10 ting at gøre i Tokyo om sommeren

Tokyo er en by fuld af magi og attraktioner. Find ud af, hvad du kan lave, hvis du beslutter dig for at besøge byen i sommermånederne.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

10 minutters læst

10 ting at gøre i Tokyo om sommeren

Sommernat | namhdyk

Med alt det, der er at se og lave i Tokyo, er du sikker på ikke at komme til at kede dig. Selvom sommeren er en varm og lidt fugtig tid at besøge Japans hovedstad, har byen så mange gode ting at lave, både indendørs og udendørs, at du ikke vil få det dårligt.

Med sine fyrværkerifestivaler, Obon-fejringer, parker og grønne områder og chancen for at klatre til toppen af Fuji-bjerget er det et eventyr at besøge Tokyo om sommeren, fuld af farver og skønhed. Her er de bedste aktiviteter, du kan tilføje til din rejseplan.

1. Klatring til toppen af Fuji-bjerget

Fuji-bjerget| ©***irene***
Fuji-bjerget| ©***irene***

I sommermånederne i Tokyo forhindrer fugtighed og tåge dig ofte i at se det mægtige Fuji-bjerg, men det er et godt tidspunkt at vandre til toppen af bjerget. En tur til Fuji-bjerget er et eventyr, du aldrig glemmer. Du kommer til at se charmerende japanske landskaber og nyde den fantastiske udsigt fra toppen. Hvis du når helt til tops, kan du endda se skyerne ovenfra.

Fuji er uden tvivl et af de mest klassiske symboler på Japan, og dets silhuet er blevet afbildet utallige gange. Med sine 3.776 meter er det Japans højeste punkt. Den har været betragtet som hellig siden oldtiden, og i mange år var det ikke tilladt for kvinder at nå toppen. Det bedste tidspunkt at tage på bjergbestigning på Fuji-bjerget er i august måned, så jeg anbefaler, at du booker din tur i forvejen.

Nyttige oplysninger:

 • Hvor: vest for Tokyo, ca. 2 timer fra Tokyo.
 • Hvornår skal man besøge: hele året rundt
 • Pris: en tur med alt inklusive (transport, guide, frokost, svævebane ...) koster ca. 100 €.

Book en tur til Fuji-bjerget

2. Shitamachi Ueno Furusato Bon Odori Festival

Shitamachi Ueno Furusato Bon Odori Festival| ©Ricardo Rodrigues
Shitamachi Ueno Furusato Bon Odori Festival| ©Ricardo Rodrigues

Hvis du er i Tokyo i august, må du ikke gå glip af sommerfestivalen, der afholdes på Okachimachi Station i hjertet af byens centrum.

Ved denne fest kan du nyde traditionel japansk mad, smage forskellige typer sake, se og høre rituelle taiko-trommer, se live musikoptrædener og opleve charmen ved Bon Odori-dansen. Selve Bon Odori starter om eftermiddagen, men festlighederne begynder allerede før middag, hvor de små kan male små dukker.

Du kan lytte til klassiske Bon Odori-sange såvel som japanske anime-klassikere eller J-pop melodier. Som du kan se, er dette en begivenhed, du kan nyde med familien, se kimonoer og traditionelle kostumer, lære lidt mere om en af Japans mest traditionelle danse og slå varmen med noget is med eksotisk smag, såsom agurk, sojasovs eller endda ... Wasabi! Hvis du er tiltrukket af eksotiske smage og det orientalske køkken, anbefaler jeg, at du ud over is booker en gastronomisk tur i Tokyo. Jeg kan forsikre dig om, at du vil få en unik oplevelse.

Nyttige oplysninger:

 • Hvor: Okachimachi Station 3-26 Ueno, Taito-ku, Tokyo.
 • Hvornår finder det sted: 20. og 21. august
 • Pris: gratis

Book en madtur i Tokyo

3. Picnic under træerne i parken

Ueno Park| ©Sjaak Kempe
Ueno Park| ©Sjaak Kempe

Et andet sommer-must-do i Tokyo er en picnic i en af Tokyos parker. Find et skyggefuldt sted under et gingko- eller sakura-træ, og bred et tæppe ud, for sommeren er altid sæson for picnic.

