Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Dagsture og udflugter fra Venedig

La Serenissima er et af de mest besøgte rejsemål i Europa og verden og byder på de mest varierede oplevelser. Her er en samling af de mest interessante, så du kan få så mange som muligt med i din rejseplan.

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minutters læst

Dagsture og udflugter fra Venedig

Canal Grande, udsigt over Accademia di Belle Arti di Venezia og Basilica di Santa Maria | ©Israel Ferrera

Venedig er en helt unik by, som står på enhver rejseentusiasters liste over oplevelser, for der er så meget at se og gøre i Venedig. Derfor er en guidet tur eller udflugt helt sikkert den bedste beslutning, du kan tage for at få mest muligt ud af dit ophold og ikke gå glip af noget interessant. Her er en liste over mine personlige favoritter i håb om, at de vil inspirere dig til at få en fantastisk ferie.

1. Udflugt til Murano og Burano fra Venedig

Solnedgang på en kanal i Burano| ©Fabio Mangione
Solnedgang på en kanal i Burano| ©Fabio Mangione

Denne udflugt er det ideelle valg for dem, der er på ferie i Venedig i tre dage eller mere, da den giver dig mulighed for at besøge de traditionelle øer Murano og Burano, der ligger nord for lagunen og har været berømte i århundreder for deres delikate håndværk.

Hvad vil du se på disse ture?

Du vil få en værdifuld mulighed for at besøge øen Murano med dens fantastiske glasindustri; du kan også besøge øen Burano, der er berømt for sine kniplinger og farverige huse; Buranos gastronomi er lige så spektakulær. Nogle af turalternativerne omfatter også et besøg på øen Torcello fra Burano, der er berømt for at være den første ø i lagunen, der blev beboet.

Interessante detaljer

 • Udflugtens varighed: Den kan variere alt efter hvilket selskab du hyrer og hvilken rute du vælger, men du bør bestille mindst 3 timer til denne type udflugt. Hvis du planlægger en længere tur, kan du vælge en heldagstur til øerne og lære dem at kende i dybden.
 • Pris: Du kan finde forskellige udflugter til Murano og Burano fra Venedig, med muligheder til premiumpriser og mere almindelige muligheder, med priser fra 30 € pr. person.

Bestil din tur til Murano og Burano

2. Natlig rundtur i det mystiske Venedig

Venedig om natten| ©Luca Sartoni
Venedig om natten| ©Luca Sartoni

De, der nyder at lytte til spændende historier, overnaturlige legender og uhyggelige fortællinger, vil finde denne type oplevelse fascinerende. I selskab med en ekspertguide får du mulighed for at tage på en vandretur gennem smalle gyder og labyrinter, mens du hører hemmeligheder og spøgelseshistorier, som sjældent fortælles i bøger.

Hvad vil du se på disse ture?

Denne tur tager dig gennem Castello- og Cannaregio-kvartererne for at høre foruroligende historier om de gamle venetianske ledere, de mest bemærkelsesværdige borgere. Lær også Rialto-området at kende, som engang var det vigtigste shoppingområde på hele øen. Nogle alternativer kombinerer oplevelsen med et stop for en aperitif i en bacari.

Oplysninger om interesse

 • Turens varighed: Den gennemsnitlige varighed er 1,5 time. Denne tur finder altid sted ved solnedgang eller skumring, så den er perfekt til at kombinere med andre muligheder.
 • Pris: ca. 25 €

Bestil en skjult Venedig-tur

3. Gondoltur med serenade

Gondoltur på Rialtobroen| ©Damiano Baschiera
Gondoltur på Rialtobroen| ©Damiano Baschiera

Hvor i verden kan du ellers få en lignende oplevelse? Jeg tror ikke, der er noget mere traditionelt end en tur i gondol på Canal Grande. Det er en skam at rejse til Venedig og ikke få denne oplevelse. De venetianske gondolierer tager dig med på en fælles gondoltur over lagunens vand i gondoler med plads til op til 6 personer; du har mulighed for at leje gondolen til privat brug.

Hvad vil du se på disse ture?

