Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste Ting At Lave I Siena

Siena er en af de vigtigste byer i Toscana og udmærker sig ved arkitekturen i det historiske centrum og katedralens skønhed. Her fortæller jeg dig alt, hvad du kan se og gøre for at opdage byen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Bedste Ting At Lave I Siena

Siena | ©Emanuele

Siena er en lille by, men den har mange af Toscanas hovedattraktioner, så det er ingen overraskelse, at den er en af regionens bedste destinationer. Med et smukt historisk centrum, der krones af katedralen Vor Frue af Himmelfarten, tilbyder Siena interessante alternativer for besøgende.

Blandt de ting, man kan se og gøre i Siena, er at vandre rundt på Piazza del Campo, nyde den åbne udsigt og solnedgangen fra Torre del Mangia, tage på vintur, tage på heldagsudflugter i Toscana, se byens middelalderlige springvand og besøge torturmuseet, som er et af de mest slående museer i Italien.

1. Fortab dig i det historiske centrum af Siena.

Gaderne i Siena| ©vic15
Gaderne i Siena| ©vic15

Siena er en by, der havde sin storhedstid i middelalderen og derfor er bygget op omkring det historiske centrum. I løbet af din tur vil du ofte besøge det for at se katedralen, Piazza del Campo, Torre del Mangia og Palazzo Comunale, men jeg anbefaler også, at du, inden du forlader byen, vandrer gennem de snørklede gader i den gamle bydel for at opdage den lokale ånd.

Her finder du taverner med toscansk smag, stille stengader og mange af byens smukkeste bygninger, som måske ikke huser museer eller udstillinger, der indgår i turistruterne, men som uden tvivl vil give nogle af de bedste fotografier på din tur til Siena.

At gå rundt i det historiske centrum er desuden en af de bedste ting at lave i Siena om aftenen, især når pladserne er kunstigt oplyste, og barerne og restauranterne bliver de mest besøgte steder i byen.

Book de bedste ture i Siena

2. Besøg katedralen for Vor Frue af Himmelfarten

Inde i katedralen| ©Justin Kenneth Rowley
Inde i katedralen| ©Justin Kenneth Rowley

Vor Fru e af Himmelfarts katedral er Sienas hovedattraktion med sin facade, der kombinerer gotiske og romanske stilarter på fineste vis. Den ligger i hjertet af byens historiske centrum i et enormt kompleks, der også indeholder museer, men domkirken er en oplevelse i sig selv og ikke kun på grund af dens arkitektur, der er stærkt påvirket af Gian Lorenzo Bernini.

Det indvendige gulv i katedralen anses for at være det smukkeste i verden med romerske fliser og mosaikker designet af Pinturicchio, og inde i midterskibet er prædikestolen, freskerne og skulpturerne designet af Michelangelo, Raphael Sanzio, Nicola Pisano og Amico Aspertini.

Du kan også deltage i messen i katedralen, som fejres alle hverdage kl. 9.30 og på helligdage kl. 8.00, 11.00, 12.15 og 18.00 i forskellige skift. Disse tidspunkter er ændret om sommeren, og man kan besøge domkirken indtil kl. 19.30.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgang til katedralen og museerne koster ca. 20 euro for voksne og 5 euro for børn op til 11 år.
 • Åbningstider**:** dagligt fra 10.30 til 17.00. Museumsprogrammet er ændret på helligdage.
 • Beliggenhed: Piazza del Duomo 8, Siena.

Køb billetter til katedralen i Siena

3. Gå rundt på Piazza del Campo

Piazza del Campo| ©Hervé Simon
Piazza del Campo| ©Hervé Simon

Piazza del Campo er med på de bedste ture i Siena som et af byens mest repræsentative steder og på grund af sit ry som den smukkeste plads i verden, som den franske filosof Michel de Montaigne beskrev den i sin dagbog om sin rejse til Italien.

Denne plads markerer byens hjerte, og i uordenen i det historiske centrum er den slående for sin perfekte konkave plan, som består af 9 dele, der symboliserer de 9 distrikter i Siena. Palio, en af de vigtigste folkelige begivenheder i Italien og Europa, er blevet afholdt her hver sommer i mere end 500 år.

I området omkring Piazza del Campo finder du nogle af byens bedste restauranter, hvilket gør det til et ideelt sted at spise frokost på din tur rundt i byen, eller du kan bare slappe af ved at opfylde en tradition i Siena, som er at sidde på jorden på den tørre plads og nyde udsigten.