 • En af de bedste parker at tilbringe dagen i er Ueno Park. Den ligger lige i centrum af Tokyo og er en af de mest populære parker blandt Tokyos indbyggere. Om foråret er de blomstrende kirsebærtræer et syn, men om sommeren giver de grønne blade dig mulighed for at søge ly for solen og nyde dine medbragte snacks.
 • En anden park til picnic er Yoyogi Park. Der er altid arrangementer og festivaler i denne smukke park. Den ligger ved siden af Meiji Shrine i Shibuya og er også meget populær blandt de lokale i Tokyo.

Om sommeren anbefales det ikke at tage sushi med på din picnic på grund af de høje temperaturer, men du kan medbringe alle former for frugt, kølige drikkevarer og hvad du ellers kan komme i tanke om. Et tip: Benyt lejligheden til at prøve smage, du ikke kan finde derhjemme. Det er meget almindeligt at se japanere spise bentō, en miniaturevariant af forskellige typer mad. Du kan også benytte lejligheden til at booke en cykeltur og nyde oplevelsen til fulde.

Book en cykeltur i Tokyo

4. Prøv nogle af de forfriskende sæsonbestemte fødevarer

Soba-ret| ©Yorkey&Rin
Soba-ret| ©Yorkey&Rin

Sommeren i Tokyo kan være lidt intens med sine høje temperaturer og fugtighed, især i august. Derfor er den bedste måde at nyde byen på denne tid af året med nogle af sæsonens retter.

 • Blandt de typiske japanske sommerretter, som du for enhver pris skal prøve, er Soba-nudler (蕎麦). Disse nudler nydes kolde i årets varmeste måneder, ledsaget af friske ingredienser som urter og rå grøntsager.
 • En anden type japanske sommernudler er Somen (そうめん). De ligner nudler, spises med tsuyu-sauce og er som regel krydret med frisk ingefær.
 • En anden variant af disse nudler er nahashi somen (流しそうめん). På restauranter er der en lang bambusstang, der strækker sig fra den ene ende af restauranten til den anden, og som er fyldt med koldt vand. På den placeres nudlerne, som du skal fange med spisepinde for at lægge dem på din tallerken og blande med tsuyu-sauce.
 • Den mest traditionelle af alle japanske sommermåltider er uden tvivl Kakigori, en isdessert med forskellige frugtsmage. Hvis der er noget, der hedder traditionel japansk is, så er det denne.
 • Fortsætter vi med søde sager, er Warabimochi (わらび餅) en slags gelé af stivelse og sojamel, kaldet kinako, med en konsistens og smag, der ikke har noget sidestykke i den vestlige gastronomiske verden. Du er nødt til at prøve det!

Book en madtur i Tokyo

5. Nyd fyrværkerifestivalerne

Fyrværkeri i Tokyo| ©nakashi
Fyrværkeri i Tokyo| ©nakashi

Deltag i en ægte farvefest i hjertet af Tokyo. Den japanske sommer har en af de mest ventede festivaler, og ligesom kirsebærblomsterne i april får alt bifaldet, er stjernerne om sommeren fyrværkeriet (hanabi, 花火). I de varmere måneder afholdes der forskellige fyrværkerikonkurrencer (hanabi taikai, 花火大会) i Tokyo. Så hvert år på denne tid er himlen fyldt med magi.

Oplev fyrværkerikonkurrencen ved Sumida-floden (Sumidagawa Hanabi Taikai, 隅田񝷝花火大会), som er en af de mest populære, og som hvert år tiltrækker op mod en million tilskuere, der kommer til flodbredden for at se showet og have en utrolig tid, fuld af følelser og farver.

Hvis du spørger mig, er dette uden tvivl en af de bedste ting at lave med børn i Tokyo. Ud over showet kan man også få noget at spise og drikke i de mange boder, der er organiseret til denne vigtige begivenhed.

Interessant information

 • Hvor: På bredden af Sumida-floden, Tokyo.
 • Hvornår: 30. juli.
 • Pris: gratis.

