Dagsture og udflugter fra Venedig

Som en af de mest besøgte destinationer i Europa og verden tilbyder La Serenissima de mest varierede oplevelser. Her er en samling af de mest interessante, så du kan inkludere så mange som muligt i din rejseplan.

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minutters læst

Dagsture og udflugter fra Venedig

Canal Grande, udsigt over Accademia di Belle Arti di Venezia og Basilica di Santa Maria | ©Israel Ferrera

Venedig er virkelig en enestående by, som står på enhver rejseentusiasts bucket list, for der er så meget at se og gøre i Venedig. Derfor er en udflugt eller en guidet tur helt sikkert den bedste beslutning, du kan træffe for at få mest muligt ud af dit ophold og ikke gå glip af noget interessant. Her er en liste over mine personlige favoritter i håb om, at de vil inspirere dig til at få en fantastisk ferie.

1. Udflugt til Murano og Burano fra Venedig

Solnedgang på en kanal i Burano| ©Fabio Mangione
Solnedgang på en kanal i Burano| ©Fabio Mangione

Denne tur er det ideelle valg for dem, der holder ferie i Venedig i tre dage eller mere, da den giver dig mulighed for at se de traditionelle øer Murano og Burano, der ligger nord for lagunen og har været berømte i århundreder for deres delikate håndværk.

Hvad vil du se på disse ture?

Du får den værdifulde mulighed for at besøge øen Murano med dens fantastiske glasindustri; derudover vil du se øen Bur ano, der er berømt for sine kniplinger og farverige huse; Buranos gastronomi er lige så spektakulær. Nogle rejsemuligheder inkluderer også et besøg på øen Torcello fra Burano, der er berømt for at være den første ø i lagunen, der blev beboet.

Interessante detaljer

 • Udflugtens varighed: Den kan variere afhængigt af det selskab, du hyrer, og rejseplanen, men du bør reservere mindst 3 timer til denne type udflugt. Hvis du planlægger en længere tur, kan du vælge en heldagstur til øerne og lære dem at kende i dybden.
 • Pris: Du finder forskellige udflugter til Murano og Burano fra Venedig, med premium-priser og mere generelle muligheder, med priser fra €30 pr. person.

Book din udflugt til Murano og Burano

2. Nattur i det mystiske Venedig

Venedig om natten| ©Luca Sartoni
Venedig om natten| ©Luca Sartoni

De, der kan lide at lytte til spændende historier, overnaturlige legender og uhyggelige fortællinger, vil finde denne form for oplevelse fascinerende. Ledsaget af en ekspertguide får du mulighed for at gå en tur gennem smalle gyder og labyrinter, mens du hører hemmeligheder og spøgelseshistorier, der sjældent fortælles i bøger.

Hvad vil du se på disse ture?

Denne tur tager dig gennem bydelene Castello og Cannaregio for at høre foruroligende historier om Venedigs tidligere ledere og mest bemærkelsesværdige borgere. Lær også Rialto-området at kende, som engang var det vigtigste shoppingområde på hele øen. Nogle alternativer kombinerer oplevelsen med et stop for en aperitivo på en bacari.

Interessante detaljer

 • Turens varighed: Den gennemsnitlige tid er 1,5 time. Denne tur finder altid sted ved solnedgang eller skumring, så den er perfekt at kombinere med andre muligheder.
 • Pris: Cirka 25 euro.

Book en tur til det skjulte Venedig

3. Gondoltur med serenade

Gondoltur på Rialtobroen| ©Damiano Baschiera
Gondoltur på Rialtobroen| ©Damiano Baschiera

Hvor ellers i verden kan man få en lignende oplevelse? Jeg tror ikke, der findes noget mere traditionelt end en gondoltur på Canal Grande. At rejse til Venedig og ikke nyde denne slags oplevelse er virkelig en skam. Venetianske gondolierer tager dig med på en fælles gondoltur over lagunens vand i gondoler, der kan rumme op til 6 personer; du har mulighed for at leje gondolen til dit eget private brug.

Hvad vil du se på disse ture?

