Siena Katedral Billetter: Hvordan Man Køber, Priser Og Rabatter

Katedralen i Siena er en af hovedattraktionerne i Toscana og også et af de smukkeste og mest besøgte templer i Italien. Her er alt, hvad du behøver at vide for at nyde dit besøg.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

7 minutters læst

Siena Katedral Billetter: Hvordan Man Køber, Priser Og Rabatter

Siena-katedralen | ©Anajim

Vor Frue af Himmelfarts katedral er, sammen med Torre del Mangia og Palazzo Salimbeni, en af Sienas hovedattraktioner og et af de smukkeste religiøse templer i Italien, især på grund af dens arkitektoniske design, der kombinerer gotisk og romansk stil, men det er også et af de bedste museer i byen.

Katedralen ligger i den gamle del af byen, og det er en af de bedste ting at se og gøre i Siena for at opdage den lokale historie og også for at se nogle af de mest fremragende kunstværker af Pinturicchio, Michelangelo, Raphael Sanzio og Amico Aspertini.

Hvor meget koster billetter til Siena Domkirke?

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Svaret afhænger af den billet, du vælger, og den adgang, den giver, da du kan købe en billet til Siena-katedralen og til museerne i komplekset eller en billet, der kun inkluderer adgang til udstillingerne.

Den omtrentlige startpris for en fuld billet er 21 euro for voksne og 5 euro for børn mellem 7 og 11 år. Børn under 6 år er gratis, hvis de er ledsaget af en voksen.

Eksklusiv adgang til museerne i komplekset koster ca. 13 euro for voksne og 2 euro for børn mellem 7 og 11 år. I dette tilfælde kommer børn under 6 år også gratis ind.

Alle billetter giver også adgang til den audioguidede tur, eller man kan tilmelde sig udflugterne med en lokal ekspertguide, som er en af de bedste ture i Siena

Hvordan får man billetter til Siena-katedralen i billetkontoret?

Katedralens tag| ©Duane Moore
Katedralens tag| ©Duane Moore

Du kan købe billetter på forhånd online eller direkte fra billetkontoret på tidspunktet for dit besøg, men du skal være opmærksom på, at hvis du planlægger at besøge Siena i jule- eller sommermånederne, kan der være lange køer ved indgangen.

Hvis du stadig vil købe billetter ved billetkontoret , skal du gå ind fra venstre side af katedralen op til gavebutikken, hvor du også kan booke guidede ture.

Du kan også købe billetter ved billetkontoret i krypten bagved katedralen, ved siden af Johannesdøbefonten. Den omtrentlige pris er den samme som for online-billetter.

Er billetter til Sienas katedral inkluderet i nogen af byens turistpas?

Inde i katedralen| ©Justin Kenneth Rowley
Inde i katedralen| ©Justin Kenneth Rowley

Siena Pass, som er et turistkort, der er gyldigt i 3 dage, inkluderer ikke indgangen til domkirken, men det inkluderer 50% rabat til domkirken og også til dåbskapellet, krypten, Piccolomini-biblioteket og San Bernardino-oratoriet, så hvis du køber det, kan du spare penge under dine besøg i komplekset.

Bemærk, at du med Siena Pass også kan komme ind i katedralen uden at stå i kø, hvilket i højsæsonen vil være meget fordelagtigt, da byens historiske centrum indeholder de mest besøgte attraktioner.

Siena Pass inkluderer også rabat på entréen til Museo dell'Opera Metropolitana, som indeholder byens største og mest berømte kunstgalleri.

Interessante detaljer

  • Pris: Turistkortet koster ca. 21 euro pr. person.
  • Varighed: Sienna Pass er gyldigt i 3 dage fra første brug.

Er der særlige billetter til børn?

Rundvisning i katedralen| ©dandanthesushiman
Rundvisning i katedralen| ©dandanthesushiman

Børn mellem 7 og 11 år får rabat på billetter til Sienas katedral. Det betyder, at billetten til det fulde besøg koster ca. 5 euro, mens den for voksne koster 21 euro.

