Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Santiago de Compostela på 1 dag: alt du behøver at vide

Hvis dit mål er at besøge så mange destinationer i Santiago de Compostela på én dag som muligt, så har du brug for en liste over de vigtigste. På den måde spilder du ikke et eneste minut.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Santiago de Compostela på 1 dag: alt du behøver at vide

Santiago de Compostela | ©Jo Kassis

Når man besøger Santiago de Compostela på en dag, tænker man måske, at det er for lidt tid til at besøge byens vigtigste monumenter, pladser, museer og markeder. Men hvis du organiserer en rute med de bedste ting at lave i Santiago de Compostela, vil du blive overrasket over alt det, du kan opdage.

På din tur besøger du byens historiske centrum, den grønne rute med pladser og skove, og du slentrer rundt på Mercado de Abastos og Mercado La Galiciana. Du kan også besøge det galiciske center for moderne kunst, klosteret San Martín Pinario, Alameda-parken og hovedgaderne i Santiago de Compostela.

Start dagen med at besøge katedralen i Santiago de Compostela

Katedralen i Santiago de Compostela| ©Maribel Ibañez
Katedralen i Santiago de Compostela| ©Maribel Ibañez

Besøg katedralen i Santiago de Comp ostela for at starte dagens program i Galiciens hovedstad af samme navn. Det er et tempel for kristen tilbedelse, der blev indviet i 1211, og hvis struktur har flere arkitektoniske stilarter: romansk, gotisk og barok.

Du kan deltage i en guidet tur i Santiago-katedralen uden køer eller gå din egen vej gennem katedralen på egen hånd. I begge tilfælde vil du udforske de forskellige områder i dette katedralkompleks:

 • Portico de la Gloria: Du vil se et imponerende arkitektonisk værk af gotisk overgangskunst i buerne og søjlerne, der fremhæver den polykrome granit. Du bør også lægge mærke til ikonografien, der er inspireret af apokalypsen.
 • Bibliotek: Her finder du en række bøger, pergamenter, musikalske arkiver og andre dokumenter af stor historisk og religiøs værdi.
 • Museum: Her kan du gå rundt i tre etager og opdage katedralens historiske oprindelse og kunsten fra det 13. til 14. århundrede og det 16. til 18. århundrede. Du får også adgang til renæssanceklosteret, det kongelige pantheon, relikviekapellet, kapitelsalen og samlingen af tekstilkunst af Rubens, Goya, José del Castillo og Teniers.
 • Gelmírez-paladset: Her kan du besøge ceremonisalen og Manrique-salen, hvor den middelalderlige arkitektoniske stil skiller sig ud.

Du kan også gå op på taget og nyde en fantastisk panoramaudsigt over byen.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 15 € pr. person.
 • Åbningstider**:** Hver dag (7:00 til 20:30).
 • Sted: Centrum af Santiago de Compostela. Praza do Obradoiro.

Book en guidet tur i Santiago-katedralen

Tag med et turisttog til Santiago de Compostela, og oplev de vigtigste seværdigheder

Sightseeing-tog til Santiago de Compostela| ©Hector Faz
Sightseeing-tog til Santiago de Compostela| ©Hector Faz

Lige uden for katedralen i Santiago de Compostela, på Praza do Obradoiro, kan du stige ombord på et turist tog, som kører dig til byens vigtigste seværdigheder.

På den måde kan du lære om de enkelte monumenters historie gennem audioguiden og opdage skjulte steder, som du kan besøge bagefter. Du vil også kunne betragte panoramaet fra vognene, hvilket giver dig en anderledes udsigt.

Historisk rute

Denne historiske rute varer 45 minutter, starter ved Praza do Obradoiro og går langs kanten af den gamle bydel.

Ruten går gennem San Francisco, Alameda og Rúa de Senra, som er det område, hvor den gamle bymur engang lå. Turisttoget kører også gennem Parque de la Música og Bonabal, San Pedro-kvarteret og Galicias auditorium for til sidst at vende tilbage til udgangspunktet.

