10 Ting At Lave I Beijing I Vinter

De lave temperaturer i den kinesiske hovedstad indbyder til at nyde sneen, festivalerne og de varme måltider blandt mange andre vinteraktiviteter.

Lorena Morales

Lorena Morales

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Beijing I Vinter

Vinter i Beijing | ©Peter Moore

Beijing er en by med et stort indbyggertal, som besøges af mange rejsende. Hvis du rejser om vinteren, er det et ideelt tidspunkt at besøge turistattraktioner som Den Forbudte By, Den Himmelske Freds Plads og endda Den Kinesiske Mur.

Vinteren er også ideel til at stå på skøjter, ski eller snowboard; deltage i utrolige isskulpturfestivaler; nyde de lækreste varme retter eller have det sjovt ved nytårsfesterne. Så hvis du planlægger at besøge Beijing om vinteren, vil du uden tvivl blive forbløffet over alt det, der er at opdage i og omkring byen. Er du klar til det?

1. Smag de bedste retter i Beijing på en original måde med en tuk tuk-tur

Tangyuan| ©Alpha
Tangyuan| ©Alpha

Det kolde vejr inviterer os til at spise varme retter, der trøster os og giver os energi. Derfor er vinteren det bedste tidspunkt at booke en gastronomisk tur i en t uk tuk og prøve de typiske årstidsretter.

Blandt de mest populære kinesiske retter, der er perfekte til vinteren, er:

 • Hot pot, som er en krydret bouillon med forskellige ingredienser som grøntsager, tofu, dumplings, æg, nudler, kød og endda fisk og skaldyr. Den serveres i en stor skål, som deles af alle ved bordet. På mange restauranter kan man vælge ingredienserne og se dem blive tilberedt.
 • Tangyuan, en sød suppe med rismelsboller, tilberedes for at fejre vintersolhverv, nytår eller lanternefestival. Disse kugler laves i hånden og kan fyldes med forskellige ingredienser som dadler, mandler, jordnødder eller valnødder. De kan også laves med salte ingredienser som kød eller grøntsager.

Book en gastronomisk tuk tuk-tur

2. Besøg Den Himmelske Freds Plads

Gennem Tiananmen-porten| ©Shande Villa
Gennem Tiananmen-porten| ©Shande Villa

Tiananmen-pladsen er en af de største pladser i verden. Den besøges også næsten hele året rundt, så det er ideelt at besøge den om vinteren, når der er færre turister.

Der er meget at se på Tiananmen-pladsen, da det var her, Folkerepublikken Kina blev udråbt i 1949, og hvor mange historisk vigtige begivenheder har fundet sted. Den ligger ved siden af Den Forbudte By, så det er almindeligt at besøge dem sammen på en dagstur til Beijing. Den er også bevogtet, og man skal vise sit pas og sine tasker for at komme ind.

Hvis du vil se den i detaljer, anbefaler jeg, at du booker en tur til Den Himmelske Freds Plads. På pladsen vil du kunne se emblematiske bygninger:

 • Kinas Nationalmuseum, et af de vigtigste i verden.
 • Tiananmen-porten, hvor Folkerepublikken Kina blev proklameret.
 • Monumentet for Folkets Helte, som mindes de revolutionære kampe i det 19. og 20. århundrede.
 • Folkets store hal.
 • Mao Zedongs mausoleum, hvor hans balsamerede krop ligger, og folk bringer ham offergaver.

Book turen til Den Himmelske Freds Plads

3. Nyd vinterlandskabet på Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske Mur om vinteren| ©tacowitte
Den Kinesiske Mur om vinteren| ©tacowitte

Vinteren er et godt tidspunkt at booke en tur til Den Kinesiske Mur, der er udråbt til et af verdens 7 vidundere, da sneen helt sikkert vil tilføje en særlig charme til det omkringliggende landskab. Desuden vil der ikke være så mange mennesker, som der er om foråret eller sommeren i Beijing.

Der er forskellige sektioner af muren, som du kan besøge, afhængigt af dit konditionsniveau, eller hvor langt du vil gå. Om vinteren er ture med lav sværhedsgrad som Mutianyu eller Badaling mere velegnede for børn og ældre. Ruter af middel sværhedsgrad er Simatai og Jinshanling (10 km), mens Jiankou er for mere trænede mennesker.

Alle sektioner af Den Kinesiske Mur er interessante, dvs. der er ikke nogen, der er bedre end andre. Med hensyn til, hvordan man kommer til Den Kinesiske Mur, kan man køre med bus eller metro på ca. 2 timer, bestille bustransport til Den Kinesiske Mur eller bestille en tur, alt efter hvad der er mest praktisk og behageligt på denne tid af året.