4. Klatre til toppen af Mangia-tårnet

Torre del Mangia| ©Pom'
Torre del Mangia| ©Pom'

Meget tæt på den berømte Piazza del Campo kan du besøge Torre del Mangia, som er et 88 meter højt klokketårn og ur og har det privilegium at være et af de højeste punkter i den gamle bydel. Desuden holder dette tårn liv i nogle af legenderne om Siena, såsom den intonerede lyd af dets klokker, der kan høres i hver udgave af den traditionelle Palio.

Bygningens navn, som på engelsk betyder "tower of the eater", henviser til dens første vicevært, Giovanni di Duccio, som var berømt for at bruge alle sine indtægter på måltider serveret i lokale restauranter og barer. Derfor har Siena ry for at være en af de mest gastronomiske byer i Toscana.

Fra toppen af Torre del Mangia har man en af de bedste åbne udsigter over byen, især om sommeren, og hvis man besøger den sidst på eftermiddagen, kan man også nyde en af de bedste solnedgange i Siena.

Bemærk også, at hele turen fra bunden til toppen, inklusive nedstigningen, tager mindre end en time, så det er foreneligt med et kort besøg i byen, da det ikke vil tage dig lang tid. Hvis det er tilfældet, er her en liste over ting, du kan se og gøre for at opdage Siena på 1 dag.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgangen til toppen af tårnet koster ca. 10 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** Du kan besøge det hver dag fra kl. 10 til 19.
 • Sted: Piazza del Campo 1, Siena.

5. Tag på vintur uden for Siena

Smag på vin i Chianti| ©a dash of zest
Smag på vin i Chianti| ©a dash of zest

Siena er en ideel by at bruge som base for at besøge Toscanas bedste vingårde, da vinturisme er en af regionens hovedattraktioner. På disse halv- eller heldags madture kan du smagevin, nyde toscansk mad og se nogle af de smukkeste steder omkring Siena.

Uanset om du vælger en tur til vinmarkerne i Chianti, Montalcino, Pienza eller Montepulciano, kan du opdage de lokale vinsorter og også de bedste landskaber i Toscana. På din tur kan du smage Chianti, som er en af de mest berømte italienske rødvine, eller Brunello di Montalcino, som er en af de fineste vine i Italien.

Husk på, at en vintur i Siena vil tage næsten hele dagen, så hvis du har planlagt et kort besøg, kan det gå ud over dine planer om at se andre dele af byen. I så fald kan du besøge nogle af vingårdene i den gamle bydel og smage på vin i kældrene i centrum, uden at skulle rejse til udkanten.

Book de bedste vinture i Siena

6. Se de middelalderlige springvand i Siena

Fontebranda| ©Ethan Gruber
Fontebranda| ©Ethan Gruber

Siena er en meget eklektisk by, så ud over religiøse templer, majestætiske tårne og perfekte diameterpladser kan du finde smukke middelalderfontæner, som er gamle arkitektoniske mesterværker, der tidligere blev brugt til at dræne vand fra landskabet til byen.

Du kan besøge disse fontæner i den gamle bydel i Siena og også i de grønne områder nær bymurene, og i alle tilfælde vil du befinde dig foran kunstige tunneler, der gav byen adgang til en permanent strøm af vand, selv når der ikke var nogen omkringliggende flod eller anden flodressource i området.

Den mest kendte af disse fontæner er Fontebranda, som ikke kun blænder med sit design, men også er berømt, fordi den blev navngivet af Dante Alighieri i Den guddommelige komedie. Desuden var det nærliggende område fødested for Sankt Katarina af Siena, som er Italiens skytshelgen, og som religiøst er kendt som helgenen af Fontebranda.

Du kan også finde springvand på klostrets befæstede tinder og i det historiske centrum, hvor du kan se Casato-fontænen og markedsfontænen, som tidligere blev brugt som offentlig vaskeplads. I alle tilfælde kan du også opdage Sienas middelalderlige fortid som en italiensk magt.

7. Rundvisning på Museo dell'Opera Metropolitana

Museo dell'Opera| ©Antonio Cinotti
Museo dell'Opera| ©Antonio Cinotti

Museo dell'Opera Metropolitana huser værker fra Sienas domkirke og ligger i domkirkekomplekset, men det er en separat og forskellig attraktion fra den religiøse bygning, og du kan endda vælge kun at besøge en af dem under din tur, selvom jeg anbefaler, at du besøger begge og får mest muligt ud af dit besøg i byen.

På dette museum finder du de skulpturer, der blev fjernet fra katedralen under ombygningerne, såsom Jomfruen med barnet, der menes at være lavet af Donatello. I den maleriske arv, som når op på 500 værker, er Maestà, af Duccio, en imponerende tosidet altertavle.

