Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

De 10 bedste museer i Malaga

Malaga er en af de mest besøgte byer i Spanien, men hvis der er én ting, du ikke må gå glip af, er det museerne. Her er de bedste af dem.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

De 10 bedste museer i Malaga

Malaga, Spanien | ©Elvis Bekmanis

Ud over et behageligt klima hele året rundt er Malaga kendt i Spanien som museernes by, hvilket skyldes, at der naturligvis er et stort udvalg af dem spredt ud over hele landet, så det er en glimrende plan at inkludere blandt de aktiviteter, man kan se og gøre i Malaga.

Selv om det er svært at vælge, hvilke der er de bedste, fordi der er plads til alle smagsløg og fornøjelser, er nogle af de mest værdsatte af turisterne på denne liste, som omfatter alt fra kunst og maleri til folkelig historie og flamsk kultur.

1. Picasso-museet i Malaga

Picasso-museet i Malaga| ©Francisco Ovies
Picasso-museet i Malaga| ©Francisco Ovies

Det er ikke usædvanligt for Malaga at have et museum dedikeret til Pablo Picassos liv og værk, hvis det var i denne by, at kunstneren blev født. Det er en oplevelse for sande kunstelskere og for dem, der sætter pris på arbejdet af denne mand, der dedikerede sit liv til kunsten.

Museet udstiller i øjeblikket mere end 40 malerier, næsten 50 tegninger, omkring 40 grafiske værker og ca. 17 skulpturer. Derudover har museet mere end 200 værker, nogle af sine egne værker og andre tilhørende Almine og Bernard Ruiz-Picassos kunstfond, i alt ca. 400 værker, alle af Picasso.

Et besøg på dette museum er en af de 10 bedste aktiviteter i Malaga, fordi det tager dig med til at kende de vigtigste aspekter omkring Picassos liv og værk i hans kunstnerisk set vigtigste år. Hvis du tager af sted med familie eller venner, er det et godt sted at inkludere på din bucket list.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: Det ligger i Buenavista-paladset på 8th Street. Hvis du bor i nærheden, kan du gå derhen til fods.
 • Pris: Priserne varierer fra 7 til 9 euro pr. person. Billetten til 9 euro er den fulde billet, mens billetten til 7 euro er den reducerede billet. Jeg anbefaler dig at tjekke priserne på Picasso-museet i Malaga for at få mere detaljerede oplysninger om det.
 • Åbningstider: De skifter alt efter årets måneder, nogle gange er det fra 10:00 til 18:00, fra 10:00 til 19:00 og fra 10:00 til 20:00. Under alle omstændigheder er den åben fra mandag til søndag. Inden du besøger museet, skal du huske at tjekke åbningstiderne for Picasso-museet i Malaga i detaljer.

Book dine billetter til Picassomuseet i Malaga

2. Carmen Thyssen-museet i Malaga

Carmen Thyssen-museet i Malaga| ©Manuela M
Carmen Thyssen-museet i Malaga| ©Manuela M

På dette museum fremhæves forskellige typer værker fra alle tider. Det er et af de bedste museer at besøge, hvis du vil vide alt om gammel kunst. Mange fremragende kunstnavne er en del af de værker, der konstant udstilles på museet.

Inden du besøger dette sted, anbefaler jeg også, at du tjekker den officielle hjemmeside for at finde ud af de seneste kunstudstillinger, fordi museet ikke kun består af faste udstillinger, men også midlertidige uds tillinger, der kun er tilgængelige i en vis periode.

Men det stopper ikke her, for museet tilbyder også en masse aktiviteter for turister, lige fra guidede ture til foredrag og fora, hvor de diskuterer den kunst og de kunstbevægelser, der præsenteres inde på museet.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: Det ligger på Plaza Carmen Thyssen på Calle Compañía 10.
 • Pris: Billetterne koster mellem 6 og 10 euro, afhængigt af hvilken type billet du vælger.
 • Åbningstider: Museet er åbent fra tirsdag til søndag mellem kl. 10.00 og 20.00. Det er lukket for offentligheden om mandagen.

