Bedste Tid At Tage Til Beijing

Marts til maj er et af de bedste tidspunkter at gå på opdagelse i den kinesiske hovedstad, fordi vejret er behageligt, og der er færre turister. Her er de bedste alternativer

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minutters læst

Bedste Tid At Tage Til Beijing

Den Himmelske Freds Plads | ©PublicDomainPictures

Vejret er et af de aspekter, du skal tage højde for under dit besøg i Beijing, en af de mest interessante byer i verden. Det bedste tidspunkt at besøge den kinesiske hovedstad på afhænger af den rejseplan, du har i tankerne.

At rejse med børn er ikke det samme som at rejse på et budget, og det er heller ikke det samme, om du vil besøge byen, når der er få turister, eller om du foretrækker at besøge den under årets vigtigste begivenheder. I denne artikel vil jeg fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide, afhængigt af hvornår på året du rejser.

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Beijing?

Beijings gader| ©Pierre Metivier
Beijings gader| ©Pierre Metivier

Uanset de mere specifikke variabler er marts til maj det bedste tidspunkt at opdage den kinesiske hovedstad, da vejret er behageligt, det regner sjældent, og du kan opdage nogle af Beijings bedste attraktioner med færre turister. Det er også en meget økonomisk tid på året. Ideel til at nyde Beijings mest populære aktiviteter som turen til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Den Himmelske Freds Plads.

 • Vinteren, som i Kina slutter i marts, er ret kold og kan sagtens nå temperaturer under frysepunktet, hvilket gør det til det mindst anbefalelsesværdige tidspunkt for din rejse.
 • Når foråret nærmer sig, bliver vejret betydeligt bedre og når gennemsnitstemperaturer på 13°C, så du kan nyde de fleste af Beijings attraktioner på en behagelig måde.
 • Hvis du venter til sommer, bliver temperaturerne bedre og når op over 30°C, men varmen kan være kvælende, og det er også den travleste tid på året for turister, så du skal vente i lange køer til de fleste aktiviteter, og det er heller ikke et økonomisk tidspunkt for de bedste ture i den kinesiske hovedstad.
 • Et andet ideelt tidspunkt for en rejse til Beijing er efteråret, som løber fra september til december, men det kan kombineres med julen, som er en højsæson for turister.

Book en tur til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Den Himmelske Freds Plads

Hvornår er det bedst at besøge Beijing med børn?

Beijing Zoo| ©John Luc
Beijing Zoo| ©John Luc

Den bedste tid på året at besøge byen med børn afhænger af dine personlige præferencer og dine børns interesser, men generelt er det om foråret, fra marts til maj, og om efteråret, fra september til november. Begge er ideelle tidspunkter til at booke en tur til Sommerpaladset, Lamatemplet og Pandahaven eller besøge Beijing Zoo, som er en af de mest interessante ting at lave som familie.

 • Om foråret er temperaturerne behagelige, og der falder mindre regn end om sommeren og vinteren, hvilket gør det til et ideelt tidspunkt at besøge byens seværdigheder uden at bekymre sig om den kvælende varme. På denne tid er hovedstaden også fuld af blomster, og der er begivenheder som Beijing International Garden Festival, som kan være interessante for børn.
 • Om efteråret er temperaturerne stadig udholdelige, og der er færre turister end om sommeren, hvilket gør det til et godt tidspunkt at besøge turiststeder uden at skulle forholde sig til menneskemængder. I oktober er der desuden China National Holiday Festival, som er en fantastisk mulighed for at opleve lokalbefolkningens kultur og dagligdag og en alternativ måde at nyde de bedste museer i Beijing på.

Forår og efterår er de bedste tidspunkter på året at besøge Beijing med børn, da de byder på behagelige temperaturer, mindre regn og færre turister, hvilket gør det lettere at nyde de seværdigheder og aktiviteter, byen har at byde på, med adgang til billigere priser end om sommeren, som betragtes som byens højsæson.

Book tur til Sommerpaladset, Lamatemplet og Pandahaven

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Beijing så billigt som muligt?