Gondolturen kombineres med en tur på Canal Grande i Venedig, hvor man ser de arkitektoniske perler, der er bygget langs denne vigtige handelsgade gennem historien. Derudover vil en talentfuld sanger optræde for dig med de mest romantiske venetianske ballader.

Interessante detaljer

 • Turens varighed: Det er normalt korte ture, men du skal regne med mindst 30 minutter til rejsen plus den tid, det tager at komme til mødestedet.
 • Pris: Gondolture med serenader kan fås fra 30 euro pr. person, men hvis du ønsker en gondol til privat brug, skal du betale en højere pris.

Book din gondoltur

4. Tag på en vandretur gennem Venedigs gader.

Markuspladsen| ©Toa Herftiba
Markuspladsen| ©Toa Herftiba

En professionel guide tager en lille gruppe turister med rundt til byens vigtigste skatte; disse ture finder som regel sted om dagen, så man kan beundre den smukke arkitektur i de venetianske bygninger i detaljer.

Hvad vil du se på disse ture?

Denne type ture går ud på at udforske arkitektoniske perler og vigtige venetianske monumenter. Rejseplanen kan variere afhængigt af det firma, du vælger at hyre, men nogle alternativer omfatter: Markuspladsen, stop for at se Casa di Marco Polo, udsigt til Santa Maria della Salutte-basilikaen, forbi Teatro La Fenice, Basilica dei Santi Giovanni e Paolo, osv.

Interessante detaljer

 • Turens varighed: Du bør reservere mindst en time af din rejseplan til denne tur, når den kombineres med andre alternativer såsom en gondoltur, kan turen forlænges til cirka tre timer.
 • Pris: Afhængig af turens varighed og antallet af stop, der er inkluderet i turen, kan startprisen variere mellem €30 og €60.

Book en privat rundtur i Venedig

5. Legendariske Venedig: se Markuskirken og Dogepaladset

Indgang til Markuskirken| ©Mark Huguet
Indgang til Markuskirken| ©Mark Huguet

En ekspertguide i Venedigs arkitektur og historie vil tage en lille gruppe turister med for at se to af de mest overdådige juveler i den venetianske arkitektur: Dogepaladset og Markuskirken. Hvis du er interesseret i kunst, historie eller arkitektur, er dette en tur, du ikke må gå glip af. Og det bedste? Ved at leje en guidet tur undgår du køen ved indgangen, og turen indenfor kan gøres meget hurtigt. Det er ideelt for dem, der kun er i Venedig i en dag.

Hvad vil du se på disse ture?

Du får mulighed for at se det indre af Dogepaladset med alle dets hemmeligheder, såvel som det indre af Markuskirken med alle dens vidunderlige skatte, der er bragt fra andre lande og tider for længe siden.

Interessante detaljer

 • Turens varighed: Rundvisningerne i basilikaen og paladset tager normalt mindst en time hver, så du bør reservere mindst to timer i alt til denne type oplevelse.
 • Pris: Denne type oplevelse inkluderer adgang uden kø til Markuskirken og adgang uden kø til Dogepaladset samt en ekspertguide. Prisen for dette er mindst 80 euro i alt.

Book en rundvisning på Markuspladsen og i Basilikaen

6. Udflugt til Dolomitterne og den alpine landsby Cortina

Med så meget arkitektonisk og kulturel rigdom, som Venedig har at byde på, har du måske lyst til at flygte fra turistmylderet og bruge en dag på at koble af fra naturen. En stærkt anbefalet mulighed er at tage på udflugt til Dolomitterne, hvor du kan beundre idylliske landskaber, spektakulære søer og charmerende landsbyer.

Hvad vil du se på denne udflugt?

Med en chauffør-guide i en lille gruppe vil du opdage postkort-perfekte landskaber, herunder: de imponerende klipper kendt som Lavaredos tre toppe, den afslappende Lago di Misurina eller den smukke alpelandsby Cortina D'Ampezzo.

Interessante detaljer

 • Udflugtens varighed: Cirka 9 timer
 • Pris: Fra 166 euro inklusive transport i en minivan med chauffør og guide.