Grøn rute

Ligesom den historiske rute starter den grønne rute ved Praza do Obradoiro. Ruten varer ca. 45 minutter, hvor du kan lære de vigtigste grønne områder i Santiago de Compostela at kende og betragte dem.

For eksempel vil du gå gennem Parque de la Música og Auditorio de Galicia, Parque de Carlomagno, San Domingos de Bonaval og kvarteret As Fontiñas. Derudover kører toget gennem den smukke Galicias-skov, som ligger på skråningerne af Monte Gaiás.

Bagefter kører du gennem kulturbyen, ser Belvís Park og kollegiatkirken i Sar. Til sidst kører toget mod Alameda og fortsætter til katedralpladsen i Santiago de Compostela.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 6 € pr. person.
 • Køreplan: Historisk rute (11:00 til 19:00) og Grøn rute (11:15 til 19:15). Tiderne skifter hver måned.
 • Sted: Plaza do Obradoiro.

Besøg Centro Galego de Arte Contemporáneo (Galicisk center for moderne kunst)

Galicisk center for samtidskunst| ©Emilio PP
Galicisk center for samtidskunst| ©Emilio PP

Cirka ni minutter væk fra den forrige destination finder du Centro Galego de Arte Contemporáneo, hvor du finder en række permanente og midlertidige udstillinger.

Du har også mulighed for at deltage i andre aktiviteter for alle aldre: workshops, filmserier, seminarer, koncerter, dans og meget mere.

Centro Galego de Arte Contemporáneo blev oprettet i begyndelsen af 1990'erne med det formål at fremme udviklingen og udbredelsen af Galiciens kulturelle platform på internationalt plan.

Adgangen er helt gratis, så det eneste, du skal gøre, er at gå hen til bygningens indgang og bede om din billet. Du kan besøge gallerierne, biblioteket og deltage i den brede vifte af aktiviteter, som kunstcentret tilbyder hver dag.

Nyttige oplysninger

 • Pris: gratis adgang.
 • Åbningstider**:** Tirsdag til søndag (11:00 til 20:00).
 • Sted: Centrum af Santiago de Compostela. Praza do Obradoiro.

Oplev Museo do Pobo Galego og se de galiciske kunstudstillinger

Inde i Museo do Pobo Galego| ©Ola Pogo
Inde i Museo do Pobo Galego| ©Ola Pogo

Fra Centro Galego de Arte Contemporáneo skal du kun gå 60 meter for at nå Museo do Pobo Galego, i hvis rum du kan nyde en betydelig udstilling af kunst, som hylder den galiciske kultur. Du kan også besøge klosteret og panteonet.

Dette antropologiske museum blev installeret i det tidligere kloster Santo Domingo de Bonaval og blev officielt indviet i 1976. Siden da har det udstillet værker, der har formået at overføre den sande essens af galicisk kultur.

I denne forstand vil du se malerier og skulpturer centreret om landbrug, fiskeri og kvægavl. Derudover kan du se traditionelle dragter, musikinstrumenter og meget mere.

Desuden er den tredobbelte spiraltrappe, som forbinder klosterområdet med hele kirken, et ægte blikfang.

Du kan også lære om historien bag nogle af de galiciske personligheder, der blev begravet i denne bygnings panteon, såsom Castelao (tegner, dramatiker og essayist), Alfredo Brañas (journalist og økonom), Rosalía de Castro (romanforfatter og digter) og Francisco Asorey (skulptør).

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 4 € pr. person.
 • Åbningstider**:** Tirsdag til lørdag (11:00 til 18:00). Søndage og helligdage (11:00 til 14:00).
 • Sted: Museo do Pobo Galego, gaden San Domingos de Bonaval.

Besøg madmarkederne i byen

Abastos-markedet| ©Miguel Sanchez
Abastos-markedet| ©Miguel Sanchez

På dette tidspunkt af ruten vil du sikkert være lidt sulten, så du kan drage fordel af, at din sidste destination ligger tæt på Mercado de Abastos og Mercado La Galiciana, hvor du kan spise og købe nogle friske ingredienser.

