Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Malaga lufthavnstransport

Der findes forskellige metoder til transport mellem lufthavnen og centrum af Malaga. De har alle fordele og ulemper og er mere bekvemme afhængigt af situationen.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Malaga lufthavnstransport

Malaga Lufthavn | ©Julian Mitchell

Hvis du har brug for at komme fra Malaga lufthavn til byens centrum, har du flere muligheder. Malaga-Costa del Sol lufthavn, også kendt som Pablo Picasso lufthavn, ligger meget tæt på byen, kun 10 kilometer væk. Den tilbyder også meget gode forbindelser.

Nedenfor kan du se, hvilken der er den bedste i henhold til de parametre, du er mest interesseret i, såsom pris, rejsetid eller reservationsmetode. Kort sagt har de alle deres fordele og ulemper, selvom nogle er mere ideelle end andre.

En privat transfer, komfort og fleksibilitet

Malaga gade| ©Andrew Stopford
Malaga gade| ©Andrew Stopford

Den mest komfortable form for transport mellem lufthavnen og Malagas centrum er en privat transfer. Ved at bruge denne metode vil du være sikker på at ankomme til byen i tide, hvilket er meget nyttigt, især hvis du rejser i forretningsøjemed. Desuden behøver du ikke at vente, da chaufføren vil være i lufthavnen på det tidspunkt, du angiver.

Desuden er den tilgængelig 24 timer i døgnet, hvilket er ideelt for dig, hvis du ankommer til den andalusiske by i de tidlige morgentimer. Uanset hvilket tidspunkt du bestiller, er prisen den samme. Det er en stor fordel i forhold til taxa-tjenester eller transportnetværksselskaber som Uber, hvor prisen stiger på dette tidspunkt på grund af nattaksten.

På den anden side vil chaufføren give dig interessante oplysninger om Malaga, så du kan få mest muligt ud af dit ophold. Det er også værd at bemærke, at køretøjet har aircondition. På grund af alt det ovenstående er den private transfer uden tvivl den mest komfortable og eksklusive mulighed for at komme fra Malaga lufthavn til byens centrum.

Hvis du har brug for det, er det også interessant at vide, at denne private transfer tilbyder andre destinationer, f.eks. de vigtigste byer på Costa del Sol. Hvis du f.eks. skal fra Malaga til Marbella, behøver du ikke lave kombinationer for at nå frem til din endelige destination.

Interessante detaljer

 • Rejsetid: afhænger af trafikken på det tidspunkt, hvor du ankommer til lufthavnen, men i gennemsnit tager rejsen normalt 15 minutter.
 • Pris: cirka 40 euro.
 • Fordele ved at bruge denne metode: Du behøver ikke at vente på, at køretøjet ankommer, da det er punktligt. Desuden vil prisen ikke variere afhængigt af varigheden eller ankomsttidspunktet.
 • Sådan booker du denne transport: Du skal vælge afhentningsdato og -tidspunkt. Derefter skal du vælge sprog og andre oplysninger af interesse, såsom destinationsadresse, ankomstflynummer eller kontaktoplysninger.
 • Anbefales, hvis du rejser til Malaga af forretningsårsager, eller hvis du ikke har tid til at vente på din afhentningstransport.

Toget, den hurtigste løsning

Tog i Malaga| ©Fredrik Rubensson
Tog i Malaga| ©Fredrik Rubensson

Blandt lufthavnstransporterne i Malaga er der toget. I selve lufthavnen er der en togstation, der tilbyder forskellige kombinationer. En af de mest almindelige er rejsen til byens centrum. Denne type transfer er den hurtigste, da det ikke tager mere end 15 minutter at komme til destinationen.

Hvis du vil til centrum af Malaga, skal du tage C1-linjen, som er den, der svarer til denne destination. Generelt kører der et tog ca. hvert 20. minut. Så hvis du misser det, der passer dig bedst, behøver du ikke at vente længe på det næste.

Men de tidspunkter, hvor denne service fungerer, er fra 6:30 til 00:30. Hvis du ankommer til lufthavnen i de tidlige morgentimer, er du derfor nødt til at fravælge denne mulighed. Denne linje har ikke et enkelt stop, men stopper flere steder langs ruten, såsom Guadalhorce, Victoria Kent eller Malaga Maria Zambrano. For at tage toget skal du gå uden for afgangsområdet i Terminal 3

Stationen ligger ved siden af taxaholdepladsen og busstoppestedet og er meget veludstyret. Som sagt er dette den hurtigste måde at komme fra Malaga lufthavn til byens centrum på. Derudover er det også billigt. Det meste af tiden skal du dog vente. Det kan være lidt trættende, hvis man har rejst i mange timer.

Interessante detaljer

 • Rejsetid: Rejsen tager normalt omkring 12 minutter, men hertil skal du lægge ventetiden, som maksimalt er omkring 20 minutter.
 • Pris: omkring 1,80 euro, hvilket gør det til den billigste løsning af alle.
 • Fordele ved at bruge denne metode: Det er den hurtigste og billigste form for transport.
 • Sådan booker dudenne transfer: Du skal købe din billet på selve togstationen i lufthavnen, i området uden for Terminal 3.
 • Anbefales, hvis du har brug for en hurtig og billig transfer.

En lejebil med chauffør, den mest effektive løsning

Malaga| ©Maxime PJ.
Malaga| ©Maxime PJ.

En anden mulighed for transport mellem lufthavnen og centrum af Malaga er et biludlejningsfirma med chauffør, også kendt som VTC. I Malaga er der i øjeblikket tre tilgængelige: Cabify, Uber og Bolt. De fungerer alle meget ens og tilbyder en bookingmetode via appen.