Book en udflugt til Dolomitterne

7. En dagstur for at opdage Padua-regionen med krydstogtskib.

På rundtur i Padova| ©Gary Bembridge
På rundtur i Padova| ©Gary Bembridge

Hvis du er på en Venedig-rejse, hvor du bliver i byen i fem dage eller mere, er en af de aktiviteter, du bør overveje at inkludere i din rejseplan, et krydstogtbesøg i byen Padua. Den ligger i Veneto-regionen, har et smukt historisk centrum og ligger kun 38 km mod vest. Destinationen er et yndet udflugtsmål for indbyggerne i Venedig.

Hvad kommer du til at se på disse ture?

Udflugter af denne type involverer et krydstogt langs Riviera del Brenta; ideen er at tage turisterne ikke kun til slutdestinationen i Padova, men også at vise dem højdepunkterne undervejs. Selvom det kan ændre sig lidt afhængigt af det selskab, du hyrer, er nogle af de stop, der kan være inkluderet i din tur: Villa Foscari, Nationalmuseet og haverne i Villa Pisani, Paduas historiske centrum.

Interessante detaljer

 • Turens varighed: Den komplettetur inklusive returrejsen til centrum af Prag tager 9 til 10 timer. Du bliver nødt til at reservere en hel dag i din rejseplan til denne type tur, så den er ideel, hvis du er i Venedig i flere dage.
 • Pris: Denne type oplevelse fås normalt fra €100, prisen inkluderer transport og i de fleste tilfælde adgang til haverne og paladserne på turens rute.

Book en tur fra Venedig

8. Se landskabet uden for Venedig

Smagning af Prosecco-vin| ©Melissa Wang
Smagning af Prosecco-vin| ©Melissa Wang

Tag med på en tur i vinregionen lige uden for Venedig. En lokal vinekspert tager gruppen med fra centrum af La Serenissima til hjertet af landskabet for at nyde de smukke landskaber, de pragtfulde vinmarker og processen med at fremstille denne lækre drik.

Hvad vil du se på disse ture?

Nyd smagsprøver og lær trin for trin, hvordan man laver prosecco, det lokale navn for den berømte italienske mousserende vin. Oplevelsen inkluderer indgang til vinmarkerne, smagsprøver i kældrene og et besøg på en lokal restaurant ved frokosttid.

Detaljer af interesse

 • Turens varighed: Med en gennemsnitlig varighed på 6-7 timer skal du afsætte en dag til dette eventyr. Udflugter af denne type starter normalt tidligt om morgenen fra et større mødested i Venedig, såsom Markuspladsen, og kører til de italienske vinregioner Valdobbiadene Conegliano.
 • Pris: Denne type oplevelse er tilgængelig fra 130 € pr. deltager.

Book en tur fra Venedig

9. Gastronomisk tur i Venedig: Rialto-markedet og madsmagning

Rialtos fiskemarked| ©VeneciaU
Rialtos fiskemarked| ©VeneciaU

Det er umuligt at forlade Venedig uden at nyde byens fabelagtige gastronomi. På denne type udflugt tager en guide, der er ekspert i italiensk gastronomi, en lille gruppe turister med til Rialto-markedet, mens de udforsker den gastronomiske tradition i Serenissima. Denne oplevelse ledsages af historiske fakta og hemmelige steder, der normalt ikke optræder i guidebøger.

Hvad vil du se på disse ture?

Ud over at se det berømte Rialtomarked og nyde den nysgerrige arkitektur, får du mulighed for at smage på forskellige restauranter og barer, der er højt vurderet af de lokale; italienske vine er ofte inkluderet som en del af oplevelsen.

Detaljer af interesse

 • Turens varighed: Dette kan variere lidt afhængigt af det firma, du hyrer, men jeg anbefaler at booke mindst 2,5 timer til denne tur; nogle kan forlænge op til 3,5 timer for den samlede tur.
 • Pris: Når flere barer og restauranter er inkluderet, er prisen ca. 90 euro for oplevelsen.

