10 ting at gøre i Porto i februar

Februar er en måned med færre turister i Porto, men med masser af ting at lave. Gå ikke glip af alt det, du kan se i Porto i denne måned.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

8 minutters læst

10 ting at gøre i Porto i februar

©Pietro Perciballi

I løbet af februar måned kan du lære en helt ny side af denne by at kende, som populært kaldes hovedstaden i det nordlige Portugal. Jeg inviterer dig til at gøre dig bekendt med de steder, planer og begivenheder, jeg vil nævne nedenfor, da de alle tilbyder kvalitetsunderholdning, så du kan nyde Porto på dine egne betingelser, i komfort og på en fuldstændig mindeværdig måde.

1. Fejr Valentinsdag med en middag på portugisisk manér

Café Majestic| ©Amz9113
Café Majestic| ©Amz9113

Valentinsdag er en af de vigtigste datoer i februar måned på internationalt plan, og det er Portugal godt klar over, da det forsøger at positionere sig som en romantisk destination, der er lige så vigtig og indflydelsesrig som Paris.

Derfor er det en god idé at spise en romantisk middag med portugisisk mad på denne dag, hvis den tilfældigvis falder sammen med dit besøg i Porto i februar måned. Nogle steder at overveje er:

Samtidig behøver du ikke kun at sidde på én restaurant for at nyde maden den 14. februar. Portos bedste gastronomiske ture er en fantastisk måde at blive fortrolig med Portos kulinariske verden på, uden at man behøver at opgive sine sightseeinginteresser.

2. Nyd en vinsmagning ledsaget af en fado-koncert

Vinkældre i Vila Nova de Gaia| ©Alin Andersen
Vinkældre i Vila Nova de Gaia| ©Alin Andersen

Både Porto og nabobyen på den anden side af floden, Vila Nova de Gaia, er byer, der er kendt for deres vinkældre, hvor man kan smage den berømte portvin og ved mange lejligheder nyde en fado-koncert, den traditionelle portugisiske musik.

Februar er en ideel måned at besøge en vingård, ikke kun på grund af den lave turisttilstrømning, men også fordi de fleste vingårde vil tilbyde vinsmagninger, der passer perfekt til vintervejret, da den ideelle portvin til en sommeraften normalt ikke er den samme som den, der anbefales til en kold vinteraften.

Atbooke et guidet besøg på en vingård med vinsmagning og fadokoncert er uden tvivl en god plan for at få liv i de kolde februaraftener.

Book dit besøg på en vingård i Porto

3. Besøg et tematisk museum

På Opdagelsernes verden| ©Greysimer
På Opdagelsernes verden| ©Greysimer

World of Discoveries er et museum med mekaniserede og interaktive udstillinger, der fokuserer på historien bag portugisisk kolonisering over hele kloden og den stærke indflydelse, som portugisiske opdagelsesrejser havde på forbindelsen mellem Europa og den nye verden.

På FC Porto Museum kan du gå gennem denne vigtige klubs tre århundreder lange historie og beundre alle de trofæer, som FC Porto har vundet i årenes løb. Ved at bestille billetter til FC Porto-museet kan du også besøge Dragão-stadionet, inklusive spillertårnet og omklædningsrummene.

Februar er en ideel måned at besøge museer på grund af det lave antal turister, så du kan besøge disse museer i fred og ro, og det er også en sjov og sikker måde at undslippe den kulde, der kendetegner årstiden.

Besøg FC Porto-museet og Dragão-stadionet.

4. Fest med de lokale i de mest trendy kvarterer

Ribeira-kvarteret| ©Greysimer
Ribeira-kvarteret| ©Greysimer

Månederne med lav turisttilstrømning, som f.eks. februar, er kendt i Porto for at være festsæsonen par excellence. Mens sommeren helt klart har et meget betydeligt natteliv i hele sin længde, er vinteren den tid, hvor de lokale går på gaden for at have det sjovt og flygte fra rutinen.

