Beijing På 3 Dage: En Guide Til At Få Mest Ud Af Dit Besøg

Det er muligt at udforske Beijing på en forlænget weekend, så længe du optimerer timingen i din planlagte rejseplan. Her er en liste over must-see seværdighederne

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Beijing På 3 Dage: En Guide Til At Få Mest Ud Af Dit Besøg

Beijing | ©Adrian Rodriguez Perez

Beijing er en ældgammel og moderne tusindårsby, hvor du finder mere end 2.660 templer, paladser, museer, parker, pladser, gågader med gallerier, indkøbscentre og andre forretninger. Et sted fuld af kontraster. Tjek den bedste rejseplan for din tredages tur til den kinesiske hovedstad.

Dag 1: Se de vigtigste seværdigheder i Beijing

Gennem Tiananmen-porten| ©Shande Villa
Gennem Tiananmen-porten| ©Shande Villa

Planen for din dag 1 i Beijing er meget enkel: Få mest muligt ud af din tid til at besøge så mange steder som muligt. Det gælder Den Himmelske Freds Plads, National Grand Theatre, Den Forbudte By, Jingshan Park, Lama-templet, Konfucius-templet og gågaden Wangfujing.

Start på Den Himmelske Freds Plads

Det første forslag denne dag er den kolossale Tiananmen-plads eller Den Himmelske Freds Port, som anses for at være verdens største på grund af sine dimensioner på 880 x 500 meter. Denne destination ligger cirka seks minutters kørsel fra byens centrum.

Når du ankommer, er der mange ting at lave på Tiananmen-pladsen i Beijing. Nogle af dem er:

 • En 38 meter høj obelisk, som er rejst midt på pladsen til ære for folkets helte.
 • Det Store Folkepalads, som blev bygget i 1959.
 • Mao Zedong-mausoleet med de jordiske rester af den tidligere formand for Kinas kommunistiske parti.

På den vestlige side af pladsen finder du desuden Kinas Nationalmuseum, og på den østlige side finder du Historisk Museum, lige inden for Quianmen-tårnet. For at få et dybdegående kig på hver af disse, anbefaler jeg, at du booker en tur til Den Himmelske Freds Plads.

 • Pris: Der er gratis adgang, og turen starter ved €82.
 • Åbningstider**:** fra kl. 5 om morgenen til kl. 22 om aftenen.

Book en tur til Den Himmelske Freds Plads

Oplev Kinas nationale storteater

Hvis du er en arkitektonisk entusiast, bør du, når du forlader Den Himmelske Freds Plads, finde vej til National Grand Theatre of China. Denne imponerende bygning ligger cirka fem minutters gang mod øst.

Du vil blive forbløffet over parisiske Paul Andreus værk: en enorm oval kuppel lavet af titanium og glas. Du kan beundre denne juvel af moderne arkitektur og tage billeder foran dens facade.

Bliv blændet af Den Forbudte By

Næste stop er Den Forbudte By, kendt under Ming- og Qing-dynastiet som det kinesiske kejserpalads, der ligger ca. seks minutter i bil eller 22 minutters gang fra National Grand Theatre of China.

I denne årtusindgamle bygning fra 1406 finder du enorme træpavilloner, masser af gårdspladser og haver. Derudover er der det fantastiske museum med relikvier, der repræsenterer Kinas historie.

Hvis du bestiller turen til Den Forbudte By, kan du dykke ned i Den Øverste Harmonis Hal, Langlivets Hal, Tiananmen-porten, den kejserlige Yuhuyuan-have, marmortrappen og De Ni Dragers Mur.

 • Pris: Entréen starter ved 60 yuan eller ca. 8 euro fra april til oktober og 40 yuan eller ca. 6 euro fra november til marts. Turen til Den Forbudte By sammen med Den Kinesiske Mur og Den Himmelske Freds Plads starter ved €82.
 • Åbningstider**:** åbent fra 8.30 til 17.00 fra april til oktober, og fra 8.30 til 16.00 fra november til marts. Museet er lukket hver mandag.

Book en tur til Den Forbudte By

Gå ikke glip af Jingshan Park

Jingshan Park| ©Enrique RG
Jingshan Park| ©Enrique RG

Cirka 18 minutters gang fra ovenstående destination finder du Jingshan Park med en smuk bakke, ikke mere end 50 meter høj, der rejser sig i midten, hvorfra du får en privilegeret udsigt over Den Forbudte By. Derfra har man en privilegeret udsigt over Den Forbudte By.

