14 aktiviteter i Tokyo i december

En oplyst by, fyrværkeri, en parade af mytologiske ræve og en hyldest til samuraiernes helte. Er du vild med planen? Så lad os tage til Tokyo i december, som har alt det at byde på ... og meget mere!

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

9 minutters læst

14 aktiviteter i Tokyo i december

Tokyo i december | ©Manish Prabhune

December i Tokyo er normalt en meget solrig måned med lidt nedbør, hvilket gør det til det perfekte tidspunkt at nyde denne vidunderlige by. Selvom dagene er kortere på denne tid af året, forbereder landet sig på jul og nytår, så det er værd at opleve denne utrolige kombination af østlig og vestlig kultur.

Byen er meget forskelligartet, og derfor er der mange ting at gøre og se i Tokyo, denne gang vil jeg fortælle dig de bedste ting at nyde i årets sidste måned.

1. Nyd den oplyste nat i byen

Tokyos belysning i december| ©nakashi
Tokyos belysning i december| ©nakashi

Fra slutningen af november til begyndelsen af december er Tokyo klædt i sin smukkeste belysning. Indkøbscentre, butikker, gader og veje viser de flotteste lysdekorationer i denne sidste del af året. Så hvis du vil tage en tur rundt i Tokyo, er dette måske det perfekte tidspunkt.

Tokyos hovedgade er Marunouchi Street, hvis træer er oplyst i en karakteristisk gylden farve, der yderligere fremhæver deres skønhed. Andre højdepunkter i lysshowet er udstillingerne i Omotesando, Roppongi Hills og Tokyo City Station.

Forlystelsesparken Yomiuri Land føjer sig til denne fantastiske tradition for lysshow med sit unikke lysshow med ædelsten som tema.

Book en tur til Tokyo

2. Oplev den filippinske festival i Tokyo

Filippinsk festival i Tokyo| ©Shoji
Filippinsk festival i Tokyo| ©Shoji

I december i Tokyo har du mulighed for at rejse til Filippinerne og fordybe dig i kulturen takket være den filippinske festival, der afholdes hver 3. december i Yoyogi Park i byen Shibuya.

Dette er japanernes fejring og hyldest til den filippinske kultur, da der bor mere end 30.000 filippinske borgere i byen Tokyo, og dette er den festival, der år efter år får dem til at føle sig hjemme. Forestillinger, danse og parader er blot nogle af de mange ting, du kan opleve på denne festival. Du kan også smage typisk filippinsk mad, herunder retter med svinekød og traditionelle øl.

Og for at blive på samme bølgelængde kan du tage på en guidet madtur i Tokyo for at få en smagsprøve på det bedste fra det japanske køkken.

Book en af de bedste madture i Tokyo

3. Oplev det utrolige Fuji-bjerg

Berømt udsigt over pagoden med Fuji-bjerget i baggrunden|©DyL_foto
Berømt udsigt over pagoden med Fuji-bjerget i baggrunden|©DyL_foto

Et besøg på Fuji-bjerget er et besøg på et af Japans ikoniske vartegn, og derfor må du ikke gå glip af det, uanset hvornår på året du besøger det. Men det bedste ved at besøge bjerget i december er, at du vil kunne se det sneklædte bjerg, et smukt syn.

Ikke nok med det, du vil også have mulighed for at se noget, der kun sker mellem december og april, Fuji-diamanten. Ved solnedgang og solopgang mødes solen og bjergets top, og bjerget ser ud til at skinne som en diamant, noget utroligt.

Det er den højeste top i landet og er blevet betragtet som hellig siden oldtiden. Jeg er sikker på, at du har tusind billeder af denne smukke stratovulkan i hovedet, men der er intet som at se den i virkeligheden.

Book en rejse til Mount Fuji

4. Gå ikke glip af Tokyos bedste udsigtspunkt

Tokyo Skytree|©Radek Kucharski
Tokyo Skytree|©Radek Kucharski

Tokyo Skytree, også tidligere kendt som New Tokyo Tower, er et telekommunikationstårn, der også fungerer som restaurant og observationsdæk.

Det har været den højeste bygning i Tokyo siden 2010 og tilbyder derfor den bedste udsigt over hovedstaden. Derfor er der mange besøgende hver dag, men du kan undgå køer og ventetid ved at købe din billet til Tokyo Skytree online, hvilket jeg varmt kan anbefale.

Hvis du har svimmelhed, anbefaler jeg, at du springer denne aktivitet over, men hvis ikke, skal du ikke lade noget stoppe dig fra at se Tokyo fra højderne! Det er også et godt sted at søge ly for kulden i den japanske hovedstad i december.

Book billetter til Tokyo Skytree

5. Se Tokyo i komfort

Tokyo-rundtur i bus|©Stig Bjorge
Tokyo-rundtur i bus|©Stig Bjorge

Hvis du har lyst til at lære den japanske hovedstad at kende på en behagelig måde og fra et andet perspektiv, kan du gøre det på en endagstur med bus. Normalt inkluderer disse aktiviteter også et sightseeing-krydstogt, så du kan opdage byen på to helt forskellige måder.

