Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at gøre i Tokyo i oktober

Vil du se det smukkeste efterår, du nogensinde har set? Derefter kan du rejse til Tokyo, hvor du også kan opleve traditionelle fester, Halloween-parader og meget mere.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minutters læst

10 ting at gøre i Tokyo i oktober

Tokyo | ©Seiji Enokido

Der er ingen tvivl om, at du bør tilføje de festligheder, der finder sted i oktober måned, til listen over ting at lave i Tokyo. Efterårets ankomst markerer begyndelsen på en traditionel praksis kaldet momijigari, eller efterårsbladsjagt. I slutningen af måneden er Halloween-festlighederne også populære, og selv om de ikke oprindeligt stammer fra Japan, er de meget ikoniske.

Andre fester er traditionelle i den japanske kultur og er ideelle, hvis du ønsker at lære mere om Japan. Der er bl.a. besøg i buddhistiske templer, madfestivaler og meget mere. En rejse til Tokyo, et af verdens vigtigste bycentre, er en særlig mulighed for at lære om skikke, der er helt forskellige fra dine egne, især hvis du rejser i oktober.

1. Nyd momiji, efterårsbladenes skiftende farver

Efterår i Tokyo| ©nakashi
Efterår i Tokyo| ©nakashi

Efteråret er en meget populær årstid i Japan, især på grund af de rødlige blade på ahorntræerne. Denne forandring, kendt som momiji, begynder i slutningen af september og varer indtil oktober. I denne periode tager japanerne ofte på vandreture og udflugter for at nyde landskabet. Denne praksis er kendt som momijigari, som betyder "jagt på efterårsblade".

Der er en forårsversion af denne tradition, hvor du kan nyde kirsebærtræerne, men hvis du tager af sted i oktober, vil ahorntræerne være med dig. Oprindeligt var det en skik for adelen, men den blev populær med tiden. En af de ting, man kan gøre i Tokyo om efteråret, er at besøge flere steder, hvor man kan se momiji i al sin pragt.

Du kan gå til Koshu Kaido Icho-namiki Street i Hachioji eller Meiji Jingu Gaien Street i Aoyama Ward. Du kan også tage til Koishikawa Korakuen Park eller Rikugien Park i Tokyo. Andre gode steder at nyde momiji er bl.a. Ueno Park, Yoyogi Park og endda i centrum af Tokyo. Det er alle steder, hvor du kan komme gratis ind og tage smukke billeder med drømmelandskaber, som du endda kan dedikere en tur til.

Book en fototur i Tokyo

2. Fejr Halloween i Tokyo

Halloween i Tokyo| ©Alexandre Nishizaki
Halloween i Tokyo| ©Alexandre Nishizaki

Hvis du kan lide Halloween, kan du fejre den på en anden måde i Tokyo. I Shibuya- og Shinjuku-kvartererne er der hvert år den 31. oktober om natten en stor koncentration af udklædte mennesker. Myndighederne lukker gaderne under arrangementet for at undgå ulykker, men der er ingen større organisation. Hvis du har lyst, kan du gå udklædt og tage billeder med andre mennesker i Halloween-kostumer eller gå på en bar i området.

Hvis du er fan af anime og manga, så bør du deltage i Ikebukuro Halloween Cosplay Festival, som finder sted mellem den 29. og 30. oktober. Entréprisen er ca. 10 €, og du skal forberede dit kostume på festivalpladsen.

Du kan også deltage i Kichijoji Halloween Festival, som er et familiearrangement, der især henvender sig til mødre og deres børn, og som koster omkring 15 € i gennemsnit. Hvis du ikke har lyst til at tage til et optog eller en festival, anbefaler jeg at besøge indkøbscentre eller butikker. Det er tilrådeligt at tage en guidet tur for at blive fortrolig med området og finde de bedste steder og restauranter.

Bestil en guidet tur i Tokyo

3. Smag den typiske efterårsmad i Japan

Oden| ©ayako
Oden| ©ayako

Efterårssæsonen bringer ikke kun forskellige festivaler, fester og vejrændringer med sig, men også sæsonbestemt mad. Hvis du er i Tokyo, vil du helt sikkert finde restauranter, hvor du kan prøve denne sæsonbestemte mad. Husk på, at et måltid i Tokyo i gennemsnit kan koste 10 € eller mere, men det afhænger også af, hvor du vælger at spise.

En af sæsonens yndlingsretter er oden, som er ideel til frokost eller aftensmad. Den er lavet med en dashi-bouillon med soja-smag. Du kan også få kogt æg, japanske radiser, fiskefrikadeller og kål eller tofu-ruller.

