Mount Fuji og Lake Ashi dagsture fra Tokyo

Fuji-bjerget er det højeste punkt i Japan og en af de mest besøgte attraktioner for turister, og Ashi-søen er kendt for sine kurbade. Her fortæller jeg dig alt om turen fra Tokyo.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Mount Fuji og Lake Ashi dagsture fra Tokyo

Fuji-bjerget | ©er Guir

Mount Fuji er med sine 3776 meter Japans højeste bjerg og har siden oldtiden været betragtet som et helligt sted. I dag er det en af Asiens mest besøgte turistattraktioner og et populært mål for bjergbestigning, især i den japanske sommer, men det er først og fremmest et must-see og must-do på din rejse til Tokyo

Ved foden af Fuji-bjerget ligger også Ashi-søen, en kratersø, der er berømt for sine spektakulære kurbade og for den åbne udsigt over vulkankeglen fra dens næsten 800 meters højde. Det er muligt at besøge begge attraktioner sammen på en organiseret tur fra Tokyo.

Den bedste løsning

Fuji-bjerget, Hakone og Ashi-søen Bullet Train-dagstur fra Tokyo

En dagstur til Fuji-bjerget og Ashi-søen med entré til attraktioner og transport med lyntog inkluderet.

Du vil opdage Japans mest ærværdige bjerg og den stadig aktive vulkan, der gemmer sig på toppen, og lære kratersøen at kende, der åbner sig ved foden af Mt.

Den bedste måde at besøge Fuji-bjerget og Ashi-søen på en tur fra Tokyo er med en organiseret heldagstur med transport med lyntog tur-retur. Denne mulighed giver dig mulighed for at få mest muligt ud af dit besøg på disse to naturlige steder uden at skulle bekymre dig om organisationen og rejseplanen. Transport, indgangsbilletter og en lokal ekspertguide er inkluderet i disse ture. Og hvis du vil, kan du tilføje frokost til din booking.

Udflugter til Fuji-bjerget og Ashi-søen inkluderer en bådtur på kratersøen og billetter til svævebanen til toppen af Komagatake-bjerget, hvorfra man har en spektakulær udsigt over Ashi, Fuji og Owakudani-vulkandalen. Under alle omstændigheder er disse organiserede ture den bedste måde at flygte fra Tokyos neonlys og travlhed og søge tilflugt i naturen.

Anbefales, hvis... du vil se Japans højeste punkt og et af de vigtigste hellige steder i japansk kultur på en organiseret tur fra Tokyo.


Hvordan booker man en tur fra Tokyo til Fuji-bjerget og Ashi-søen?

Mount Fuki i skyerne| ©Antífama
Mount Fuki i skyerne| ©Antífama

Organiserede ture fra Tokyo til Fuji-bjerget og Ashi-søen kan bestilles online ved at købe turen på forhånd.

August er den måned, hvor flest turister kommer fra den japanske hovedstad for at bestige Fuji, så hvis du planlægger at besøge Tokyo i løbet af sommeren, anbefaler jeg, at du køber turen på forhånd for at undgå forsinkelser.

Du kan også booke turen, mens du er i Tokyo, men det afhænger af, om der er ledige pladser i sidste øjeblik. Bemærk venligst, at organiserede ture omfatter adgang til attraktioner, returbilletter til lyntoget fra Tokyo og sejlturen på Ashi-søen, så hvis du booker turen i sidste øjeblik, kan nogle af tjenesterne være udsolgt.

Når du booker turen, skal du være opmærksom på vejret i byen, hvis det er muligt, da klar himmel er nødvendig for at nyde udsigten. At se Fuji-bjerget kronet af skyer kan være en smuk oplevelse, men på overskyede dage vil det være svært at nyde udsigten over søen og den vulkanske dal Owakudani.

