Beijing På 4 Dage: En Guide Til At Få Mest Ud Af Dit Besøg

Beijing er hjemsted for nogle af de bedste ting at lave i Kina. Du kan fordybe dig i kulturen i hutongerne, besøge Den Forbudte By eller tage på rundtur i kunstdistriktet.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Beijing På 4 Dage: En Guide Til At Få Mest Ud Af Dit Besøg

Solnedgang i Beijing | ©cattan2011

Beijing er en charmerende by med attraktioner som Den Forbudte By og Den Kinesiske Mur. Selvom det kan virke som en umulig rejse at se den på 4 dage, er det muligt, da det er en af de største byer i verden! I denne artikel viser jeg dig, hvad du skal se i Beijing på 4 dage!

Dag 1: Udforsk hjertet af Beijing, Den Forbudte By og Sommerpaladset

Gennem Tiananmen-porten| ©Shande Villa
Gennem Tiananmen-porten| ©Shande Villa

Den bedste måde at starte dit besøg på er ved at lære kinesisk historie og arkitektur at kende, så de tre steder, du skal se på dag 1, er fulde af charme. Og det bedste? De ligger meget tæt på hinanden, så du kan få mest muligt ud af dagen.

Qianmen-tårnet eller Zhengyangmen-monumentet

Kun få skridt fra Den Himmelske Freds Plads, når du glider ned ad Qianmen Street, finder du den forreste passage i Beijings gamle befæstede by. Qianmen-tårnet blev bygget i 1419 og restaureret århundreder senere for at bevare den historiske struktur.

Den sande solport og piletårnet ligger også her. For en overkommelig pris kommer du ind i det indre af strukturen og har endda mulighed for at klatre op til det højeste punkt for at se aktiviteterne på pladsen og beundre Beijings arkitektur.

Tiananmen-pladsen

Vil du se en af de største pladser i verden? Den Himmelske Freds Plads, der blev bygget i 1949, betragtes som byens hjerte, og det er her, man kan se de bedste solopgange. Det er gratis at komme ind, men du skal igennem en sikkerhedskontrol, og det er obligatorisk at vise dit pas:

Hvis du vil spise morgenmad, er der en række restauranter i nærheden, såsom Siji Minfu, Bianyifang Roast Duck eller Utopia Chinese Restaurant. Wangfujing shoppinggade ligger også i nærheden af pladsen, hvor du finder gademarkeder, mærkevarebutikker og indkøbscentre i vestlig stil.

Book tur til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Tiananmen

Den Forbudte By

Den Forbudte By| ©Mark Huguet
Den Forbudte By| ©Mark Huguet

Du skal bruge mindst to timer på at udforske Den Forbudte By, og jeg anbefaler, at du booker en rundvisning i Den Forbudte By for at opdage dens vidunderlige skjulte hjørner.

Porten ligger på Den Himmelske Freds Plads, hvor du kommer ind i et magisk rum, der er præget af gårdspladser, haver og pavilloner. Her kan du få et glimt af tagets vogtere og de kinesiske løver, som er placeret ved indgangene til pavillonerne.

Under dit ophold anbefaler jeg, at du besøger: Skattegalleriet, Urhallen, De Ni Dragers Væg, Tusindårspavillonen, Vestpavillonerne og Hallen for Højeste Harmoni.

 • Pris: Entré koster fra 5,3 € til 7,8 €, små børn er gratis, og voksne over 60 år får 50 % rabat.
 • Åbningstider: Åbent hver dag undtagen mandag.
 • Bemærk venligst: Nogle ophold har ekstra omkostninger i forhold til entréprisen.
 • Gå ikke glip af... Kulbjerget i Jingshan Park, hvor du kan få den bedste udsigt over Den Forbudte By.

Book tur til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Tiananmen

Sommerpaladset og Kunming-søen

Hvis du startede din dag tidligt, har du stadig hele eftermiddagen foran dig. Dit næste stop er Sommerpaladset. Ved indgangen finder du strukturer dekoreret med troner og dyr, som er ideelle til fotografering.

Du vil støde på flere buddhistiske templer, især på Longevity Hill. Du kan nyde Buddha Fragrance Pavilion, Cloud Hall og Temple of the Sea of Wisdom. Det mærkelige ved dette palads er, at det er en rekonstruktion, det oprindelige blev revet ned for mange år siden.

 • Bemærk: Du kan se de faktiske ruiner af Sommerpaladset et par gader væk.
 • Gå ikke glip af... Kunming-søen, perfekt til at se solnedgangen. Du kan tage færgen til South Lake Island, hvor Marble Boat ligger, og krydse 17 Arch Bridge.