6. Oplev Nagoshi No Harae sommerens velkomstritual.

Velkommen til sommer Nagoshi No Harae| ©Shirafu
Velkommen til sommer Nagoshi No Harae| ©Shirafu

Deltag i Nagoshi No Harae-festivalen (夏越の祓), som fejrer sommerens ankomst. Ritualet afholdes ved adskillige shinto-helligdomme i Japan. Det er en renselsesfestival, hvor synderne fra den første halvdel af året fjernes, og der anmodes om sundhed og lykke for resten af året.

Du kan nyde at deltage i et af de ældste shinto-ritualer, såvel som et af de mest populære. Renselsesceremonien indebærer, at man går gennem en suganuki eller chinowa, en slags portal lavet af et græs kaldet chigaya.

Du vil se shintomunke og en stor menneskemængde, nogle i traditionelle dragter, byde sommersolhvervet velkommen ved denne farverige ceremoni, der afholdes hvert år i slutningen af juni, og du kan tage en af de traditionelle papiramuletter kaldet katashiro med hjem.

Nyttige oplysninger:

 • Hvor afholdes det: ved forskellige shinto-helligdomme i Tokyo.
 • Hvornår: 30. juni.
 • Pris: gratis.

7. Nyd vandet i et af Tokyos vandlande

Tokyos sommerland| ©nakashi
Tokyos sommerland| ©nakashi

Slå varmen med en forfriskende dukkert i et af Tokyos vandlande. Med de høje temperaturer i byen er det bestemt en god idé at tilbringe dagen i en pool eller nyde de mange vandrutsjebaner, kunstige floder, rutsjebaner og et væld af andre forlystelser.

I Tokyo er nogle af de mest populære vandparker:

 • Tokyo Summerland, som ligger i Tama-området og har kunstige vandfald, farverige rutsjebaner og en flod.
 • Showa Kinen Park, med rutsjebaner og et stort antal bassiner.
 • Kawagoe Aquatic Park, med en kæmpe båd og kunstige bølger på op til to meters højde.
 • Yomiuriland, med kunstige strande og et uendeligt antal vandlege.

En bred vifte af muligheder for at holde dig underholdt. Et besøg i nogle af disse parker vil få dig til at glemme byens varme i et par timer. Du kan tilbringe dagen med familien og føle dig som en rigtig tokyoiter. Husk dog, at tatoveringer er forbudt i alle vandparker...

8. Besøg Ghibli-museet, som er ideelt for børn

Ghibli-museet| ©Olivier Bruchez
Ghibli-museet| ©Olivier Bruchez

Hvis du elsker den store Hayao Miyazakis film, er det en glimrende måde at tilbringe lidt tid i selskab med Totoro, Kiki, Chihiro eller Prinsesse Mononoke og samtidig flygte fra varmen ved at besøge det smukke Ghibli Museum.

Museet, der ligger i Mitakas Inokashira Park, er designet af Miyazaki selv sammen med hans søn Goro og byder på et væld af originale tegninger og skitser fra nogle af den japanske instruktørs mest berømte film. En vidunderlig rejse gennem den store Miyazakis farverige verdener. Du vil befinde dig i et drømmeagtigt rum, som du ikke vil gå glip af.

Ud over de permanente og midlertidige udstillinger har Ghibli-museet en lille biograf med plads til 80 personer, hvor der vises upublicerede kortfilm, som Miyazaki selv har lavet specielt til museet, og som du ikke kan se andre steder. Børnene kan lege inde i en kopieret kattebus eller få taget et billede med den store robot fra Det vandrende slot.

Information af interesse:

 • Hvor: 1 Chome-1-83 Shimorenjaku, Mitaka, Tokyo.
 • Åbningstider: dagligt, kl. 10-18.
 • Pris: Entré koster ca. 7 euro for voksne og mellem 2 og 5 euro for børn. Børn under 3 år er gratis.

9. Tag lyntoget til smukke Kyoto

Bullet train på stationen| ©Rory Hyde
Bullet train på stationen| ©Rory Hyde

Oplev at rejse i fuld fart på et af de hurtigste tog i verden. Besøg byen Kyoto mindre end 3 timer fra Tokyo med shinkansen bullet train.