Book en tur til Den Kinesiske Mur

4. Tag en afslappet rundtur i Den Forbudte By

Den Forbudte By| ©cattan2011
Den Forbudte By| ©cattan2011

Den Forbudte By er et paladskompleks med omkring 114 paladser og bygninger, hvor kejserne fra Ming- og Qing-dynastierne regerede mellem det 15. og 20. århundrede. Ud over paladsernes unikke arkitektur kan du her se skulpturer, relieffer, haver, smykker, malerier og keramik, som vil efterlade dig i ærefrygt.

I dette kompleks har alt en symbolsk betydning eller er relateret til Feng Shui, som du sandsynligvis ikke vil forstå ved et hurtigt besøg. Derfor er vinteren et af de bedste tidspunkter at besøge Beijing på og lære disse steders hemmeligheder at kende i detaljer. Stedet dækker omkring 72 hektar, så det vil tage dig flere timer at gå rundt om det. Min anbefaling er at booke en tur til Den Forbudte By for at sikre, at du ikke går glip af nogen af detaljerne.

Der er steder, hvor man kan spise og købe drikkevarer, selvom priserne kan virke lidt højere end uden for komplekset. Husk at medbringe dit pas og bestille din billet til Den Forbudte By på forhånd. Nogle af de seværdigheder, man skal se i dette historiske kompleks, er:

 • Voldgraven med frossent vand, der omgiver byen.
 • Tiananmen-porten, hvor Folkerepublikken Kina blev proklameret.
 • Den udskårne marmortrappe, hvor der er udhugget relieffer af drager og andre mytologiske motiver.
 • Den kejserlige Yuhuyuan-have, som dækker omkring 7000 m2 med kunstige bakker, terrasser, haller, templer og blomster.
 • Den Øverste Harmonis Hal, den vigtigste hal i Den Forbudte By, hvor vigtige begivenheder som proklamationen af kejserne eller nytåret blev afholdt.
 • Skattegalleriet: Her kan man se juveler, kroner og andre kostbare genstande, der har tilhørt kejserne.
 • De Ni Dragers Mur, som er omkring 30 meter lang.

Book en tur til Den Forbudte By

5. Oplev Beijings vigtigste templer og paladser.

Himlens tempel| ©m w
Himlens tempel| ©m w

Beijing er en by berømt for sine templer og paladser fulde af symbolik, som uden tvivl er blandt de bedste muligheder at nyde om vinteren, hvor du finder flere lokale end turister, og du kan besøge dem i ro og mag. Nogle af Beijings bedste templer inkluderer:

Himlens Tempel

Himlens T empel er et af de vigtigste templer i Kina, som var et bedested for kejserne i Ming- og Qing-dynastierne. Det ligger kun 5 km fra Beijings centrum. Det ligger i en park på omkring 273 hektar, så det vil tage noget tid at gå rundt om det. Indenfor må du ikke gå glip af bl.a. det cirkulære alter, salen for høstbøn, kejserens hvælving og fastepaladset.

 • Beliggenhed: 4 Jingshan Front St, Dongcheng, Beijing, Kina.
 • Åbningstider: Dagligt fra 6:30 til 22:00 fra november til marts. Attraktioner som Bønnesalen og Ekkovæggen åbner kl. 8 og lukker kl. 17. Lukket om mandagen.
 • Entré: Almindelig entré pr. person koster ca. 2 € fra november til marts.) Adgang til attraktionerne koster omkring 1-2 euro pr. attraktion.
 • Anbefalinger: Medbring dit pas for at komme ind.

Lama-templet eller Yonghe-templet

Lamatemplet er et af de mest berømte tibetansk-buddhistiske templer uden for Tibet, hvor man kan se munke i kapper og folk, der tænder røgelse og beder, da det er et aktivt buddhistisk kloster. Hvis du booker turen til Lama-templet, vil du se verdens største Buddha-statue, 18 meter høj. Tæt på templet ligger et område med hutonger, traditionelle kinesiske kvarterer, hvor man kan se, hvordan de lokale bor, og gå på opdagelse i nogle af butikkerne.

 • Beliggenhed: 4 Jingshan Front St, Dongcheng, Beijing, Kina.
 • Åbningstider: dagligt fra kl. 9 til 16 fra november til marts. Lukket om mandagen.
 • Entré: Generel entré pr. person koster omkring 2 euro fra november til marts.
 • Anbefalinger: Der kræves pas for at komme ind.

Book turen til Lamatemplet

6. Hav det sjovt på vinterfestivalerne

Lanterne Festival| ©William Leonard
Lanterne Festival| ©William Leonard

Hvis du besøger byen om vinteren og har taget nogle af de bedste ture i Beijing, vil du have mulighed for at deltage i forskellige festivaler, hvoraf mange er relateret til is og sne. Her er et udvalg af nogle af de mest interessante, så du kan vælge den, du bedst kan lide.