Book turen til Sommerpaladset, Lamatemplet og Pandahaven

Dag 2: Eventyr langs Den Kinesiske Mur, Ming-gravene og Den Olympiske Landsby

Solnedgang på Den Kinesiske Mur| ©Bernard Goldbach
Solnedgang på Den Kinesiske Mur| ©Bernard Goldbach

På andendagen skal du tidligt op for at starte uden for Den Kinesiske Mur og fortsætte med at se det bedste, Beijing har at byde på.

Den Kinesiske Mur

Der er mange ture til Den Kinesiske Mur, men du har kun lov til at besøge de restaurerede dele af dette arkitektoniske paradis:

 • Badaling: den mest turistede, tæt på byen og nem at gå rundt på med en fantastisk udsigt over bjergene.
 • Simatai, Huanghua Cheng og Jinshanling: hvis du er på udkig efter en mere fjern og længere mulighed. Det anbefales ikke om vinteren, fordi det er en farlig strækning, og tågen komplicerer klatringen.
 • Mutianyu Trail: en mulighed, der deler det bedste fra hver sektion. Der er færre turister, og du kan bruge svævebanen, rutsjebanen eller rutsjebanen.

De mere eventyrlystne klatrer mere og slår endda lejr ved udsigtspunkterne på de urestaurerede sektioner eller bor i huse eller på hoteller i det omkringliggende område. Men jeg anbefaler at booke en tur på Den Kinesiske Mur for at lære alt om dens historie og opdage dens vigtigste punkter.

Book en tur til Den Kinesiske Mur og Ming-gravene

Ming-gravene

At bookeen tur til Ming -gravene er et must på din rejseplan. Det er en nekropolis, der huser ligene af kejsere, kejserinder, hofmænd og andre hofskikkelser fra Ming-dynastiet.

Her kan du høre deres historier og gå langs Den Hellige Vej, Den Store Røde Portbue og Dyrenes Avenue, hvor der er mange statuer, du ikke må gå glip af at fotografere.

Hvert sted er prissat individuelt, men den bedste mulighed er at booke en guidet tur for at spare penge.

Book en tur til Ming-gravene

Distrikt 798

Hvis du er vild med kunst, må du ikke gå glip af District 798, byens moderne ansigt fyldt med events, skulpturer, kunstneratelierer, kunstgallerier, avantgardebutikker, designervarer, kultur, arkitektur og meget mere.

Der er gratis adgang, og rundt omkring finder du en række aktiviteter på silkemarkedet samt caféer og boghandlere. Hvis du vil til en mere moderne bydel med højhuse og skyskrabere, så tag en tur gennem Financial District.

Beihai Park

Beihai Park| ©Lëa-Kim Châteauneuf
Beihai Park| ©Lëa-Kim Châteauneuf

Midt på eftermiddagen kan du slappe af i Beihai Park, en kejserlig have med statuen af den hvide Dagoba, buddhistiske templer og Nine Dragons Wall med en række keramiske relieffer.

Du kan betale for en båd- eller cykeltur eller, hvis du tager af sted om vinteren, skøjteløb. Der er også vandrestier, og man kan krydse Yinding-broen. Senere kan du vælge at se solnedgangen med levende musik eller gå en tur gennem de omkringliggende hutonger.

Den olympiske landsby

Sportsentusiaster kan tage til Den Olympiske Landsby i skumringen, hvor det fugleredeformede Beijing National Stadium er oplyst.

Du kan også nyde The Cube ved National Aquatics Centre, hvor der altid afholdes svømmekonkurrencer, og hvor den olympiske fakkel, der tændte flammerne ved OL i 2008, er udstillet.

Wangfujing natmarked

Hvis du vil på en nattetur i Beijing, må du ikke gå glip af markederne, hvor du finder street food, natteliv, souvenirbutikker, indkøbscentre og en række boder med kunsthåndværk og mad.

Tør du spise insekter og andre kryb? På Wangfujing Market er der søstjerner og søheste, skorpioner, kakerlakker, slanger og edderkopper, som du kan prøve. En anden god mulighed er Donghuamen Market, som har været i drift siden 1984, og Pearl Market, som er dedikeret til imitationer.

Dag 3: Se seværdighederne og nyd Beijing fra højderne i TV-tårnet

Himlens Tempel| ©m w
Himlens Tempel| ©m w

På tredjedagen kan du benytte lejligheden til at besøge de mindre tidskrævende seværdigheder, du altid har ønsket at se i Beijing.