Hvis du vil besøge denne attraktion, som er et af de bedste museer i Siena, kan du vælge at købe den fulde billet, som giver dig adgang til alle museerne i komplekset og også katedralen for cirka 20 euro eller købe billetten til museerne, som har en startpris på cirka 13 euro.

Nyttige detaljer

 • Pris: Adgang til museerne i komplekset starter ved ca. 13 euro for voksne og 2 euro for børn op til 11 år.
 • Åbningstider**:** dagligt fra 10.30 til 17.00. Museumsprogrammet er ændret på helligdage.
 • Beliggenhed: Piazza del Duomo 8, Siena.

Book billetter til de bedste museer i Siena,

8. Tag på en heldagsudflugt til Toscana

Toscana om natten| ©Alex Berger
Toscana om natten| ©Alex Berger

Hvis du planlægger en flerdagstur til Siena og gerne vil se mere end bare byens hovedattraktioner og den gamle bydel, kan du få mest muligt ud af din tur ved også at opleve noget af Toscanas bedste natur. For at gøre dette kan du vælge en heldagsudflugt og besøge nogle af de vigtigste steder i forstæderne som San Gimignano, Volterra og Monteriggioni.

På disse ture kan du tage på vandreture, vandre i solnedgangen i de toscanske bakker, nyde de barske landskaber og også nyde det lokale køkken, som er kendt for sin pecorino-ost og rødvin. En dagstur fra Siena vil også give dig mulighed for at lære hjertet af Toscana at kende og landevejene i en af de smukkeste regioner i verden.

Disse heldagsudflugter til Toscana foregår normalt med bus, men afhængigt af de aktiviteter, du ønsker at lave, kan du vælge Vespa-ture gennem middelalderlige landsbygader eller ture i veteranbiler langs blomsterrige regionale veje.

Book en heldagstur til Toscana fra Siena

9. Oplev oratoriet San Bernardino

Oratoriet i San Bernardino| ©Marleen Roelofs
Oratoriet i San Bernardino| ©Marleen Roelofs

San Bernardino-oratoriet er en mindre basilika i Siena, som ikke har den store indflydelse som religiøs bygning i byen, men som er hjemsted for nogle af de fineste kunstværker på bispedømmets museer. I de små rum kan man finde freskoer og malerier af sienesiske kunstnere som Sodoma, Domenica Beccafumi, Girolamo del Pacchia og Sano di Pietro.

Desuden er oratoriet stadig et sted for tilbedelse, og dets nærhed til San Francesco-basilikaen gør det til et af de mest besøgte steder for religiøs turisme i Siena, som inkluderer katedralen og de tilstødende museer, men også Santa Maria Assunta-basilikaen i San Gimignano, Sant'Agostino-komplekset og benediktinerklosteret Sant'Antimo.

Hvis du vil besøge museet, kan du købe en separat billet i oratoriets billetkontor, eller hvis du køber en billet til Sienas katedral og museerne i komplekset, kan du også besøge udstillingerne i San Bernardino uden ekstra omkostninger.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgang til Oratoriemuseet koster cirka 9 euro. Børn under 12 år har gratis adgang.
 • Åbningstider**:** normalt åbent dagligt fra 10:00 til 18:30.
 • Sted: Piazza San Francesco 9, Siena.

10. Besøg torturmuseet i Siena

Museet for tortur| ©shelly
Museet for tortur| ©shelly

Torturmuseet har en af de mest slående udstillinger, ikke bare i Siena, men i hele Italien. Her kan du tage på en rejse gennem den lange historie af pinsler og de elementer, der blev brugt til at fremtvinge tilståelser og påføre straffe fra oldtiden til i dag, inklusive inkvisitionen og nutidige krige.

Stativet, drejebænken, sømstolen, opklaringsrummene og de middelalderlige inkvisitorers save er nogle af elementerne i udstillingen, som du kan besøge på egen hånd eller med hjælp fra en lokal ekspertguide, der vil fortælle dig om årsagerne til, at dette museum ligger i Siena, og den indflydelse, byen har haft på torturens historie.

Den samlede rundvisning på museet vil tage ca. 2 timer, så du kan kombinere det med et kort besøg i byen. Hvis det er tilfældet, er her en liste over ting, du kan gøre for at lære Siena hurtigt at kende på 2 dage.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgang til museet koster ca. 10 euro for voksne og 7 euro for børn under 12 år.
 • Åbningstider: normalt åbent dagligt fra kl. 10.00 til 19.00.
 • Sted: Chiasso del Bargello 6, Siena.