Marco Polo Lufthavn Overførsler

Hvis du ankommer til Venedig med fly, har du flere muligheder for at komme til byens centrum (ad søvejen eller ad landevej): her er mulighederne og prisen for dem

Alex Grande

Alex Grande

5 minutters læst

Marco Polo Lufthavn Overførsler

Fly lander i Venedig lufthavn | ©Colin Brown Photography

Hvis du rejser til det smukke Venedig, ankommer du højst sandsynligt til hovedlufthavnen Marco Polo. Den ligger kun 8 km fra byen, og du kan tage en bus, en vandtaxi til dit hotel eller få et transportkort til en enkeltbillet, så du kan bevæge dig frit rundt i byen.

Sådan kommer du fra Venedig lufthavn til dit hotel

Landingsbaner, der udgår fra lagunen i Marco Polo lufthavn| ©Hindol Bhattacharya
Landingsbaner, der udgår fra lagunen i Marco Polo lufthavn| ©Hindol Bhattacharya

Transfers fra lufthavnen til byens centrum er ofte et problem for mange rejsende. Med de mange måder at komme fra Venedig lufthavn til centrum på har du ingen problemer, og du kan bestille på forhånd. Her er de bedste overførsler:

Vandtaxi mellem Venedigs lufthavn og Venedigs centrum

Vandtaxa langs Venedigs kanaler| ©marysalome
Vandtaxa langs Venedigs kanaler| ©marysalome

Da du rejser til**"kanalernes by**" par excellence, vil du måske eller måske endda gerne rejse fra lufthavnen til Venedig og retur ad vandvejen og om bord på en af deres vandtaxaer for at komme fra Venedigs lufthavn til centrum, den hurtigste måde at komme rundt på. Du ankommer til din destination mellem 20 og 45 minutter senere, afhængigt af antallet af stop, som taxaen skal foretage, da den sætter alle passagerer af ved de moler, der ligger tættest på deres indkvartering.

For alle transportmidler, men især for dette, anbefaler jeg, at du bestiller din billet på forhånd. Vandtaxaer er et meget populært transportmiddel i Venedig og meget populært blandt turister og har en kapacitet på 10 personer pr. båd, med en mellemstor rejsetaske pr. passager og mindst to personer pr. båd. Du kan tage vandtaxaen frem og tilbage:

Sådan fungerer denne service

For at komme fra lufthavnen til byen med vandtaxi skal du ankomme til lufthavnsbroen, som ligger 500 meter fra ankomstområdet. Men når du lander og højst en time fra afstigning, skal du gå til Albatravel 69-selskabets skranke. Her vil personalet give dig alle instruktioner om, hvordan du kommer til boardingmolen, og foreslå dig det nærmeste stop, hvor du kan gå af båden og komme til din indkvartering.

Vandtaxa-service retur fra dit hotel til lufthavnen

Du kan også bruge denne vandtaxa-service til at køre fra Venedigs centrum til lufthavnen for at nå dit fly. I dette tilfælde skal du angive adressen og navnet på din bolig, så chaufføren kan møde dig ved et stop i nærheden af dit hotel. For at finde ud af, hvordan du kommer til stoppestedet, faxer selskabet et kort til det hotel, hvor du bor, sammen med det nøjagtige afgangstidspunkt, som du skal bekræfte over for selskabet 24 til 48 timer før afgang til lufthavnen.

Bestil din transport fra lufthavnen til Venedigs centrum

Shuttlebus mellem Venedig lufthavn og Venedig centrum

Adgang til Venedig fra busstoppestedet på den anden side af Calatrava-broen| ©Gord Webster
Adgang til Venedig fra busstoppestedet på den anden side af Calatrava-broen| ©Gord Webster

Med denne shuttlebusservice kan du nå Venedig by fra lufthavnen på lidt over 1 time. Det er den mindst hurtige service af alle, men hvis du ikke har særlige behov eller ikke har travlt, anbefaler jeg den, da den er den billigste af alle. Denne transfer foregår i en fælles bus med aircondition, som transporterer din bagage (summen af dens længde, bredde og højde må ikke overstige 150 cm).

Tilgængelige buslinjer

 • Aerobus linje 5 til/fra Venezia Piazzale Roma
 • Buslinje 15 til/fra Mestre togstation
 • Buslinje 45 til/fra Favaro Veneto

Sådan fungerer denne service

Billetterne til denne tjeneste er også gyldige til rejser på alle Actv-vandlinjer (undtagen linjerne 16, 19, 21 og Alilaguna- og Casinò-linjerne) i 75 minutter efter den første aktivering, som foretages om bord på busserne.

