10 ting du kan lave i Malaga i oktober

I oktober står den på liturgiske fejringer, og det efterlader dig med masser af muligheder for at nyde messer. Find ud af, hvad du kan lave i byen i denne måned.

Andressa García

Andressa García

9 minutters læst

10 ting du kan lave i Malaga i oktober

Malaga om natten | ©Conall

Fra utroligt sjove Halloween-fester til ostefestivaler og alle slags messer forskellige steder i Malaga er denne by et af de bedste steder, hvor du vil tilbringe den sjoveste oktober.

Jeg vil vise dig en komplet guide over de mest interessante, underholdende og kulturelle aktiviteter, du kan lave i Malaga. Hele måneden har byen og dens omgivelser nok aktiviteter til at holde dig underholdt og selvfølgelig til at være med blandt de bedste ting at se og lave i Malaga.

1. Nerja Fair: Til ære for ærkeenglen Sankt Mikael og Jomfruen af Angustias

Nerja, Malaga| ©lhourahane
Nerja, Malaga| ©lhourahane

Som du har set, plejer Malagas indbyggere at fejre deres skytshelgener, så endnu en af de traditionelle skytshelgenmesser afholdes i Nerja i midten af oktober. Grundlæggende er der procession for San Miguel Arcángel og Virgen de las Angustias, samt messer i deres navn og resten af de liturgiske aktiviteter.

Hvad angår festlighederne, er det en af de mest underholdende messer for turister, fordi du kan nyde forskellige musikalske shows, der finder sted i løbet af alle de dage, hvor messen er aktiv. Det er også almindeligt at se parader, som er musikgrupper, der spiller populærmusik i gaderne.

Hvis du kan lide fyrværkeri, så er dette et godt sted at nyde det, for det er en af de daglige aktiviteter under messerne. Hvis du tager afsted med børn, kan I også gøre det inde på markedspladsen. Du kan endda benytte lejligheden til at sejle i kajak langs klipperne i Nerja og Maro.

Under festlighederne er der desuden koncerter hele dagen eller natten. Og en af de bedste ting at se på dette sted er danseforestillingerne fra de forskellige lokale kunstnere, der tilbyder deres bedste shows til lokale og besøgende.

Book en udflugt til Nerja og Frigiliana

2. Las Soperas-dag i Álora

Perota-suppe| ©Saldemikocina
Perota-suppe| ©Saldemikocina

Sopa perotas er den typiske ret i byen Álora, en hvid landsby i Andalusien og en af de bedste landsbyer i Malaga, som faktisk ligger meget tæt på byen. Soperas-dagen er en fest, der afholdes til ære for disse sopas perotas, for at hylde de smage og de ingredienser, som de forskellige typiske måltider i regionen normalt tilberedes med.

Når det gælder sopas perotas, tilberedes de med en kombination af løg, tomat, basilikum, brød, peber, hvidløg, mynte, stødt peber og safran. Så hvis du kan lide at smage den lokale Malaga-smag, er dette en glimrende mulighed for at gøre det. Denne festival finder sted i de første dage af oktober, normalt omkring den 5. i denne måned.

Ud over de aktiviteter, jeg allerede har beskrevet, vil du kunne nyde forskellige madfestivaler og traditionelle drikkevarer såsom den berømte lokale vin. Stedet for denne messe, som normalt kun varer én dag, er torvet i Álora, som er indhyllet i festlighedernes magi.

En af de interessante fakta om disse festligheder er, at der uddeles omkring 7.000 sopas perotas i løbet af dagen, så du vil helt sikkert få mulighed for at spise nogle af dem under dit besøg i denne by i Malaga.

Book din tur gennem de hvide landsbyer i Andalusien

3. Yunquera Fair: Spanske traditioner for at ære Rosenkransens Jomfru og Sankt Sebastian

Malaga| ©Tony Makepeace
Malaga| ©Tony Makepeace

Hvis der er en af de messer, der vil fange din opmærksomhed i løbet af oktober i Malaga, er det den i Yunquera, som fortsætter traditionerne med at ære Rosenkransens Jomfru. På dette sted er der forskellige shows, både musikalske og traditionelle, og der arrangeres endda parader.

En af de smukkeste parader, der finder sted på dette sted, er den traditionelle flamenco-parade, hvor mænd og kvinder i denne region bevæbner sig med flamenco-tøj for at vise alle de smukke og farverige flamenco-kostumer. Så hvis du vil koble af fra virkeligheden og lære flamencotraditionerne at kende, er det her stedet.

Derudover arrangerer Yunquera messer og workshops for børn, så de kan lære om spanske traditioner. Men hvis det, du ønsker, er at nyde, synge og danse, bliver Yunqueras messer et sted, hvor du kan nyde de bedste aktiviteter i Malaga om aftenen.