 • Lanternefestival eller Lantern Festival: Den finder sted i februar i anledning af månenytåret. Den finder sted ved den første fuldmåne i måneåret og indvarsler foråret. Det er en tradition, der begyndte i 206 f.Kr. på initiativ af Ming-kejseren af Han. Under festivalen dekoreres huse, butikker, parker og gader med farvede lanterner med en gåde skrevet på dem, og hvis en person løser gåden, kan de vinde en præmie. Der er også danseforestillinger, parader, messer, og der kan være fyrværkerishows.
 • Longqing Ice and Snow Lantern Festival: Afholdes i januar og februar hvert år i Longqing, 85 km fra Beijing. Her kan man se talrige farverige lanterner og isskulpturer, der vil forbløffe en, samt træer dekoreret med lys. Indgangen til Ice Lantern Festival koster omkring 25 euro. En meget interessant mulighed, men længere væk fra Beijing (5 timer i bil), er Harbin Ice Festival, hvor skulptører fra hele verden deltager og skaber ægte kunstværker. Den afholdes i januar måned.
 • Bird's Nest Ice and Snow Festival: I løbet af januar forvandles Beijing National Stadium til en kæmpe is- og snebane, hvor der tilbydes forskellige aktiviteter som skøjteløb, skiløb på en kunstig bakke, ishockey og snepark. Entré til Bird's Nest Festival koster omkring 15 euro.

7. Skøjteløb på de frosne søer

Skøjteløb på frosne søer| ©cligste
Skøjteløb på frosne søer| ©cligste

Når temperaturen falder til under frysepunktet, forvandles Beijings søer til skøjtebaner, som er perfekte for hele familien. På disse baner kan man ikke kun løbe på traditionelle skøjter, men også cykle på skinner eller køre i elbiler og glide på stole på skinner.

Et yndet sted at løbe på skøjter er Kunming-søen, Beijings største sø, som er omgivet af haver og paladser, herunder det uundværlige Sommerpalads. Også populær er Houhai-søen, som ligger i centrum af Beijing, i et område, hvor prinser og adelige byggede deres palæer.

8. Fejr nytåret i Kina

Fejring af nytår| ©Frühtau
Fejring af nytår| ©Frühtau

Det kinesiske nytår fejres på de første seks dage af månekalenderen, hvilket normalt er i januar måned. Den måde, man starter på, afgør, hvordan resten af året vil gå, så de udfører renselser og ofrer til deres forfædre. De samles også for at spise traditionel mad som kinesisk ravioli, fisk eller niangao, en rismelskage. Det er kutyme at give penge i dekorerede røde kuverter, især til børn.

Der er også mange festivaler i Beijing på denne tid af året, f.eks. lanternefestivalen, hvor man kan se farverige lanterner over hele byen, og tempelmesser, hvor folk går hen for at bede med røgelse. Blandt disse er Ditan-templet, Changdian-templet og Dongyue-templet meget populære og finder sted mellem kl. 9 og ca. 16.

Der er også gadefester, såsom den traditionelle drage- og løvedans, parader og kunstudstillinger og messer med håndværk og mad, især slik. Fyrværkeri er blevet forbudt ved flere lejligheder på grund af den miljøforurening, det skaber, men det kan ses rundt omkring i byen.

9. Skiløb og snowboarding i nærheden af Beijing

Snowboarding| ©Visit Almaty
Snowboarding| ©Visit Almaty

Der er mange skisportssteder i nærheden af Beijing med pister af forskellig sværhedsgrad, hvor man kan dyrke snesport og nyde den smukke natur. Pisterne er blevet udvidet i forbindelse med vinter-OL i 2022, så der er muligheder for alle niveauer.

Et af de største skisportssteder er Beijing Huaibei, 80 km fra Beijing, som ligger meget tæt på Den Kinesiske Mur, så udsigten er fantastisk. Ud over de 4,5 km pister er dette skisportssted hjemsted for verdens højeste svævebane på 1200 m.

Også i Chongli, 3 timer fra Beijing, er der flere moderne skisportssteder som Fulong Four Seasons Town, med 37 pister, og Wanlong, med 32 pister.

10. Se de frosne vandfald Taoyman Xiangu

Frossent vandfald| ©ilesour
Frossent vandfald| ©ilesour

Som du kan se, er der masser af ting at se og lave i Beijing. Som afslutning på denne liste ligger Taoyuan Fairy Valley i Miyun County, ca. 100 km fra Beijing, en skov med damme, søer, kilder og et 50 meter højt vandfald, der fryser til om vinteren, og som byder på et enestående islandskab med huler og skulpturelle former, som kun kolde temperaturer kan skabe.

Ud over at se vinterlandskabet besøger mange dette sted for at isklatre på Taoyuan-vandfaldet, som tilbyder forskellige sværhedsgrader. Dalen er også hjemsted for Longquan-vandfaldet, som er mere velegnet til begyndere og er omkring 20 meter højt.