Bestil dine billetter til Museo Carmen Thyssen Málaga

3. Center for moderne kunst i Málaga

Center for moderne kunst i Málaga| ©William Vierstra
Center for moderne kunst i Málaga| ©William Vierstra

Dette er et af de mest utrolige steder at lære kunst fra alle tider og i alle mulige former at kende. Det er et sted, hvor du vil lære meget mere end malerier og skulpturer at kende. De tilbyder også de besøgende forskellige guidede ture gennem kunstgallerierne.

En af de ting, som jeg bedst kan anbefale ved dette kunstcenter, er det store antal workshops, som de tilbyder de besøgende. Du kan tage tegne- og malekurser. Hvad angår udstillingerne, er en af de bedste ting ved dette museum, at du har mulighed for at se de faste udstillinger såvel som de midlertidige udstillinger.

Der er konstant midlertidige udstillinger, der viser værker af forskellige kunstnere. For at holde dig ajour med alle de udstillinger, der tilbydes, anbefaler jeg, at du besøger hjemmesiden, inden du besøger museet, så du kan finde ud af, hvilke aktiviteter der er tilgængelige på det tidspunkt, hvor du besøger museet.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: Det ligger på Alemania Street i Malaga.
 • Pris: Adgang er gratis.
 • Åbningstider: Varierer alt efter sæson. Om vinteren er det åbent fra 9:00 til 23:30. Om sommeren er der åbent fra kl. 9.00 til 14.00 og fra kl. 17.00 til 21.30. I begge tilfælde er den åben fra tirsdag til søndag. Der er lukket om mandagen.

4. Bil og mode museum

Automobil og mode museum| ©Victor Guerrero
Automobil og mode museum| ©Victor Guerrero

Dette er et af de mest imponerende museer, du kan besøge i Malaga, fordi det er et sted, hvor de bedste samlinger af luksustøj og beklædning gennem tiderne har til huse.

Her kan du se et stort antal samlinger af de mest repræsentative modebrands som Chanel, Dior eller Prada, som også er knyttet til meget berømte personligheder.

Når det gælder biler, kan du se en utrolig samling af meget veludførte biler til ære for de store bilskabere gennem tiderne. En af museets præmisser er, at bilernes udvikling er tæt forbundet med modens udvikling, og dette forhold præsenteres til enhver tid for offentligheden.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: Museet ligger i La Tabacalera-bygningen på Avenida Sor Teresa Prat 15 i Malaga.
 • Pris: Billetterne koster normalt mellem 5 og 9 euro, afhængigt af den valgte billettype.
 • Åbningstider: Det er åbent fra 10:00 til 14:30 og fra 16:00 til 19:00 fra mandag til søndag. Billetkontorerne er åbne indtil en halv time før lukketid.

Reserver dine billetter til bil- og modemuseet

5. Centre Pompidou Malaga

Centre Pompidou Malaga| ©Pepe Chocolate
Centre Pompidou Malaga| ©Pepe Chocolate

Dette er uden tvivl et af de mest avantgardistiske steder, du kan finde i Malaga, og det skyldes, at det blander en masse farver arrangeret i en stor kube, som igen har flere firkanter i hele sin struktur. Det arkitektoniske design af dette museum er allerede et skuespil.

Det er intet mindre end det eneste Pompidou uden for Frankrig, så det er et godt sted at besøge, hvis du er i Malaga. Pompidou viser en avantgarde og moderne stil af moderne kunst, som du kun kan se ved at besøge dette eller dets hovedafdeling i Frankrig.

