De bedste ting at gøre i Tokyo

Den japanske hovedstad har et af de største storbyområder i verden og masser af steder at opdage. Her er, hvad du kan se og lave i Tokyo under dit besøg.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

12 minutters læst

De bedste ting at gøre i Tokyo

Tokyo Japan | © Aleksandar Pasaric

Tokyo er en pulserende by med mange attraktioner og aktiviteter. Den har et af verdens største storbyområder, og dens multikulturelle side vil nemt kunne engagere dig uanset dine interesser.

Hvis du elsker mad, vil Tokyo tilbyde dig de bedste retter, hvis du er interesseret i historie, vil du blive fascineret af dens gamle bygninger og monumenter, og hvis du er naturelsker, vil du også blive forbløffet over dens store parker. Med kontrasten mellem de topmoderne teknologiske bygninger og de historiske templer vil den japanske hovedstad gøre din rejse til et eventyr hver gang.

1. Besøg det buddhistiske tempel Senso-ji, det ældste tempel i Japan

Det buddhistiske tempel Senso-ji| ©mon_vitoria
Det buddhistiske tempel Senso-ji| ©mon_vitoria

Buddhismen er den største religion i Japan, og Senso-ji-templet er det ældste og vigtigste tempel i landet.

Det ligger i Asakusa-distriktet i det nordlige Tokyo og blev grundlagt i 645, men dets berømmelse steg betydeligt efter Anden Verdenskrig, da det blev bombet og ødelagt under konflikten, men dets genopbygning var et symbol på fred og genopstandelse, der forenede alle japanere.

I dag er det en af de mest besøgte bygninger i landet, og dens betydning svarer til de store katedraler i katolske lande.

Senso-ji er et meget smukt tempel, og det er værd at tage en grundig rundtur i dets indre og i det omfattende kompleks, som omfatter hovedbygningen og den karakteristiske pagode i fem etager.

Det første skridt er at gå ind gennem Kaminarimon-porten og gå langs Nakamise-dori shoppinggaden, som har 250 meter butikker på begge sider, indtil du når Hozomon-porten, hvorigennem du kan komme ind i pagoden, hovedsalene og helligdommene. Jeg anbefaler, at du lægger mærke til farverne, detaljerne og udsmykningerne i templet, da de er typiske for den buddhistiske religion.

Senso-ji har været et pilgrimstempel for japanerne siden dets grundlæggelse og er det stadig den dag i dag, så butikkerne på Nakamise-dori Street tilbyder mad, drikke og alle slags produkter til pilgrimme, der kommer vandrende fra hele verden.

Interessante detaljer

 • Pris... Indgang til templet er gratis.
 • Beliggenhed... 2 Chome-3-1 Asakusa, Tokyo.
 • Åbningstider... Templet er åbent dagligt fra kl. 6 til 17.
 • Sådan kommer du derhen... Fra Tokyo Station tager du JR Yamanote line-toget til Kanda og derefter Ginza undergrundsbanen til Asakusa. Men den bedste måde at komme dertil og udforske området på er med en af byens guidede ture.

Book en guidet tur i Tokyo

2. Besøg Ueno Park, skoven af museer.

Ueno Park| ©Takashi Matsumura
Ueno Park| ©Takashi Matsumura

Tokyo er en jungle af asfalt, travlhed og trafik, men den har også naturlige områder, hvor man kan slappe af.

Ueno Park er den mest kendte af byens grønne lunger og en af de mest interessante, for ud over frodig vegetation, herunder nogle af Japans mest farverige blomster, er den hjemsted for nogle af landets mest traditionelle museer, såsom Tokyo National Museum, Metropolitan Museum of Art og National Science Museum.

Hvis du besøger Tokyo om foråret, vil du kunne se den berømte hanami eller kirsebærblomstring, som bader hvert hjørne af Ueno Park i farver.

Men tilbuddet slutter ikke her, for denne grønne lunge er også en kulturel reference, hvor du kan slentre mellem templer og helligdomme, spille på musikinstrumenter, lytte til koncerter med gadekunstnere og sejle rundt om Shinobazu-dammen i små både.

