Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste ting at gøre i Venedig

Er du klar med kamera, stribet T-shirt og masser af entusiasme? Lad os tage til Italien sammen!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

10 minutters læst

Bedste ting at gøre i Venedig

Panoramaudsigt over Venedig | ©Tom Podmore

Venedig er hovedstaden i Veneto-regionen i den nordøstlige del af landet og en af landets smukkeste og mest besøgte byer med 50.000 indbyggere og hele 25 millioner turister om året. Hvis du ønsker at nyde byen uden at falde i de typiske turistfælder eller fare vild i menneskemængderne, er her en liste over must-sees for en unik tur, der vil hjælpe dig, uanset om du besøger Venedig på én dag eller bruger en uge i Venedig.

Besøg det majestætiske Dogepalads

Detalje af facaden på Dogepaladset| ©Roy Luck
Detalje af facaden på Dogepaladset| ©Roy Luck

Dogepaladset, der ligger på den store Piazza San Marco, er et af Venedigs vigtigste monumenter, et symbol på Venedigs største periode med magt og pragt og residens for de magtfulde doger i næsten et århundrede. Mere end 120 hertuger afgjorde byens skæbne i Dogepaladset i dets majestætiske værelser og kamre, der er dekoreret med kunstværker og malerier af renæssancekunstnere som Titian, Veronese og Tintoretto, som du kan beundre i dag.

Der er mange måder at besøge Dogepaladset på, men jeg anbefaler, at du køber din billet online på forhånd for at undgå de lange køer ved indgangen, med en guidet tur for at lære om dets historie af en professionel guide eller endda med et praktisk turistpas, der også giver adgang til andre af Venedigs bedste museer. Jeg efterlader dig et indlæg om priserne på Dogepaladset i Venedig, som vil løse enhver tvivl, du måtte have.

Køb billetter til Dogepaladset

Gå ind i den storslåede Markuskirken

Markuskirken| ©Pablo Fernández
Markuskirken| ©Pablo Fernández

Den imponerende Markuskirken er et andet must-see i Venedig. Dette byzantinske tempel, der også ligger på Markuspladsen, er det eneste af sin art i Italien og blev opført i 828 for at opbevare relikvierne af denne helgen. Hvis det er imponerende udvendigt, så vent, til du ser det indvendigt, og frem for alt for at se udsigten over pladsen fra dens belvedere.

Jeg anbefaler en guidet rundvisning i Markuskirken for at beundre dens største juveler: det byzantinske skatkammer, den gyldne skovl, en byzantinsk altertavle fuld af ædelsten og ædelstene, og museet med Markus' heste, bronzestatuer, der er stjålet fra hippodromen i Konstantinopel, og hvorfra man kan komme op på basilikaens terrasse med en storslået udsigt over Markuspladsen.

Og hvis du leder efter et sted at spise efter dit besøg, er her nogle restauranter i nærheden af Markusbasilikaen, så du kan nyde italiensk mad, som den fortjener det.

Bestil dit besøg til Markuskirken

Tag en kop kaffe på Markuspladsen

Aftenkoncert på terrassen på en café på Markuspladsen| ©Mikel Iturbe Urretxa
Aftenkoncert på terrassen på en café på Markuspladsen| ©Mikel Iturbe Urretxa

Ud over Dogepaladset og Markuskirken er den imponerende Markusplads fra det 9. århundrede hjemsted for nogle af de vigtigste museer og bygninger i Venedig, såsom klokketårnet, Campanile, Correr-museet og de monumentale lokaler i Sansovinian Bookshop.

Markuspladsen, der blev kaldt "Den smukkeste hal i Europa" af selveste Napoleon, da han stormede byen og blev betaget af dens skønhed, er et must-see for sit livlige dag- og natteliv, og du kan også besøge en af de historiske caféer, som Café Florian eller Café Quadri, og nyde en kop af deres lækre (men dyre) kaffe i den mest luksuriøse og typisk venetianske indretning.