Hvad angår drikkevarer, skal du prøve sæsonens sake, som i dette tilfælde er Hiyaoroshi og Akiagari, der destilleres om vinteren og lagres i månedsvis indtil efterårets ankomst i oktober.

Ris er altid en del af det japanske køkken, og efteråret er den tid, hvor den første høst er høstet, så du må ikke gå glip af muligheden for at spise shinmai eller nye ris. Andre fødevarer, der skal prøves, er nashi (asiatisk pære), kuri (japanske kastanjer) og yakiimo (ristet sød kartoffel).

Bestil en madtur i Tokyo

4. Fejr idrætten og sundhedsdagen

Idræts- og sundhedsdag| ©PICA
Idræts- og sundhedsdag| ©PICA

Den japanske regering har erklæret den anden mandag i oktober for den nationale sports- og sundhedsdag eller Taiiku no Hi. Det er en helligdag, der også fejrer de olympiske lege i Tokyo i 1964, en begivenhed, der gjorde mange udenlandske sportsgrene populære i Japan. Judo blev også indført som olympisk sport ved disse lege.

Sport og en sund livsstil fremmes over hele landet. Ud over at finde arrangementer i forbindelse med denne fest skal du være opmærksom på, at mange mennesker benytter sig af fridagen til at lave andre aktiviteter. Hoteller og restauranter kan nemt blive fyldt op i weekenden.

På denne dag kan du benytte lejligheden til at se sport i Tokyos parker, især hvis de er af asiatisk oprindelse. Mange kampsportsgrene og endda baseball kan være tilgængelige på denne ferie. Det er dog mere en familiefest. Skoler og klubber arrangerer aktiviteter og venskabelige sportskonkurrencer, som du kan deltage i uden at det er til besvær.

5. Fejr Oeshiki-festivalen og besøg Ikegami Honmonji-templet

Ikegami Honmonji-templet| ©Chika Oka
Ikegami Honmonji-templet| ©Chika Oka

I midten af oktober er der Oeshiki-festival, en begivenhed til minde om årsdagen for munken Nichiren Daishonins død. Han er en vigtig historisk og religiøs figur for Japan, da han var grundlæggeren af Nichiren-buddhismen, en af de vigtigste kulter i Østasien.

Ikegami Honmon-ji-templet i Tokyo, hvor festivalen afholdes, modtager omkring 300.000 mennesker i løbet af disse dage. En af de mest bemærkelsesværdige aktiviteter er Rinmetsu Doji Hoyo gudstjenesten, hvor munke og troende samles for at bede og takke Nichiren.

Ud over denne aktivitet vil du under optoget kunne se gadekøkkener og nyde den mad, der tilbydes. Der er også en kappeparade, som afholdes mod slutningen af festivalen fra kl. 18.00 til midnat.

Manto'erne er mindesmærker i form af tårne i fem etager, der er dekoreret med blomster og roser af washi-papir. De er oplyst indefra og er et typisk objekt for japanske festligheder. Under denne begivenhed bærer ca. 3000 mennesker 100 sjaler gennem Tokyos gader i ca. 2 kilometer. Det er et smukt syn.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Ikegami Honmon-ji-templet, Tokyo.
 • Hvornår skal man tage af sted: midt i oktober.
 • Pris: gratis adgang.
 • Åbningstider: 3 dage fra kl. 8.00.

6. Deltag i Mori no Takigi Noh i Shinjuku Gyoen National Garden

Nationalhaven Shinjuku Gyoen| ©Kakidai
Nationalhaven Shinjuku Gyoen| ©Kakidai

I Shinjuku Gyoen National Garden afholdes der hvert år i slutningen af oktober eller begyndelsen af september en begivenhed kaldet Mori no Takigi Noh. Det er en forestilling, der blander traditionelt Noh-drama og traditionel kyogen eller japansk komedie.

Området, hvor forestillingen finder sted, er dekoreret med tændte fakler, der kommer til live sidst på eftermiddagen. Det er den ideelle ramme for denne kunstneriske og traditionelle forestilling, der har til formål at øge publikums bevidsthed om klimaforandringer og deres indvirkning på livet på planeten Jorden. Billetpriserne varierer fra ca. 30 til 60 €.