Den Forbudte By| ©cattan2011
Den Forbudte By| ©cattan2011

Hvis du leder efter det billigste tidspunkt at besøge Beijing på, er det nok bedst at rejse i vintermånederne, fra december til februar. I denne periode er priserne på hoteller og turistattraktioner ofte lavere på grund af lavere efterspørgsel fra turister og koldere temperaturer.

Vær opmærksom på, at vejret i Beijing om vinteren kan være meget ekstremt med temperaturer under frysepunktet, så sørg for at pakke tøj, der passer til vejret. Du skal også være opmærksom på, at der ofte falder sne i vintermånederne, hvilket kan ødelægge nogle af dine planer, som f.eks. at besøge Den Forbudte By eller Den Himmelske Freds Plads, som alle er udendørs udflugter.

Men hvis du alligevel beslutter dig for at rejse om vinteren, er der nogle gode ting at lave i Beijing, såsom at bestille billetter til et akrobatisk show eller tage på skiferie på nogle af byens mest populære skisportssteder, herunder Nanshan Ski Village, Huaibei Ski Resort og Badaling Ski Resort. Du kan også vandre rundt i den kinesiske hovedstads bedste templer.

Hvornår er det bedst at besøge Beijing, når der ikke er så mange mennesker?

Sightseeing-bus| ©zoesfolks
Sightseeing-bus| ©zoesfolks

Beijing er en by, der har meget at byde på i form af kultur, historie og turistattraktioner. Men på grund af dens popularitet kan det være svært at finde tidspunkter, hvor den ikke er overfyldt med turister.

 • November til marts: Hvis du vil undgå menneskemængderne, er det bedste tidspunkt at besøge byen i lavsæsonen, november til marts, som er de mindst overfyldte måneder på året på grund af den ekstreme kulde og snefaldet.
 • Juli og august: Selvom disse måneder betragtes som en del af højsæsonen, undgår mange turister at besøge Beijing i denne periode på grund af de høje temperaturer og luftfugtigheden. Hvis du kan klare det varme vejr, har du derfor mulighed for at nyde byen uden at skulle forholde dig til menneskemængderne.
 • I løbet af ugen: Mange turister besøger byen i weekenden, så hvis du er fleksibel, vil du finde færre turister på hverdage. Desuden er mange af attraktionerne åbne hver dag, så du går ikke glip af noget. Det er det bedste tidspunkt at booke en bustur til Den Kinesiske Mur eller tage på tur med sightseeingbusserne.
 • Kinesiske helligdage: Nationaldagen eller det kinesiske nytår kan tiltrække en masse turister, og priserne vil være højere.

Book en bustransport til Den Kinesiske Mur

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Beijing og opleve byens traditioner?

Gennem Tiananmen-porten| ©Shande Villa
Gennem Tiananmen-porten| ©Shande Villa

Der er flere tidspunkter, hvor man kan besøge Beijing og opleve byens traditioner:

 • Forårsfestivalen, også kendt som det kinesiske nytår. Denne festival fejres i januar eller februar hvert år, afhængigt af kalenderen, og er en af de vigtigste festligheder i Kina. Beijing er fyldt med farverige dekorationer og traditionelle aktiviteter som drage- og løveparader, løvedans og fyrværkeri. Du kan også nyde et udvalg af traditionelle kinesiske retter, som er inkluderet, hvis du booker en tuk tuk-madtur.
 • Mid-Autumn Festival, som afholdes i september eller oktober hvert år, igen afhængigt af den lokale kalender. Denne festival fokuserer på fuldmånen og er en anledning til at samles med familie og venner for at nyde månens skønhed. Man kan nyde lækre månekager og deltage i traditionelle aktiviteter som drage- og løvedans. Fejringen kan også falde sammen med nationaldagen, som fejres den 1. oktober hvert år og har sit epicenter på Tiananmen-pladsen.

Husk på, at byen på disse datoer modtager et stort antal turister, især til interne transfers, og at priserne kan stige betydeligt. Desuden kan åbningstiderne på museer, teatre og nogle lokale restauranter og barer være ændret, da det er en helligdag for mange lokale.

Book en gastronomisk tuk tuk-tur

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Beijing og opleve de bedste seværdigheder?

