Dagsture i Rias Baixas fra Santiago de Compostela

Har du lyst til fisk og skaldyr og en dag på stranden eller en rundvisning i gammel arkitektur? Alle disse planer kan indgå i en udflugt fra Santiago de Compostela til Rías Baixas, er du klar til det?

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Dagsture i Rias Baixas fra Santiago de Compostela

Gaderne i Santiago de Compostela | ©Pedro

En af de ting, du skal gøre i Santiago de Compostela, er at besøge Rías Baixas. Dette er den kystnære del af Galicien, der er kendt for at have en usædvanlig geologisk formation. Flodmundingerne har fremspring af land mod kysten, hvor havet løber ind, hvilket skaber enestående naturlige forhold, der tiltrækker turister.

Et besøg i dette område af Spanien fra Santiago de Compostela er en enestående mulighed for at smage på gastronomien, beundre det smukke landskab og besøge strandene. Landsbyerne i Rías Baixas gemmer også på smukke arkitektoniske strukturer, gamle historier og meget mere. Hvad venter du på for at lære dette naturparadis at kende?

1. Dagstur med fisk, skaldyr og vin fra Santiago til Rías Baixas i Galicien

Rias Baixas Galicien| ©Alquiler de Coches
Rias Baixas Galicien| ©Alquiler de Coches

Fisk og skaldyr og vin er uden tvivl en kombination, der vil glæde din gane. Hvis du kan lide idéen, kan jeg invitere dig til at tage på en dagstur fra Santiago til Rías de Baixas for at smage på førsteklasses vine og udsøgte muslinger. Denne tur varer ca. fem timer og koster i gennemsnit 50 €.

Efter afgang med privat bus fra Santiago er det første stop en tur gennem vinmarkerne i Albariño. Her vil du lære alt om produktionen af hvidvin takket være dine lokale guider. Du vil også få mulighed for at smage op til 3 forskellige eksklusive vine.

Den næste aktivitet er en smagning af muslinger kogt i Albariño-vin. Her vil jeres guider tage jer med til en restaurant i nærheden af den ikoniske A Lanzada-strand. Lad dine smagsløg glæde sig over denne menu. Der er ingen tvivl om, at denne udflugt vil være en af de bedste dagsture fra Santiago de Compostela.

Når aktiviteterne er afsluttet, vil dine guider køre dig tilbage til udgangspunktet i Santiago de Compostela. Bemærk venligst, at denne tur primært fokuserer på mad og drikke. Hvis du ønsker at se seværdighederne, og du har kort tid, vil jeg råde dig til at vælge en anden type tur.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 50 €.
 • Varighed: ca. 5 timer.
 • Transportmidler: privat bus og vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: Denne plan er god, hvis du er en af dem, der elsker at prøve nye fødevarer.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du ikke drikker alkohol, går du glip af en vigtig del af oplevelsen.

Bestil en tur i Rias Baixas

2. Tur fra Santiago de Compostela til Cambados i Rías Baixas

Cambados| ©Contando Estrelas
Cambados| ©Contando Estrelas

Cambados er en af de smukkeste landsbyer i Galicien ifølge forskellige ranglister, og det er der mange grunde til. Jeg anbefaler, at du besøger den med en privat guide, som vil tage dig med til herregårdene, kirkerne og udsigtspunktet A Pastora. Udflugten til denne kommune kan tage i gennemsnit tre timer og koster ca. 30 €.

Efter en køretur på ca. 45 minutter fra Santiago de Compostela ankommer du til Cambados. Du vil bl.a. se Plaza de Fefiñáns, en af de smukkeste pladser i Galicien. I august er denne plads vært for Festa do Albariño, den næstældste vinfestival i Spanien.

Du vil også besøge San Benito kirken, hvor du kan se de forskellige arkitektoniske stilarter, der er kombineret i denne bygning. Derefter kommer du forbi ruinerne af Santa Mariña-kirken, der ligger på kirkegården i Cambados. Dette er et ikonisk sted, da det blev udnævnt til et nationalt monument i 1943 og er medlem af Association of Significant Cemeteries in Europe.