Denne have tilbyder også forskellige områder til offentligheden, f.eks. en formel have, en landskabshave og en traditionel have. Det er uden tvivl en af de vigtigste haver i landet, da den byder på landskaber, som ikke kan ses andre steder i Japan.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Nationalparken Shinjuku Gyoen. 11 Naitomachi, Shinjuku City, Tokyo 160-0014, Japan.
 • Hvornår skal man tage af sted: sidst i oktober eller først i september.
 • Pris: ca. 60 € - 30 €.
 • Åbningstider: 18:00 -21:00

7. Fejr Tokyo Ramen Show

Tokyo Ramen Show| ©Bytemarks
Tokyo Ramen Show| ©Bytemarks

Hvis du er fan af japansk mad og endnu mere af instant food, bør Tokyo Ramen Show være en af de fester, du skal deltage i, når du rejser til Japan. Denne festival dedikeret til ramen afholdes i Komazawa Olympic Park, og der er gratis adgang for alle.

Hvis du vil prøve ramen, skal du dog købe en billet, som koster i gennemsnit 6 €. Festivalen har været afholdt siden 2009. Den finder normalt sted i de sidste dage af oktober og kan falde sammen med de første dage af november. Den varer i gennemsnit 2 uger. Ramen-butikker fra hele Japan samles her, så du kan smage den bedste mad.

Som sagt er det den ideelle lejlighed for dig til at prøve japansk mad. Under arrangementet vil du få mulighed for at prøve forskellige typer ramen, som du måske aldrig har prøvet før. Hvis du kan lide ramen, vil jeg også anbefale dig at tage på en madtur i Tokyo. Mad er en af de bedste måder at lære et nyt land at kende på.

Praktiske oplysninger

 • Sted: Komazawa Olympic Park. 1-1 Komazawakoen, Setagaya City, Tokyo 154-0013, Japan.
 • Hvornår skal man tage af sted: 2 uger i slutningen af oktober.
 • Pris: gratis, hvis du bare går ind for at se på. For at nyde en skål ramen skal du købe en billet til en gennemsnitlig pris på 6 €.
 • Åbningstider: hjemmesiden oplyser disse oplysninger hvert år.

Rejsetips
Hvis du aldrig har prøvet japansk mad, anbefaler jeg, at du undersøger lidt, før du prøver de tilbudte retter. Nogle opskrifter kan være krydrede eller lidt bitre. Spørg altid om ingredienserne, og hav altid noget medicin ved hånden til at hjælpe med fordøjelsen. Det er vigtigt at passe på sit helbred, især når man er på ferie.

8. Nyd urban kunst på Tokyo Ramen Festival

Tokyo Festival| ©Jonas Bengtsson
Tokyo Festival| ©Jonas Bengtsson

For fans af gadekunst er oktober den bedste måned at besøge Tokyo. I løbet af denne måned finder Tokyo Festival sted, en omfattende fejring af kunst i byerne, der afholdes i Ikebukuro-området i Japans hovedstad. Festivalen løber i hele oktober måned, og hver begivenhed kræver en separat billet, som kan koste mellem 10 og 15 euro.

Formålet med denne fest er at skabe kontakt med verden gennem Tokyos rige kulturliv. Kunst og kultur i Tokyo er meget forskelligartet, og byen er hjemsted for mange talentfulde kunstnere. Deltagerne vil se en række forskellige skuespil, danse og andre kunstneriske udtryk.

Der er planlagt arrangementer i løbet af måneden, bl.a. foredrag om kunst i en global sammenhæng. Det er måske ikke det rigtige arrangement at deltage i, da det er usandsynligt, at der vil være en oversætter til stede. Men hvis du kigger nærmere på deres kalender, kan du finde danse og andre arrangementer, som er gratis. Du skal reservere på forhånd.

Hver af begivenhederne finder sted på et andet sted. For at finde ud af, hvordan du kommer dertil, kan du gå til adgangsafsnittet på festivalens officielle websted. Du kan dog finde disse oplysninger i den kalender, som jeg nævnte før.

Praktisk information

 • Sted: hver begivenhed finder sted på et andet sted.
 • Hvornår skal man tage af sted: i hele oktober måned. Du skal tjekke hjemmesiden for at finde ud af, hvilke arrangementer der finder sted.
 • Pris: prisen på billetter kan variere. Nogle er gratis, mens andre kan koste mellem 10 og 15 euro.
 • Tidsplan: På webstedet offentliggøres disse oplysninger for hver enkelt aktivitet.

9. Nyd de traditionelle danse på Tokyo Yosakoi Festival

Tokyo Yosakoi Festival| ©Akiyoko7
Tokyo Yosakoi Festival| ©Akiyoko7

Hvis du vil se Japans skikke, kan jeg invitere dig til Yosakoi-festivalen i Tokyo. Denne begivenhed finder sted i oktober og er anden halvdel af Fukuro Matsuri, den årlige Ikebukuro-festival. For at se den skal du blot finde ud af, hvilke gader danserne går igennem. Det er normalt gader i Ikebukuro-kvarteret, som er gode til at gå.