Beijings olympiske park| ©Yanli Guo
Beijings olympiske park| ©Yanli Guo

Generelt er det bedste tidspunkt at besøge Beijing og nyde seværdighederne i efterårssæsonen fra september til november, hvor den kinesiske hovedstad byder på behageligt vejr og kølige, behagelige temperaturer. Desuden er byen fyldt med farverige efterårsblade, der skaber et spektakulært sceneri i parker som Jingshan Park og Himmeltemplet.

Efteråret er tørt, så du kan regne med en klar himmel, når du skal nyde panoramaudsigten fra klokketårnet eller det olympiske tårn i Beijings olympiske landsby. Det er også et godt tidspunkt at booke en tur til Den Kinesiske Mur og Ming-gravene, da vejret er køligt og giver gode betingelser for lange gåture. Og på denne tid af året er der mindre forurening og tåge i Beijing, hvilket forbedrer luftkvaliteten og giver bedre udsyn til monumenterne og landskabet.

Husk på, at der også er færre turister om efteråret sammenlignet med sommeren, hvilket betyder færre køer og mere plads til at nyde attraktioner og aktiviteter - ikke så lidt i en by, der har tendens til at være pakket med turister det meste af året.

Book en tur til Den Kinesiske Mur og Ming-gravene

Hvornår er det bedst at besøge Beijing for at undgå kulde og regn?

Beijing om natten| ©Eneko Bidegain
Beijing om natten| ©Eneko Bidegain

Vejret er meget omskifteligt i Beijing. Alligevel er her de vigtigste træk:

 • Det indlysende svar er at afstå fra at besøge Beijing om vinteren, hvis du er en af dem, der er bange for kolde temperaturer, regn og tunge frakker.
 • Om sommeren kan temperaturen nå helt op på 35°C med gennemsnitstemperaturer på 22°C, men vær opmærksom på, at klimaet er meget fugtigt om sommeren, så der falder ofte regn. Det kan ændre dine planer for nogle attraktioner, især udendørs attraktioner som Den Forbudte By og hutong-ture.
 • Om foråret kan du ud over behagelige temperaturer se kirsebærblomster i Yuyuantan Park og smukke scenerier ved Sommerpaladset. Det er det ideelle tidspunkt at opdage Beijing by night.
 • Om efteråret kan du også midlertidigt undslippe kulden, og vejret er tørt, om end lidt ustadigt. Det er dog et godt tidspunkt at fotografere de gyldne og røde træer, som skaber et spektakulært syn.

Husk også, at priserne på hoteller og flybilletter både forår og efterår generelt er lavere end i højsæsonen om sommeren, hvor priserne har tendens til at stige voldsomt på grund af det store antal turister, der strømmer til byen.

Book tur til Sommerpaladset, Lamatemplet og Pandahaven

Så... Hvornår er det bedst at besøge Beijing?

Udsigt over Den Kinesiske Mur| ©Dennis Jarvis
Udsigt over Den Kinesiske Mur| ©Dennis Jarvis

Svaret afhænger af din rejseplan og formålet med din tur til Beijing. Den kinesiske hovedstad har noget for enhver smag, så hvis du er på udkig efter en rolig tur med godt vejr og billige priser, bør du rejse om efteråret eller foråret, dvs. mellem marts og maj og mellem september og november.

Hvis du vil have typiske oplevelser som kinesisk nytår, nationaldagen eller efterårsfestivalen, skal du rejse på bestemte datoer, men vær opmærksom på, at flybilletter, indkvartering og udflugter vil være mindre over kommelige. Byen vil også være overfyldt med turister, men du kan stadig få en interessant oplevelse og nyde nogle af de bedste ting at se og gøre i Beijing.

Bortset fra det er det mindst fristende tidspunkt at rejse til Beijing om vinteren, hvor temperaturen nemt kan nå ned på -10°C, og der kan være ned til -40°C. Det er en stor ulempe for enhver form for turisme, da de fleste attraktioner er udendørs, bortset fra nogle få ting som akrobatiske shows, der kan være indendørs, eller skisportssteder, selvom man skal være opmærksom på, at det ikke er billig turisme.