Ueno Park giver dig også mulighed for at nyde Tokyo med børn, for indenfor er der en zoologisk have med mange lokale arter og et af de største naturlige reservater af pandabjørne i verden uden for Kina. Jeg anbefaler en cykeltur for at få mest muligt ud af dette idylliske sted.

Interessante detaljer

 • Pris... Indgang til parken er gratis.
 • Beliggenhed... Uenokoen, Tokyo.
 • Åbningstider... Parken er åben fra kl. 5.00 til 23.00.
 • Sådan kommer du derhen... Fra Tokyo Station tager du JR Yamanote Line-toget til Okachimachi Station.

Book en cykeltur i Tokyo

3. Besøg Kejserpaladset, en fæstning i hjertet af Tokyo

Kejserpaladset i Tokyo| ©Jeff Amador
Kejserpaladset i Tokyo| ©Jeff Amador

Kejserpaladset er den officielle residens for Japans kejser og ligger på det tidligere Edo-slot.

Det ligger i Tokyos bymidte og er en massiv fæstning med støttemure og kontroltårne og en af Japans mest berømte bygninger. Nijubashi-broerne, der fører til indgangen til det indre område, er det mest kendte billede af paladset.

Det er muligt at besøge kejserens residens, men undtagen ved særlige lejligheder er det kun muligt at komme ind i de orientalske haver, som grænser op til indgangsportene, vagttårnene, de kejserlige mure og sikkerhedsgravene.

Uanset hvad er det en stor oplevelse at gå rundt i disse indre rum af kejserpaladset for at få en fornemmelse af størrelsen på residensen.

Det er en tradition i Japan, at de lokale kommer til paladshaven nytårsdag og hver 23. december, når kejserfamilien går ud på balkonerne for at hilse på de besøgende. Hvis du leder efter ting at lave i Tokyo i december, kunne det være en interessant aktivitet at deltage.

Benyt dig af en af Tokyos fototure for at lære, hvordan man fanger de mest ikoniske billeder af den japanske by.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er gratis adgang til Oriental Palace Gardens.
 • Beliggenhed... 1-1 Chiyoda, Tokyo.
 • Åbningstider... Paladset er åbent tirsdag til lørdag fra kl. 9.00 til 14.45.
 • Sådan kommer du derhen... Paladset ligger fire gader fra Tokyo Station, hvor de fleste tog- og undergrundslinjer mødes.

Book en fototur i Tokyo

4. Oplev Akihabara, Tokyos distrikt for elektronik og otaku-kultur

I Akihabara| ©BartPhotography
I Akihabara| ©BartPhotography

Akihabara er et af de mest eklektiske steder i Tokyo, kendt for at være det elektroniske kvarter og fødestedet for manga, anime og videospil. I dette nørdparadis kan du blænde dig selv med neonreklamer, sove på kapselhoteller, som er meget populære i Japan, og få cosplay-oplevelser.

Hvis du ikke er fan af anime og otaku-kultur, kan du stadig nyde kvarteret, som er blevet et af Tokyos mest besøg te i de senere år.

Hvis du er kaffeelsker, kan du helt sikkert finde steder, der interesserer dig i Akihabara, som også er kendt for sine Maid-caféer, hvor servitricerne er klædt ud som stuepiger. Det er bedst at besøge området om søndagen, når hovedgaden Chuo-Dori bliver til gågade.

Der er mange steder i Tokyo, hvor man kan finde elektroniske gadgets, men Akihabara er uden tvivl det område med det største udvalg og de bedste priser.

Det er også muligt at booke guidede ture på engelsk, og området er ofte med på mange madture i Tokyo, da det er et af de bedste steder at spise i den japanske hovedstad.

 • Sådan kommer du derhen... Tag Hibiya-undergrundslinjen til Akihabara station og tog på JR Yamanote- og Sobu-linjerne til Suehirocho station.