TV-tårnet

Hvis du vil have den bedste panoramaudsigt over Beijing, skal du besøge TV Tower, en moderne bygning i finansdistriktet med en roterende restaurant, en overdækket udsigt om vinteren og en udækket udsigt om sommeren, uden glas imellem.

Det er et besøg værd, som ikke tager for lang tid. Der er andre karakteristiske Beijing-skyskrabere i byen, som du ikke må gå glip af.

Yonghe-templet eller Lamaernes Tempel

I Beijing kan du besøge imponerende templer som det tibetansk-buddhistiske Yonghe-tempel, der for mange år siden blev brugt som tilflugtssted af lamamunkene.

Undervejs vil du finde mange hutonger eller gyder. Beijingere kommer her for at bede, og derfor betragtes det som et helligt sted.

Book en tur til Lamatemplet, Sommerpaladset og Pandahaven

Panda-haven

Har du lyst til at se kæmpepandaens hjem? Book en tur til Pandahaven i Beijing Zoo.

Den zoologiske have huser mange arter og mere end 7.000 dyr, herunder den manchuriske trane, den afrikanske giraf, den europæiske vildokse og andre kinesiske arter.

Der er ca. 30 rum, og interiøret ligner andre karakteristiske haver i byen.

Book en tur til Pandahaven, Sommerpaladset og Lamatemplet

Himlens Tempel eller Tian Tan

Himlens T empel er kendetegnet ved sin stilhed og huser den kejserlige himmelhvælving, hvor Ekkovæggen er placeret.

Det mest specielle ved dette tempel er, at dets farver, former og lyde efterligner universet. Det har også Qinian Dian, en blå cirkulær bygning, der simulerer himlen, og afholdenhedens hal, som er en lille kopi af Den Forbudte By.

Dag 4: Hutonger, det gamle sommerpalads og gourmettur

Beijings hutonger| ©JapanVisitor
Beijings hutonger| ©JapanVisitor

På den fjerde dag i Beijing kan du forkæle din gane med en smagsprøve på det kinesiske køkken og andre særlige steder, såsom hutongerne og det gamle sommerpalads.

Hutongerne

Du kan ikke tage af sted uden at tage en tur rundt i Hutongerne, Beijings karakteristiske små gader, der består af samfund, der bor i firkantede gårde efter de gamle dynastiers skikke.

Mange er blevet revet ned og erstattet af moderne områder, men du kan stadig finde Quianmen Hutong og Jinsitao Hutong. Hvis du er på udkig efter en mere kommerciel oplevelse, skal du tage til Nan Luo Gu Hutong, hvor de sælger souvenirs fra byen, og du kan spise frokost.

Det gamle sommerpalads

Denne ruin tiltrækker historieinteresserede fra hele verden. Omkring det ligger stenbåden, Fuhai-søen og Fanghu Shengjing, så du kan gå en tur og udforske det.

De bedste museer i Beijing har interessante oplysninger om dette sted.

Gastronomisk tur

For at runde dit ophold af vil jeg opfordre dig til at booke en gastronomisk tur, hvor du kan smage lokal mad og håndværksøl og komme helt tæt på små virksomheder, der drives af lokale familier i Beijing.

Disse ture finder normalt sted i de hutonger, jeg nævnte tidligere, og de retter, du vil prøve, omfatter nudler og grillet kød. Og det bedste er, at den tur, jeg anbefaler, er i små grupper, så du kan have mere direkte kontakt med guiden og ikke bliver overvældet under turen.

Book en gastronomisk tuk tuk-tur

Tips under dit ophold i Beijing

Beijings gader| ©Pierre Metivier
Beijings gader| ©Pierre Metivier

Beijing har en stor charme, så for at nyde dine 4 dage fuldt ud, anbefaler jeg dig:

 • Prøv nogle af Beijings retter, og husk, at ideen med at rejse er at komme i kontakt med landets kultur.
 • Drik ikke vand fra hanen, da det ikke er drikkeligt. Så du bør købe vand på flaske.
 • Rejs ikke i de første dage af oktober, da Kinas nationaldag fejres, og der plejer at være mange lokale og udlændinge, som fylder byen op.
 • Book guidede ture, der inkluderer transport, og spar en masse tid, da afstanden mellem hver attraktion er lang, og der kan være yderligere forsinkelser på grund af trafikken.
 • Medbring et studiekort for at få særlige rabatter.

Book bustransfer til Den Kinesiske Mur