4. San Pedro de Alcántara-messe

San Pedro de Alcántara-messe| ©maccosta
San Pedro de Alcántara-messe| ©maccosta

Dette er en stor festival, der afholdes i dette bycenter i Marbella i Malaga, og som tilbyder forskellige aktiviteter til glæde for både børn og voksne, lokale og turister. Hvis du tager til byen i oktober, anbefaler jeg, at du tjekker, hvordan du kommer til Marbella fra Malaga, så du kan nyde de forskellige attraktioner inde på markedspladsen.

Uden for dette kan du også nyde forskellige danseshows med flamencomusik. Du kan også se koncerter med lokale kunstnere og kunstnere fra hele Spanien, som opføres hver aften i løbet af alle de dage, hvor der er aktiviteter på messen.

Hvis det ikke er nok, kan du også gå en tur og se lysene blive tændt på messen og de forskellige kulinariske tilbud, midt i en af de bedste gastronomiske oplevelser i Malaga og omegn. Det er en af de messer, der tiltrækker flest turister hvert år.

5. Torrox-markedet: Virgen de las Nieves og San Roque-processionen

I Torrox| ©José vargas.
I Torrox| ©José vargas.

Dette er en række aktiviteter, der finder sted i Torrox, Malaga; som en del af fejringen af byens skytshelgener, Virgen de las Nieves og San Roque. Selvom dagen for disse helgener er den 5. august, finder messen først sted i slutningen af september og begyndelsen af oktober. Den finder som regel sted den første weekend i oktober.

Byen forbereder en rigtig messe for at fejre sine helgener, hvor de laver alt fra levende musik med optrædener af forskellige kunstnere, der kommer fra hele Spanien, til druehøst, hvor man kan smage forskellige typiske retter fra Malagas gastronomi.

Festlighederne varer som regel tre til fem dage, hvor rådhuset normalt offentliggør de musikalske og kunstneriske optrædener, der finder sted hver dag. Desuden er atmosfæren god til at tage børnene med, så de kan nyde slik og søde sager og de forskellige aktiviteter.

6. Algatocín-messe for San Francisco de Asís og Virgen del Rosario

Algatocín-messe| ©Vanessa Melgar
Algatocín-messe| ©Vanessa Melgar

Dette er en af de mest farverige skytshelgenmesser i Malaga, og den er dedikeret til byens skytshelgener, Sankt Frans af Assisi og Rosenkransens Jomfru. Festlighederne finder normalt sted i de første dage af oktober. Den åbner den første dag med processionen i San Francisco de Asís og slutter med, at de afgående mayordomos udnævner de nye mayordomos.

De følgende dage er der en hyldest til de ældre og en fælles frokost, hvor man kan nyde smagen af den typiske lokale gastronomi. Messen er fuld af aktiviteter for børn og unge. Der er også forskellige interessante events og aktiviteter for voksne og familier.

På San Francisco-markedets tredje dag går Rosenkransens Jomfru i procession, hvor man endnu en gang kan høre reveillen, og gaderne fyldes med mennesker for at byde byens skytshelgen velkommen. Endnu en gang får du mulighed for at smage det bedste fra den lokale gastronomi og nyde Algatocíns traditioner i en skytshelgenfestival, der varer omkring fem dage, fra San Franciscos afgang, til messen lukker.

I alle de dage, underholdningen varer i denne by, er der flere musikalske shows arrangeret af det lokale rådhus, så en af de bedste aktiviteter i Malaga og omegn, i det mindste om aftenen, som du kan nyde under messerne, er at overvære disse musikalske forestillinger.

7. Fuengirola Fair: Heste som hovedpersoner til ære for Jomfru Maria af Rosenkransen

Fuengirola-markedet| ©elpipe
Fuengirola-markedet| ©elpipe

Det er en farverig fest, der finder sted i byen Fuengirola, og som hylder Virgen del Rosario, men hvis der er én ting, der skiller sig ud ved disse messedage, er det uden tvivl det store antal heste og vogne, som du vil se under optogene og under hele messen.

Den finder sted i den anden uge af oktober, og starter som regel i de første dage af oktober og slutter den 12. i samme måned, en dag, der falder sammen med mindedagen for Christoffer Columbus' ankomst til Amerika, som i Spanien fejres som Columbus-dag.

Selvom messerne begynder i oktober, er der altid en slags formesse, der kan begynde i løbet af de sidste dage af september. Hvad angår ridestævnerne, er det ikke kun almindeligt at se heste og vogne over hele byen, men der arrangeres også forskellige turneringer og konkurrencer for at fremhæve gøglernes og dyrenes færdigheder.

