Ikono Madrid billetter: hvordan man køber dem, hvad man skal se derinde, hvordan man kommer derhen, osv.

Det mest Instagrammable museum i verden ligger i Madrid, og det hedder Ikono Madrid. Hvis du vil være sikker på at få en plads i denne oase af fantasi, illusioner og farver, fortæller jeg dig alt, hvad du skal vide for at besøge det og få billetter.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

Ikono Madrid billetter: hvordan man køber dem, hvad man skal se derinde, hvordan man kommer derhen, osv.

En af Ikono Madrids neonfarver | ©CN Traveler

Museum, kunstgalleri, kreativt rum eller bare det bedste sted at lade fantasien flyve. Ikono Madrid åbnede dørene i august 2020 for at få os alle til at drømme, børn og voksne, og for at få os til at tilbringe lidt tid i fantasiens tegn. Der kan du nyde fordybende sanseoplevelser, skifte landskab fra et sted til et andet og tage masser af billeder.

Desuden har museet en professionel fotograf til at fange de bedste øjeblikke af dit besøg. Ingen tvivl om, at du vil blive misundt på Instagram!

Køb din billet

Madrid Ikono billetter

Forhåndstilmeldte billetter til Ikono Madrid, til den bedste pris!

Hvis du vil besøge det "instagrammable" paradis af lys, farver og former, skal du købe billetterne online og på forhånd for at undgå køer og være sikker på at få en plads på Madrids modemuseum.

Hvis du planlægger et besøg i Madrid, så tøv ikke med at købe billetter til dette interaktive museum, som er blevet en favoritoplevelse for både lokale og turister. På en rundtur i de forskellige rum kan du teleportere dig selv fra en frodig japansk bambusskov til et rum fuld af neonlys eller et boldbassin.

Det vigtigste er, at du kobler af fra omverdenen og sikrer dig adgang til denne verden af fantasi, teksturer, farver og lugte, som triumferer i Madrid. Dette museum er meget mere end bare et sted at tage billeder, du kan medbringe flere outfits til at skifte tøj, og du vil have en fotograf på museet, som vil tage professionelle billeder af de besøgende.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Madrid er en by, der indbyder til at slentre rundt, fare vild i gaderne og suge kulturen til sig. Men uanset om du rejser i en gruppe, med din familie eller endda alene, kan du godt bruge denne dosis spænding og afkobling, som er ved at gøre sit indtog i byen. Med et koncept importeret fra USA er Ikono Madrid unikt i Europa, hvilket gør det til det perfekte besøg på din rejse.

Anbefales, hvis... du allerede har besluttet dig for at fordybe dig i Ikonos parallelle univers og vil sikre dig, at du har en plads på det tidspunkt og den dag, du ønsker.


Sådan køber du billetter til Ikono Madrid

Kvinde smiler foran computeren|©Brooke Cagle
Kvinde smiler foran computeren|©Brooke Cagle

For at sikre din billet til Ikono Madrid er det bedst at købe dine billetter online. Selvom du kan købe dem i billetkontoret, prioriterer organisationen dem, der har reservationer, og alt efter dagens kapacitet kan du blive nødt til at vente længe eller komme tilbage på et andet tidspunkt.

Jeg anbefaler dig at købe dine billetter på forhånd og dermed sikre dig adgang til det sjove uden at bekymre dig om noget andet.

Book billetter til Ikono Madrid

Hvad du vil se på Ikono Madrid

Et af værelserne på Ikono Madrid
Et af værelserne på Ikono Madrid

Ærlig talt vil jeg ikke afsløre for meget, for stedet er værd at opdage og nyde rum for rum for sig selv. På de tre etager og femten værelser kan du rejse rundt i verden, opdage lugte, du ikke kendte, eller blive transporteret til en nat oplyst af millioner af farvede lys.

Dette er ikke et konventionelt museum: Du behøver ikke at planlægge din rute, have kontekst om værkerne eller planlægge, hvilke gallerier du skal besøge. Du tager til Ikono Madrid for at give slip, for at fordybe dig i de opslugende oplevelser og for at miste overblikket over tid og rum.

Book billetter til Ikono Madrid

Kan jeg tage til Ikono Madrid med børn?

Boldbassinet på Ikono Madrid
Boldbassinet på Ikono Madrid

Det er ikke, at du kan, det er, at du skal! Ikono Madrid er åben for børn og voksne - jeg kan ikke garantere, hvem der vil nyde besøget mest. Børn under 13 år skal dog ledsages af en voksen for at deltage i oplevelsen.

Hvis du er bekymret for, om børnene vil få mest muligt ud af dette besøg, er her en liste over grunde til, at de vil få en fantastisk tid:

  • Ved at besøge Ikono Madrid vil de små kunne nyde lidt tid for sig selv efter at have gået i mange timer rundt i byen og have besøgt andre mere "seriøse" museer som El Prado, Thyssen eller Reina Sofía.
  • I vil få en familieoplevelse, hvor I vil nyde det sammen, unge som gamle, og jeg kan forsikre jer om, at det vil være et af de øjeblikke, I vil huske bedst fra jeres rejse.
  • De yngste vil lære, at museer ikke behøver at være kedelige, og at det kan være sjovt at lære.
  • Du vil vække deres nysgerrighed og helt sikkert også deres lyst til at rejse. Nogle af rummene vil fascinere dem på bestemte tidspunkter, og det vil vække deres lyst til at fortsætte med at lære mere og mere om verden.
  • De vil opdage lugte og teksturer, som de endnu ikke er fortrolige med, så du stimulerer deres sanser.
  • Besøget er kort, hvilket gør det endnu mere praktisk for mindre børn, da det er umuligt for dem at blive trætte.