Så hvis du ønsker at opleve Portos natteliv på de lokales præmisser og traditioner, skal du være opmærksom på de bedste kvarterer til at feste:

  • Gadeområdet Galerias de Paris er festkvarteret par excellence, når det gælder om at gå ud og danse, da dets nærhed til Portos universitet betyder, at det i høj grad er forbundet med Portos ungdom.
  • Ribeira-kvarteret i hjertet af den historiske by midte er også fuld af barer, der er lidt mere stille og konceptuelle end dem i Portos universitetsområde.
  • Matosinhos og Foz do Douro er andre kvarterer, der også har et meget attraktivt natteliv, men husk på, at de ikke ligefrem ligger tæt på centrum.

Gå ikke glip af en Fado-koncert i Porto

Men at gå ud om aftenen og ikke se et Fado-show i Portugal er en fejltagelse. At lytte til denne traditionelle portugisiske sang live er en fryd for ørerne, og der er mange steder i Porto, hvor du kan nyde den til en meget overkommelig pris.

Book billetter til en Fado-koncert i Porto

5. Nyd en koncert i vintersæsonen på Casa da Música

Casa da Música| ©Yellow.Cat
Casa da Música| ©Yellow.Cat

Casa da Música er koncertsal for Portos nationalorkester og to andre filharmoniske orkestre i byen. Det er en moderne bygning, der i løbet af de sidste to årtier er blevet et af byens arkitektoniske ikoner.

Orkestrene, der bruger dette kulturelle sted som deres vigtigste koncertsal, er midt i deres vinterforestillingscyklus i hele februar måned. Det betyder, at du altid har mulighed for at opleve et show, uanset hvilken uge i måneden du besøger Porto.

Og hvis du er til portugisisk musik, er der ikke noget bedre end at bestille billetter til en Fado-koncert i Porto. Du vil elske det!

Book billetter til en Fado-koncert i Porto

6. Tag del i Ovar-karnevallet

Ovar-karnevallet| ©Gail Edwin Aguiar
Ovar-karnevallet| ©Gail Edwin Aguiar

Februar er synonym med karneval i mange dele af verden, og især i den sydlige del af Porto fejres et af de mest berømte karnevaler i Portugal. Det er Ovar-karnevallet, som er en fest, der strækker sig over månedens fire uger, og som starter med en intern parade for de deltagende sambaskoler og orkestre og slutter med karnevalskonkurrencen.

Det betyder, at du i hele februar måned har mulighed for at nyde dette karneval, der finder sted i kystbyen Ovar, ca. 40 kilometer syd for hovedstadsområdet Porto.

Det er en af de fremragende aktiviteter, man kan lave med børn i Porto, fordi de allegoriske kostumer, der kombinerer elementer fra portugisisk kultur med de velkendte brasilianske elementer, kan være meget underholdende for de små i huset.

7. Tag på shopping på Bolhão-markedet

Bolhão-markedet| ©Rosana Calvo
Bolhão-markedet| ©Rosana Calvo

Mange siger, at for at opleve et steds sande essens skal man shoppe på et offentligt marked, der besøges af lokalbefolkningen. Det er præcis, hvad et besøg på Bolhão-markedet giver dig, da det er et etablissement, der har åbnet dørene i mere end et århundrede for alle lokale, der har brug for at købe alt fra kød og fisk til blomster og krydderier til deres kulinariske tilberedninger.

Når du går gennem de forskellige niveauer, vil du få et tæt kig på den måde, den gennemsnitlige lokale lever på til daglig. Du får også en privilegeret beliggenhed, fordi det ligger tæt på Avenida dos Aliados og Rua Santa Catarina, to af de vigtigste shopping- og turistområder i Portos centrum.

Mit råd er at booke en guidet tur i Porto, hvor du besøger de mest symbolske steder i byen, herunder selvfølgelig Bolhão-markedet.

Book en guidet tur i Porto

8. Udnyt de sæsonbestemte rabatter

Nyd Black Friday| ©Max Fischer
Nyd Black Friday| ©Max Fischer

Portugal er kendt for at have mere fordelagtige priser end mange andre EU-lande, i hvert fald når det gælder forbrugsvarer. Samtidig er februar en måned, der er plaget af rabatter fra start til slut på grund af sæsonskiftet og behovet for at sælge så mange af de varer, der er tilbage fra efterårs- og vintermånederne, som muligt.

Shoppingcentre som Alameda Shopping er en god mulighed, hvis du er interesseret i at få en one-stop shopping-session. Til gengæld er hele Rua Santa Catarina kendt for at være den mest kommercielle gade i hele Porto.

