Bedste ting at gøre i Santiago de Compostela

I Galicien kommer du til at spise godt og meget. Og Santiago kunne ikke være mindre: Uanset om du vender tilbage fra en pilgrimsrejse eller ej, er Santiago en fornøjelse for alle sanser.

Bedste ting at gøre i Santiago de Compostela

Katedralen i Santiago | ©Jocelyn Erskine-Kellie

Santiago er meget mere end målet for pilgrimsrejsen. Santiago de Compostela har meget at byde på, og jeg har udvalgt de steder i byen, du skal se, så du kan nyde den fuldt ud:

1. Besøg katedralen, bestig dens tage og bliv kultiveret på dens museum.

Santiago de Compostela-katedralen fra Obradoiro-pladsen| ©Jose Luis Cernadas Iglesias
Santiago de Compostela-katedralen fra Obradoiro-pladsen| ©Jose Luis Cernadas Iglesias

Det første, man skal gøre i Santiago, er uden tvivl at besøge den berømte katedral, hvor apostlenes jordiske rester ligger begravet. Der er gratis adgang til hovedskibet, men hvis man vil se den i dybden, kan man købe billetter til at gå op på tagene, besøge Portico de la Gloria og katedralmuseet. På en guidet tur i Santiago de Compostela-katedralen har du en guide til rådighed, som forklarer dig alt, hvad du har brug for at vide om de forskellige områder i katedralen og dens omgivelser.

Jeg vil helt klart anbefale en guidet tur, så du ud over at komme ind i kirken kan besøge steder som Obradoiro-pladsen, Quintana-pladsen, Platerías-pladsen, Abastos-markedet og Alameda-parken sammen med en guide. Det er den bedste mulighed, hvis du vil lære om historien og arkitekturen i en af de mest besøgte katedraler i verden.

Hvis du vil have nogle flotte billeder med hjem fra din tur, anbefaler jeg, at du går op på tagene for at se panoramaudsigten over byen og derefter går til Alameda-parken for at fotografere selve katedralen. Her er alt, hvad du behøver at vide for at organisere dit besøg: Katedralen i Santiago de Compostela Ture og billetter.

2. Tag på en guidet tur i det historiske centrum

Plaza de las Platerías| ©santiago lopez-pastor
Plaza de las Platerías| ©santiago lopez-pastor

Der er mange ting at se i byens historiske centrum, og efter besøget i katedralen vil jeg råde dig til at booke en plads på en rundvisning i Santiago de Compostela for at opdage dem alle. Med denne oplevelse vil du ikke kun finde alle seværdighederne i den galiciske hovedstad; takket være den guide, der ledsager dig, vil du lære om byens historie og legender på en meget mere autentisk og original måde end med nogen rejseguide.

Hvad vil du se på en guidet tur i Santiago de Compostela? Steder som katedralen, de fire pladser, der omgiver den, monumenterne spredt rundt i centrum, de mest autentiske gader i byen, Abastos-markedet eller Alameda-parken. Her er et udvalg af det, der for mig er det bedste: Bedste ture og dagsture fra from Santiago de Compostela.

Ana's Traveller Tip

De guider, der laver denne type ture, er eksperter, som også bor i byen. Tøv ikke med at spørge dem til råds om, hvor man skal spise i Santiago, eller hvilke steder man skal besøge.

3. Benyt lejligheden til at lære Galicien at kende

Udsigt over Lugo fra dens berømte mure| ©Mario Sánchez Prada
Udsigt over Lugo fra dens berømte mure| ©Mario Sánchez Prada

Santiago de Compostela er en by, som du kan se på bare et par dage, så det er meget sandsynligt, at du har tid nok på din rejse til at besøge nærliggende steder. Hvis du lejer en bil og kender vejene, kan du gøre det på egen hånd, men du kan også booke organiserede udflugter til steder som Finisterre, Rías Baixas eller Lugo.

Finisterre

Kap Finisterre er et klippeområde med et betagende landskab, der engang blev betragtet som enden på den kendte verden som det vestligste punkt på det europæiske kontinent. Det ligger en times kørsel fra Santiago og er omgivet af fiskerlandsbyer, galiciske helligdomme og naturlige steder som Ézaro-vandfaldet. Hvis du vil se naturens pragt i denne region, er en tur til Finisterre lige noget for dig. Du kan læse mere i min artikel om de bedste udflugter til Finisterre og Costa da Morte.

Rías Baixas

På den anden side er Rías Baixas en gruppe kystområder, der ligger på vestkysten af La Coruña. Dette er en anden ideel udflugt for naturelskere og for dem, der ønsker at lære essensen af den galiciske kultur at kende. Hvis du tager med på en organiseret udflugt, vil du også lære byen Pontevedra at kende, hvis historiske centrum er et af de bedst bevarede i Galicien. Her er vores udvalg af de bedste udflugter til Rias Baixas fra Santiago de Compostela.

Lugo

Endelig omfatter turen til Lugo, en by med mere end to århundreders historie, som er berømt for sin katedral og sine bymure, også strandene i Ribadeo, som grænser op til Asturien. Uanset om du tager denne tur om sommeren eller vinteren, vil du opdage landskaber, der er et besøg værd, men om sommeren kan du også nyde en svømmetur.