For billetter, der inkluderer rundvisning på kompleksets museer, men uden adgang til katedralen, koster billetten for børn i alderen 7-11 år ca. 2 euro, mens voksne betaler ca. 13 euro, hvilket gør det til en fremragende mulighed for at kombinere en tur med børn med et besøg på de bedste museer i Siena.

Bemærk venligst, at børn under 6 år er gratis og skal ledsages af en ansvarlig voksen.

Er der guidede ture i Sienas katedral, og er det det værd?

Sienas katedral| ©Discovering the Globe
Sienas katedral| ©Discovering the Globe

Med din billet til Siena Domkirke kan du vælge en gratis selv-guidet tur, som er tilgængelig på 8 sprog og kan bestilles i billetkontoret i gavebutikken på venstre side af hoveddøren til Duomo.

Du kan få en rundvisning i katedralen og museerne i komplekset med en lokal ekspertguide ved at slutte dig til en gruppe mod et ekstra gebyr, men vær opmærksom på, at du kun kan tilmelde dig en rundvisning, når du står ved indgangen til dom kirken, så hvis du ikke har købt dine billetter på forhånd online, kan du blive nødt til at vente på din tur og stå i kø ved billetkontoret.

En guidet tur er den bedste måde at lære museumskomplekset og domkirken at kende på, fordi det sparer tid og gør turen mere effektiv, især hvis du planlægger en hurtig tur til byen. Hvis det er tilfældet, får du her en liste over aktiviteter, der gør det muligt at lære Siena at kende på én dag.

Hvordan kommer man til katedralen i Siena?

Med bus fra Siena| ©Phillip Capper
Med bus fra Siena| ©Phillip Capper

Sienas katedral ligger i hjertet af byens historiske centrum, så med bil kan du kun komme til Duomo-parkeringspladsen, og så skal du gå 5 gader til indgangen til komplekset. Du kan dog nemt komme til komplekset med offentlig transport.

Hvis du kombinerer buslinjerne 60N og 131, kan du komme fra et hvilket som helst sted i byen til Piazza San Domenico, som ligger foran Artemio Franchi-stadionet. Derfra skal du gå to gader til indgangen til katedralen.

Du kan også komme ind i nogle dele af den gamle bydel på cykel, især på ture, der starter på Piazza del Campo, som er epicentret for Sienas bedste madture.

Book de bedste madture i Siena

Siena-katedralens vigtigste kunstværker, du ikke må gå glip af

Museo dell'Opera| ©Antonio Cinotti
Museo dell'Opera| ©Antonio Cinotti

Katedralen i Siena er optaget på UNESCO's verdensarvsliste og har ud over en arkitektur, der er slående på grund af den harmoniske kombination af gotisk og romansk stil, nogle af de vigtigste værker af de mest fremtrædende italienske kunstnere, både i belægningen i midterskibet og i freskoerne og skulpturerne indeni.

Gulvet i katedralen anses for at være det smukkeste i verden og har et romersk mosaikmønster, der i høj grad er designet af Pinturicchio. Prædikestolen, som blev lavet af billedhuggeren Nicola Pisano, er et andet af domkirkens mesterværker, og de to mest berømte skulpturer inde i bygningen er dem af Sankt Peter og Sankt Paul, som blev designet af Michelangelo.

Derudover kan du også besøge Museo dell'Opera Metropolitana, som samler nogle af de vigtigste renæssanceværker fra Toscana, Piccolomini-biblioteket, som blev dekoreret af Raphael Sanzio, og hvis du besøger Siena om aftenen, kan du også opdage den oplyste forside af krypten.

Bemærk også, at alle bygningerne i komplekset følger den samme arkitektoniske stil, der udviklede sig som en helhed, så ud over museumsudstillingerne og kunstværkerne inde i katedralen vil du også undre dig over facaderne, søjlerne og konstruktionerne i alle bygningerne.

Hvor lang tid har du brug for til at besøge Sienas katedral?