Det siger sig selv, at jeg anbefaler, at du venter med at shoppe til om eftermiddagen eller aftenen. De fleste butikker holder åbent, og resten af turistattraktionerne lukker som regel dørene omkring kl. 17.

Book en guidet tur i Porto

9. Besøg Claus Portos faciliteter

Claus Porto-sæber| ©info@comtradicao
Claus Porto-sæber| ©info@comtradicao

Claus Porto er et brand dedikeret til håndværksmæssig produktion af sæber og parfume, der går mere end 130 år tilbage. I denne periode har virksomheden etableret sig som en af de vigtigste referencer, når det gælder kvalitet og luksus inden for skabelse og markedsføring af dufte.

I februar afholdes der alle mulige workshops om håndlavede sæber af højeste duftmæssige og æstetiske kvalitet. Det er også et godt tidspunkt at udnytte rabatter fra et af de mest berømte portugisiske luksusmærker til attraktive og overbevisende priser.

Butikken ligger på Rua das Flores, lige i det historiske hjerte af byen. Perfekt som et kort stop på din rute, når du går fra Clérigos-tårnet til Porto-katedralen eller i den modsatte retning på denne rute.

Book en guidet tur i Porto

10. Besøg byens bedste museer for at holde kulden ude

Soares Dos Reis Nationalmuseum| ©Miguel Caiaus
Soares Dos Reis Nationalmuseum| ©Miguel Caiaus

Porto er fuld af museer, der relaterer til byens omfattende historie eller arkitektoniske værdier, såvel som til den klassiske eller moderne kunst, der har udviklet sig i det portugisiske samfund gennem historien. Det kan være en glimrende idé at besøge dem i februar måned, da de er en sikker flugt fra kulden og den lave turisttilstrømning. Her er de vigtigste:

  • Serralves Museum, kan være et godt alternativ, hvis du vil lære et sted at kende, der er dedikeret til moderne kunst i et bykompleks, der også har en af juvelerne i portugisisk Art Deco.
  • Museo Nacional Soares dos Reis er mere tilrådeligt, hvis du er interesseret i portugisisk dekorativ kunst, der blev skabt fra det 17. til det 19. århundrede.
  • Portvinsmuseet giver dig mulighed for at blive fortrolig med historien bag regionens vinindustri.
  • Porto Museum of Photography kan være en sjov oplevelse, hvis man lægger vægt på, at faciliteterne ligger i en gammel bygning, der engang var byens fængsel.

Temperaturer i Porto i februar

Porto| ©Pedro Ribeiro Simões
Porto| ©Pedro Ribeiro Simões

Den nordlige del af Portugal har tendens til at have koldere vejr end resten af landet om vinteren, så du kan forvente temperaturer, der spænder fra 10 grader celsius til negative tal. Gennemsnitstemperaturen i februar måned er omkring 8 eller 9 grader celsius.

Book en guidet tur i Porto

Antallet af turister i Porto i februar

Gaderne i Porto| ©Konstantine
Gaderne i Porto| ©Konstantine

Februar er en ideel måned at besøge Porto uden at skulle forholde sig til tusinder og atter tusinder af turister over hele byen. Denne måned har lagt julesæsonen bag sig, og turisternes ankomst i forbindelse med forårets begyndelse er endnu ikke begyndt.

Priser i Porto i februar

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Priserne i Porto i februar er en anden meget praktisk faktor, da det er lavsæson, så priserne er også sænket i et forsøg på at fange så mange turister og forbrugere som muligt. Det er ikke et problem om sommeren, og derfor får den store efterspørgsel priserne til at stige hurtigt.

Book en guidet tur i Porto

Hvad skal man pakke til et besøg i Porto i februar?

Bagage| ©Anete Lūsiņa
Bagage| ©Anete Lūsiņa

Porto i februar er præget af fugtigt og let regnfuldt vejr. Derfor råder jeg dig til at pakke behagelige sko til at gå rundt i byen i, men det er vigtigt, at du er endnu mere opmærksom på de frakker, du vælger. De skal helst være vandtætte og alsidige nok til at kunne bruges i alle mulige sammenhænge.