Du kan også tage på en gastronomisk rundtur i Santiago de Compostela for at få en mere komplet kulinarisk oplevelse.

Mercado de Abastos er et symbolsk sted i byen, som besøges af hundredvis af mennesker. Her får du sat alle dine sanser på prøve. Du finder en række håndlavede, forarbejdede og andre helt friske fødevarer (frugt, grøntsager, bælgfrugter, fisk og skaldyr). Faktisk kan du købe de ingredienser, du ønsker, og gå til markedets restaurant, hvor de tilbereder den mad, du ønsker.

I mellemtiden finder du flere gastronomiske muligheder på La Galiciana Market. Du har mulighed for at prøve det traditionelle galiciske køkken og andre internationale tilberedninger. Der er også barer, caféer, isbarer og boder med håndlavede desserter.

Nyttige oplysninger

 • Pris: gratis adgang.
 • Åbningstider**:** Mercado de Abastos (mandag til lørdag fra 8:00 til 15:00). La Galiciana Market (mandag til søndag fra 13:00 til 00:00).
 • Sted: Mercado de Abastos, calle Ameas S/N. Mercado La Galiciana, Rúa de Gómez Ulla.

Book en tapas-tur i Santiago de Compostela

Spadser rundt på Plaza Cervantes og se nogle af monumenterne.

Cervantes-pladsen| ©Eunice Kim
Cervantes-pladsen| ©Eunice Kim

Fra Mercado de Abastos skal du gå ca. 200 meter til Plaza C ervantes, hvor du kan se nogle monumenter af stor kulturel værdi. Dette er en ikonisk plads for de lokale, hvor byskrivere fra det 12. århundrede formidlede ærkebiskoppens lovgivning, og den hellige inkvisition udførte troshandlinger fra det 13. århundrede.

Når du når Plaza C ervantes, vil du se en statue af digteren, dramatikeren og romanforfatteren Miguel de Cervantes i midten. På sydsiden er der et tårn, som hører til den forsvundne kirke Santa Maria la Mayor, hvorfra man har mulighed for at se ud over byen helt gratis.

Der er også en musiktribune, som blev opført i slutningen af 1800-tallet, hvor der afholdes små koncerter.

Hvis du går til vestsiden af pladsen, finder du byens gamle rådhus og Corral de Comedias, som i begyndelsen af 1600-tallet blev brugt til opførelse af skuespil. Pladsen er også forbundet med Calle Mayor, hvor jødiske købmænd mød tes i middelalderen, og som i dag huser en række restauranter, caféer og barer.

Tag til klosteret San Martín Pinario, og bliv forbløffet over dets arkitektoniske stil

Klosteret San Martín Pinario| ©Diego Delso
Klosteret San Martín Pinario| ©Diego Delso

Når du er færdig med rundvisningen på Plaza Cervantes, bør du tage til klosteret San Martín Pinario, hvis konstruktion kan dateres tilbage til det 10. århundrede. Du vil blive overrasket fra første øjeblik takket være den nøgterne arkitektoniske stil, som kombinerer renæssance, barok og neoklassiske linjer.

For at komme op til dette benediktinerklosters facade skal du gå op ad en trappe. Du vil straks komme til den monumentale fac ade (gå ikke glip af de arkitektoniske detaljer på døren). Der er også to par toscanske søjler med en niche af Sankt Benedikt, Spaniens våbenskjold og rytterskulpturen af Sankt Martin.

Gå derefter ind i området med processionernes kloster, et rum bestående af to etager, som er forbundet af et system af søjler. I midten er der en fontæne hugget i sten. Du får også mulighed for at se kontorernes kl oster, som, selvom det er mindre, er en stor visuel attraktion.

Under dette besøg kan du også gå ind i San Martín-kirken. Denne bygning fra det 17. århundrede vil fange din opmærksomhed på grund af sin facade med altertavler i tre etager.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 4 ¤.
 • Åbningstider**:** Hver dag fra 10:00 til 20:00.
 • Sted: Monasterio de San Martín Pinario, Praza da Inmaculada.