8. Feria de Ojén: tid til at ære San Dionisio

Ojén-markedet| ©Sam Lion
Ojén-markedet| ©Sam Lion

Dette er også en skytshelgenfestival, hvor den helgen, der hyldes, er San Dionisio. Det hele foregår på torvet i Ojén, som bliver epicenter for alle former for sang og tivoliaktiviteter for alle fra børn til voksne.

På pladsen kan du se kvinderne klædt ud i traditionelle kostumer for at vise lokale og besøgende nogle af de bedste flamenco-shows i Malaga. Du kan også overvære kroningen af festens dronninger og damer, et af de bedste øjeblikke under festlighederne.

Hvis du har lyst til at lytte til god musik, kan du også gøre det, for på pladsen er derforskellige bands og lokale musikshows. Den lokale gastronomi finder også sin plads på disse messer, så det er et godt sted at nyde Malagas retter par excellence.

9. Kastanje-festival i Pujerra

Kastanjer| ©Jose Antonio Martin
Kastanjer| ©Jose Antonio Martin

Dette er en af de mest traditionelle og unikke populære festivaler i Malaga, og faktisk genoptager lokalområdet fejringen af denne festival. Det, du vil elske ved denne festival, er mængden af aktiviteter, der udføres til ære for kastanjen og mængden af træer, der producerer denne frugt i byens omgivelser.

En af de mest populære aktiviteter, som du helt sikkert vil elske, hvis du deltager i disse festligheder, er den traditionelle kastanjeristning. Der arrangeres et stort bål blandt alle indbyggerne i Pujerra, hvor kastanjerne ristes under dans og sang.

Ud over de naturlige omgivelser er en anden af attraktionerne ved dette sted i messesæsonen uden tvivl den festlige atmosfære og frem for alt det store gastronomiske tilbud, som du kan finde her. Så hvis du er til god mad, er dette det ideelle sted at gøre det og lære de forskellige lokale gastronomiske tilbud at kende, som Pujerra har at vise dig.

10. Festival for håndlavet ost i Taba

Ost| ©Fredrik Rubensson
Ost| ©Fredrik Rubensson

I forlængelse af festlighederne dedikeret til Malagas gastronomi er den traditionelle ostefestival i Taba en af de fester, du ikke må gå glip af på dit besøg i Malaga, især hvis du elsker ost og alle de retter, der kan tilberedes med denne delikatesse.

Denne festival, som finder sted i Taba de første to dage i oktober hvert år, er en af de vigtigste i ostesektoren hvert år, fordi den ikke kun samler mesterostmagerne i Andalusien, men denne festival har også deltagelse af osteproducenter fra hele Spanien. En af de ting, jeg bedst kan lide ved denne gastronomiske festival, er, at man kan smage ostesorter fra mindst 40 osteproducenter.

En anden af attraktionerne ved denne festival er den konkurrence, der afholdes i regionen om årets bedste ost, og for at belønne kvaliteten af dette produkt uddeler de den længe ventede Guadalteba-pris. Der er også en konkurrence i osteslik, hvor de lokale organiserer sig for at præsentere deres bedste søde kreationer lavet af alle slags oste.

Så et af de bedste steder at være i oktober, hvis man vil vide lidt mere om Malagas gastronomi, er helt sikkert festivalen i Álora, hvor man ikke kun kan nyde ost som produkt, men også de forskellige populære biprodukter, der kan komme ud af et stykke ost.

11. Halloween i Malaga

Halloween| ©seungju lee
Halloween| ©seungju lee

Selvom det er sandt, at Halloween ikke er en spansk fest, og slet ikke i Malaga, så er det sandt, at fejringen af denne traditionelle fest har spredt sig over hele Spanien, og Malaga er ingen undtagelse.

Alle turiststeder i Malaga forbereder en sjov og skræmmende Halloween-agenda for at skræmme og underholde alle besøgende, både turister og lokale. Blandt de steder, der tager Halloween mest alvorligt og dekorerer de forskellige rum for at give en virkelig skræmmende oplevelse, er Botanisk Have og den engelske kirkegård.

Hvis du besøger byen i oktober og gerne vil finde 10 ting, du kan lave i Malaga med børn, kan du også finde flere aktiviteter, der ikke forårsager barnlige traumer, så du kan nyde de sjove og skræmmende Halloween-aktiviteter. Hvis du vil ud af byen, har du også flere muligheder i andre kommuner.

Rincón de la Victoria, Torremolinos, Álora, Nerja og Estepona er nogle af de steder, hvor de tager Halloween meget alvorligt, så de pynter alt, hvad de kan, både i gaderne og i shopping- og underholdningscentre, for at tilbyde turister og lokale al den underholdning, der er mulig på denne højtid.