Jeg anbefaler denne aktivitet, hvis det er første gang, du er i Tokyo, da den gør stop ved de vigtigste monumenter og turistattraktioner. Men det er også ideelt, hvis du ikke har mange dage at rejse i og ikke vil gå glip af noget, da du vil opdage meget af byen på bare én dag.

Og på den anden side, da det er vinter, kan bussen hjælpe dig med at holde varmen og nyde byen, selvom det er december.

Book en bustur i Tokyo

6. Lær Japans kultur at kende under dække

Bonsai på museet|©Anita Pravits
Bonsai på museet|©Anita Pravits

Japan i december kan være et meget koldt sted, men hvis du ikke vil spilde tiden på at krybe sammen på caféer (hvilket også er meget køligt), er den bedste måde at kombinere varme og sightseeing på at få billetter til Fuji Art Museum.

Dette museum huser omkring 30.000 japanske, asiatiske og europæiske kunstværker. Faktisk er det mest kendt for sine vestlige oliemalerier.

Det ligger meget tæt på Soka University, i Hachioji, og er åbent fra tirsdag til søndag fra 10:00 til 17:00 (inklusive helligdage).

Book billetter til fuji art museum

7. Rævefestival

Rævefestival| ©Rekishi no Tabi
Rævefestival| ©Rekishi no Tabi

Det japanske navn er Kitsune no Gyoretsu, og for os ville det være Ræveprocessionen. Denne fest er en særegen tradition, der finder sted år efter år nytårsaften i Tokyo til minde om disse skabninger

Den afholdes i kvarteret Oji, da det anses for at være det bedste område for ræve i Kanto, og hvor enoki, deres hellige træ, står.

Midnat bliver annonceret med de typiske midnatsklokker, og det er på det tidspunkt, at optoget af indbyggere klædt ud som disse dyr begynder mod Oji Inari Jinja-helligdommen med japanske papirlanterner i hænderne, der oplyser deres march.

8. Oplev julen i Tokyo

Hibiya Tokyo| ©Mark D
Hibiya Tokyo| ©Mark D

I december er det jul, og hvis du besøger Tokyo i denne måned, kan du nyde godt af alt det, som højtiden har at byde på. Gaderne, butikkerne og hele miljøet er dekoreret og oplyst for at fejre julen. Traditioner og festivaler finder sted i denne måned, hvor julestemningen invaderer byen Tokyo.

En af de aktiviteter, man ikke må gå glip af, er den traditionelle tur til et af julemarkederne. Uanset om du vil forkæle dig selv eller medbringe noget godt til en, du holder af, er disse julemarkeder ideelle.

Du kan finde et stort udvalg af håndlavede produkter, pyntegenstande, tekstiler og delikatesser af alle slags, og du kan endda få mulighed for at smage en god gløgg. Disse markeder er også ofte vært for kunstudstillinger, såsom koncerter og små japanske skuespil.

9. Setagaya Boro-ichi marked nytårsaften

Setagaya Boro-ichi| ©Nemo's great
Setagaya Boro-ichi| ©Nemo's great

At deltage i regionale markeder på dine rejser er en af de bedste måder at komme dybt ind i kulturen på det sted, du besøger, især i slutningen af året, når julen kommer, og det er tid til at købe familiegaver.

Markedet, der er kendt som Setagaya Boro-ichi, stammer fra 1578 og var oprindeligt et sted, hvor man købte stofrester, som japanerne kaldte "Boro". I dag samler det populære marked mere end 700 udstillere og sælgere, der tilbyder forskellige produkter som antikviteter, kunsthåndværk, tøj og traditionelle retter.

Det er nationalt anerkendt som et japansk kulturarvssted. Hvis du tager til Tokyo i december måned, kan du uden tvivl ikke gå glip af en gåtur og prøve en lækker daikan mochi, som er en af de mest typiske retter på stedet.

10. Skøjteløb på is

Skiløb| ©ayako
Skiløb| ©ayako

Om vinteren åbner flere skøjtebaner i Tokyo deres døre, hvor man kan have det rigtig sjovt. Det er en ideel familieaktivitet og en af de bedste måder at få varmen på, mens man har det sjovt. Nogle af de mest populære skøjtebaner i Tokyo er:

Tokyo er kendt for sin modernisme, og skøjtebanerne er blandt de bedste i verden. Hvilket bedre tidspunkt at nyde dem på, end når sæsonen begynder, og byen er indhyllet i smukt julevejr.

11. Besøg helligdomme og templer for at opleve japansk nytårsaften

Sensoji| ©Leng Cheng
Sensoji| ©Leng Cheng

Sig farvel til året i Tokyo! Efter jul er det perfekte tidspunkt at besøge Tokyos helligdomme og templer og suge til sig af Japans kultur og traditioner. De vigtigste templer i denne by (og de mest populære sidst på året) er:

  • Sensoji-templet i Asakusa
  • Meiji-helligdommen
  • Zōjō-ji templet

På årets sidste aften samles hundredvis af mennesker, både lokale og turister, ved disse troscentre for at bede og bede for deres familiers velbefindende og deres ønsker om velstand og held og lykke for det kommende år. Desuden kan man i disse templer høre Joya no Kane, som er, når disse helligdomme ringer med deres klokker 108 gange, én gang for hver synd ifølge japansk tradition.