Gå gennem Belvís Park og kom væk fra byens travlhed

Belvís Park| ©Maarten van der Velden
Belvís Park| ©Maarten van der Velden

Belvís Park er et naturområde med et stort græsareal, labyrinter og et legeområde for de små.

Du finder også stier til en stille gåtur, bænke til at hvile sig på, urbane køkkenhaver, vandløb og damme. Helt sikkert et sted, hvor du kan komme væk fra stress og jag og slappe af.

Fra nogle hjørner af denne park har du også en fantastisk udsigt over Belvís-klosteret, en berømt bygning fra det 14. århundrede, som først blev brugt af dominikanernonnerne i Galicien. Du kan også se det lille seminarium i det fjerne, som i dag bruges som herberg for pilgrimme.

Endelig kan du gå til den højeste del af parken og nyde dette fremragende udsigtspunkt. Du vil få mulighed for at betragte en unik panoramaudsigt over hele byen, mens solen går ned.

Sig farvel til Santiago de Compostela med tapas og vin

Tapas i Santiago de Compostela| ©Haydn Blackey
Tapas i Santiago de Compostela| ©Haydn Blackey

Hvis du stadig har tid, så gå ikke glip af muligheden for at prøve nogle tapas ledsaget af et glas vin eller en kold øl. Alt dette, mens du lytter til en god chill out, slapper af og hviler ud efter denne lange dag med eventyr.

Hvis du går ud på en terrasse, kan du desuden nyde et andet perspektiv af byen. At betragte gaderne i et svagt lys er en af de bedste ting at gøre i Santiago de Compostela om aftenen.

Under alle omstændigheder er nogle af de steder, hvor du kan nyde kulturen med tapas, vin og øl i Santiago de Compostela, følgende:

 • Tapasbaren La Tita på Rúa Nova, hvor man kan prøve de berømte tortilla de patatas (kartoffelomeletter).
 • Caña Hueca i Praza da Universidade, hvor du kan smage empanadas, oste og kyllingevinger.
 • Ventosela på Rúa da Raíña, hvor de vigtigste tapas består af pølser.
 • Moa på Rúa de San Pedro, hvor du kan vælge din yndlingstapa fra et bredt udvalg (stegt blæksprutte i ristempura, pølser, svineøre, indmad, empanadas osv.)

Turistkort for at spare penge på 1-dagsruten i Santiago de Compostela

Santiago de Compostela| ©Joaquim Rocha
Santiago de Compostela| ©Joaquim Rocha

Med Compostela Pass Plus kan du spare op til 30% på prisen for individuelle billetter til byens største turistattraktioner.

På samme måde får du under dit ophold betydelige rabatter i nogle butikker, caféer, restauranter og lokale barer.

En anden fordel ved dette turistkort er, at det indeholder en tur, hvor en lokal guide, der taler engelsk eller spansk, vil ledsage dig rundt i den gamle bydel i Santiago de Compostela, de vigtigste pladser, museer, religiøse templer og markeder, blandt andre. Alt dette, mens han fortæller dig historien om hvert af disse monumenter.

Men hvis du planlægger at tage på en af de bedste ture og dagsture fra Santiago de Compostela til Rías Baixas eller Finisterre og Costa da Morte, så vil turistkortet ikke være til stor hjælp.

Book en udflugt til Rias Baixas fra Santiago

Transportmidler, der kan lette overførsler på 1-dagsruten i Santiago de Compostela

Bybus| ©JJdonson
Bybus| ©JJdonson

Santiago de Compostela har flere transportmidler, så du kan komme fra en destination til en anden under din tur. Blandt dem er bybussen og turisttoget.

Den bedste plan vil dog altid være at gå gennem gaderne på jagt efter monumenter og attraktioner.

Med hensyn til busser er der flere ruter, der drives af selskabet Tussa, som kører i hele byen. Du skal kun betale €1 for billetten for at få adgang til servicen.

Turisttoget har to ruter: den monumentale rute og parkruten. Begge koster 6 euro og tager dig rundt til byens vigtigste monumenter og grønne områder.