Gondolture Billetter

Nogle af Venedigs mest spektakulære facader og smalle gader kan kun ses fra minikanalerne ombord på en gondol.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minutters læst

Gondolture Billetter

Gondoler lægger til kaj i kanalen | ©Antonio Molinari

Venedig består af 150 kanaler og 455 broer, der fører til den majestætiske Canal Grande. Mange af disse små kanaler kan kun ses fra gondolerne, der oprindeligt var tænkt som et transportmiddel og nu er et ikon for romantik.

Den bedste løsning

Venedig gondoltur

Den bedste måde at bevæge sig langs Canal Grande i den reneste venetianske stil.

Nyd en rundtur i Venedigs kanaler med en tur i en autentisk gondol. Vælg, om du vil have kommentarer om bord, om du vil have en gruppetur, eller om du foretrækker en gondol kun til dig og din partner.

Dit besøg i Venedig vil ikke være komplet uden en tur i en af de legendariske gondoler, der sejler på Canal Grande. Du kan booke en gondoltur online, og når du er fremme, kan du tage hen til mødestedet og lade gondolieren tage dig med til de bedste udsigter over Venedig.

Når du booker, kan du vælge mellem en fælles tur med en gruppe, hvor guiden vil fortælle dig om højdepunkterne i de monumenter, du vil se, eller, hvis du foretrækker det, kan du vælge en privat gondol uden en guide, så du kan nyde en mere intim oplevelse. I begge tilfælde kan du selv vælge tidspunkt på dagen, og turen varer ca. 50 minutter.

De bedste gondolture i Venedig

Gondoltur ved solnedgang
Gondoltur ved solnedgang

Gondoltur langs kanalerne med byrundtur til fods

Rialtobroen| ©Damiano Baschiera
Rialtobroen| ©Damiano Baschiera

Denne tur opfylder to af Venedigs must-do's: en byvandring ledsaget af en lokal guide, som forklarer denne fantastiske bys fascinerende historie, og en 30 minutters gondoltur langs Canal Grande og andre vandveje gennem mindre kvarterer som Fenice.

Denne tur er meget praktisk, fordi du for lidt mere end den sædvanlige pris får en gondoltur, der inkluderer en guidet vandretur i Venedig. Du starter din gåtur nær den formidable Markusplads og går rundt om den, mens du lærer om historien i byen, der er kendt som 'La Serenissima'.

Hvad du vil se til fods

 • La Fenice-teatret. Fenice-teatret var engang et af de syv vigtigste teatre i Venedig og er nu det eneste operahus i den italienske by.
 • Rialtobroen. Den mest berømte, ældste og mest besøgte af de fire broer, der krydser Canal Grande i Venedig, med mere end to millioner turister, der krydser den hvert år.
 • Palazzo Contarini del Bovolo. Meget tæt på Rialtobroen ligger dette lille palads fra det 15. århundrede, som er berømt for sin spektakulære og maleriske udvendige vindeltrappe.

Hvad du vil se fra gondolen

 • Canal Grande
 • Rialto-broen
 • Piazza San Marco
 • Basilica di Santa Maria della Salute
 • Teatret La Fenice
 • Basilica dei Santi Giovanni e Paolo
 • Campo Santa Maria Formosa
 • Venetoinside
 • Bacino Gondola
 • Marco Polos hus

Gondoltur langs kanalerne med serenade om bord

Den store kanal| ©Marco Paiano
Den store kanal| ©Marco Paiano

Vil du gøre din tur endnu mere ikonisk og romantisk? Giv en del af rampelyset til den person, der er ansvarlig for at få magien til at ske, gondolieren. Med denne tur kan du nyde en fornøjelig tur langs Venedigs Canal Grande og se nogle af de imponerende bygninger og monumenter, der ligger langs kanalens bredder, mens en gondolier synger klassisk italiensk musik.

Hvad du vil se på denne gondoltur

 • Canal Grande. Canal Grande er kendt som "den smukkeste vej i verden" og er den største i hele Venedig. Den strækker sig over 4 kilometer på tværs af byen i en S-form og bliver vandet af alle de vandveje, der løber rundt om den. Herfra kan du se imponerende paladser som Palazzo Grassi fra det 18. århundrede og byens mest berømte palads, Ca' d'Oro, et gotisk palads opkaldt efter den forgyldning, der oprindeligt prydede det.
 • Peggy Guggenheim-samlingen. Denne bygning huser en af de vigtigste kunstsamlinger i verden, som opstod, da Peggy Guggenheim fra New York ankom til Venedig i 1949. Fra din gondol kan du se den smukke terrasse, hvor Guggenheim selv plejede at solbade, mens han nød udsigten over Canal Grande.
 • Palazzo Gritti Badoer. Dette majestætiske palads skylder sit navn til sine tidligere ejere, den magtfulde venetianske familie Gritti. Dens mest bemærkelsesværdige medlem var dogen af Venedig under renæssancen, Andrea Gritti, som ledede de venetianske hære mod Cambrai-ligaen, som forsøgte at stoppe Venedigs ekspansionistiske ambitioner i Frankrig.

Gondoltur med byrundtur og indgang til Markuskirken

Tur i gondol
Tur i gondol

Med denne gondoltur med guidet byrundtur og indgang til Markuskirken får du opfyldt 3 drømme i én: en gondoltur gennem Venedigs maleriske kanaler, en gåtur gennem byens gader og passager med kommentarer fra en professionel guide og en guidet tur med adgang uden til en af Venedigs største attraktioner, Markuskirken.