Acqua alta på Markuspladsen

Hvisdu rejser til Venedig om vinteren, vil du måske blive overrasket over regnen og dermed den stigende strøm i kanalerne. Dette fænomen er kendt som Acqua alta og varer kun et par timer, men hvis du er vidne til det, skal du ikke tøve og tage dit kamera frem. Det er meget sandsynligt, at du kan se den, hvis du besøger Venedig i november eller december, praktisk talt umuligt, hvis du besøger Venedig i august eller september, og usandsynligt, men ikke umuligt, hvis du rejser til Venedig i oktober, januar eller februar.

Personligt synes jeg, at det er noget af en oplevelse, men hvis du vil undgå det, kan du læse dette indlæg om det bedste tidspunkt at rejse til Venedig på.

Tag en tur i gondol gennem de små kanaler i Venedig

Gondoltur gennem Venedigs kanaler| ©Jack Ward
Gondoltur gennem Venedigs kanaler| ©Jack Ward

En tur i gondol gennem Venedigs kanaler er en romantisk, super behagelig og allerede ikonisk Venedig-aktivitet. Jeg anbefaler, at du ikke går glip af denne oplevelse, der kun sker én gang i livet, men frem for alt anbefaler jeg, at du bestiller din gondoltur i Venedig på forhånd og online for at undgå at spilde tiden, da der er stor efterspørgsel og det er svært at skelne de "officielle" gondolister fra "piraterne", som er meget almindelige i byen.

På grund af efterspørgslen efter denne aktivitet er der forskellige kombinationer, hvor du kan leje ikke kun gondolturen, men også en guidet tur i byen eller dens vigtigste bygninger, hvilket vil spare dig en masse penge på turen. På særlige tidspunkter, som f.eks. julen i Venedig, stiger prisen for en gondoltur.

Book din gondoltur

Tag på jagt efter Venedigs vigtigste og ældste broer

Rialtobroen fra gondolen| ©Vincenzo Landino
Rialtobroen fra gondolen| ©Vincenzo Landino

Med over 400 broer er det umuligt at gå rundt i Venedig uden at krydse mange af dem eller endda gå under dem, hvis du bestiller et krydstogt på Canal Grande i Venedig, men der er nogle få broer i Venedig, som du skal se, og hvis historie du kan lære om på nogle af de guidede vandreture i byen.

  • Rialtobroen er den ældste og mest berømte af de fire broer, der går over Canal Grande, og den blev bygget i sten mellem 1588 og 1591. Det bedste tidspunkt at gå op på denne bro, selv om den også er den mest travle, er ved solnedgang, da du vil nyde den bedste solnedgang i Venedig. Fra en af gaderne, der fører ned fra broen, kan du se Rialto-markedet med snesevis af boder, der sælger alt fra mad til venetianske masker og Muranoglas.
  • Barefoot Bridge, også kaldet Stationsbroen på grund af dens nærhed til Santa Lucia-jernbanestationen, blev bygget i 1932 i sten med en enkelt bue.
  • Accademia-broen er bygget i træ, er 48 meter lang og blev opført som erstatning for den tidligere jernbro og blev indviet i 1933.

Bestil en tur langs Canal Grande

Udforsk andre store kirker i Venedig

Solnedgang ved Santa Maria della Salute| ©kuhnmi
Solnedgang ved Santa Maria della Salute| ©kuhnmi

Udover den majestætiske Markuskirken har Venedig andre relevante templer, som du kan besøge via nogle af de billetter, der omfatter guidede ture i Venedig, og som skiller sig ud for deres arkitektur og de kunstskatte, der er gemt i deres interiør, såsom Basilica of St:

  • Santi Giovanni e Paolo. Det er en af de smukkeste kirker i Venedig og den største af dem alle, og den rummer resterne af 27 doger (hertuger) og bemærkelsesværdige kunstværker.
  • Santa Maria della Salute. Det omfatter værker af Tintoretto og andre af den geniale Titian og skiller sig ud ved sin kuppel. Denne kirke blev bygget efter den tragiske pestepidemi, der ramte byen og dræbte mere end 80.000 indbyggere.
  • Santa Maria Gloriosa dei Frari. Dens udsmykkede ydre, der står i kontrast til dens nøgterne ydre, viser store værker af Tizian, såsom "Himmelfart", og rummer hans mausoleum og et mausoleum for et andet geni, Antonio Canova.
  • San Barnaba-kirken. Denne kirke, der ligger i det interessante kvarter Dorsoduro, blev verdensberømt, da den optrådte i filmen "Indiana Jones og det sidste korstog".