Man kan gå ad en række stejle stier, mens man nyder den friske luft, naturen og de karakteristiske kinesiske parkstrukturer og ornamenter (træporte og pavilloner). Bestemt en ideel aktivitet, hvis du besøger Beijing om sommeren.

 • Pris: Indgangsprisen er ca. 2 yuan, ca. 0,26 €, og indbyggere kommer gratis ind.
 • Åbningstider**:** Parken er åben fra 6.00 til 21.00 fra april til oktober og fra 6.30 til 20.00 fra november til maj.

Besøg Lama-templet

Lamatemplet er det næste stop på denne rejseplan. Det er et buddhistisk og tibetansk tempelkompleks, der ligger ca. 17 minutters kørsel fra Jingshan Park.

Dette sted, der blev bygget i 1694 og betragtes som et af de bedste templer i Beijing, er et virkelig spirituelt sted. Book en tur til Lamatemplet, og tag på en guidet tur til de forskellige bygninger, der udgør templet, og beundr skønheden i den traditionelle kinesiske arkitektur, ornamenter og bronzestatuer.

Du vil også se andre besøgende tilbede Buddha med deres bønner og afbrænding af røgelse.

 • Pris: Entréen starter ved 25 yuan eller ca. 4 € pr. person, mens turen starter ved 79 €.
 • Åbningstider: Åbent dagligt fra kl. 9 til 16.

Book en tur til Lamatemplet

Besøg Konfucius-templet

Lige over for ovenstående destination (550 meter væk eller cirka syv minutter til fods) ligger Konfucius-templet. Her kan du se en statue i naturlig størrelse af den kinesiske tænker og nyde et behageligt naturligt miljø.

Under besøget vil du gå gennem en række pavilloner omgivet af smukke kanaler og grønne områder. Alle disse rum er tilgængelige via gamle marmorbroer. Et ideelt sted at komme væk fra den travle by, slappe af, meditere og tage nogle billeder.

 • Pris: Entré koster ca. 30 yuan, eller omkring 4 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** Åbent dagligt fra 8.30 til 17.00.

Gå langs gågaden Wangfujing og bugmarkedet

Når du forlader Konfucius-templet, kan du gå hen til gågaden Wangfujing, som ligger cirka 18 minutter væk i bil. Her finder du en livlig atmosfære med butikker i verdensklasse, gallerier, indkøbscentre, madboder, restauranter og meget mere.

Under din gåtur langs Wangfujing kommer du til det berømte Bug Street Market med snesevis af madboder dekoreret med traditionelle kinesiske røde lanterner. Du kan tage på en af de bedste madture i Beijing og smage på en række forskellige insekter: edderkopper, søheste, skorpioner, myrer, orme, slanger, blandt andre. Min anbefaling er at booke madturen med tuk tuk.

 • Pris: Både adgangen til Wangfujing Street og markedet er gratis, men du skal betale for det, du spiser.
 • Åbningstider**:** insektmarkedet er åbent hver dag fra kl. 18 til 23.

Book en gastronomisk tuk tuk-tur

Dag 2: Dyk dybere ned i Beijing: Himmeltemplet, Qianmen Street, Beihai Park

Himlens Tempel| ©m w
Himlens Tempel| ©m w

Hovedformålet med din dag 2 i Beijing er at besøge nogle af de vigtigste seværdigheder: Himlens Tempel, Qianmen Street, Beihai Park, Prince Gong Mansion, Beijing Zoo og Beijing Aquarium.

Gå ind i Himlens Tempel

Din anden dags eventyr begynder ved Himlens Tempel, en af topdestinationerne på Beijings bedste ture. Det er et historisk sted, der ligger 16 minutters kørsel fra byens centrum.

I templet har du adgang til afholdenhedens hal, det cirkulære alter og den kejserlige hvælving. Derudover kan du se Hall of Prayer for Good Harvest, som blev opført på en smuk marmorterrasse, hvor kejseren udførte ritualer, hvor han bad og takkede himlen.

 • Pris: Indgangsbilletten starter ved 35 yuan eller ca. 5 euro.
 • Åbningstider**:** Templet er åbent fra kl. 8 til 18 om sommeren og lukker en time tidligere resten af året.