Hvad angår udstillingerne, er det et meget interaktivt museum, der altid er i forandring, så udstillingerne skifter hele tiden, hvilket giver turisterne mulighed for at lære et nyt museum at kende, hver gang de besøger det.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: Det ligger mellem moler 1 og 2 i Malagas havn, et privilegeret sted for et eftermiddagsbesøg.
 • Pris: For en enkeltbillet skal du betale mellem 4 og 9 euro. Hvis du ønsker en kombineret oplevelse af tre museer, kan du betale op til 16 euro for en enkeltbillet. Med dette pas har du adgang til dette museum, Picassos fødested og den russiske kunstsamling, for at fuldende de tre museer. Du har også mulighed for at vælge en gruppebillet, som koster mellem 7 og 10 euro, hvis det er et åbent museum, og op til 65 euro, hvis det er et lukket museum.
 • Åbningstider: onsdag til mandag mellem 9:30 og 20:00. Lukket om tirsdagen.

6. Museum for folkelig kunst og skikke

Museum for folkelig kunst og skikke| ©Andressa M
Museum for folkelig kunst og skikke| ©Andressa M

Hvis du kan lide at kende rødderne til alting, eller hvis du bare gerne vil vide lidt mere om Spaniens historie, og hvordan den har udviklet sig gennem årene, må du ikke gå glip af dette besøg på Museum of Popular Arts and Customs.

En del af det, du vil se her, er værktøj, redskaber og genstande fra spaniernes dagligdag i de seneste århundreder, fra det 16. til det 19. århundrede. Du vil også se skulpturer og statuetter, der viser, hvordan folk så ud i de århundreder.

En anden interessant ting at opdage på museet er den store samling af tøj fra perioden, utroligt velbevarede kjoler, tilbehør og alle former for beklædning, både fra folk med penge og magt samt fra slaver og tjenestefolk.

Hvad angår indretningen af de udstillede genstande, er de fordelt efter arbejdstype. Nogle eksempler på rummene er: bageriet, det traditionelle køkken, spisestuen på landet, fiskeområdet, blandt andre rum, hvor genstandene er arrangeret.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: Det ligger på Plaza Enrique García Herrera i Malagas centrum.
 • Pris: Børn under 14 år kan komme gratis ind, mens voksne skal betale et gebyr på mellem 2 og 4 euro, ca. Du kan også planlægge et gruppebesøg, hvormed du kan betale op til 2 euro pr. person, hvis gruppen består af mindst 10 besøgende.
 • Åbningstider: Mandag til fredag fra 10:00 til 17:00 og lørdage fra 10:00 til 15:00. Der er lukket på søn- og helligdage.

7. Nationalmuseet for lufthavne, navigation og lufttransport

Nationalmuseet for lufthavne, navigation og lufttransport| ©Juan Jesus otero
Nationalmuseet for lufthavne, navigation og lufttransport| ©Juan Jesus otero

Dette er et af de sjoveste besøg, når det kommer til museer. Det er en oplevelse, som jeg vil anbefale dig at opleve med familie og venner, men især med børn. Dette er en aktivitet, som de nyder meget, fordi de lærer, mens de har det sjovt.

Museet giver dig mulighed for at gøre meget mere end blot at se på store, ikoniske fly. Du kan gå ind på stedet og røre ved flyene, bevæge propellerne og se, hvordan toldstationerne var på bedsteforældrenes tid.

Alle disse attraktioner er blandet med utrolige landskaber og forskellige seværdigheder, som du kan se og fotografere under dit besøg. Så dette sted er perfekt til at besøge på alle tider af året, men først og fremmest anbefaler jeg dig at inkludere det i din top 10 over ting at lave i Malaga om sommeren.

Detaljer om interesse

 • Beliggenhed: Det ligger på Plaza Pierre Georges Latécoère, lige ved siden af General Aviation-bygningen.
 • Pris: Både indgangen og parkeringsservice er helt gratis.
 • Åbningstider: Åbent onsdag til lørdag fra 10:00 til 14:00 og tirsdag fra 10:00 til 20:00. Lukket om mandagen.

8. Museet i Malaga

Museet i Malaga| ©Liliana G
Museet i Malaga| ©Liliana G

Da det helt klart er det største museum i Malaga, er dette et af de steder, som du skal besøge på din tur til de mest interessante museer i byen. På dette sted kan du se kunstværker fra alle tider samt skulpturer og malerier af de mest berømte kunstnere verden over.

