så med din billet kan du se Piccolomini-biblioteket, hvor der er fresker af Pinturicchio, krypten, Panorama del Facciatore, en af de smukkeste udsigter i Siena, og Porta del Cielo, som er en særlig rundvisning, hvor du kan se de utrolige malerier på lofterne på tæt hold. Turen omfatter også et besøg i San Giovanni-døbefonten, hvor dåben tidligere fandt sted, og Museo dell'Opera, som rummer de originale statuer fra facaden på den nye katedral.

Yderligere oplysninger

 • Åbningstider: dagligt fra kl. 10.30 til 17.00 om vinteren og fra kl. 10.00 til 19.00 om sommeren.
 • Beliggenhed: Piazza del Duomo, 8, 53100 Siena, Italien.
 • Adgangspris: for adgang til hele komplekset ca. 17 € for voksne, 5 € for børn mellem 7 og 11 år og gratis for børn under 6 år.
 • Anbefalinger: se venligst katedralens hjemmeside for at få oplysninger om helligdage og messeplaner.

Tag på en guidet rundvisning i Siena og katedralen til fods

2. Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo

Museo dell'Opera| ©Antonio Cinotti
Museo dell'Opera| ©Antonio Cinotti

Museo dell'Opera Metropolitana er et af byens vigtigste museer, som du kan få adgang til, hvis du køber en adgangsbillet til Duomo Complex, eller du kan besøge det på egen hånd. Det ligger på Piazza del Duomo ved siden af domkirken i en bygning, der er kendt som den nye domkirke. Den blev indviet i 1869.

Det huser de originale skulpturer, der prydede en del af katedralens sidefacade, som ikke blev færdiggjort på grund af den sorte død. Blandt de vigtigste værker, som du kan se på dette museum, er Duccio Di Buoninsegnas værker, især værket Majestæt, som prydede katedralens højalter.

På dette museum kan du også se den berømte renæssancestatue af Madonnaen og barnet med de fire keruber af Donatello og statuer i gotisk stil af Giovanni, Pisano og Jacopo della Quercia.

Museet er en del af Domkomplekset, så hvis du køber en billet til hele komplekset, kan du også besøge Sienas domkirke, Piccolomini-boghandelen, krypten og døbefonten med rabat. Det er vigtigt, at du, inden du tager af sted, orienterer dig om billetter til domkirken i Siena, hvordan du køber dem, deres priser og rabatter, så du har alle oplysninger om dette kompleks.

Flere oplysninger om katedralen

 • Åbningstider: hver dag fra 9.30 til 19.30 fra april til oktober. Resten af året fra kl. 10.30 til 17.30. Fra 26/12 til 6/1 fra 10.30 til 18.00. Helligdage fra 13.30 til 18.00 og før helligdage fra 10.30 til 18.00.
 • Entré: ca. 17 € for voksne (eller 20 € med Porta del Cielo-turen) og 4 € for børn fra 7 til 11 år (Opa si-pas).
 • Beliggenhed: Piazza del Duomo 8, 53100 Siena, Italien.

Besøg de bedste museer i Siena

3. Museet Santa Maria della Scala

Santa Maria della Scala-museet| ©Valerie C
Santa Maria della Scala-museet| ©Valerie C

Santa Maria della Scala-museet ligger i et kompleks af gamle bygninger, der engang fungerede som et hospital for pilgrimme, lige foran Sienas domkirke. Ud over en rejse gennem Sienas historie, kunst og kultur er bygningen udsmykket med fresker og værker af vigtige kunstnere.

Museet har et areal på over 20.000 kvadratmeter og 5 etager, hvoraf 4 er åbne for offentligheden, og er et af de 3 vigtigste museer i Siena.

Blandt de fresker fra det 15. århundrede, som du kan se på dette museum, skiller Reunion-freskoen af Domenico Beccafumi (16. århundrede) sig ud. Du kan også besøge Pilgrimssalen, som også har meget interessante fresker, nogle af dem af Domenico di Bartolo. I dette rum var der tidligere senge til de syge.