Book en madtur i Tokyo

5. Tag en tur til Fuji-bjerget med lyntoget

Cykling i Tokyo| ©Yukiko
Cykling i Tokyo| ©Yukiko

Hvis du vil have en futuristisk oplevelse på din rejse til Tokyo, anbefaler jeg en tur med lyntog til nogle af byerne i nærheden af den japanske hovedstad, såsom Kyoto, Yokohama og Osaka.

Shinkansen, som toget kaldes, når op på 320 kilometer i timen og tager dig også til Fuji-bjerget og Ashi-søen, et skue for øjnene, da det kombinerer den teknologiske udvikling med vulkanens natur. Uden tvivl en fryd for øjet, da den kombinerer teknologisk udvikling med vulkanens natur.

Hvis du er interesseret i denne aktivitet, skal du læse vores artikel om Bullet Train Tours i Tokyo.

Book en tur til Fuji-bjerget

6. Lad dig rive med i Kabukicho, Tokyos red light district

Kabukicho| ©Basile Morin
Kabukicho| ©Basile Morin

Tokyo er en underholdningsorienteret by, og som sådan har den et kvarter udelukkende til voksenunderholdning. Kabukicho er den japanske hovedstads red light district og hjemsted for hundredvis af barer, restauranter og natklubber. Der er også et stort antal biografer og shoppingsteder.

Indtil for få år siden var Kabukicho et kvarter, der ikke blev anbefalet til besøgende, men på grund af rapporter om røverier og andre forbrydelser blev Shinjuku-regeringen involveret i at forbedre sikkerheden på stedet baseret på de positive erfaringer fra lignende kvarterer i byer som Amsterdam.

I dag er Kabukicho et sikkert sted for turister og et af de mest besøgte områder i Tokyo, fordi alt er muligt her, lige fra at shoppe videospil til at forelske sig i en geisha.

I Kabukicho kan du også opdage så forskellige attraktioner som det berømte Godzilla-hoved ved indgangen til Gramercy Hotel eller de små Golden Gai-barer, hvor du kan få en øl.

I nærheden ligger Hanazono-helligdommen, som stammer fra Edo-perioden, og restauranten Sengoku Buyuden, hvor du kan sætte dig i en samurais sted.

 • Sådan kommer du derhen... Tag Marunouchi-linjens metro til Shinjuku station og JR Yamanote-linjens tog til Shin-Okubo station.

Book en samurai-oplevelse i Tokyo

7. Spis frisk sushi på Toyosu-markedet, og lær at tilberede det

Toyosu fiskemarked| ©mon_vitoria
Toyosu fiskemarked| ©mon_vitoria

Toyosu er Tokyos mest berømte fiskemarked, siden det erstattede det gamle Tsukiji. Det er mere moderne og større end sin forgænger, men bevarer traditionen og er et af de mest besøgte steder af turister, men også et sted, hvor du kan mingle med de lokale og nyde den bedste friske sushi i den japanske hovedstad.

Du kan også overvære de berømte tunauktioner tidligt om morgenen og gå på opdagelse i boderne, hvor det anslås, at der sælges 10.000 tons fisk og skaldyr hver måned.

Boderne med frisk sushi ligger ved indgangen til markedet, hvorfra man også kan se en af de smukkeste solnedgange i Japan.

Hvis du besøger Tokyo i juletiden, vil du se, hvordan det fyldes med lokale besøgende, der leder efter den bedste fisk til aftensmaden.

Bemærk, at hvis du vil se tunauktionerne fra en af udsigtsplatformene, skal du besøge markedet før kl. 6 om morgenen og booke din plads på markedets officielle hjemmeside.

Hvis du bare vil besøge markedet for at se det og nyde frisk sushi, er det bedste tidspunkt at besøge det ved middagstid.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er gratis adgang til markedet.
 • Placering... 6 Chome-6-2 Toyosu, Tokyo.
 • Åbningstider... Markedet er åbent dagligt fra kl. 5.00 til 19.00.
 • Sådan kommer du derhen... Med tog på JR Yamanote-linjen til Shijo-mae station.