Yosakoi er en type dans, der er blevet praktiseret siden 1954, og er en moderne fortolkning af en anden dans, der er kendt som Awa odori. Det er en energisk dans, der kombinerer traditionel med moderne musik. Dansene udføres i store grupper, og det er derfor, at der arrangeres store shows som dem, der præsenteres på festivalen.

Denne type dans er så vigtig, at der endda findes en Yosakoi Cultural Association, som fremmer denne dans og dens traditioner. Vil du gerne nyde denne traditionelle dans?

10. Tag børnene med for at fejre Halloween i en parade for dem

Omotesando Hello Halloween Pumpkin Parade| ©Tabea Greuner
Omotesando Hello Halloween Pumpkin Parade| ©Tabea Greuner

Omotesando Hello Halloween Pumpkin Parade er en begivenhed, der har været afholdt siden 1982, og hvor ca. 3000 børn på 12 år og derunder deltager. De skal alle være udklædt og ledsages af deres repræsentant.

Ud over at nyde kostumerne og paraderne kan deltagerne smage på den menu, der tilbydes af de nærliggende butikker og caféer. Alle spillestederne udsmykker deres lokaler med et Halloween-tema. Alt i alt er det en meget farverig, farverig og speciel begivenhed for hele familien.

Dette er helt sikkert en af de bedste ting at lave i Tokyo med børn, da det er designet specielt til dem. Bemærk venligst, at hvis du rejser med børn og ønsker at deltage, skal du tilmelde dig på forhånd, men hvis du er tilskuer, behøver du ikke at tilmelde dig. Det er vigtigt, at du tjekker begivenhedens officielle websted for at få flere oplysninger og detaljer.

Paraden finder sted fra kl. 13.00 til 14.30 den 31. oktober langs Omotesando Avenue i Harajuku-kvarteret i Tokyo. En af de sjoveste aktiviteter for børn er at gå på trick-or-treating i de butikker, der er markeret på Okashi Rally-kortet, som alle deltagere får udleveret.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Harajuku Ward, Tokyo.
 • Hvornår skal man tage af sted: Den afholdes hver 31. oktober, på Halloween.
 • Pris: ca. 15 €.
 • Åbningstider: 13:00 -14:30

Sådan er vejret i oktober i Tokyo

Tokyo| ©Yosomono
Tokyo| ©Yosomono

Nogle af dem, der har rejst til Japan, siger, at oktober er det bedste tidspunkt at besøge Tokyo på, da vejret er varmt med temperaturer omkring 22 °C. Det er også den måned, hvor vejret er varmest. Det er også den måned, hvor efteråret begynder, så du kan nyde de smukke skiftende farver på træernes blade. Det er perfekt til at tage de bedste billeder og selfies.

I denne måned er der ingen varme eller fugtighed i luften, og nætterne er milde. Det gør det meget mere behageligt at tage ud og besøge templer, parker, helligdomme og andre turistattraktioner.

Hvis du rejser i denne måned, er det almindeligt at se familier, unge mennesker og børn på gaderne og nyde det gode vejr. Mange skolebørn tager på udflugt til helligdomme på grund af det gode vejr. Hvis du kan lide Japans kultur, er dette den ideelle måned til at rejse til Tokyo.

Hvad skal du pakke til et besøg i Tokyo i oktober

Pakning af din kuffert| ©Marissa Grootes
Pakning af din kuffert| ©Marissa Grootes

Når du rejser til Tokyo i oktober, bør du medbringe tøj, der er let at tilpasse til det skiftende vejr. Jeg siger dette, fordi temperaturen kan variere mellem 13 og 24 °C i løbet af måneden. Selv om det er en for det meste solrig og tør måned, kan der forekomme uventet regn eller tyfoner. Derfor anbefaler jeg, at du går i simpelt tøj, der passer til varmen, men at du altid har en jakke med dig, som er let at bære.

Det er også vigtigt at have behageligt fodtøj på, der er egnet til at gå i mange timer. Hvis du beslutter dig for at deltage i en festival eller et modeshow, skal du sandsynligvis gå meget. Behagelige, ikke for varme sokker kan også være en stor hjælp. Glem heller ikke paraplyen og solcremen.

Hvis du planlægger at tage til en cosplay-festival i oktober til Halloween, kan du pakke dit kostume og din sminke i kufferten. Men i Tokyo finder du en række butikker, hvor du kan købe alt det, du har brug for til at fuldende dit kostume, til en konkurrencedygtig pris. Det handler om at nyde denne megalropol i en fantastisk måned som oktober.