Så for at booke din tur skal du downloade appen på din mobiltelefon. Derefter skal du udfylde nogle personlige oplysninger, f.eks. dit navn eller dit telefonnummer. Derudover skal du også angive en gyldig betalingsmetode. På den måde kan du booke din bil på forhånd og være sikker på, at den er fremme, når du ankommer til lufthavnen, eller på samme tidspunkt.

En stor fordel ved denne type transfer er, at prisen for turen er fastsat på forhånd, når du booker. På den måde vil prisen ikke variere afhængigt af rejsens varighed, som kan påvirkes af trafikken. Det er en stor fordel ved VTC'er i forhold til traditionelle taxatjenester.

Men på den anden side afhænger priserne af efterspørgslen. Med andre ord, jo større efterspørgsel der er, jo dyrere bliver transporten. Derfor kan rejsen blive alt for dyr, hvis man rejser i myldretiden. Dette problem opstår dog ikke med taxa-tjenester.

Interessante detaljer

 • Rejsetid: Som med andre former for transfer afhænger den af trafikken, men er normalt omkring 15 minutter.
 • Pris: Hvis du rejser i løbet af dagen, er prisen normalt mellem 11 og 14 euro. Om natten kan den være helt op til 20 euro. Det hele afhænger af efterspørgslen på det tidspunkt, hvor transporten finder sted.
 • Fordele ved at bruge denne metode: Den er meget praktisk, da den tilbyder dør-til-dør-service og kan bookes på forhånd. Desuden er prisen fastsat på forhånd.
 • Sådan booker du denne transport: download det pågældende selskabs app og udfyld de ønskede oplysninger.
 • Anbefales, hvis du er på udkig efter en komfortabel transfer og ikke rejser i myldretiden.

En taxa, den næstmest bekvemme løsning

Taxa i Malaga| ©Bogdan Migulski
Taxa i Malaga| ©Bogdan Migulski

En af de mest almindelige måder at komme mellem Malaga lufthavn og byens centrum på er med taxa. Ved udgangen af Terminal 3, ved siden af busstoppestedet og togstationen, finder du taxaholdepladsen. Uanset hvad klokken er, er der altid en lang kø af taxier ved taxaholdepladsen. Det betyder dog ikke, at der altid er en ledig taxa, især ikke hvis det er et travlt tidspunkt.

Hvis du finder en ledig taxa, er det en meget bekvem måde at komme frem på. Den kan sætte dig af ved døren til dit hotel eller overnatningssted, så du ikke behøver at bære din bagage. Du kan også sidde behageligt, efterlade din kuffert i bagagerummet og nyde en afslappende rejse.

Priserne varierer dog afhængigt af, hvornår på dagen du tager shuttlen. I øjeblikket er den første transferpris fra lufthavnen ca. 5,50 euro. Dertil kommer en natpris, som skal lægges til prisen for rejsen. Sidstnævnte gælder for rejser mellem kl. 22.00 og 6.00 og koster omkring 22 euro.

Dette er en meget praktisk mulighed, især hvis du har meget bagage, da den tilbyder en dør-til-dør-service. Derudover behøver du ikke at vente så længe, som du ville gøre med offentlig transport.

Interessante detaljer

 • Rejsetid: afhænger af trafikken på det pågældende tidspunkt, men tager normalt omkring 15 minutter.
 • Pris: Prisen for transporten er normalt omkring 20 euro. Dertil kommer de forskellige takster, som f.eks. nat- og ferietakster.
 • Fordele ved at bruge denne metode: dør-til-dør-service og minimal ventetid.
 • Sådan bestiller du denne transport: Du kan bestille din taxa på forhånd via hjemmesiden eller via telefon.
 • Anbefales, hvis du har meget bagage og er på udkig efter en komfortabel transfer.

En bus, den næstbilligste løsning

Malaga bus| ©The STB
Malaga bus| ©The STB

I afgangsområdet i ankomstområdet, i Terminal 3 i Malaga lufthavn, er der et busstoppested. Det ligger lige ved siden af togstationen og taxaholdepladsen. Blandt de forskellige linjer, som lufthavnsbussen tilbyder, er der en særlig linje til transport til byens centrum.

Det er Express Line A. Den har i alt 10 stoppesteder, f.eks. et ved busstationen, flere på Avenida de Velazquez og et på Plaza del General Torrijos. Varigheden af rejsen afhænger selvfølgelig af trafikken på det pågældende tidspunkt. Derfor kan den være lidt lang, hvis du ankommer i myldretiden.

Et meget praktisk faktum er, at bussen har en bagagehylde, så du ikke behøver at bekymre dig om din kuffert under transporten. Afhængigt af dit ankomsttidspunkt i lufthavnen kan der dog være meget travlt. I så fald bliver du nødt til at vente på den næste bus. Mellem hver bus er der normalt 30 minutters ventetid.

Selvom det er en økonomisk mulighed med en rute med meget centrale stoppesteder, er det derfor ikke den bedste idé, hvis du har travlt med at komme ind til centrum. Desuden kører denne service ikke i de tidlige morgentimer, da den kører fra 07:00 til 00:00.

Detaljer af interesse

 • Rejsetid**: Rejsetiden** er normalt omkring 20 minutter. Denne tid kan dog være længere eller kortere afhængigt af trafikken.
 • Pris: omkring 4 euro, så det er meget økonomisk.
 • Fordele ved at bruge denne metode: Det er en økonomisk mulighed sammenlignet med andre transfermuligheder og inkluderer bagagehylder.
 • Sådan booker dudenne transfer: Du skal købe din billet ved lufthavnens busstoppested, som ligger i Terminal 3.
 • Anbefales, hvis du er på udkig efter en billig transfer og ikke er interesseret i togstop.