Hvis du rejser i sommermånederne, kan du nyde turen uden menneskemængderne. Desuden kan du undslippe betonen og varmen i Tokyo og besøge klostrene og templerne i smukke Kyoto, hvor det traditionelle Japan er bevaret. En ideel dagstur.

Du kan tage lyntoget fra Tokyo Central Station eller Shinagawa og nå Kyoto Central Station på den halve tid i forhold til et konventionelt tog. At rejse med lyntoget er noget af et eventyr, da det kan nå hastigheder på op til 320 km/t (200 mph ). Men bare rolig, takket være den avancerede teknologi vil du ikke mærke noget, da affjedringssystemet absorberer vogne, der svajer, og det er meget mere støjsvagt end tidligere lyntogsmodeller.

Nyttige oplysninger:

 • Køreplan: Lyntog afgår hvert 15. minut fra Tokyo Central Station og Shinagawa Station, begge i byens centrum.
 • Pris: fra ca. 113 euro pr. person.

10. Forundres over ildfluemarkerne uden for Tokyo

Ildfluer| ©Yuyake Koyake
Ildfluer| ©Yuyake Koyake

Hvis du vil opleve noget helt fascinerende om sommeren i Tokyo, anbefaler jeg, at du afsætter en af aftenerne på din rejse til at se på ildfluer. Traditionelt kan man på de varmeste nætter i den japanske sommer se marker fulde af ildfluer, men man skal et par kilometer ud af byen, da dette fænomen kun ses i rolige, fugtige og stille områder.

I gamle dage troede man, at hver ildflue var sjælen fra en samurai-kriger, der blev dræbt i kamp. Der ses færre ildfluer i dag end før i tiden, så det anbefales ikke at jage dem. Det er også vigtigt ikke at bruge selvlysende apparater som lommelygter eller mobiltelefoner.

Du kan nyde dette naturlige skue:

 • Kugayama Festival, som afholdes hvert år den første weekend i juni på bredden af Kanda-floden og Tamagawa Josui-floden.
 • Mount Takao, som ligger cirka 50 kilometer fra det centrale Tokyo. Du kan tage semi-ekspres-toget til Takaosanguchi Station fra Keio Shinjuku for mindre end 3 euro cirka.

Temperaturer i Tokyo om sommeren

Sommer i Tokyo| ©the 19th Floor
Sommer i Tokyo| ©the 19th Floor

Det er rigtigt, at sommeren kan være varm og fugtig, men det skal ikke forhindre dig i at se og opleve alt det, Tokyo har at byde på, så hvis du planlægger at rejse i denne periode, skal du sørge for at have det behageligt, ikke pakke for meget og ikke tage ekstra tøj med.

Book en bustur til Tokyo

Tokyos turistmængder om sommeren

Tokyo| ©Jeff Easter
Tokyo| ©Jeff Easter

På grund af den intense varme plejer der ikke at være så mange mennesker om sommeren, så hvis du ikke har noget imod varmen, kan du måske få en billig overnatning, og du vil opdage, at der er langt færre køer ved byens attraktioner.

Book en rejse til Nikko

Priser i Tokyo om sommeren

Penge i Tokyo| ©redaslove
Penge i Tokyo| ©redaslove

Selv om Japan ikke er et billigt land, har Tokyo, som er så kosmopolitisk, overkommelige muligheder for alle budgetter. Både indkvartering og mad er rigeligt uden at gå på kompromis med komfort og nærhed. Indkvartering i Tokyo spænder fra 20 euro pr. nat (hostels), 80 euro (hoteller) til luksusmuligheder eller ryokan, som er traditionelle japanske indlogeringer.

Hvad skal man pakke til et sommerbesøg i Tokyo?

Pakning af din kuffert| ©Marissa Grootes
Pakning af din kuffert| ©Marissa Grootes

Japanske sommertemperaturer er ret hede, så jeg anbefaler, at du ikke pakker mere, end du har brug for. Shorts, en hat til at beskytte dig mod solen og en badedragt, for du får helt sikkert lyst til at tage en forfriskende dukkert.

Book en pubcrawl i Tokyo