Gå en tur langs Qianmen gågaden

Næste destination er gågaden Qianmen, som ligger ca. 14 minutter i bil eller 33 minutter til fods fra Himmeltemplet. Faktisk kan du benytte dig af metrolinje 7, som stopper i nærheden af templet.

Gaden er ca. 845 meter lang, og her finder du en række butikker og restauranter, som har bevaret en klassisk æstetik. Du kan tage på sightseeing, mens du shopper souvenirs og smager på traditionel kinesisk mad og fusionskøkken. Alt dette i en livlig atmosfære.

Spadser gennem Beihai Park

Cirka 15 minutters kørsel eller 30 minutters gang væk finder du den anden destination på din rejseplan, Beihai Park. Dette naturområde, der er omkring 500 meter bredt og 3 kilometer langt, er hjemsted for en række haver, templer, pavilloner og mure.

På din tur gennem parken vil du opdage Pavilions of the 5 dragons, der blev bygget i 1602. Det er fem bygninger, der er forbundet med hinanden og genskaber formen af en drage. Der er også Nine Dragons Wall, som er lavet af glaserede fliser i syv forskellige farver, og på den nordlige side af parken ligger den 4.000 kvadratmeter store Beihai Jingxinzhai Garden.

 • Pris: Indgangsbilletten koster ca. 10 yuan eller ca. 2 euro fra april til oktober og 5 yuan eller 0,68 euro fra november til marts.
 • Åbningstider**:** Parken er åben fra 6.30 til 21.00 fra april til oktober og fra 6.30 til 20.00 fra november til marts.

Oplev prins Gongs palæ

Prins Gongs pal æ er det næste stop. Det ligger 25 minutters gang fra Beihai Park eller 13 minutters kørsel fra Beihai Park. Begge tider er omtrentlige, da det afhænger af henholdsvis din ganghastighed og trafikstrømmen.

I dette palæ-museum, der blev bygget under Qing-dynastiet i 1777, får du mulighed for at udforske forskellige haver og gårdspladser. Du vil være omgivet af et traditionelt miljø med damme og kunstige bakker.

 • Pris: Indgang til parken koster 40 yuan, ca. 6 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** Parken er åben fra kl. 7.30 til 4.30 om morgenen.

Forundres over Beijing Zoo

Indgang til zoologisk have| ©leo818lion
Indgang til zoologisk have| ©leo818lion

14 minutters kørsel fra ovenstående destination ligger Beijing Zoo med forskellige dyrearter (bl.a. gorillaer og elefanter) og et center for marint liv med hajer, delfiner og fisk. Derudover er der Pandahuset.

I den zoologiske have kan du også nyde et behageligt naturligt miljø, der er velegnet til at slappe af og tage masser af billeder. Du vil se nogle søer og laguner omkranset af smuk vegetation. Du kan også sejle gennem en stor kanal.

 • Pris: Entréen til den zoologiske have er ca. 15 yuan eller ca. 1,90 euro om sommeren og 10 yuan eller ca. 2 euro om vinteren. Adgang til pandacentret koster fra 5 yuan eller 0,68 euro.
 • Åbningstider**:** Zoo er åben fra 7.30 til 18.00 om sommeren og fra 7.30 til 17.00 om vinteren. Pandahuset er åbent fra 8.00 til 18.00 om sommeren og fra 8.00 til 17.00 om vinteren.

Gå ikke glip af Beijing Aquarium

En anden seværdighed, man ikke må gå glip af, er Beijing Aquarium, som kun ligger 14 minutters gang fra ovenstående destination. Det er et kæmpe museum, som udstiller livet i havet for tusindvis af arter.

I denne bygning, som regnes for et af de bedste museer i Beijing, kan man se tre fantastiske tanke med hajer, gopler og hvide hvaler. Der er også samlinger af titusindvis af marine prydfisk og ferskvands prydfisk. Og endelig kan du nyde synet af søløver, delfiner og hvaler.

 • Pris: Gennemsnitsprisen er 175 yuan eller ca. 24 euro pr. person. Studerende og børn under 18 år betaler omkring 87 yuan eller 12 euro.
 • Åbningstider**:** dagligt fra kl. 9.00 til 17.30.

