Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bullet Togture

At vælge en tur med lyntog kan være en af de mest effektive måder at komme hurtigt og komfortabelt rundt i Tokyo på. Her er alt, hvad du behøver at vide for at få mest muligt ud af Shinkansen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Bullet Togture

Bullet Train, Tokyo | ©Andreas Jakob

Lyntoget er en af de mest komfortable og hurtigste muligheder for at opdage hvert et hjørne af Japan fra Tokyo. Med et omfattende jernbanenetværk, der omfatter ni linjer og ruter, der dækker næsten hele landet, er Shinkansen, som de kalder højhastighedstoget, en af japanernes store stoltheder.

Blandt de ting, man kan se og lave i Tokyo, er der nogle ture, der inkluderer ture med Shinkansen for at optimere komforten ved transfer og spare tid takket være dens hastighed på op til 320 kilometer i timen. Her er de ture, du kan vælge, og de byer, du kan besøge med højhastighedstoget.

1. Udflugt med lyntog til Fuji-bjerget og Ashi-søen fra Tokyo

Fuji-bjerget| ©***irene***
Fuji-bjerget| ©***irene***

Blandt de ture med lyntog, der afgår fra Tokyo, er de mest populære turene til Fuji-bjerget og Ashi-søen. Fuji er Japans højeste bjerg og et naturområde, som japanerne har æret og betragtet som helligt siden oldtiden.

Det er nu en af de mest besøgte attraktioner i Asien, og millioner af mennesker kommer hvert år til Tokyo for at se bjerget, som byder på nogle af de bedste panoramaudsigter i Japan og de mest interessante vandrestier.

På grund af Tokyos nærhed til bjerget og bekvemmeligheden ved at kunne nå det med Shinkansen, tilbyder mange turudbydere en heldagstur fra den japanske hovedstad til Fuji-bjerget, Ashi-søen ved dets fod og andre nærliggende destinationer som Komagatake-bjerget og Owakudani-vulkandalen.

Både Fuji-bjerget og Shinkansen er symboler på Japan, og fotografiet af lyntoget, der passerer foran den allestedsnærværende vulkan, er et af de mest repræsentative billeder af landet og forener det traditionelle med det teknologiske.

Hvis du vil med på lyntogsturen fra Tokyo, skal du tage Tokaido-linjen til Mishima Station og derefter stige på bussen til Fujinomiya, nær toppen af Fuji-bjerget.

Den organiserede tur arrangerer normalt et mødested med den lokale guide i Shinjuku, og derfra bliver du kørt med privat bus til Tokyo Station for at starte turen med lyntoget.

Detaljer af interesse

  • Pris... Disse ture koster ca. 118 euro, inklusive transport, ekspertguide og entré til attraktionerne.
  • Varighed... Turen varer cirka tolv timer fra afgang fra Tokyo til hjemkomst.

Book en tur til Fuji-bjerget

2. Dagstur til Kyoto fra Tokyo med Bullet Train

I Kyoto| ©zozoji
I Kyoto| ©zozoji

Kyoto er en af de vigtigste byer i Japan. Den var landets hovedstad indtil det 19. århundrede og den eneste, der ikke blev ødelagt af bomberne under Anden Verdenskrig, så den er stadig uændret.

Den er kendt for sine buddhistiske templer, haver og kejserlige paladser samt sine udsøgte gastronomiske traditioner, såsom kaiseki-måltider. Fra Tokyo er det muligt at besøge den med lyntog på en organiseret tur.

På disse ture kan man besøge byens hovedattraktioner, såsom det buddhistiske tempel Sanjusangen-do, shinto-helligdommen Fushimi Inari Taisha og Kiyomizu-dera templet, som skiller sig ud med sin komplekse arkitektur på en bakketop.

Hvis du har besluttet at besøge Tokyo om sommeren, vil du kunne se Fuji-bjerget fra Shinkansen undervejs.

På denne tur, når du møder den lokale guide og din gruppe på Tokyo Station, vil du bruge Tokaido-linjen, som er den travleste linje i Shinkansen, der forbinder den japanske hovedstad med Osaka og Yokohama, Japans tre største byområder, og du vil komme fra Tokyo til Kyoto på to timer.

Interessante detaljer

  • Pris... Disse ture koster ca. 95 euro inklusive transport, lokal ekspertguide og entré til seværdighederne. Da Kyoto er et af Japans mest fremragende gastronomiske steder, inkluderer disse ture normalt frokost.
  • Varighed... Turen varer cirka tolv timer fra afgang fra Tokyo til hjemkomst.

3. Bullet train-tur til Yokohama fra Tokyo

Natten falder på i Yokohama| ©skyseeker
Natten falder på i Yokohama| ©skyseeker

Yokohama er Japans næststørste by og har mange attraktioner, der gør den et besøg værd. Den er berømt for sit finansdistrikt og indkøbscentre, men er også hjemsted for frodige haver og byområdet Minato Mirai 21 ved havnefronten med museer og en forlystelsespark med et pariserhjul på toppen.