Klokken| ©Cats Coming
Klokken| ©Cats Coming

Det tager ca. 3-4 timer at besøge katedralen og museerne i komplekset, men hvis du planlægger et kort ophold i byen, kan du vælge en hurtig rundtur i domkirken uden at besøge udstillingerne, hvilket vil tage ca. halvanden time.

Man kan også vælge kun at besøge museerne, og i så fald skal man regne med et besøg på ca. 2 timer, men jeg anbefaler, at man, hvis man har mulighed for at besøge Sienas historiske centrum, reserverer lidt tid til domkirkebygningen.

Hvis du ud over katedralen og museerne også gerne vil besøge de andre religiøse steder i Siena, såsom basilikaen Santa Maria Assunta i San Gimignano, Sant'Agostino-komplekset og benediktinerklosteret Sant'Antimo, bør du planlægge en halvdagsudflugt.

Siena Domkirkes åbningstider

Domkirken i Siena om natten| ©Vegansoldier
Domkirken i Siena om natten| ©Vegansoldier

Sienas domkirke er åben for turister hver dag fra kl. 10.30 til 17.00, og der er planlagt besøg hver halve time, hvor besøget kl. 16.30 er det sidste. Museerne i komplekset følger den samme tidsplan som domkirken, selv om den er ændret på helligdage.

Messerne i Sienas katedral fejres alle hverdage kl. 9.30 og på helligdage i fire skift, kl. 8.00, 11.00, 12.15 og 18.00. Om sommeren er den sidste messe i det sidste skift kl. 18.30.

I sommersæsonen er katedralens lukketid desuden forlænget med 2 timer til kl. 19.30, så du kan få mest muligt ud af dit besøg ved at tage på en heldagstur til Toscana fra Siena eller andre udflugter rundt i byen og besøge domkirken i de sene skift.

Book en heldagstur til Toscana fra Siena

Dette er butikken i Sienas domkirke

Katedralen| ©Yuri Rapoport
Katedralen| ©Yuri Rapoport

I Sienas katedralkompleks er der to hovedbutikker. Den ene ligger i Museo dell'Opera Metropolitana og den anden inde i domkirken , og begge tilbyder souvenirs, temagaver, ornamenter, dekorationer og miniaturer af Michelangelos skulpturer og domkirkens bygninger.

Butikkerne er åbne hver dag i katedralens og museernes åbningstid, med udvidede åbningstider om sommeren og begrænsede åbningstider på helligdage. Åbningstiderne kan blive ændret i forbindelse med særlige begivenheder i komplekset.

I butikken kan du også besøge det historiske arkiv, biblioteket og fotobiblioteket, hvor du kan købe nogle af de bedste fotografier og postkort fra byen.

Bemærk, at du også kan finde souvenirs og dekorationer i de nærliggende butikker uden for katedralen, som i nogle tilfælde kan have billigere priser.

Detaljer af interesse

  • Pris: Indgangen til butikken er gratis, men bemærk, at man skal have købt billet til katedralen eller museerne i komplekset for at komme ind.
  • Åbningstider**:** dagligt fra 10.30 til 17.00. Butikkens åbningstider kan ændre sig på helligdage.
  • Beliggenhed: Piazza del Duomo 8, Siena.

Hvor kan man spise i nærheden af Sienas katedral?

Piazza del Campo| ©Hervé Simon
Piazza del Campo| ©Hervé Simon

Siena har en lang tradition for italiensk gastronomi, så i det historiske centrum, meget tæt på katedralen og museerne i komplekset, har du adgang til nogle af de bedste restauranter og barer i byen.

Blandt højdepunkterne er Ristorante La Finestra og Taverna di San Giuseppe og Zest, som også er en vingård, der ofte er inkluderet i rejseplanen for Sienas bedste vinrejser.

Du kan få mest muligt ud af dit besøg i byen ved også at se Torre del Mangia, klokketårnet på Piazza del Campo, som tilbyder en af de smukkeste åbne udsigter over byen fra toppen og er ideelt at besøge efter frokost for at vente på solnedgangen og nyde solnedgangene.