Dag 3: Tag på en dagstur fra Beijing

En tur på Den Kinesiske Mur| ©Ajmal MK
En tur på Den Kinesiske Mur| ©Ajmal MK

Efter at have nydt de bedste ting at lave i Beijing, kan du på denne sidste dag i Beijing undslippe byens travlhed og besøge nogle destinationer af stor historisk, social og kulturel betydning. Du kan vælge mellem det gamle sommerpalads og Den Kinesiske Mur.

Mulighed 1: Besøg det gamle sommerpalads

Cirka 12 kilometer eller 40 minutters kørsel fra Beijing finder du kejserens gamle sommerpalads. Det er en gigantisk have med ruiner, templer, broer og pavilloner. Nogle af de seværdigheder, du vil se, hvis du booker turen til Sommerpaladset, omfatter:

 • Hallen for velgørenhed og lang levetid: med en trone dekoreret af ni mytiske drager.
 • Dydens og harmoniens have: fire gårde med bygninger som f.eks. det store teater.
 • Ruinerne af det tidligere sommerpalads: et produkt af ødelæggelserne i 1860 efter den anden opiumskrig.
 • Udstillingshal: med en model af det gamle palads og en række relikvier.

Der er også Suzhou Street, hvor du kan nyde nogle tehuse, restauranter og butikker i gammel stil og mange andre perler gemt i det gamle sommerpalads.

 • Pris: Entréen starter ved 50 yuan, ca. 7 euro pr. person om vinteren og 60 yuan eller ca. 8 euro om sommeren, og turen starter ved 79 euro.
 • Åbningstider**:** åbent fra 6.30 til 18.00 fra april til oktober, og fra 7.00 til 17.00 resten af året.

Book turen til Sommerpaladset

Mulighed 2: Bliv blændet af Den Kinesiske Mur

En dagstur til Den Kinesiske Mur er en fantastisk måde at afslutte din tre-dages rejse i byen på. Det er et af verdens syv vidundere. Hvis du ikke ved, hvordan du kommer til Den Kinesiske Mur, så fortvivl ikke, du kan booke en tur til Den Kinesiske Mur og Ming-gravene. Du rejser mindre end to timer fra byens centrum til Mutianyu, der betragtes som den smukkeste og mindst overfyldte del af muren.

Når du er i Mutianyu, skal du begynde din opstigning af muren. Der er en trappe med 10.000 trin, en kabelbane eller en stolelift til rådighed. Bagefter begynder turen rundt om denne tusindårige konstruktion, hvor man kan beundre den fantastiske arkitektur og tage fantastiske billeder. I mellemtiden vil guiden fortælle dig om stedets historie.

Hvis du foretrækker at besøge Den Kinesiske Mur på egen hånd, så tøv ikke med at bestille bustransfer til Den Kinesiske Mur fra Beijing, så du kan komme dertil uden problemer.

 • Pris: Prisen for turen starter ved €74.
 • Åbningstider**:** Denne sektion er åben dagligt fra april til oktober fra kl. 7.30 til 18.00 og fra november til marts fra kl. 8.00 til 17.00.

Book en tur på Den Kinesiske Mur

Beijing 3-dages aktivitetshøjdepunkter

Byen Beijing, også kaldet Beijing, er et sted med mange turistattraktioner at opdage. Under dit ophold er du derfor nødt til at planlægge din tid med en rejseplan for at besøge så mange destinationer som muligt.

 • Dag 1
 • Den Forbudte By
 • Fra 60 yuan eller 8 euro pr. person (april til oktober) og 40 yuan eller 6 euro (november til marts).
 • Åben fra 8:30 til 17:00 (april til oktober) og fra 8:30 til 16:00 (november til marts).
 • Turens varighed 4 timer (ca.)
 • Dag 2
 • Himlens tempel
 • Fra 35 yuan eller €5 pr. person
 • Åbent fra kl. 8 til 18 (sommer) og lukker en time tidligere resten af året.
 • Turens varighed 2 timer (ca.)
 • Dag 3
 • Tur til Den Kinesiske Mur i Mutianyu
 • Fra €90 pr. person
 • Åbent dagligt fra april til oktober (kl. 7.30-18.00) og fra november til marts (kl. 8.00-17.00)
 • Turens varighed 9 timer (ca.)