Gondolturen kombineres med en rundtur på den store kanal i Venedig, hvor du kan se de arkitektoniske perler, der er bygget langs denne vigtige handelsgade gennem historien. Derudover vil en talentfuld sangerinde optræde med de mest romantiske venetianske ballader.

Oplysninger om interesse

 • Turens varighed: Det er normalt korte ture, men du skal reservere mindst 30 minutter til turen ud over den tid, det tager at komme til mødestedet.
 • Pris: Serenaded gondolturer er tilgængelige fra 30 € pr. person, hvis du ønsker en gondol til privat brug, skal du betale en højere pris.

Book din gondoltur

4. Tag på en vandretur gennem Venedigs gader

Markuspladsen| ©Toa Herftiba
Markuspladsen| ©Toa Herftiba

En professionel guide tager en lille gruppe turister med på en rundvisning i byens vigtigste skatte; disse udflugter finder normalt sted om dagen for at beundre den smukke arkitektur i de venetianske bygninger i detaljer.

Hvad vil du se på disse ture?

Denne type tur omfatter udforskning af arkitektoniske perler og vigtige venetianske monumenter. Rejseplanen kan variere afhængigt af det selskab, du vælger at hyre, men nogle af alternativerne omfatter: Rundvisning på Markuspladsen, stop for at se Casa di Marco Polo, udsigt til basilikaen Santa Maria della Salutte, forbi La Fenice-teatret, Basilica dei Santi Giovanni e Paolo, osv.

Oplysninger om interesse

 • Turens varighed: Du bør reservere mindst en time af din rejseplan til denne tur, men hvis du kombinerer den med andre alternativer som f.eks. en tur i gondol, kan turen forlænges til ca. tre timer.
 • Pris: Afhængigt af turens varighed og de forskellige stop, der er inkluderet i turen, kan den oprindelige pris variere mellem 30 og 60 €.

Bestil en privat rundvisning i Venedig

5. Det legendariske Venedig: se Markusbasilikaen og Dogepaladset

Indgang til Markuskirken| ©Mark Huguet
Indgang til Markuskirken| ©Mark Huguet

En ekspertguide om Venedigs arkitektur og historie vil tage en lille gruppe turister med til to af de mest overdådige juveler i den venetianske arkitektur: Dogepaladset og Markuskirken. Hvis du er interesseret i kunst, historie eller arkitektur, er dette en tur, du ikke må gå glip af. Og det bedste er? Ved at leje en guidet tur undgår du køen ved indgangen, og turen indenfor kan gå meget hurtigt. Det er ideelt for dem, der kun er i Venedig i en dag.

Hvad vil du se på disse ture?

Du vil få mulighed for at se det indre af Dogepaladset med alle dets hemmeligheder samt det indre af Markuskirken med alle dens vidunderlige skatte, der er bragt fra andre lande og andre tider for længe siden.

Interessante detaljer

 • Turens varighed: Rundvisningerne i basilikaen og paladset tager normalt mindst en time hver, så du bør bestille mindst to timer i alt for at få denne type oplevelse.
 • Pris: Denne type oplevelse omfatter adgang til Markusbasilikaen og Dogepaladset uden kø og med en ekspertguide. Det koster mindst 80 € i alt.

Bestil en rundvisning på Markuspladsen og basilikaen

6. Udflugt til Dolomitterne og alpebyen Cortina

Med så mange arkitektoniske og kulturelle rigdomme, som Venedig byder på, kan du måske ønske at undslippe turistmasserne og tilbringe en dag i naturen. En meget anbefalelsesværdig mulighed er at tage på en tur i Dolomitterne, hvor du kan opleve idylliske landskaber, spektakulære søer og charmerende landsbyer.

Hvad vil du se på denne tur?

Med en chauffør-guide i en lille gruppe vil du opleve postkort-perfekte landskaber som f.eks. de imponerende klipper kendt som Lavaredos tre tinder, den afslappende Lago di Misurina eller den smukke alpine landsby Cortina D'Ampezzo.

Oplysninger om interesse

 • Udflugtens varighed: Ca. 9 timer
 • Pris: Fra 166 euro inklusive transport i minivan med chauffør-guide.