Museet er en del af museumskomplekset Santa Maria della Scala, som også omfatter børnekunstmuseet på tredje sal i komplekset, det nationale arkæologiske museum, Gaia-fontænen og andre attraktioner.

For yderligere oplysninger, se venligst

 • Adgangsgebyr: ca. 9 € pr. person.
 • Åbningstider: fra 15. marts til 15. oktober: dagligt fra kl. 10.00 til 19.00, undtagen torsdage fra kl. 10.00 til 22.00.

Resten af året: mandage, onsdage, torsdage og fredage fra kl. 10 til 17 og lørdage og søndage fra kl. 10 til 19. Der er lukket om tirsdagen.

 • Beliggenhed: Piazza del Duomo 1, Siena, IT 53100.

Køb din billet til Museum Santa Maria della Scala

4. Civic Museum og Palazzo Pubblico

Palazzo Pubblico| ©Anna Azarova
Palazzo Pubblico| ©Anna Azarova

Civic Museum ligger på første sal i Palazzo Pubblico, et tidligere regeringssæde. Dette palads ligger på byens centrale torv, Piazza del Campo, i nærheden af Siena-katedralen. På museet kan du lære om byens historie og de vigtigste kunstværker fra forskellige perioder. Fra terrassen kan du også se en smuk udsigt over Siena.

Civic Museum blev designet i 1930, og blandt de mest karakteristiske værker er Madonnaen med barnet af Simone Martini og Allegorierne og virkningerne af god og dårlig regering af Lorenzetti, fresker, der sammenligner en velregeret by med en dårligt regeret by.

I bymuseet kan du finde karakteristiske udstillinger fra guldalderen og værker af berømte kunstnere som Simone Martini, Duccio di Buoninsegna, Beccafumi og Aretino, blandt andre.

Palazzo Pubblico, der blev bygget mellem 1282 og 1310, er et af de mest repræsentative og elegante i Siena. Dens tårn er den berømte Torre del Mangia, en af de højeste bygninger i Siena (88 meter), som man kan bestige via trapper og nyde en af de smukkeste udsigter over byen. Gå ikke glip af disse oplyste bygninger, hvis du besøger Siena om natten.

Flere oplysninger om byen

 • Adgangsgebyr: ca. 10 € pr. person.
 • Åbningstider: dagligt fra kl. 10 til 18 fra november til 15. marts. Resten af året fra kl. 10.00 til 19.00.
 • Beliggenhed: Piazza del Campo, Siena, IT 53100.

5. Museum for tortur

Torturmuseet| ©shelly
Torturmuseet| ©shelly

Torturmuseet indeholder ca. 100 tortur- og henrettelsesinstrumenter, der blev brugt af menneskeheden fra det 16. til det 20. århundrede. Blandt de mest skræmmende udstillingsgenstande er kyskhedsbæltet, inkvisitorstolen, guillotinen og Nürnbergmadonnaen.

Et af de mest skræmmende udstillingsinstrumenter er rekken, en træseng, hvorpå folk blev tortureret ved at trække i deres lemmer. Men du kan også se mindre kendte instrumenter på dette museum, f.eks. piffero del Baccanaro og ragni spagnoli.

Et andet skræmmende udstillingsgenstand, som du kan se på dette museum, er kyskhedsbæltet, der blev brugt af ægtemænd for at forhindre, at deres koner blev voldtaget i deres fravær, og også for at forhindre dem i at være utro.

Museet skulle faktisk øge bevidstheden om menneskelig grusomhed og om vigtigheden af at respektere forskelle mellem kulturer og trosretninger. Hvis du ikke er alt for letpåvirkelig, kan du lære en masse om menneskehedens værste sider ved at gå rundt på udstillingerne på dette museum.