Book et sushi-kursus i Tokyo

8. Gå ud og få en drink i Roppongi, Tokyos nattelivsdistrikt

Roppongi, Tokyo| ©Manone
Roppongi, Tokyo| ©Manone

Hvis du er færdig med din sightseeing og gerne vil have lidt adspredelse, kan du få mest muligt ud af dit besøg i Tokyo ved at tjekke nogle af de hundredvis af steder, der ligger i Roppongi, den japanske hovedstads natklub- og barkvarter.

Kvarteret er også hjemsted for nogle af byens mest eksklusive restauranter og et natteliv, der summer af turister, studerende og kunstnere.

Roppongi er også et af de mest kosmopolitiske steder i byen med besøgende fra hele verden og den bedste udsigt, da det kan prale af at være hjemsted for de højeste tårne i den japanske hovedstad.

I de senere år er kvarteret også blevet hjemsted for nogle af byens bedste begivenheder, såsom den internationale filmfestival, der afholdes hvert år i oktober i Tokyo, og kirsebærblomstringen i marts.

Det eneste, der er sikkert i Roppongi, er, at uanset hvor du går hen, er du sikker på at have det sjovt. I dette kvarter kan du nyde international underholdning og moderne kunst, de mest interessante observatorier og de bedste natklubber. Her er vores indlæg om de bedste ting at se og gøre i Tokyo om natten.

 • Sådan kommer du derhen... Med tog på JR Yamanote-linjen til Roppongi Station eller på Ueno-Tokyo-linjen til Roppongi-Yonchome Station. Med undergrundsbanen på Keikyu-linjen kombineret med Oedo-linjen til Roppongi Station.

Book en pub-tur i Tokyo

9. Se himlen over Tokyo fra observationstårnet i Radio Tower

Radiumtårnet| ©Lawrence L
Radiumtårnet| ©Lawrence L

Hvis du har taget en tur til Fuji-bjerget fra Tokyo, vil du kunne se dets silhuet i horisonten, når du klatrer op til et af udsigtspunkterne rundt omkring i byen. Især hvis du rejser til Tokyo om sommeren eller er heldig nok til at have en klar dag.

Blandt de mange udsigtspunkter, du kan besøge, er det mest berømte på toppen af Radio Tower, som med sine 332 meter også er den næsthøjeste struktur i Japan, kun overgået af Tokyo Skytree.

Radio Tower er en telekommunikations- og observationsbygning inspireret af Eiffeltårnet og iøjnefaldende malet i hvid og international orange for at overholde reglerne for luftfartssikkerhed.

Siden indvielsen i 1958 har tårnet været en del af Tokyos skyline, og fra dets to observationsdæk er det muligt at se hele byen. Det har også et glasgulv, som giver en fornemmelse af at svæve i luften.

For foden af tårnet ligger også det maleriske Zojoji-tempel, og dets bidrag er ikke kun æstetisk, da det fungerer som telekommunikationsantenne for radio og digitalt tv.

Andre interessante udsigtspunkter i Tokyo omfatter Mori Tower og Metropolitan Government Building.

Interessante detaljer

 • Pris... Indgang til udsigtspunkterne koster ca. 10 euro.
 • Beliggenhed... 4 Chome-2-8 Shibakoen, Tokyo.
 • Åbningstider... Observationsdækket på tårnet er åbent dagligt fra kl. 9.00 til 22.00.
 • Sådan kommer du derhen... Med undergrundsbanen på Oedo Line til Akabanebashi Station, Hibiya Line til Kamiyacho Station, Mita Line til Onarimon Station og Asakusa Line til Daimon Station. Med tog på JR Yamanote-linjen til Hamamatsucho station.

10. Gå på stierne ved Meiji Jingu-helligdommen

Meiji Jingu-helligdommen| ©Tokuzo in Edomura
Meiji Jingu-helligdommen| ©Tokuzo in Edomura

Denne helligdom hylder ånderne fra kejser Meiji og hans kone, kejserinde Shoken. Begge var ærværdige historiske personer i Japan, og da de døde, blev dette kompleks af monumenter bygget i Shibuya, omgivet af en skov med mere end 300 arter af træer fra alle landets præfekturer.