Bestil en tur til Dolomitterne

7. En dagstur til Padova-regionen med krydstogtskib.

På rundtur i Padova| ©Gary Bembridge
På rundtur i Padova| ©Gary Bembridge

Hvis du er på en Venedig-rejse, hvor du skal blive i byen i fem eller flere dage, bør du overveje at inkludere et krydstogt til byen Padova i din rejseplan. Byen ligger i Veneto-regionen, har et smukt historisk centrum og ligger kun 38 km vest for byen. Destinationen er en af de foretrukne udflugtsmål for indbyggerne i det store Venedig.

Hvad vil du se på disse ture?

Denne type udflugter omfatter et krydstogt langs Riviera del Brenta; idéen er ikke kun at føre dig til din endelige destination i Padova, men også at vise dig højdepunkterne undervejs. Selv om det kan ændre sig en smule afhængigt af det selskab, du lejer, er nogle af de stop, der kan være inkluderet i din tur, følgende: Villa Foscari, Nationalmuseet og Villa Pisani-haverne, det historiske centrum af Padova.

Oplysninger om interesse

 • Turens varighed: Hele turen, inklusive turen tilbage til Prags centrum, tager 9-10 timer. Du skal reservere en hel dag af din rejseplan til denne type tur, så den er ideel, hvis du skal være i Venedig i flere dage.
 • Pris: Denne type oplevelse fås normalt fra 100 €, og prisen inkluderer transport og i de fleste tilfælde adgang til de haver og paladser, der er på turens rute.

Bestil en udflugt fra Venedig

8. Se landskabet uden for Venedig

Smagning af Prosecco-vin| ©Melissa Wang
Smagning af Prosecco-vin| ©Melissa Wang

Tag på en rundtur i vindyrkningsområdet lige uden for Venedig. En lokal vinekspert fører gruppen fra centrum af La Serenissima ud på landet for at nyde landskabets skønhed, de pragtfulde vinmarker og processen med at fremstille denne lækre drik.

Hvad vil du se på disse ture?

Nyd smagsprøver og lær trin for trin at lave prosecco, det lokale navn for den berømte italienske mousserende vin. Oplevelsen omfatter adgang til vinmarkerne, smagsprøver i kældrene og et besøg på en lokal restaurant ved frokosttid.

Oplysninger om interesse

 • Turens varighed: Med en gennemsnitlig varighed på 6 til 7 timer bør du reservere en dag til dette eventyr. Udflugter af denne type starter normalt tidligt om morgenen fra et større mødested i Venedig, f.eks. Markuspladsen, og kører til de italienske vinregioner Valdobbiadene Conegliano.
 • Pris: Denne type oplevelse kan fås fra 130 € pr. deltager.

Bestil en udflugt fra Venedig

9. Gastronomisk rundvisning i Venedig: Rialto-markedet og smagning af mad

Rialto Fiskemarked| ©VeneciaU
Rialto Fiskemarked| ©VeneciaU

Det er umuligt at forlade Venedig uden at nyde dens fantastiske gastronomi. På denne type udflugt tager en ekspertguide i italiensk gastronomi en lille gruppe turister med til Rialto-markedet, mens en udforskning af Serenissima's gastronomiske tradition finder sted. Denne oplevelse er ledsaget af historiske fakta og hemmelige steder, som normalt ikke findes i guidebøgerne.

Hvad vil du se på disse ture?

Ud over at se det berømte Rialto-marked og nyde den mærkelige arkitektur har du mulighed for at smage på forskellige smagsprøver på restauranter og barer, der er højt ansete af de lokale; italienske vine er ofte inkluderet som en del af oplevelsen.

Interessante detaljer

 • Turens varighed: Den kan variere lidt afhængigt af det selskab, du hyrer, men jeg anbefaler, at du booker mindst 2,5 timer til denne tur; nogle kan forlænge den til 3,5 timer for den samlede tur.
 • Pris: Når flere barer og restauranter er inkluderet, er prisen ca. 90 € for oplevelsen.