Interessante detaljer

 • Pris... Organiserede ture starter ved omkring 115 euro.
 • Turensvarighed .... Organiserede ture med afgang fra Tokyo varer cirka 12 timer.
 • Afgangssted... Turene starter normalt fra et fast punkt i det centrale Tokyo eller inkluderer afhentning på hotellet, afhængigt af udbyderen.

Book en tur til Fuji-bjerget og Ashi-søen

Hvor lang tid tager en tur fra Tokyo til Fuji-bjerget og Ashi-søen?

Svævebane ved Komagatake| ©IQRemix
Svævebane ved Komagatake| ©IQRemix

Den omtrentlige varighed af disse ture er 12 timer. Dette inkluderer turen med lyntoget fra Tokyo, besøget på Fuji-bjerget, sejlturen på Ashi-søen og besøget på toppen af Komagatake-bjerget med svævebane for at få adgang til udsigtspunktet i den vulkanske Owakudani-dal.

Hvis det ikke er muligt at komme ombord på Ashi-søen eller Komagatake-svævebanen, kan turen erstattes med et besøg på Hakone Venetian Glass Museum, Hakone Aquarium eller et krydstogt på Kawaguchi-søen. Det er derfor interessant at tjekke, hvornår det er bedst at besøge Tokyo.

I vinterhalvåret, når vejene fryser til og gør det umuligt for transporten at nå den femte og sidste station på Fuji-bjerget, går turen op til den højest mulige top. I dette tilfælde kan turen til Fuji-bjerget tage mindre tid på rejseplanen.

Book en tur til Fuji-bjerget og Ashi-søen

Hvad kommer jeg til at se på en tur fra Tokyo til Fuji-bjerget og Ashi-søen?

Ashi-søen| ©Ignat Gorazd
Ashi-søen| ©Ignat Gorazd

På disse ture vil du opdage skønheden og hemmelighederne ved det ærede Fuji-bjerg, Japans højeste punkt og landets symbol siden oldtiden. Du får adgang til bjergbestigningsstier og også til udsigten fra den femte station på vulkankeglen, som giver en panoramaudsigt over Ashi-søen.

Ashi-søen ved foden af det allestedsnærværende Fuji-bjerg er en kratersø i næsten 800 meters højde, som er kendt for sine kurbade, krystalklare vand og vulkanske formationer.

Ved søen kan man tage en bådtur og kigge ud over vandet for at se indgangen til Hakone-helligdommen med dens karakteristiske torii af cedertræ.

Det sidste trin på disse udflugter er en svævebanetur til toppen af Komagatake-bjerget, hvorfra man har panoramaudsigt over Ashi-søen, Fuji-bjerget og det geografiske træk, der dannes af den vulkanske dal Owakudani.

Ved alle attraktionerne har du mulighed for at tage billeder af Japans bedste natur. Hvis du er amatør, kan jeg også anbefale en fototur i Tokyo.

På vejen tilbage til Tokyo kan du nyde komforten og hastigheden i lyntoget.

Book en tur til Fuji-bjerget og Ashi-søen

Tips til en tur fra Tokyo til Fuji-bjerget og Ashi-søen

Efterår ved Ashi-søen| ©Big Ben in Japan
Efterår ved Ashi-søen| ©Big Ben in Japan

Tilgængeligheden på ture afhænger af den tid på året, du rejser, om vinteren og efteråret er der normalt ikke udsolgt i Tokyo, men om foråret og sommeren, især i august, stiger antallet af besøgende til Fuji-bjerget betydeligt.

 • Book din rejse til Fuji-bjerget og Ashi-søen på forhånd: Hvis du planlægger at rejse i højsæsonen, anbefaler jeg, at du booker i god tid.
 • Tjek vejret, før du tager af sted: Hvis dit ophold i byen bliver kort, råder jeg dig til så vidt muligt at tage hensyn til vejret på dagen for dit besøg.
 • Tagdet rigtige tøj på: Husk, at hvis du besøger byen om vinteren, falder temperaturen ved Fuji-bjerget og Ashi-søen betydeligt, selv når vejret er godt og klart, så varmt tøj og de rigtige sko kan gøre forskellen mellem en uforglemmelig oplevelse på godt og ondt.
 • Medbringnoget at spise: Når du booker din tur, kan du vælge frokost for et lille ekstra beløb, men hvis du foretrækker det, kan du medbringe din egen mad.