Markuskirken

Siden den blev bygget i 832, har Markuskirken været det vigtigste religiøse tempel i Venedig. Det er, hvad du vil lære på den guidede tur, der er inkluderet i denne pakke, hvor du vil opdage, at denne kirke blev bygget for at huse de formodede relikvier af evangelisten Markus, der blev stjålet fra Alexandria.

Dette tempel med en grundplan i form af et latinsk kors og fem kupler ligger på Markuspladsen og huser i sit forgyldte indre mere end 4.000 kvadratmeter mosaikker, vigtige værker af berømte venetianske malere og 500 søjler fra det 3. århundrede. Gå ikke glip af den byzantinske skat af guld og sølv fra plyndringen af Konstantinopel og den vigtige Pala d'Oro, en altertavle af ædelsten lavet af middelalderens guldsmede.

Markuspladsen

Markuskirken ligger, ikke overraskende, på Markuspladsen, en af de mest berømte pladser i verden og centrum for Venedigs by- og samfundsliv, siden den blev grundlagt i det 9. århundrede. Herfra kan du beundre mange historiske bygninger og monumenter, såsom Dogepaladset, søjlerne San Marco og San Teodoro, Campanile-tårnet og Torre dell'Orologio, et fantastisk astronomisk ur.

Kirken Santa Maria Formosa

Denne kirke fra 1492, tegnet af renæssancearkitekten Mauro Codussi, blev bygget på stedet for et tempel fra det 7. århundrede, som ifølge traditionen var en af de otte kirker, der blev grundlagt af Sankt Magnus, biskop af Oderzo.

Rejseplan med gondol

 • Den store kanal
 • Markuspladsen
 • Basilica di San Marco
 • Teatret La Fenice
 • Basilikaen Santi Giovanni e Paolo
 • Santa Maria Formosa-kirken

Gondoltur og indgang til Markuskirken og Dogepaladset

Markuskirken og dens kampanile| ©Massimo Adami
Markuskirken og dens kampanile| ©Massimo Adami

Dette er den mest komplette pakke, der kombinerer gondoltur og indgang til basilikaen og Dogepaladset, så du ikke går glip af nogen af byens must-see seværdigheder. Med denne tur krydser du Canal Grande og dens mest charmerende bifloder på en gondoltur, og du får adgang til Markuskirken og Dogepaladset uden køer og med en guidet tur, samt andre storslåede paladser omkring Markuspladsen.

Det giver dig også adgang til en audioguide med et digitalt kort over Venedigs 5 distrikter og information om over 200 seværdigheder, så du kan lave din egen vandretur i byen.

Dogepaladset

Dogepaladset på Markuspladsen er et af Venedigs symboler og det tidligere sæde for den politiske magt i byen, der gik fra at være et befæstet slot i det 9. århundrede og dogernes residens til et fængsel for republikken. Fra magtens haller kontrollerede op til 120 doger (hertuger) Venedigs skæbne i næsten et århundrede.

Både det ydre og det indre er spektakulært med vidunderlige rum fyldt med hundredvis af mesterværker af bl.a. Tizian, Tintoretto og Bellini. Gennem den berømte barokke Sukkenes Bro fra det 17. århundrede kunne de dødsdømte begive sig ud på det sidste stykke af deres liv, mens de kiggede ud af vinduerne og længtes efter den venetianske lagune for sidste gang.

Basilica di San Marco

Dette er en unik tur, hvor du ud over en guidet tur i Basilica di San Marco kan nyde en del af turen komfortabelt siddende midt i basilikaen.

Canal Grande

Under din gondoltur langs Canal Grande vil du se Mozarts hus, La Fenice-teatret, Peggy Guggenheim-samlingen, Punta della Dogana, Accademia-broen og Ponte di Rialto, blandt paladser, der vil gøre dig målløs. For mig er dette helt sikkert den bedste del af turen, da det vil hjælpe dig med at værdsætte Venedig fra et andet synspunkt.

Book en gondoltur i Venedig

Om priser på gondolture

Udsigt over kanalerne fra luften
Udsigt over kanalerne fra luften

En gondoltur i Venedig er ikke den billigste aktivitet i verden, men det er efter min mening en oplevelse, man kun får én gang i livet. Det er meningen, at Venedig skal have "officielle" priser for gondolture på kanalerne, men i virkeligheden er det meget svært at vide, om de gondolierer, der bliver ved med at kalde på dig fra deres fortøjninger for at leje deres service, opkræver den rigtige pris, eller om de er "piratgondolierer".

Gennemsnitsprisen for en standard 40-minutters gondoltur langs Venedigs kanaler er 80 euro pr. gondoltur, uanset antallet af personer, der rejser, og med plads til op til seks passagerer. Bemærk venligst, at om aftenen efter kl. 19.00 stiger priserne til 100 euro pr. tur.

Derfor synes jeg, at det er en god idé at booke tjenesten på forhånd eller endda kombinere den med en anden aktivitet for at gøre det mere rentabelt.

Du kan finde flere oplysninger i dette indlæg, hvor jeg forklarer, hvor meget det koster at tage en gondoltur i Venedig.

Book en gondoltur i Venedig

Andre interessante aktiviteter i Venedig

Typiske farverige huse i Murano| ©Harshit Jain
Typiske farverige huse i Murano| ©Harshit Jain

Har du lyst til en gondoltur i Venedig? Hvis du nød denne aktivitet, er jeg sikker på, at du også gerne vil besøge de fortryllende øer Murano og Burano. Her er min guide til øerne Murano og Burano Murano og Burano dagsture fra Venedig så du kan organisere dit besøg.