Nogle af disse kirker er inkluderet i Venice Chorus Pass. Dette er et pass til ca. 14 kirker, hvor du kan springe køen over og nyde den venetianske kunst og arkitektur, mens du får mest muligt ud af din tid i byen.

Book Venice Chorus Pass

Oplev de vigtigste øer, Murano og Burano, fra Venedig

Muranokanalen| ©kevin charit
Muranokanalen| ©kevin charit

Hvis du bruger mindst to dage i Venedig, anbefaler jeg, at du gemmer en halv dag til en udflugt til øerne Murano, Burano og Torcello. Et besøg på en af Muranos mange berømte og berømte glasfabrikker og lær af en glasmager, hvordan det fremstilles (særligt interessant for de små, så vær opmærksom, hvis du rejser til Venedig med børn), en vandring gennem de farverige fiskerhuse og boder med udsøgte håndlavede blonder i Burano og en opdagelse af den arkitektoniske og historiske arv på Torcello er uforglemmelige oplevelser, som du bør gøre på din rejse til Venedig.

Det er nemt atkomme til øerne Murano og Burano fra Venedig, men hvis du vil få mest muligt ud af din tid og se alle seværdighederne på Murano og nyde alt det, der er at lave på Burano, anbefaler jeg en organiseret udflugt.

Udflugter fra Venedig

Disse øer er blot to af de mest interessante udflugtsmål fra Venedig, når du har mulighed for det.

Hvis du spekulerer på, hvor mange dage du skal bruge i Venedig, kan du se byen på et par dage, men du kan højst bruge tre dage i Venedig, hvis du ønsker at se den i dybden. Efter en fire-dages tur til Venedig skal du ikke tøve og bestille udflugter til nærliggende byer.

Book en udflugt til Murano og Burano

Se de bedste udsigtspunkter for at få en unik udsigt over Venedig

Udsigt over Venedigs hustage fra Markuskampanilen| ©Kristina D.C. Hoeppner
Udsigt over Venedigs hustage fra Markuskampanilen| ©Kristina D.C. Hoeppner

En af de mest givende oplevelser i Venedig er at bestige de spektakulære udsigtspunkter på terrasser eller gamle tårne for at få vidunderlige fotografier af panoramaudsigten over denne smukke by. Jeg anbefaler især:

  • Scala Contarini del Bovolo. Den berømte vindeltrappe i dette venetianske palads er et andet af de smukkeste steder at nyde Venedig fra, med en enestående udsigt over byens røde hustage og kirkerne i centrum.
  • Markuskirken Campanile. Det er Venedigs højeste og ligger på Markuspladsen og giver dig den bedste udsigt over det historiske centrum.
  • Klokketårnet i San Giorgio Maggiore. For at få en god udsigt over den venetianske lagune er der ikke noget bedre end udsigtspunktet fra denne kirke, der er opført på øen San Giorgio Maggiore, og som huser Tintoretos mesterværker som "Den sidste nadver", "Afsættelsen" og "Mannaindsamlingen".

Brug Vaporettoen, når du kan

Vaporetto i Venedig| ©Trollinho
Vaporetto i Venedig| ©Trollinho

Det kan være udmattende at slentre rundt i Venedig, men heldigvis står den venetianske Vaporetto til rådighed for borgere og turister, så du kan komme komfortabelt fra den ene side af byen til den anden, mens du nyder udsigten til de majestætiske paladser, der omgiver kanalerne. Et tip, når du besøger Venedig? Tag en hel rute langs Canal Grande. Det er helt sikkert den billigste måde at komme over vandet på, og selv om oplevelsen ikke er lige så eksklusiv som i gondolen, er udsigten den samme, og det er en af de vigtigste måder at komme rundt i Venedig på.

Om sommeren kan du tage et smut forbi Lido-stranden.

Lido Beach| ©Serge Le Strat
Lido Beach| ©Serge Le Strat

Venedigs Lido er et område, der er ukendt for turister og elsket af Venedigs indbyggere som den strand, hvor de flygter hen i weekenden (især i godt vejr) for at koble af fra byens travle liv og jag. Hvis du er i Venedig på en af de varme sommerdage i Venedig og har lyst til at lære et meget mere "lokalt" hjørne af byen at kende, kan du komme dertil med Vaporetto og tage en dukkert som en venetianer. Her finder du også et boligområde med barer og restauranter, hvor du kan tilbringe en afslappende eftermiddag.

Se Sukkenes bro

Bridge of Sighs| ©Jorge Franganillo
Bridge of Sighs| ©Jorge Franganillo

Sukkenes Bro fortjener en særlig omtale, ikke kun på grund af dens skønhed, men også på grund af dens historie, da det var broen, der førte til fangehullerne i Dogepaladsets fængsel. Du finder den meget tæt på Markuspladsen, og jeg anbefaler, at du besøger den både om dagen og om natten. Du vil genkende den med det samme, da den er målet for de turister, der går rundt i området med deres lygter.

Se Venedigs jødiske kvarter

Ghettoen i Venedig| ©richard evea
Ghettoen i Venedig| ©richard evea

Det går ofte ubemærket hen for besøgende i byen, men dette jødiske kvarter er i dag en af de bedst bevarede ghettoer i Europa. Gaderne er om muligt mere fine og smalle end i resten af byen, og historien inden for byens mure er værd at kende. Derfor anbefaler jeg, at du tager en guidet tur i området, du vil ikke fortryde det!

Aperitif og middag, bedst i Canareggio

Terrasse på et pizzeria| ©Paul VanDerWerf
Terrasse på et pizzeria| ©Paul VanDerWerf

Canareggio er et af de mest autentiske områder i Venedig: Når du går gennem gaderne, kan du se, hvordan venetianerne virkelig lever, hvordan deres huse ser ud, og endda de værksteder, hvor de reparerer deres både. Når det er venetiansk aften, er der altid en festlig atmosfære i gaderne med masser af terrasser på gaden og grupper af unge mennesker, der nyder en aperitif eller en god pizza. Tro mig, du vil ikke gå glip af denne del af byen. Her er en liste over billige restauranter i Venedig, hvor du kan spise billigt.

Bestil en rundvisning i Venedig

En cocktail med udsigt over Santa Maria della Salute

Santa Maria della Salute| ©Ștefan Jurcă
Santa Maria della Salute| ©Ștefan Jurcă

Her kommer dagens oplevelse: Hvis du efter flere timers intens sightseeing har brug for at hvile dig, men ikke har lyst til at gå tilbage til dit hotel, anbefaler jeg, at du forkæler dig selv med en cocktail (eller en kaffe) på terrassen på et af de luksuriøse hoteller for enden af Canal Grande, hvorfra der er en vidunderlig udsigt over Santa Maria della Salute.

Palazzo Gritti (som i sig selv er en seværdig bygning) eller St. Regis er mine favoritter. Hvis du foretrækker udsigten fra den modsatte side, vil du elske terrassen på Sina Centurion Palace. Terrassen har en fantastisk udsigt og ligger lige ud til vandet.

Få mest muligt ud af din tid ved at leje en lufthavnstransport

Landingsbaner, der kommer ud af lagunen i Marco Polo Lufthavn| ©Hindol Bhattacharya
Landingsbaner, der kommer ud af lagunen i Marco Polo Lufthavn| ©Hindol Bhattacharya

Venedig vil sikkert fange dig så meget, at du ikke vil forlade byen, men desværre får alle gode ting en ende, og du er nødt til at tage til lufthavnen. Transfers fra Venedig lufthavn til centrum og retur kan være en ren formalitet eller efterlade dig med en dårlig smag i munden. Venedig er en dyr og meget turistet by, og det er ikke ualmindeligt, at man bliver snydt, når man skal til og fra lufthavnen. For at undgå dette og selvfølgelig for at få mest muligt ud af din tid i byen, er mit råd at bestille din transfer på forhånd.

Book din lufthavnstransport i Venedig