Under alle omstændigheder ledsages alle organiserede ture af en lokal ekspertguide, der hjælper dig på din tur, så tag hans råd til dig, og du vil finde dem nyttige!

Book en tur til Fuji-bjerget og Ashi-søen

Hvor meget koster en tur fra Tokyo til Fuji-bjerget og Ashi-søen?

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Det afhænger af udbyderen, men en organiseret tur fra Tokyo til Fuji-bjerget og Ashi-søen, der som sædvanlig inkluderer bådtur til kratersøen, billetter til Komagatake-bjergets svævebane og transport med lyntoget tur-retur, starter på ca. 115 euro.

Bemærk, at disse ture normalt inkluderer entré til attraktionerne. Hvis du rejser til Tokyo med børn, kan børn under fem år komme gratis med på turen.

Bemærk også, at i tilfælde af ugunstige vejrforhold kan rejseplanen blive ændret, men da disse ændringer er udbyderens ansvar , bør der ikke være noget gebyr.

Udflugter til Fuji-bjerget og Ashi-søen inkluderer normalt guidet assistance døgnet rundt fra en kyndig lokal guide.

Book en tur til Fuji-bjerget og Ashi-søen

Hvad skal man pakke for at besøge Fuji-bjerget og Ashi-søen fra Tokyo om vinteren?

Pakning af din bagage| ©Marissa Grootes
Pakning af din bagage| ©Marissa Grootes

Hvis du besøger Tokyo om foråret eller sommeren, vil behageligt tøj være nok til at gå på nogle af stierne på Fuji-bjerget, men hvis du besøger byen om efteråret eller vinteren, skal du være opmærksom på, at temperaturen falder betydeligt og kan nå ned under frysepunktet om natten. For at klare disse forhold er det bedst at pakke varmt tøj.

Husk også, at der ofte falder sne i Japan om vinteren, så vandtæt tøj sammen med det varme tøj vil forbedre din oplevelse og gøre din tur lettere.

Her er en liste over de ting, jeg anbefaler, at du tager med i din bagage, så du kan føle dig godt tilpas under dit besøg på Fuji-bjerget og Ashi-søen om vinteren:

 • Varme sokker
 • Vandtætte og taktile handsker
 • Huer af uld
 • Halstørklæder af uld
 • Vinterfrakker
 • Uldtrøjer
 • Fleece-bukser
 • Uldhuer
 • Termofleece
 • Termiske sokker
 • Vandtætte og behagelige støvler
 • Solbriller

Book en tur til Fuji-bjerget og Ashi-søen

Hvorfor anbefaler vi en tur til Fuji-bjerget og Ashi-søen fra Tokyo?

Fuji-bjerget fra stor højde| ©Joe Jones
Fuji-bjerget fra stor højde| ©Joe Jones

Fuji-bjerget er ikke kun en af Japans mest traditionelle naturattraktioner, det indtager også en central plads i landets kultur.

Det er et helligt sted siden oldtiden og et japansk symbol, og så er det hjemsted for uovertruffen skønhed, spektakulære landskaber og spændende aktiviteter som bjergvandring.

En organiseret tur vil give dig en behagelig og komplet oplevelse af Fuji-bjerget og Ashi-søen, som ved foden af bjerget er en kratersø, der kan besejles med båd.

Tokyo er en multikulturel, oplyst og travl by, men den er også et ideelt udgangspunkt for en tur til Fuji-bjerget, fordi det er en nærliggende destination, og fordi mulighederne fra den japanske hovedstad er så omfattende.

Fuji-bjerget er et af de vigtigste besøg under dit ophold i Tokyo, fordi du ikke kun får set en anden side af hovedstaden, men du får også et indblik i japansk kultur. Mit råd er at kaste dig ud i eventyret, også selvom det er iskoldt derude!

