Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

MarkuskirkenbilletteriVenedig: alt den information du skalbruge

Et besøg i Markuskirken vil få dig til at forelske dig endnu mere i byen og dens imponerende plads. Sådan får du billetter

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minutters læst

MarkuskirkenbilletteriVenedig: alt den information du skalbruge

Luftfoto af Venedig med Markuskirken i centrum | ©canmandawe

Markuskirken ligger i nærheden af Dogepaladset og Markuspladsen, som er centrum for byens sociale og religiøse liv. Med over 4.000 kvadratmeter forgyldte mosaikker, marmorgulve og 500 søjler, der kan dateres tilbage til det 3. århundrede, er det et unikt tempel i Italien.

Som en af Venedigs mest besøgte attraktioner kan det være en god idé at få hurtig adgang for at undgå køer eller booke en guidet tur i basilikaen. Adgang til de vigtigste juveler i Markuskirken, museet, skatkammeret og den gyldne spade, er betalt.

Den mest økonomiske løsning

Billetter til Markusbasilikaen

Adgang til Markuskirken til den laveste pris

Hvis du ikke vil bruge for mange penge på et besøg i Markuskirken, giver denne billet dig mulighed for at springe køerne ved billetkontoret over og udforske den i dit eget tempo.

Hvis du ikke er fan af guidede ture, men ikke vil give afkald på chancen for at se Markuskirken indefra, skal du ikke bekymre dig. Med denne billet kan du, hvis du køber den online på forhånd, undgå de lange køer, der dannes ved billetkontoret ved indgangen. Du kan også tage en guidet tur i Markuskirken efter lukketid for at undgå menneskemængden indenfor.

Når du er indenfor, har du al den tid, du vil, til at nyde arkitekturen, detaljerne i alteret, de spektakulære mosaikker på gulvet og selvfølgelig udsigten over Markuspladsen fra terrassen. Tag dig god tid og nyd besøget (hvis du har brug for det, vil jeg senere fortælle dig, hvad du ikke må gå glip af, hvis du vil besøge den på egen hånd).

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: ud over at være den mest økonomiske, giver den dig større fleksibilitet i tidsplanen til at organisere besøget i dit eget tempo.

Anbefales, hvis... du vil besøge basilikaens indre uden at spilde tid ved billetkontoret og til den bedste pris.


Den mest komplette løsning

Venedig Saint Mark's Basilica Guidet tur

Rundvisning i Markuskirken med en ekspertguide

Oplev alle hjørner og kroge af dette imponerende tempel på en guidet tur til fods uden køer eller ventetid. En meget praktisk mulighed, hvis du vil lære om historien og arkitekturen i et af Venedigs vartegn...

Gå rundt og undre dig over dette arkitektoniske værk og venetianske ikon. Tag på en guidet tur i Markuskirken i en lille gruppe på omkring 10 personer. Nyd værkerne, der omgiver den, dens kupler og sporene efter store kunstnere, der har efterladt deres arv.

Få adgang til terrassen og tag de bedste billeder, og nyd også et digitalt kort med mere end 200 besøgspunkter, som vil gøre denne oplevelse uforglemmelig.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Du sparer køer og ventetid, og du vil kunne besøge basilikaen med en guide, der vil få dig til at værdsætte hvert af dens hjørner og historier.

Anbefales, hvis... du vil have en komplet souvenir af dette besøg og lære med en ekspert undervejs.


Sådan køber du billetter til Markuskirken

person med mobiltelefon i hånden|© Priscilla Du Preez
person med mobiltelefon i hånden|© Priscilla Du Preez

At besøge denne juvel af byzantinsk kunst er en af de aktiviteter, man bare må gøre, hvis man går rundt i Venedig. Du kan få dine billetter i billetkontoret, men tilstrømningen af turister til dette sted er så stor, at køer og ventetider normalt er 45 minutter og opefter. Desuden kan du ikke være sikker på at komme ind på det ønskede tidspunkt eller på den ønskede dag.

Derfor anbefaler jeg dig at købe dine billetter til Markuskirken på forhånd via internettet, så du sparer tid og bedre kan tilrettelægge din rejseplan. Desuden får du ro i sindet ved ikke kun at have adgang til basilikaen, men også til museet, terrassen og Pala D'Oro.