Her finder man forskellige hyldester, såsom en torii af cedertræ, som er den traditionelle japanske bue i shinto-helligdomme, eller ofringer af tønder med fransk vin, da kejser Meiji var den første, der tillod, at denne drik blev indtaget i Japan.

Meiji Jingu-helligdommen er også en oase af fred i den støjende japanske hovedstad og et spirituelt hjørne, som japanerne besøger meget, fordi den symboliserer landets enhed i modgang, især efter at helligdommen blev ødelagt under bombeangrebene under Anden Verdenskrig og genopbygget med donationer fra skatteyderne.

Det er muligt at besøge den på egen hånd eller med en guidet tur, men vær opmærksom på, at det er en meget stor skov, og at turen fra indgangen til foden af helligdommen er anstrengende. Jeg anbefaler, at du medbringer behagelige sko og vand til at drikke.

Husk, at hvis du besøger Tokyo om vinteren, kan vejene være snedækkede, og temperaturen falder drastisk, ligesom den gør om efteråret.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er gratis adgang til helligdommen.
 • Placering... 1-1 Yoyogikamizonocho, Tokyo.
 • Åbningstider... Helligdommen er åben hver dag fra kl. 5 til 18.
 • Sådan kommer du derhen... Med undergrundsbanen på Odakyu-linjen til Sangubashi Station og med tog på JR Yamanote-linjen til Yoyogi Station.

10. Vandretur på Mount Takao, Tokyos naturskat

På Takao-bjerget| ©Laura
På Takao-bjerget| ©Laura

Fra Tokyos højder kan du se Mount Fuji, som er Japans højeste punkt, men du behøver ikke at tage så langt for at få en fantastisk bjergbestigningsoplevelse.

Meget tættere på det centrale Tokyo finder du Mount Takao, som er omkring 600 meter højt og har otte vandrestier, der giver dig mulighed for at opdage en anden side af byen.

Mount Takao har også en naturskøn svævebane, stolelifte, og det er muligt at komme til det omkringliggende område med tog. Ud over nogle af Tokyos bedste landskaber og en åben udsigt til Fuji-bjerget, er det hjemsted for en botanisk park, et buddhistisk tempel og en kabelbane. Det er en af de mest attraktive naturlige seværdigheder i den japanske hovedstad.

Hvis du er interesseret i en vandreoplevelse, kan du på Mount Takao enten vandre på egen hånd på en af de otte tilgængelige stier i forskellige sværhedsgrader eller tage en guidet vandretur til toppen med hjælp fra en lokal guide.

Uanset hvad er det en fantastisk måde at undslippe Tokyos neonlys og travle centrum i et par timer og tage nogle af de bedste billeder af den japanske hovedstad.

Interessante detaljer

 • Pris... Indgangen til Mount Nature Reserve er gratis.
 • Placering... Periferien af Hachioji, Tokyo.
 • Sådan kommer du derhen... Med undergrundsbanen på Chuo Line til Kobotoke Station, cirka fem kilometer fra Mount Takao. For at komme til indgangen til naturreservatet skal du leje privat transport.

Hvornår er det bedst at rejse til Tokyo?

Tokyo om natten| ©Keith Twyman
Tokyo om natten| ©Keith Twyman

Det er svært at svare på spørgsmålet om, hvornår det er bedst at rejse til Tokyo, for uanset hvornår du rejser, vil du finde et uendeligt antal aktiviteter til at opdage denne fascinerende by af kontraster.

Men for at hjælpe dig i din beslutning, giver jeg dig en liste over artikler, hvor jeg lister de bedste ting at gøre i de måneder, hvor den japanske hovedstad modtager flest besøgende:

Endelig kan det også være nyttigt at organisere din rejse til Tokyo efter det antal dage, du planlægger at tilbringe i byen. Her er nogle rejseplaner til at hjælpe dig på vej: