10 Ting At Lave I Beijing Om Aftenen

Beijing er en af de vigtigste byer i Kina, så du kan finde aktiviteter på alle tider af døgnet. Om aftenen kan du opleve byens lys og typiske shows.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Beijing Om Aftenen

Beijing om natten | ©Nörben0815

Beijing er ikke bare et af Kinas mest berømte rejsemål, det er også landets hovedstad og derfor centrum for mange af de lokale skikke og nogle af de mest betydningsfulde attraktioner. Den er kendt som en af de byer, der aldrig sover, og på en nattur kan du opleve lysende dekorationer og interessante shows.

Nogle af de bedste ting at se og gøre i Beijing om natten er at besøge Silk Night Market, nyde et traditionelt show på National Theatre, nyde panoramaudsigten fra Olympic Tower, tage en cykeltur rundt i de traditionelle hutonger og spise på gademarkederne.

1. Besøg Silk Night Market

Silke-markedet| ©Wendy Stirba
Silke-markedet| ©Wendy Stirba

Silk Night Market er et af Beijings mest populære shoppingsteder og et af de steder, du næsten er sikker på at blive ført hen, hvis du booker en tur til Beijing. Her kan du finde tøj, kunsthåndværk, elektronik, smykker, souvenirs og en lang række andre ting. Men du kan også lave andre aktiviteter som at smage på det kinesiske køkken og nyde stemningen, som bliver festlig om aftenen.

Ved madboderne kan du nyde traditionelle retter fra det lokale køkken. I mellemtiden vil du også lægge mærke til neonlysene, musikken og de mange mennesker, der samles der hver aften. Bemærk, at det er en udbredt skik at forhandle på alle kinesiske markeder. I alle tilfælde gælder det, at jo flere varer du køber, jo bedre priser får du samlet set.

En anden aktivitet, du kan lave på Silk Night Market, er at overvære et traditionelt kinesisk danse- og musikshow, som normalt finder sted på en friluftsscene. Du kan enten besøge markedet på egen hånd eller i forbindelse med en rundtur i Beijing, der inkluderer et besøg på dette sted.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang til markedet.
 • Sted: 186 Wangfujing, Dongcheng, Beijing.
 • Åbningstider: 10.00 til 23.00.

Book en tur til Beijing

2. Se den bedste panoramaudsigt om natten fra Det Olympiske Tårn

Det Olympiske Tårn i Beijing| ©Lucien Muller
Det Olympiske Tårn i Beijing| ©Lucien Muller

Det Olympiske Tårn har et af de højeste observatorier i Beijing og markerer et af byens vartegn, da det blev bygget for at markere det højeste punkt i den olympiske landsby til De Olympiske Lege i 2008, der deler hovedstaden i det gamle, traditionelle centrum og det moderne område i udkanten. Fra det 234 meter høje observationsdæk kan man se nogle af de bedste udsigter, især om natten.

I dag bruges det olympiske tårn udelukkende som observatorium, og herfra kan man se byens klare lys og nogle af de mest berømte bygninger, såsom nationalstadionet, kendt som Fuglereden, vandcentret, Den Forbudte By og de moderne skyskrabere, der ligger langs Hai-flodens bredder.

Det olympiske tårn vil give dig en af de bedste natudsigter over byen højt oppe og uden for byens centrum, som er kronet af Den Himmelske Freds Plads og de kejserlige paladser, især hvis du planlægger at besøge Beijing om sommeren. Book en tur til Beijing og find ud af mere om dette ikoniske sted.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgangsbilletten koster ca. 15 euro.
 • Sted: Kehui South Road, Olympic Park i Chaoyang, Beijing.
 • Åbningstider: 7.00-23.30.

Book en tur til Beijing

3. Spadser gennem Den Himmelske Freds Plads og se belysningen af Den Himmelske Freds Port

Den Himmelske Fred om natten| ©Andrey Sulitskiy
Den Himmelske Fred om natten| ©Andrey Sulitskiy

Den Himmelske Freds Plads er en af Beijings mest ikoniske seværdigheder, og udsigten om natten er betagende. Du kan beundre de oplyste bygninger og besøge Monumentet for Folkets Helte, hvor du kan lære mere om Kinas historie og kultur.

Hvis du booker en tur til Den Himmelske Freds Plads, vil du besøge Den Himmelske Freds Port, som er et af de mest genkendelige symboler og ligger i den sydlige ende af Den Himmelske Freds Plads. Denne imponerende struktur blev bygget i 1417 under Ming-dynastiet og genopbygget i det 17. århundrede under Qing-dynastiet. Porten er 33 meter høj og består af et centralt tårn og to sidefløje, hver med fem rum.

Den Himmelske Freds Port indtager en central plads i Beijings fortid, da den fungerede som hovedindgang til Den Forbudte By, som er Kinas kejserpalads. I dag er den stadig et vigtigt politisk symbol og bruges til officielle begivenheder. Du bør bemærke, at den også er kendt for sin tragiske historie. I 1989 var Tiananmen skueplads for studenterprotester, der endte i voldelig undertrykkelse. Siden da har stedet været bevogtet af myndighederne.

Detaljer af interesse

 • Pris: Der er gratis adgang til pladsen.
 • Beliggenhed: Dongcheng, Beijing
 • Åbningstider**:** Ingen restriktioner for åbning og lukning, selvom pladsen er bevogtet 24 timer i døgnet.

Book en tur til Beijing

4. Tag en bådtur på Houhai-søen, og oplev Den Forbudte By

Den Forbudte By om natten| ©Cernavoda
Den Forbudte By om natten| ©Cernavoda

Houhai er en menneskeskabt sø i centrum af Beijing, som er kendt for at tilbyde nogle af de bedste panoramaudsigter over byen, især om natten, når hovedstadens bygninger og lys reflekteres i vandet. Der er også direkte udsigt til Den Forbudte By, som i flere århundreder var de kinesiske kejseres officielle residens.

Blandt de muligheder, du kan vælge for at opleve udsigten fra søen, er at leje små robåde for at udforske søen på egen hånd eller tage med turistbådene, der kan rumme et stort antal mennesker. Der er også restauranter, barer og templer i nærheden af søen.

Houhai Lake-området omfatter også andre aktiviteter som at besøge den omkringliggende vandresti, dyrke vandsport, nyde den lokale musik og atmosfære og tage nogle af de bedste billeder fra en anden skyline. Man kan komme til søen med Beijings hop-on-hop-off-sightseeingbusser.

Detaljer af interesse

 • Pris: en bådtur koster ca. 9 euro pr. voksen.
 • Beliggenhed: Houhai-søen, Beijing.
 • Åbningstider: Turene er tilgængelige indtil ca. kl. 23.30.

Book en tur til Beijing

5. Spis på gademarkederne

Hr. Shis dumplings| ©Garrett Ziegler
Hr. Shis dumplings| ©Garrett Ziegler

Beijing og dens indbyggeres dagligdag drejer sig om hovedstadens gademarkeder, så hvis du vil have en lokal oplevelse, må du ikke gå glip af muligheden for at besøge disse steder om aftenen og spise i deres boder, som ofte er inkluderet i rejseplanerne for byens bedste madture.

Hvis du booker en tuk tuk-madtur, kan du besøge nogle af markederne: Silk Market, Panjiayuan Market, som er byens mest berømte antikmarked, Hongqiao Market, Yashow Market, Dashilan Market, Liulichang Market og Wangfujing Market, som byder på et bredt udvalg af varer. Der er mere end 100 markeder i hele hovedstaden, men disse er de mest populære.

Bemærk, at markederne normalt er åbne indtil midnat, så du kan ikke bare spise på dem, men også opleve byens festlige ånd, som drejer sig om musikken og lysene i boderne.

Book en gastronomisk tuk tuk-tur

6. Udsigt over trommetårnet og klokketårnet

Trommetårnet| ©E.K.111
Trommetårnet| ©E.K.111

Trommetårnet og Klokketårnet er to berømte historiske strukturer. Begge tårne er gamle monumenter, der går tilbage til Ming-dynastiet, og de betragtes som vigtige skatte i den lokale kultur. I dag kan man opleve nogle af de bedste udsigter over byen fra dem, men det er bedst at besøge dem om natten for at se deres unikke orientalske struktur.

Trommetårnet blev oprindeligt brugt til at markere tiden og signalere dagens begyndelse og slutning, så det indtog en fremtrædende plads i byens fortid. I dag er det et af de mest besøgte monumenter i Beijing og huser en udstilling med gamle musikinstrumenter og anses for at være et af de bedste museer i den kinesiske hovedstad.

Klokketårnet ligger nord for Trommetårnet. Det vil fange dit blik med sine 47 meter i højden og sin smukke have. Besøgende kan klatre op til toppen og få en panoramaudsigt over Beijing, men kun indtil kl. 20 om aftenen. Det vil dog være nok til at se solnedgangen. På klare sommerdage kan man endda se en af Beijings dele af Den Kinesiske Mur fra klokketårnet.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgang til begge tårne koster ca. 22 euro pr. person.
 • Beliggenhed: Zhonglou Wan Tong, Dongcheng, Beijing.
 • Åbningstider**:** Tårnene er åbne for offentligheden hver dag fra kl. 7 til 20.

Book en tur til Beijing

7. Cykel gennem de traditionelle hutonger på en natcykeltur

Wangfujing madgade| ©Enrique RG
Wangfujing madgade| ©Enrique RG

Hutongerne er smalle gyder, der er typiske for traditionelle kinesiske byer, og som du kan opleve, hvis du booker en tur til Beijing. Disse smalle stræder, som er en turistattraktion i Beijing, er flankeret af lave bygninger, som regel beboelsesejendomme, der er designet til at danne et kompleks af rækkehuse. Den bedste måde at udforske dem på er at leje en cykel og tage en aftentur, når menneskemængden er mindst.