Læs mere om museet

 • Adgangsgebyr: ca. 10 € pr. person, med grupperabat.
 • Åbningstider: dagligt fra kl. 10.00 til 19.00. Om vinteren kun lørdage og søndage med reduceret åbningstid om vinteren.
 • Beliggenhed: Chiasso del Bargello, Presso Piazza del Campo, Siena, IT 53100.

6. Det nationale etruskiske arkæologiske museum i Siena

På det nationale arkæologiske museum i Siena| ©Hans Ollermann
På det nationale arkæologiske museum i Siena| ©Hans Ollermann

Det nationale etruskiske arkæologiske museum i Siena ligger også på Piazza Duomo, hvor det gamle hospital Santa Maria della Scala tidligere lå. Her kan du se meget gamle arkæologiske levn, der er fundet i regionen, hvoraf nogle stammer helt tilbage fra bronzealderen. Det blev indviet i 1933.

Det ligger i underjordiske rum, der stammer fra det 16. århundrede. Her kan du se arkæologiske levn som f.eks. grave, sarkofager og andre romerske genstande fra det 3. og 4. århundrede. Det rummer også private samlinger, f.eks. af Mieli, Petrucci og også af det kommunale bibliotek og Fysiokraternes akademi.

Et af de mest bemærkelsesværdige værker, som du kan se på dette museum, er de 13 urner af alabast, men du kan også se vigtige stykker bronze, mosaik, keramik og statuer. Det er et museum, hvor du kan lære om Sienas og regionens historie siden oldtiden.

Flere oplysninger om museet

 • Adgangsgebyr: ca. 9 € pr. person.
 • Åbningstider: Mandag til søndag fra kl. 10 til 19, undtagen tirsdage, hvor der er lukket. Torsdage er der åbent til kl. 22.00. Begrænsede åbningstider om vinteren.
 • Beliggenhed: Piazza Duomo, Complesso di S. Maria della Scala 2 - Siena.

7. Vandmuseum

Fontebranda| ©Ethan Gruber
Fontebranda| ©Ethan Gruber

I Sienas vandmuseum kan du lære om akvæduktsystemerne, kilderne og de forskellige artefakter fra tiden og byen samt om Sienas og regionens historie og geologi. Det ligger ved siden af Pescaia-fontænen og blev indviet i 2010.

Med din billet kan du se denne fontæne, bottini, multimedieudstillinger og også høre nogle vidnesbyrd fra byens ældste. Bottini er et system af underjordiske akvædukter, der stadig i dag forsyner byens gamle springvand. De dækker en samlet længde på 25 kilometer og har været i drift siden etruskernes tid.

Dette museum har også et rum kaldet " Fountain of Catchment", hvor du kan lære om Bottinis og deres springvanders historie. Siena har ikke nogen flod, så man tyede til et system af tunneler for at transportere det underjordiske vand til springvandene og fordele det i hele byen. Hvis du besøger Siena på to dage, kan du også besøge Fontebranda-fontænen, som er byens ældste springvand.

Flere oplysninger om springvandene

 • Entré: ca. 10 € pr. person. Det er tilrådeligt at reservere din billet på forhånd, da der kun er plads til 15 personer pr. skift.
 • Åbningstider: fra oktober til maj: mandag, onsdag og fredag fra kl. 10.00 til 12.00, lørdag og søndag fra 9.30 til 12.30 og fra kl. 15.00 til 19.00. Fra juni til september: torsdag, fredag, lørdag og søndag fra kl. 10.00 til 12.30 og fra 16.30 til 19.00.
 • Beliggenhed: Str. Fonti di Pescaia, 54, 53100 Siena SI, Italien.

8. Det nationale billedgalleri

Det nationale billedgalleri i Siena| ©Andrea Carloni
Det nationale billedgalleri i Siena| ©Andrea Carloni

Pinacoteca Nazionale di Siena rummer malerier, der tilhører den sienesiske kunstskole, fra middelalderen og ældre perioder. Dens vigtigste samling består af malerier på træ med forgyldte baggrunde fra det 14. og 15. århundrede.