Book en madtur i Venedig

10. Tag den alternative Venedig-tur

På Barnabas landskab| ©Didier Descouens
På Barnabas landskab| ©Didier Descouens

Når du har oplevet det klassiske Venedig, som omfatter et krydstogt langs Canal Grande, et besøg i Dogepaladset, Piazzaen og Markuskirken, er det næste punkt på programmet en tur til det alternative Venedig, hvor du kan udforske de arkitektoniske og historiske perler, der ikke ses på de mere konventionelle sightseeing-ture. Det er en ideel tilføjelse, hvis du holder ferie i Venedig på en fire- eller syvdages rejse.

De fleste virksomheder, der tilbyder denne type rundvisning, bruger indfødte venetianske guider med en vis specialisering inden for kunst, arkitektur og/eller historie, og guiderne kan normalt tale mindst to sprog: engelsk og italiensk. Før du booker, kan du tjekke, om der er engelsktalende guider til rådighed, hvis turen ikke angiver det.

Hvad vil du se på disse ture?

Dit turprogram omfatter en rundvisning i Venedigs skjulte perler, og selv om ruten kan ændre sig afhængigt af det selskab, du vælger, kan du forvente at se nogle af følgende destinationer: Et besøg på Barnaba's landskab, hvor du lærer den mere kunstneriske side af Venedig at kende i Dorsoduro-kvarteret med dets paladser, smukkeste kirker og museer.

Oplysninger om interesse

 • Udflugtens varighed: Afhængigt af ruten kan det være nødvendigt at bruge mere tid, men som en generel regel varer denne type oplevelse normalt ca. 2 timer i gennemsnit, og den starter altid fra et kendt sted i nærheden af Canal Grande.
 • Pris: De mere specialiserede historiske ture er ofte også lidt dyrere, og du kan forvente en gennemsnitspris på 30 € for denne oplevelse.

Bestil en guidet tur i Venedig

11. Tag på en rundvisning i den jødiske ghetto i Venedig

Basilikaen Santa Maria della Salute| ©Jorge Franganillo
Basilikaen Santa Maria della Salute| ©Jorge Franganillo

Udforsk Venedig væk fra menneskemængderne ved at tage en tur i det jødiske kvarter La Serenissima. Den ligger i Cannaregio-området og er kendt af de lokale som il Ghetto. De jøder, der ankom til Venedig fra det 16. århundrede og frem, blev tvunget til at bosætte sig i dette område, som engang var noget adskilt fra resten af byen af store kanaler. I dag, århundreder senere, har området en særlig arkitektur og charme, som helt sikkert adskiller det fra resten af det, du finder i Venedig.

Hvad vil du se på disse ture?

En lokal guide vil give dig et indblik i Cannaregio-områdets historie og udvikling, og afhængigt af den tur, du vælger, kan der være en lille smagsprøve på lokal gademad inkluderet. Alle udflugter af denne type omfatter et obligatorisk stop ved de jødiske synagoger og et besøg i den majestætiske basilika Santa Maria della Salute. Fra Cannaregio-området er det muligt at se Markuskirken fra et andet perspektiv, så tag dit kamera med, så du kan tage billeder.

Oplysninger om interesse

 • Udflugtens varighed: Den kan variere afhængigt af det selskab, du hyrer. Der kræves mindst to timer for at lære Cannaregio og dens hemmeligheder at kende, mens længere udflugter kan tage op til 4 timer. Pris: Denne type oplevelse foregår i små grupper af turister, så prisen er omkring 80 € eller mere pr. udflugt.

Bestil en guidet tur i Venedig

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er de bedste dagsture fra Venedig?

  Ud over Verona, Murano og Burano tager mange eventyrere højhastighedstoget til Firenze for at se den populære toscanske by. Motorentusiaster kan besøge Lamborghinis hovedkvarter og tjekke Ferrari-testbanen i Maranello.

 • Hvad kan du se i Torcello?

  Selv om Torcello ikke er lige så berømt som Murano og Burano, er det en meget mere rolig by, der giver et sceneskift fra Venedigs travlhed og travlhed. Øens største attraktion er Santa Maria Assunta-katedralen og Djævlebroen.

 • Er det værd at besøge Dolomitterne fra Venedig?

  Da Dolomitbjergene kun ligger 2 timer væk, er det faktisk en perfekt destination for en dagstur under dit ophold i Venedig. Dolomitterne er perfekte til vandreture og til at opleve en mindre kendt del af Italien.