Book billetter til Markuskirken

Markuskirkens billetpriser

Flow af mennesker ved Markuskirken|©Chad Chadding
Flow af mennesker ved Markuskirken|©Chad Chadding

Indtil for nogen tid siden var billetter til Markuskirken gratis. På grund af den store tilstrømning af turister til Venedig har dette desværre ændret sig. Du kan nu købe dine billetter online eller i billetkontoret, og priserne varierer alt efter sæsonen:

  • Generel adgang: mellem 3 € og 6 €.
  • Børn fra 0-6 år: gratis
  • Adgang til Pala D'Oro: ca. 5 €.
  • Adgang tilMarkusmuseet: ca. 7 €.
  • Entré tilterrassen og klokketårnet: ca. 10 €.

Book billetter til Markuskirken

Åbningstider for Markuskirken

Detalje af mosaikkerne i Markuskirken| ©Gary Campbell-Hall
Detalje af mosaikkerne i Markuskirken| ©Gary Campbell-Hall
  • Markuskirken i Venedig kan besøges hver dag året rundt fra kl. 9.30 til 17.00, med sidste indgang 15 minutter før lukketid.
  • På søndage og helligdage er åbningstiden begrænset til 14.00-16.30 og 14.00-16.00 fra november til påske det følgende år.

Book billetter til Markuskirken

Hvad du ikke må gå glip af på dit besøg i Markuskirken

Markuskirken
Markuskirken

Når du har valgt din type tur, og ud over at udforske mesterværket af byzantinsk kunst, som Markuskirken er, er der fire punkter af særlig interesse, som du ikke bør gå glip af på dit besøg, og som skal betales på stedet, undtagen i tilfælde af nogle af de udflugter, der inkluderer adgang:

Palo de Oro

Dette er det vigtigste kunstneriske værk i Markuskirken, en stor altertavle besat med emalje og ædelsten.

Markusbasilikaens skat

Dette er en byzantinsk skat af guld og sølv fra plyndringen af Konstantinopel.

Markusmuseet og hestene

Dette museum er fuld af værker, herunder de originale skulpturer af Markus-hestene. Disse skulpturer, der er lavet af forgyldt bronze, blev fundet i Konstantinopels hippodrom og var en del af det bytte, der blev stjålet under det fjerde korstog. Fra museet kan man også komme helt tæt på basilikaens lofter og mosaikker.

Basilikaens balkon

Fra Markusbasilikaens terrasse, som du kan komme op til via Loggia del Cavalli-trappen, har du en enestående udsigt over den majestætiske Markusplads. Dette var den kongelige balkon, hvorfra Dogen af Venedig overværede ceremonierne på pladsen, og herfra kan man se pladsens arkadefacader, klokketårnet, Oroglio-tårnet og facaden på Dogepaladset.

I baggrunden kan man se søjlerne i San Marco og San Teodoro, og i det fjerne kan man skimte øen San Giorgio Maggiore med sin imponerende kirke, der ligger ud over lagunen.

Vicky's Traveller Tip

Husk, at da det er et religiøst tempel, skal du dække dine skuldre og knæ for at komme ind i basilikaen.

Sådan kommer du til Markuskirken

Vaporetto på Canal Grande| ©François Philipp
Vaporetto på Canal Grande| ©François Philipp

Du kan ikke gå glip af Markuskirken, da den ligger i centrum af byen, på Markuspladsen, så det er meget nemt at komme dertil til fods eller med vaporetto. Hvis du rejser til Venedig, men ikke bor i byen, kan du nå basilikaen fra togstationen på en halv times gang.

Du kan drage fordel af dette og købe et 72-timers pas, som giver dig ubegrænset adgang til tre vandtransportlinjer, der fører dig til Markuspladsen og andre vigtige steder i byen.

Book dit kort til vandtransport

Andre interessante aktiviteter

Detalje af Dogepaladset| ©Martino Pietropoli
Detalje af Dogepaladset| ©Martino Pietropoli

Hvis du er interesseret i at besøge Markuskirken, bør du måske også overveje at besøge Dogepaladset (se her min artikel om Dogepaladset billetter I Venedig: de bedste muligheder, hurtig adgang, guidede ture og mere). Jeg anbefaler også, at du afslutter din rejse til Venedig med en gondoltur. For at du ikke skal være i tvivl, når du booker din rejseplan, er her de bedste muligheder: Gondolture Billetter.

Book billetter til Markuskirken