Pinacoteca har til huse i to paladser, Palazzo Buonsignori og Palazzo Brigidi, der ligger side om side. Udstillingerne er arrangeret i kronologisk rækkefølge på museets forskellige etager.

Nogle af de mest berømte værker på dette museum er La Piccola Maestà og Bebudelsen af Ambrogio Lorenzetti samt Madonnaen af Duccio. Under besøget vil du kunne se værker af prominente kunstnere som Simone Martini, Pietro, Giovanni di Paolo, Sassetta, Matteo di Giovanni og Francesco di Giorgio Martini, blandt andre.

For yderligere oplysninger, se venligst

 • Entré: ca. 6 EUR for voksne. Rundvisninger (på italiensk) kan bestilles på forhånd på Pinacoteca's websted.
 • Åbningstider: Mandag til lørdag fra kl. 9 til 19, søn- og helligdage fra kl. 9 til 13. Nedsat åbningstid om vinteren. Gratis adgang den første søndag i måneden.
 • Beliggenhed: Via San Pietro 29 - 53100 Siena.

9. Kunstmuseum for børn

Museum for kunst for børn| ©Mart Museum
Museum for kunst for børn| ©Mart Museum

Kunstmuseet for børn har siden 2007 ligget i museumskomplekset Santa Maria della Scala. Det arrangerer arrangementer, workshops, spil og kunstneriske aktiviteter for børn og teenagere, så det er perfekt, hvis du kommer til Siena med børn. Det blev indviet i 1998.

Hovedformålet med dette museum er at bringe børn tættere på kunsten, mens de har det sjovt sammen med deres familie, venner eller skolegrupper. Her kan de deltage i rollespil, kreative laboratorier og mulighed for at lære ved at lege i en gruppe.

Desuden har museet særlige udstillinger for børn, både malerier og skulpturer samt videoer og fotografier, der er tilrettelagt på en didaktisk måde. Et af de mest bemærkelsesværdige rum er San Leopoldo, hvor der er værker med reference til barndommen, og hvor der også er mange læringsaktiviteter og didaktiske lege.

Flere oplysninger om museet

 • Adgang: gratis for børn under 11 år og ca. 9 euro for voksne - Åbningstider: fra kl. 10 til 19 fra den 15. marts til den 15. oktober, undtagen torsdage, hvor der er åbent fra kl. 10 til 22. Resten af året: mandage, onsdage, torsdage og fredage fra kl. 10 til 17, lørdage og søndage fra kl. 10 til 19. Der er lukket om tirsdagen.

 • Beliggenhed: Piazza del Duomo 1, Siena, IT 53100.

10. Accademia dei Fisiocritici Naturhistorisk museum

Accademia dei Fisiocritici Naturhistorisk Museum| ©DanieleDG
Accademia dei Fisiocritici Naturhistorisk Museum| ©DanieleDG

Accademia dei Fisiocritici Natural History Museum er et af de bedste museer i Toscana-regionen. Det har til huse i en bygning, der engang fungerede som et kamaldolese-kloster. Museet udstiller naturfund, der er gjort gennem to århundreder i regionen, og donationer.

Museet er bemærkelsesværdigt for sin anatomiafdeling, der er dedikeret til Paolo Mascagni, en anatom, der gjorde vigtige opdagelser, herunder en teknik til vævskonservering ved hjælp af kviksølv.

En anden afdeling er zoologiafdelingen, som udstiller forskellige udstoppede dyr, skeletter og insekter. Geologiafdelingen udstiller mineraler, klipper og fossile rester af forskellige dyr. Endelig indeholder botanikafdelingen mange udstillinger, f.eks. terracotta-svampe og lav-herbarier.

Yderligere oplysninger

 • Adgangsgebyr: ca. 6 EUR pr. person.
 • Åbningstider: mandag og fredag fra kl. 9.00 til 19.00, lørdag fra kl. 14.00 til 19.00 og tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 9.00 til 15.00. Lukket om søndagen.
 • Beliggenhed: Piazzetta Silvio Gigli, 2 53100 Siena.