12. Hyld samuraierne ved Ako Gishi-sai-festivalen

Ako Gishi-sai Festival| ©Ronin Dave
Ako Gishi-sai Festival| ©Ronin Dave

Hver 14. december afholdes Ako Gishi-sai Festival i Sengaku-ji templet i Minato-ku, Tokyo, for at ære samuraiheltene fra Edo-perioden. Det er bare en af de mange samurai- og ninjaoplevelser, du kan få i Tokyo...

Denne helligdom huser gravene for de 47 samuraier og deres mester, som endte deres liv med harakiri. Disse 47 soldater er de velkendte og glorværdige helte fra Akoh, som er populære i japansk kultur og ofte skildres i film.

Begivenheden fandt sted i år 1703, hvor disse samuraier hævnede deres herres død. 300 år senere blev Akoh Gishi Memorial Museum opført for at hylde dem ved at udstille billeder af heltene og relaterede genstande af alle slags.

13. Nyd fyrværkeriet ved Odaiba Rainbow Winter

Fyrværkeri ved Rainbow| ©Takahiro Hayashi
Fyrværkeri ved Rainbow| ©Takahiro Hayashi

Hver lørdag i december omkring kl. 19 affyres mere end 2000 stykker fyrværkeri i Daiba Park. Denne storslåede park er et stort grønt område ved havnefronten, som har en af de bedste udsigter til Rainbow Bridge samt en privilegeret udsigt over Tokyo by.

Hvis du ikke vidste det, er Odaiba en kunstig ø, der er forbundet med Tokyo gennem Rainbow Bridge. Dette sted er et must for alle turister, der passerer gennem Tokyo, og hvilken bedre måde at se det på end ved at nyde dette særlige fyrværkerishow.

Alle disse lysshows er koreograferet og synkroniseret med musik, hvilket gør det til et uforglemmeligt skue. Hvis du besøger Tokyo i december, må du ikke gå glip af denne mulighed.

14. Deltag i Painted Faces Festival

Oshiroi Matsuri| ©kyoto flowertourism
Oshiroi Matsuri| ©kyoto flowertourism

Dette er en af de mest særegne og nysgerrige festivaler i japansk kultur, som fejres i Tokyo. Oshiroi Matsuri, som den hedder på japansk, afholdes år efter år den 2. december og er en tradition, der er mere end 400 år gammel.

Hundredvis af deltagere, både lokale og udenlandske turister, samles til festivalen for malede ansigter. Oprindeligt var festivalen et ritual udelukkende for landmænd og hyrder, der bad til guderne om gode afgrøder og godt helbred for deres husdyr.

Oshiroi Matsuri afholdes ved Ōyamazumi Shrine, kun få minutter fra Tokyo by. Det er bestemt et besøg værd, hvis du er i nærheden på denne tid af året og er interesseret i Japans ældste traditioner.

Sådan foregår ritualet

Ritualet består i, at deltagerne smører deres ansigter ind i en pasta kaldet oshiroi, som er lavet af rismel. De, der gennemgår denne tradition, skal holde deres ansigter uvaskede hele dagen. Traditionen siger, at de, der deltager i ansigtsmalingsfestivalen, tiltrækker velstand og held i deres liv.

Hvordan er vejret i Tokyo i december?

Tokyo| ©Jeff Easter
Tokyo| ©Jeff Easter

December er en meget kold måned i Tokyo med gennemsnitstemperaturer på omkring 12 grader celsius om eftermiddagen, og temperaturen kan falde helt ned til 5 grader celsius om natten og tidligt om morgenen.

Den store fordel ved december er, at det er den mindst regnfulde måned på året med gennemsnitligt fire dage med let regn. I midten og slutningen af måneden kan man støde på lidt sne i byen, selvom det ikke er det mest almindelige.

Hvad skal jeg pakke, hvis jeg rejser til Tokyo i december?

Pakning| ©Marissa Grootes
Pakning| ©Marissa Grootes

December er en måned med ekstremt lave temperaturer i Tokyo, så jeg råder dig til at pakke et par stykker tøj, der er varmt nok til at tolerere disse temperaturer, så du kan nyde din rejse og gå rundt til de forskellige attraktioner i denne storslåede by. Trøjer, en uldhue, handsker og en god jakke er et must.

Det er også meget vigtigt at have godt fodtøj, som er behageligt og om muligt vandtæt, for at sikre, at du har det behageligt, mens du besøger denne fantastiske by.

Og som på enhver rejse skal du huske at medbringe en universal strømadapter, så du kan genoplade dine elektroniske enheder på det sted, du bor. Husk på, at japanerne bruger det amerikanske stik.