Book en madtur i Venedig

10. Tag på den alternative Venedig-tur

I Barnabas landskab| ©Didier Descouens
I Barnabas landskab| ©Didier Descouens

Når du har oplevet det klassiske Venedig med et krydstogt langs Canal Grande, et besøg i Dogepaladset, Piazzaen og Markuskirken, er den næste mulighed en alternativ Venedig-tur, hvor du kan udforske de arkitektoniske og historiske perler, som ikke ses på de mere konventionelle sightseeingture. Det er en ideel tilføjelse, hvis du er på ferie i Venedig på en fire- eller syv-dages rejseplan.

De fleste firmaer, der tilbyder denne type ture, bruger indfødte venetianske guider med speciale i kunst, arkitektur og/eller historie, og guiderne taler som regel mindst to sprog: engelsk og italiensk. Før du booker, kan du tjekke, om der er engelsktalende guider til rådighed, hvis turen ikke specificerer det.

Hvad vil du se på disse ture?

Dit turprogram omfatter en tur til Venedigs skjulte perler, og selvom rejseplanen kan ændre sig afhængigt af det selskab, du vælger, kan du forvente at se nogle af de følgende destinationer: Et besøg i Barnabas landskab, hvor du lærer den mere kunstneriske side af Venedig at kende i Dorsoduro-kvarteret med dets palazzoer, smukkeste kirker og museer.

Interessante detaljer

 • Udflugtens varighed: Afhængigt af ruten kan det være nødvendigt at bruge mere tid, men som hovedregel varer denne type oplevelse i gennemsnit omkring 2 timer og starter altid fra et kendt punkt i området omkring Canal Grande.
 • Pris: De mere specialiserede historiske ture har også en tendens til at være lidt dyrere, du kan forvente en gennemsnitspris på €30 for denne oplevelse.

Book en guidet tur i Venedig

11. Tag på en jødisk ghettotur i Venedig

Santa Maria della Salute-basilikaen| ©Jorge Franganillo
Santa Maria della Salute-basilikaen| ©Jorge Franganillo

Udforsk Venedig væk fra menneskemængderne ved at tage en tur i det jødiske kvarter i La Serenissima. Det ligger i Cannaregio-området og er kendt af de lokale som il Ghetto. De jøder, der ankom til Venedig fra det 16. århundrede og frem, blev tvunget til at slå sig ned i dette område, som engang var adskilt fra resten af byen af store kanaler. I dag, århundreder senere, har området en særlig arkitektur og charme, som helt sikkert adskiller det fra resten af Venedig.

Hvad vil du se på disse ture?

En lokal guide vil give dig et indgående indblik i Cannaregio-området, dets historie og udvikling; afhængigt af hvilken tur du vælger, kan en lille smagsprøve på lokal gademad være inkluderet. Alle udflugter af denne type inkluderer et obligatorisk stop ved de jødiske synagoger og et besøg i den majestætiske Basilica Santa Maria della Salute. Fra Cannaregio-området er det muligt at se Markuskirken fra et andet perspektiv, så tag dit kamera med for at tage billeder.

Interessante detaljer

 • Turens varighed: Den kan variere afhængigt af det firma, du hyrer. Minimumstiden for at lære Cannaregio og dens hemmeligheder at kende er to timer, mens længere udflugter kan tage op til 4 timer.

 • Pris: Denne type oplevelser håndteres i små grupper af turister, så prisen er omkring €80 eller mere pr. tur.

Book en guidet tur i Venedig

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er de bedste dagsture fra Venedig?

  Uden for Verona, Murano og Burano tager mange eventyrere højhastighedstoget til Firenze for at se den populære toscanske by. Bilentusiaster kan besøge Lamborghinis hovedkvarter og se Ferraris testbane i Maranello.

 • Hvad kan du se i Torcello?

  Selvom Torcello ikke er så berømt som Murano og Burano, tilbyder den en afveksling fra Venedigs travlhed og er meget mere stille. Øens hovedattraktion er katedralen Santa Maria Assunta og Djævlebroen.

 • Er det værd at besøge Dolomitterne fra Venedig?

  I betragtning af at Dolomitterne kun ligger 2 timer væk, er det faktisk en perfekt destination for en dagstur under dit ophold i Venedig. Dolomitterne er perfekte til vandreture og til at opleve en mindre kendt del af Italien.