I oldtiden var hutonger almindelige i mange kinesiske byer, men med den hurtige byudvikling og modernisering er mange af dem blevet revet ned for at gøre plads til højhuse og bredere veje. I dag betragtes de overlevende hutonger som historiske og turistmæssige steder og ses ofte som et symbol på traditionel kinesisk kultur og identitet.

De bedste cykelture i Beijing foreslår normalt en tur i hutongerne for at opdage en klassisk byskyline og opleve atmosfæren i disse gyder, hvor typiske huse er blandet med madboder og butikker.

Interessante detaljer

 • Pris: natcykelture koster fra ca. 18 € pr. person.
 • Placering: I Beijing kan du finde dem i byens centrum, som betragtes som den gamle del af den kinesiske hovedstad.

Book en tur i Beijing

8. Gå gennem den olympiske park

Den Olympiske Park i Beijing| ©Yanli Guo
Den Olympiske Park i Beijing| ©Yanli Guo

Den Olympiske Park i Chaoyang-distriktet i udkanten af Beijing blev bygget til at huse delegationerne under De Olympiske Lege i 2008 og er siden blevet et vartegn for den nye del af byen, i modsætning til centrum af den kinesiske hovedstad, som er præget af gammel orientalsk arkitektur og traditioner.

I denne park kan man opleve nogle af de bedste udsigter over byen, og om natten kan man se de imponerende olympiske arenaer oplyst, såsom Fuglereden eller Vandkuben, der byder på en lysende panoramaudsigt og et stort antal attraktioner, herunder grønne områder, springvand og kunstige søer.

Det bedste alternativ til at besøge dette sted er at vælge heldagsturene til den olympiske landsby eller vælge en af byens hop-off-sightseeingbusser, der stopper ved den olympiske park.

Detaljer af interesse

 • Pris: Der er gratis adgang til Den Olympiske Park.
 • Sted: Kehui South Road, Olympic Park i Chaoyang, Beijing.
 • Åbningstider**:** Åbent 24 timer i døgnet.

Book en tur til Beijing

9. Se et traditionelt show på Beijings nationalteater

Beijings nationalteater| ©Alexander
Beijings nationalteater| ©Alexander

Det store nationalteater i Beijing er et af de vigtigste og mest moderne teatre i Kina og betragtes som et mesterværk i moderne arkitektur. Teatret ligger i et område tæt på Den Forbudte By og Tiananmen-pladsen, hvilket gør det muligt at kombinere et besøg med andre udflugter.

Bygningen er designet som en cirkulær struktur med en titanium- og glaskuppel, der ligner et gigantisk æg, og den er en attraktion i sig selv. Den har plads til over 5000 mennesker og har tre hovedsale: operahuset, koncertsalen og teatersalen, hvor du kan overvære forestillinger under din rejse.

Hvis du er operafan, kan du nyde en typisk klassisk musikforestilling med Beijing Philharmonic. Disse koncerter er normalt tilgængelige mindst en gang om måneden, og du kan få billetter på forhånd fra Nationalteatrets officielle hjemmeside. At nyde et show på dette teater er en af de bedste ting at lave i Beijing om aftenen.

Interessante detaljer

 • Pris: afhænger af showet, men du kan få billetter fra 18 euro.
 • Sted: 2 Chang'an West Avenue, Xicheng, Beijing
 • Åbningstider**:** Forestillingerne starter fra kl. 20 og frem.

10. Oplev kinesisk opera på Liyuan-teatret

Liyuan-teatret| ©IzabelaWinter
Liyuan-teatret| ©IzabelaWinter

Liyuan-teatret er ikke så moderne og arkitektonisk slående som Nationalteatret eller så eklektisk som Det Røde Teater, der byder på de bedste Kung Fu-shows i Beijing, men det er et af de mest traditionelle i den kinesiske hovedstad, byder på de bedste kinesiske operakoncerter og er et af de steder, man skal se og opleve i Beijing

Teatret ligger i en over 100 år gammel bygning og er kendetegnet ved kvaliteten af dets akustik, som ofte ledsages af lyseffekter og de optrædendes kostumer under koncerterne. Traditionel kinesisk opera er en meget farverig forestilling, som også omfatter akrobatik og optræden af forskellig art, så et besøg på Liyuan for at overvære disse forestillinger er et af de bedste alternativer til din rejse.

Selvom forestillingerne er regelmæssige, og billetterne normalt ikke bliver udsolgt, råder jeg dig til at bestille dine billetter på forhånd for at undgå forsinkelser i sidste øjeblik og for at undgå prisændringer.

Interessante detaljer

 • Pris: Traditionelle kinesiske operaforestillinger starter ved ca. 24 € pr. person.
 • Sted: 175 Yong'an, Xicheng, Beijing.
 • Åbningstider: Aftenforestillinger starter fra kl. 19.