Fra Tokyo er det muligt at besøge byen på en dagstur med lyntog.

Stjernen i den futuristiske by Yokohama er observationsdækket Landmark, Japans næsthøjeste bygning, som tilbyder en panoramaudsigt over bugten og Chinatown, hjemsted for landets største kinesiske samfund.

Overfor Minato Mirai 21, på Shinko Island, kan du besøge Ramen Museum, der udelukkende er dedikeret til den japanske nudel.

Andre interessante steder i Yokohama omfatter Enoshima-helligdommen med dens enorme rødmalede torii af cedertræ og akvariet, selvom disse normalt ikke er inkluderet i turen.

Når du har mødt den lokale guide og din gruppe på Tokyo Station, vil du på denne tur tage Tokaido-linjen på Shinkansen til byen Yokohama.

Detaljer af interesse

  • Pris... Disse ture koster ca. 85 euro inkl. transport, lokal ekspertguide og entré til seværdighederne.
  • Varighed... Turen varer cirka ti timer fra afgang fra Tokyo til hjemkomst.

4. Bullet train-tur til Osaka fra Tokyo

Osaka| ©Yuya Tamai
Osaka| ©Yuya Tamai

Osaka er en anden af Japans store byer, og med en bullet train-tur fra Tokyo kan du opleve de bedste attraktioner, såsom kejserslottet, Dotonbori-distriktet, Shitenno-ji-templet og Tsutenkaku-tårnets observationsdæk.

En dagstur vil også give dig tid nok til at besøge loppemarkedet Kuromon Ichiba og Universals filmstudier.

Osaka har også et omfattende museumsliv, bl.a. National Museum of Art, Science Museum og Museum of History, som hovedsageligt mindes begivenhederne under Anden Verdenskrig.

Under alle omstændigheder må man ikke gå glip af at opdage denne kosmopolitiske by, især hvis man rejser til Tokyo om foråret og beslutter sig for at tage en af turene til Osaka, som har store parker og haver fulde af kirsebærtræer, hvor man kan tage de bedste billeder.

På denne tur vil din lokale guide møde dig på Tokyo Station, og derfra vil du tage lyntoget til Shin-Osaka, som er endestationen på Tokaido-linjen, den vigtigste og mest benyttede del af Shinkansen.

Fra Tokyo kan du tilbagelægge de næsten 500 kilometer fra den japanske hovedstad til Osaka på mindre end to en halv time.

Interessante detaljer

  • Pris... Disse ture koster ca. 105 euro inklusive transport, lokal ekspertguide og entré til attraktionerne.
  • Varighed... Turen varer cirka tolv timer fra afgang fra Tokyo til hjemkomst.

Hvordan booker man en bullet train-tur fra Tokyo?

Inde i et lyntog| ©Rory Hyde
Inde i et lyntog| ©Rory Hyde

Du kan booke en hvilken som helst af bullet train-turene fra Tokyo online, eller når du er i byen.

Fra den japanske hovedstad er der mange dagsture, og Shinkansens hastighed hjælper med disse ture.

Ture til byerne Yokohama, Osaka og Kyoto er normalt tilgængelige, men ture til Fuji-bjerget og Ashi-søen har tendens til at blive udsolgt, især hvis du besøger Tokyo i oktober og november. Jeg anbefaler, at du sørger for at booke i god tid.

Book en tur til Fuji-bjerget

Hvor lang tid tager en bullet train-tur fra Tokyo?

Læsning inde i toget| ©Daniele Salutari
Læsning inde i toget| ©Daniele Salutari

Det afhænger af din valgte destination, men turene varer normalt mellem otte og tolv timer. De inkluderer alle returtransport på Shinkansen og starter tidligt om morgenen og vender tilbage til Tokyo tidligt om aftenen.

De længste ture er til Kyoto og Fuji-bjerget og Ashi-søen. Bemærk venligst, at turlængden altid er omtrentlig, da dårligt vejr eller aflysning af tjenester på grund af vejrvariabler kan ændre den foreslåede tur. Mit råd er, at når det drejer sig om ture, der involverer naturlige besøg, såsom Fuji-bjerget, skal du kontrollere vejrudsigten for dagen for besøget.

Hvad kommer jeg til at se på denne type tur?

Ombordstigning på et lyntog| ©Luca Comparini
Ombordstigning på et lyntog| ©Luca Comparini

Hver af turene tilbyder forskellige ruter. På turene til Fuji-bjerget og Ashi-søen vil du opdage magien ved et af de naturlige steder, som japanerne har æret og betragtet som helligt siden oldtiden.

Du får også adgang til udsigtspunktet på Komagatake-bjerget og kan nyde en panoramaudsigt over de vulkanske dale og kratersøen.

I Kyoto vil du opdage, hvad der engang var Japans gamle hovedstad og en af de eneste byer, der stadig er intakt, da den ikke blev ramt af bombardementerne under Anden Verdenskrig.