4. Besøg madmarkedet

Abastos-markedet| ©Núria i JC
Abastos-markedet| ©Núria i JC

Næst efter katedralen er madmarkedet det mest besøgte sted i byen. Her kan du observere byens daglige liv på tæt hold, men du kan også prøve autentiske galiciske gastronomiske delikatesser. Du finder hovedsageligt mad som frugt, skaldyr, fisk og hjemmelavede søde sager.

Derudover har markedet flere restauranter med Michelin-stjerner og andre, hvor den mad, du køber, kan tilberedes til dig på stedet. Markedet er lukket om søndagen, men de andre dage er det åbent fra kl. 8 til 15, og om lørdagen er stemningen endnu mere speciel.

5. Bestig Pedroso-bjerget

Udsigt over Santiago fra Pedroso-bjerget| ©Carlos de Paz
Udsigt over Santiago fra Pedroso-bjerget| ©Carlos de Paz

Hvis du ikke har noget imod at gå og vil udnytte din tur til at få lidt motion, kan det varmt anbefales at bestige Pedroso-bjerget for at få en af de bedste panoramaudsigter over byen. Derfra kan du se katedralen stå midt i et naturområde, som er særligt smukt ved solnedgang. Turen op ad Mount Pedroso tager omkring en time fra gaden Ponte da Asén, men man kan også tage turen i bil.

6. Spadser gennem Alameda-parken

Alameda Park| ©Anna_hit the road!!
Alameda Park| ©Anna_hit the road!!

Et andet populært sted for rejsende er Alameda-parken, der er kendt for sin udsigt over Santiago-katedralen. Parken betragtes som byens grønne lunge og er et ideelt sted at slappe af. Her finder man egetræer, kastanjetræer og eukalyptustræer.

Hvis du tager på en guidet tur rundt i byen, vil du sandsynligvis få forklaret betydningen af mange af statuerne i parken, som Valle-Inclán eller Rosalía de Castro. Parken er åben 24 timer i døgnet, og man kan holde picnic derinde.

7. Smag på den galiciske gastronomi

Velsmagende galicisk blæksprutte| ©Javier Lastras
Velsmagende galicisk blæksprutte| ©Javier Lastras

Det vil være svært at lande i Santiago de Compostela uden at have hørt om galicisk mad på forhånd, da den er berømt i hele Spanien. Selvfølgelig er skaldyrsretter de mest populære, men du finder alle mulige specialiteter på både prestigefyldte restauranter og små barer, der drives af lokale.

Det bedste, du kan gøre, er at tage på en af de organiserede ture for at prøve den galiciske gastronomi eller i det mindste spørge nogen fra byen om anbefalinger til, hvad du ikke må gå glip af. Nogle af de mest typiske retter er blæksprutte på galicisk manér, svinekød med majroer, galicisk bouillon og empanada. Det er vigtigt at ledsage dem med en god lokal vin.

8. Gå ind på museet for det galiciske folk

Et stykke stenarbejde på museet for det galiciske folk| ©Dario Alvarez
Et stykke stenarbejde på museet for det galiciske folk| ©Dario Alvarez

Galicien er et land fuld af legender, og af alle de museer, du kan besøge i byen, vil jeg derfor anbefale Museo do pobo Galego, som ligger uden for byens historiske centrum. Det ligger i klosteret Santo Domingo de Bonaval, så bygningen i sig selv er et besøg værd.

Besøgstiderne er fra tirsdag til søndag, men om søndagen er der kun åbent om formiddagen. Museet blev oprettet i 1976 og har til formål at lære mere om galicisk kultur. Tag dig tid til at se det, og udeluk ikke at spise i det omkringliggende område.

9. Besøg klosteret San Martín Pinario

De gyldne stole i klosteret San Martín Pinario| ©Enric Rubio Ros
De gyldne stole i klosteret San Martín Pinario| ©Enric Rubio Ros

Efter Escorial-klosteret i Madrid er dette den største religiøse bygning i Spanien. Facaden, de gyldne korstole og hovedaltertavlen er arkitektoniske eksponenter for den spanske barok. Du kan besøge det hver dag fra kl. 11 til 19 og benytte lejligheden til at tage en afslappende spadseretur gennem haven.

10. Besøg klosteret San Francisco

Detalje af San Francisco-klosteret| ©jpvargas
Detalje af San Francisco-klosteret| ©jpvargas

Dette kloster blev beboet af franciskanerordenen i det 18. århundrede, og i dag er det omdannet til hotel og restaurant, hvor mange besøgende kommer, blot fordi de er interesserede i arkitekturen og historien.

Traditionen siger, at dette sted blev beordret bygget af den hellige Frans af Assisi for at byde pilgrimme velkommen ved slutningen af deres rejse. Hvis du beslutter dig for at prøve "pilgrimsmenuen" i restauranten, vil det være endnu en unik mulighed for at nyde galicisk gastronomi i privilegerede omgivelser.


Uanset om du rejser om sommeren eller vinteren, har Santiago de Compostela og dens omgivelser meget at tilbyde den rejsende, der er på jagt efter rig gastronomi, spektakulære strande, unik arkitektur og eventyr i naturen i den galiciske hovedstad. Og gå ikke glip af de mange planer om at nyde nattelivet i Santiago de Compostela. Uanset om du rejser en dag eller bliver tre dage i Santiago, så få det bedste ud af byen og nyd dens landskaber!