Book en tur til Fuji-bjerget og Ashi-søen

Hvad er alternativerne til at komme til Fuji-bjerget på egen hånd?

Bullet Train| ©Daniel
Bullet Train| ©Daniel

På grund af organisationens kompleksitet og de mange forskellige aktiviteter, der er involveret, er en organiseret tur den bedste mulighed for at besøge Fuji-bjerget og Ashi-søen.

Desuden inkluderer disse ture andre aktiviteter som f.eks. svævebanen til Mount Komagatake og transport med lyntog fra Tokyo, men der er også andre muligheder, hvis du planlægger at besøge Fuji-bjerget og det omkringliggende område på egen hånd.

Rejs i bil fra Tokyo til Fuji-bjerget og Ashi-søen

Hvis du planlægger at leje en bil, er den mest direkte vej fra Tokyo til Fuji-bjerget at tage Tomei Expressway, som sætter dig af ved foden af bjerget. Denne tur tager lidt over to timer, og vejene er i meget god stand.

Men vær særlig forsigtig på den sidste del af turen, hvor vejen bliver mere snoet, og hvis du rejser om vinteren, skal du være opmærksom på, at vejen kan blive isglat.

For at køre fra Fuji-bjerget til Ashi-søen skal du tage præfekturrute 152, som vil bringe dig til din destination på lidt under halvanden time. For at komme tilbage fra søen til Tokyo skal man tage Odawara Highway og derefter kombinere den med Tomei Expressway.

 • Pris... En mellemstor lejebil koster fra 55 euro pr. dag.
 • Turensvarighed.... Fra Tokyo til Fuji-bjerget tager turen to timer. Fra Fuji-bjerget til Ashi-søen tager det halvanden time. Fra Ashi-søen til Tokyo tager turen to timer.

Togrejse fra Tokyo til Fuji-bjerget og Ashi-søen

Du kan tage højhastighedslinjen Tokaido-Sanyo Shinkansen fra Tokyo Station til Mishima og derefter tage Suyama-linjen op ad Fuji-bjerget til Fujinomiya.

Rejsen med skift tager lidt over tre timer og koster en grundpris på 42 euro hver vej. Shinkansen, Japans højhastighedstog, er ikke billige, men hvis du rejser rundt i Tokyo med offentlig transport, kan du med fordel købe et JR Pass for at få adgang til alle bytogene i den japanske hovedstad.

 • Pris... Højhastighedstoget koster ca. 42 euro pr. strækning.
 • Rejsetid... Togrejsen fra Tokyo til Fuji-bjerget tager lidt over tre timer.

Book en rejse til Fuji-bjerget og Ashi-søen

Hvad er fordelene ved at tage på en organiseret tur i forhold til at besøge Fuji-bjerget og Ashi-søen fra Tokyo på egen hånd?

Ashi-søen| ©Guilhem Vellut
Ashi-søen| ©Guilhem Vellut

Med en organiseret tur kan du glemme alt om de organisatoriske detaljer, som kan være stressende. Og selvom Japan er godt forbundet med tog, skal du kombinere flere linjer for at komme fra Tokyo til Fuji-bjerget, hvilket kan være trættende.

Bemærk også, at den mest besværlige del af rejsen ikke er at rejse fra Tokyo til Fuji-bjerget, men at tage de mellemliggende ture til Ashi-søen og Komagatake-bjerget og købe alle udflugterne på egen hånd.

At rejse på egen hånd kan endda være en dyrere løsning, da højhastighedstoget ikke er billigt, og billetterne købes i sektioner.

At rejse i bil kan være et mere overkommeligt alternativ, men vær opmærksom på sikkerhedsforanstaltninger, hvis der er is på vejen, eller det begynder at sne, og vejrforholdene ændrer rejseplanen.

Book en tur til Fuji-bjerget og Ashi-søen