En by med templer og bakker, hvor du kan se magiske bygninger og nyde den lokale mad, da den har et af de mest udsøgte køkkener i landet.

Yokohama er fremtidens by med sine enorme skyskrabere og observationsdæk og sine unikke museer, såsom Ramen Museum, mens du i Osaka kan besøge frodige parker og haver, varierede museer og nogle af byens mest karakteristiske kvarterer, såsom det stærkt oplyste Dotonbori.

Tips til en tur med lyntoget fra Tokyo

Bullet train på stationen| ©Rory Hyde
Bullet train på stationen| ©Rory Hyde

Jeg anbefaler, at du overvejer tidspunktet for din rejse til Tokyo og tjekker den bedste tid på året for at besøge Japans hovedstad.

I nogle måneder, især fra august til december, stiger antallet af besøgende, og ture, især dem til Fuji-bjerget, kan være udsolgt. Under alle omstændigheder råder jeg dig til at booke i forvejen for at sikre dig en plads på turen.

Hvis du rejser til Tokyo om vinteren, vil jeg også anbefale, at du medbringer varmt tøj og en mackintosh, da snefald er almindeligt og vedvarende, og temperaturerne falder betydeligt.

Turene er organiserede og planlagte, men alle inkluderer hvileperioder, hvor de besøgende har tid til at lave de aktiviteter, de har lyst til, så jeg anbefaler, at du planlægger en rejseplan for at få mest muligt ud af tiden ind imellem.

Hvis du efter lyntogsturen er interesseret i at besøge andre byer på egen hånd, og Shinkansen er dyr pr. strækning, kan du vælge JR Pass, som kan være meget praktisk, hvis du rejser til Tokyo i syv dage eller mere.

Book en tur til Fuji-bjerget

Hvor meget koster en bullet train-tur fra Tokyo?

Tokyo penge| ©redaslove
Tokyo penge| ©redaslove

Det afhænger af den destination, du vælger, men der er ture, der starter ved 85 euro, inklusive returtransport fra Tokyo og billetter til de fleste attraktioner.

Bortset fra ture til Kyoto inkluderer disse ture normalt ikke et måltid.

Under alle omstændigheder kan en tur være meget billigere end et besøg på egen hånd med lyntoget, da hver Shinkansen-billet koster omkring 30 euro hver vej.

Hvis du vil spare penge, kan du vælge JR Pass, som giver ubegrænset rejse med højhastighedstog, men som kræver kontinuerlig brug for at betale for investeringen.

Hvorfor skal jeg tage en tur med lyntog fra Tokyo?

Lyntog gennem Tokyo| ©AKIFUMI
Lyntog gennem Tokyo| ©AKIFUMI

Shinkansen er en af de store oplevelser, du kan få på dit besøg i Tokyo, og fra den japanske hovedstad er det muligt at nå stort set alle byer i Japan med højhastighedstogene.

Og med et bredt udvalg af ture, der inkluderer overførsel med lyntog, er du sikker på at finde en, der passer til dine interesser, uanset om du leder efter en futuristisk by som Yokohama eller en samurai-oplevelse

På den anden side kan det være sjovt og tidsbesparende at rejse med over 300 kilometer i timen på Japans bjergrige veje, hvis du ønsker at se Tokyos omgivelser. Og de er meget komfortable, selv hvis du rejser rundt i Tokyo med børn!

Hvad er fordelene ved at tage en guidet bullet train-tur fra Tokyo i forhold til at besøge byerne på egen hånd?

Lyntog| ©Daniel
Lyntog| ©Daniel

Tokyo er verdens største storbyområde, og det kan være overvældende. I mindre grad gentager dette mønster sig i de fjerntliggende byer fra den japanske hovedstad, i hvert fald i de mest besøgte som Yokohama, Osaka og Kyoto, så det kan være udmattende og overvældende at organisere turen på egen hånd.

Oplevelsen af at rejse med lyntog fra Tokyo kan også varmt anbefales, men er normalt ikke billig, fordi hver Shinkansen-billet koster ca. 30 euro pr. strækning, så hvis man lægger udgifterne til attraktionerne til overførslerne, kan det blive meget dyrt.

Ligesom jeg anbefaler at lære den japanske hovedstad at kende gennem en guidet tur i byen, vil en organiseret udflugt fra Tokyo løse alle disse problemer og give dig mulighed for at slappe af og nyde turen og besøget.

På den anden side er nogle steder som Fuji-bjerget eller Ashi-søen lidt besværlige at komme til med offentlig transport, så en organiseret tur vil optimere din rejsetid og også give dig mulighed for at opdage nogle lokale hemmeligheder, såsom panoramaudsigten fra Komagatake-bjerget og Owakudani-vulkandalen.

Du skal også huske på, at det på grund af de lange afstande kan være trættende og tidskrævende at besøge fjerntliggende byer som Osaka eller Kyoto i bil.

Book en rejse til Fuji-bjerget