En af de ting, du vil synes bedst om ved at besøge dette museum, er, at du vil kunne få en interaktiv oplevelse, det vil sige, at det vil være mere end blot at se kunstværkerne. En ekspertguide vil lære dig alt, hvad du har brug for at vide om hvert af de værker, der er præsenteret på dette museum.

Hvis du tager af sted med børn, vil de helt sikkert nyde det meget, fordi museet er meget optaget af at lære de små lidt om kunst, men fra et meget sjovere perspektiv. De har som regel forskellige typer af aktiviteter for børn, lige fra interaktive udstillinger til workshops og lignende.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: Det ligger på Aduana-pladsen, og du kan komme dertil med offentlig transport.
 • Pris: I dette tilfælde er billetterne gratis for EU-borgere, men for udlændinge er prisen ca. 1,5 euro.
 • Åbningstider: Åbent tirsdag til torsdag fra kl. 9.00 til 21.00. Søn- og helligdage mellem kl. 9.00 og 15.00. Lukket mandag, med undtagelse af mandagen før en helligdag.

9. Interaktivt musikmuseum

Interaktivt musikmuseum| ©Lupe Montejo
Interaktivt musikmuseum| ©Lupe Montejo

Dette er et af de mest interessante interaktive museer for unge og gamle. Inde i faciliteterne kan du se et stort antal instrumenter i de forskellige udstillinger, som museet tilbyder. Men du kan også nyde forskellige midlertidige udstillinger, der konstant opdaterer udseendet.

Da det er et interaktivt museum, har du mulighed for at spille på forskellige instrumenter ved hjælp af en virtuel lærer, der lærer turisterne at spille på hvert af de instrumenter, der befinder sig i rummet. Du kan også se en udstilling af store instrumenter.

En af de bedste ting, du kan opleve på dette museum, er musikkens helbredende kraft. Hvis du tager af sted med børnene, vil de have mulighed for at besøge hvert af udstillingsrummene, og de vil helt sikkert have det meget sjovt at øve sig med hvert af de instrumenter, der er arrangeret til at spille, så det er helt sikkert en aktivitet, som jeg ville inkludere på listen over ting at se og gøre i Malaga med børn.

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: Det ligger i Palacio Conde de las Navas i Calle Beatas, 15 i Malaga.
 • Pris: For børn under 6 år er der gratis adgang for børn under 6 år. For personer over 65 år kan entréen koste op til 3 euro, mens den almindelige entré koster ca. 5 euro pr. person.
 • Åbningstider: Det er åbent for offentligheden mandag fra 10.30 til 16.00. Det er også åbent fra tirsdag til søndag fra 10:30 til 19:30.

10. Museum for flamenco-kunst

Museum for flamenco-kunst Peña Juan Breva| ©Antonio J D
Museum for flamenco-kunst Peña Juan Breva| ©Antonio J D

Museet for Flamenco Art er en af de juveler, du kan besøge i museumsbyen. Du kan nyde forskellige aktiviteter inde på museet, fra foredrag til workshops og midlertidige udstillinger, der er der for at vise dig flamencoens udvikling gennem tiden.

Herinde kan du se forskellige elementer i forbindelse med flamenco-kunst, kostumer, instrumenter, typer af danse og toques, blandt andet for at vise alt det, som de lokale kunstnere har brug for for at kunne lave de bedste flamenco-shows i Malaga og Spanien.

Hvis du ønsker at besøge dette museum under din rejse til Malaga, anbefaler jeg, at du først tjekker stedets hjemmeside, så du kan finde ud af, hvilke udstillinger og workshops der er tilgængelige på det tidspunkt, hvor du besøger stedet. Du kan inkludere det som et af de steder, du skal besøge på din liste over ting at se og gøre i Malaga om aftenen, da det har lange åbningstider.

Detaljer om interesse

 • Beliggenhed: Det ligger på Calle Ramón Franquelo 4 i Malaga.
 • Pris: Der er gratis adgang til museet.
 • Åbningstider: Mandag til lørdag fra kl. 10.00 til 23.00 hver dag.