Bemærk venligst, at denne billet ikke kan refunderes, når den er købt, og at børn under 6 år rejser gratis. Disse køretøjer er tilpasset til kørsel med hjælpedyr, barnevogne og kørestolsbrugere, men sidstnævnte skal dog betale 1,50 euro ekstra.

Bestil en bustransport fra Venedig til lufthavnen

Den bedste måde at komme rundt i Venedig på: transportkortet

Vaporetto i Venedig| ©ulli_essen
Vaporetto i Venedig| ©ulli_essen

En god måde at udforske Venedig på er med Venedigs transportkort. Med denne enkeltbillet kan du bruge både vaporetto og offentlige busser. Men når du foretager din booking, kan du også inkludere lufthavnsbussen. Det kunne ikke være mere praktisk.

Det er et kort, der er gyldigt i hele din rejse i Venedig, og du kan bestille en 24-, 48- eller 72-timers billet, eller du kan også få et, der udløber 7 dage efter, at det er aktiveret.

Med den ubegrænsede brug af Venedigs vaporetto kan du rejse komfortabelt langs kanalerne, og mens du bevæger dig fra det ene hjørne af byen til det andet, kan du se de mest symbolske monumenter.

Bestil transportkortet til Venedig

Privat transport mellem lufthavnen og havnen i Venedig

Færgehavn i Venedig| ©Jean-Pierre Dalbéra
Færgehavn i Venedig| ©Jean-Pierre Dalbéra

Det er meget sandsynligt, at du rejser til Venedig for at gå om bord på et af de mange, mange krydstogter i Middelhavet og Adriaterhavet, der afgår fra Venedigs havn, som er en af de vigtigste havne i verden. Den mest bekvemme og hurtigste måde at komme direkte til havneterminalen ved ankomsten til Venedig er via denne private minibus-transport mellem lufthavnen og havnen. Du vil nå Venedigs maritime terminal, der ligger mellem øen Tronchetto og San Basilio-området, på ca. en halv time.

Sådan fungerer denne service

Ved ankomsten vil en privat chauffør vente på dig i ankomstområdet med et skilt med dit navn på. Bemærk venligst, at chaufføren vil vente på dig i højst 1 time efter, at dit fly er landet, idet der tages hensyn til eventuelle hændelser eller forsinkelser i forbindelse med dit fly. Køretøjet sætter dig af ved havneterminalen, hvorfra dit skib afgår, og der er plads til højst 20 kg bagage pr. passager (ekstra bagage accepteres ikke).

Privat transport mellem lufthavnen og havnen

For returrejsen, når du går fra borde fra dit krydstogtskib og ønsker at tage til lufthavnen for at nå dit fly, fungerer denne private transportservice fra havnen i Venedig til lufthavnen i Venedig på samme måde, idet chaufføren venter på dig i terminalen uden for dit skibs terminal med et skilt med din identifikation.

Nogle interessante aktiviteter i Venedig

Typiske huse i Murano| ©kevin charit
Typiske huse i Murano| ©kevin charit

Ved du så, hvad du skal lave, når du er der? Venedig er en fantastisk by, hvor du ikke bliver træt af at gå rundt, men du må ikke gå glip af nogle af hovedattraktionerne, f.eks. dogepaladset. Her får du en praktisk guide til, hvordan du besøger et af byens mest symbolske steder: Dogepaladset billetter I Venedig: de bedste muligheder, hurtig adgang, guidede ture og mere.

Og hvis du har lyst til at tage lidt ud af byens centrum for at besøge de mytiske øer Burano og Murano, skal du ikke bekymre dig, for der er forskellige organiserede udflugter, der bringer dig frem og tilbage samme dag, så du kan fortsætte din tur uden de store bekymringer. Her er min artikel om emnet: Murano og Burano dagsture fra Venedig.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor langt fra Venedig er der til Marco Polo Lufthavn?

  Marco Polo Lufthavn ligger kun 14 km nord for Venedig og 25 minutters kørsel fra Venedig.

 • Er der virkelig både til Venedig fra Marco Polo lufthavn?

  Der er nogle luksustransporter til rådighed, hvor du kan tage en båd (vandtaxi) til Venedig. Selv om det ikke er angivet i titlen på oplevelsen, er private overførsler til Venedig normalt med vandtaxi og er en ret spektakulær måde at komme ind i byen på.

 • Hvor tidligt skal jeg ankomme til Marco Polo lufthavn før mit fly?

  Sammenlignet med mere moderne lufthavne er Marco Polo-lufthavnen ret beskeden, og køer og ventetider afspejler ofte dette faktum. Derfor bør du ankomme mindst 2,5 timer før dit fly og 3 timer, hvis det er en weekend, højsæson eller et transatlantisk fly.