Book billetter til Ikono Madrid

Hvor ligger Ikono Madrid, og hvordan kommer man derhen?

På opdagelse i lokalerne
På opdagelse i lokalerne

Ikono Madrid ligger lige i centrum af Madrid, i Lavapiés-kvarteret, på Calle de Sánchez Bustillo.

Du kan komme dertil til fods, hvis du besøger byens centrum, eller med metro (brug linje 1 og stå af ved stoppestedet Estación del Arte). Du kan også gå dertil fra Atocha togstation (afgangs- og bestemmelsessted for hundredvis af forstadstog), så der er ingen undskyldning for at gå glip af dette fantastiske "fordybende kunstgalleri".

Ikono Madrids åbningstider

Oplevelser under dit besøg
Oplevelser under dit besøg

Ikono Madrid har åbent alle ugens dage på følgende tidspunkter:

  • Mandag - fredag: fra kl. 16:00 til 22:00
  • Lørdage og søndage: 10:00 til 14:00 og 16:00 til 22:00

Bestil billetter til Ikono Madrid

Hvor længe varer besøget?

Posering i et af gallerierne
Posering i et af gallerierne

Du kan gennemføre rundvisningen på museet på en time, men du kan stoppe lidt længere for at få endnu mere ud af det. Det er derfor det perfekte afbræk fra dit besøg i byen, hvor du for en stund kan fordybe dig i et helt andet univers, hvor det vigtigste er, at du hygger dig.

Book billetter til Ikono Madrid

Hvad skal jeg medbringe til Ikono Madrid?

Forundres over neonlyset
Forundres over neonlyset

For at komme ind på museet skal du kun bruge dit ID og din billet, men hvis du har lyst til at tage billeder og skabe gode minder fra dit besøg, anbefaler jeg, at du medbringer noget ekstravagant eller prangende tøj, som du kan skifte til eller lege med tilbehøret. Igen er du nødt til at lade fantasien få frit løb for at beslutte, hvilke outfits der passer dig bedst. Ellers kan du altid få inspiration fra Ikono Madrids officielle Instagram-konto.

Husk også at tage din telefon eller dit kamera med, da du ikke vil gå glip af et eneste snapshot på dette sted.

Book billetter til Ikono Madrid

Hvad man kan se omkring Ikono Madrid

Prado-museet|©Angel de los Rios
Prado-museet|©Angel de los Rios

Mens du er i hjertet af byen, er det en god idé at vandre rundt i gaderne i Lavapiés, et traditionelt kvarter fuld af kontraster, brostensbelagte gader og farverige bygninger. Nogle af de bedste tapas og snacks i Madrid tilberedes her, så hvis dit besøg på Ikono har gjort dig sulten (eller tørstig), er du sikker på at finde en terrasse, hvor du kan få kræfterne tilbage.

Du kan også besøge Prado-museet og derefter gå langs den nærliggende Paseo del Prado, en af de største boulevarder i Madrid, som fører dig i en lige linje til de berømte fontæner Neptuno og Cibeles. Du kan gøre alt dette på egen hånd eller deltage i en af de guidede ture i Madrid med en ekspertguide.

Et andet område, som jeg anbefaler at besøge, og som ikke ligger så langt fra Ikono Madrid, er kendt som Barrio de las Letras. Den mest traditionelle del af Madrid har små gader, der ser ud til at være taget fra en malerisk landsby. De er for det meste gågader, hvilket inviterer dig til at give slip og fortabe dig i hjørnerne. De store genier i spansk litteratur valgte det som et område, hvor de boede og hentede inspiration til deres værker (deraf kvarterets navn!).

Den berømte Puerta del Sol ligger heller ikke langt fra Ikono Madrid, kun 15 minutters gang væk. Hvis du endnu ikke har sat fod på kilometer 0, det punkt, hvorfra alle veje i Spanien starter, eller hvis du ikke har besøgt denne berømte plads, hvor tusindvis af madrilenere samles hver nytårsaften, er det måske et godt tidspunkt at gøre det nu.

Book billetter til Ikono Madrid

Andre interessante museer i nærheden af Ikono Madrid

Thyssen-Bornemisza-museet|©Adfoto
Thyssen-Bornemisza-museet|©Adfoto

Men hvis der er én ting, der kendetegner området, hvor Ikono ligger, så er det koncentrationen af de bedste museer i Madrid. Vidste du, at de for nylig ændrede navnet på deres metrostation til "Estación del Arte"? I nærheden af Ikono ligger Reina Sofia-museet, Thyssen-museet og lidt længere væk Prado-museet.

Bestil billetter til Ikono Madrid