Et andet vigtigt besøg er Mirador de A Pastora, der ligger på toppen af Monte da Pastora, hvor du kan se en romantisk solnedgang. Herfra kan du se Arousa-mundingen og O Grove-halvøen. På kun 10 minutter når du det højeste punkt, "Piedra del Calvario". Efter denne tur er det tid til at vende tilbage til Santiago de Compostela.

Oplysninger om interesse

 • Pris: 30 € mere eller mindre.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmidler: privatbil og vandretur.
 • Fordelene ved denne mulighed: Du vil lære en af de mest maleriske landsbyer i Galicien at kende, mens du lærer om dens historie.
 • Ulemper ved denne mulighed: For folk, der ikke er meget glade for historie, er denne type udflugt måske ikke deres favorit.

3. Udflugt fra Santiago de Compostela til Pontevedra, den bedst bevarede gamle bydel i Galicien

Pontevedra| ©Jose Luis Cernadas Iglesias
Pontevedra| ©Jose Luis Cernadas Iglesias

På denne tur møder du din private guide i Santiago de Compostela og stiger om bord på en bus til Pontevedra, en by, der allerede ligger i Rias Baixas. Rejsen tager i gennemsnit 45 minutter. Ved ankomsten vil du starte en vandretur med din lokale guide gennem Galiciens bedst bevarede historiske centrum. Denne tur har en gennemsnitspris på 30 € og en gennemsnitlig varighed på 4 timer inklusive tur- og returrejse.

Pontevedra, også kendt som byen Lérez, er hovedstaden i Rías Baixas. Det første, du vil se på din rundvisning, er helligdommen for den pilgrimme jomfru. Dens bund er formet som en kammuslingeskal, symbolet på Jakobsvejen. Derefter går du rundt på Plaza Peregrina, Plaza Estrella, Plaza de la Herrería og Plaza de la Leña.

Et besøg på provinsmuseet i Pontevedra, som består af seks bygninger, er et must på din rejse. Der er gratis adgang, og du kan lære lidt om denne bys historie.

Til sidst vil du besøge parken med skulpturøerne, et frilandsmuseum, hvor skulpturerne er integreret i omgivelserne. Benyt lejligheden til at tage de bedste billeder, inden du vender tilbage til udgangspunktet i Santiago de Compostela.

Oplysninger om interesse

 • Pris: 30 € mere eller mindre.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmidler: privatbil og vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne opleve det bedst bevarede og mest komfortable historiske centrum i Galicien.
 • Ulemper ved denne mulighed: Med denne tur lærer du kun Pontevedra at kende, du kommer ikke til strandene, og du kan ikke smage regionens gastronomi.

4. Udflugt fra Santiago de Compostela til stranden A Lanzada

A Lanzada-stranden| ©Amaianos
A Lanzada-stranden| ©Amaianos

A Lanzada-stranden er en af de største strande i Galicien og er berømt for sin skønhed, hvilket er grunden til, at den normalt tiltrækker mange turister. For at tage på en udflugt til denne strand og udforske dens omgivelser skal du køre ca. 50 minutter fra Santiago de Compostela. Denne tur koster ca. 40 €.

A Lanzada-stranden ligger mellem kommunerne Sanxenxo og O Grove. I nærheden af A Lanzada-stranden finder du et af de mest bemærkelsesværdige arkæologiske steder i Galicien. Dette sted består af flere dele, herunder Castro de La Lanzada, en fabrik og en nekropol.

Din guide vil fortælle dig historien bag alle disse rum, som engang var centrum for Galiciens første saltfabrik. Så er det tid til at nyde stranden. Udnyt solen, havet og sandet til at slappe af i mere end en time.

Inden du vender tilbage, er det en god idé at prøve den traditionelle mad i området. Hvis du vil prøve lidt af hvert, kan jeg anbefale en gastronomisk tur. Hvis du ikke har lyst til det, kan du altid besøge en af de restauranter, som din private guide foreslår dig. Når du har spist færdig, er det tid til at tage tilbage til Santiago.

Oplysninger om interesse

 • Pris: 55 € mere eller mindre.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmidler: privatbil og vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: På denne udflugt kan du nyde en af de bedste strande i Rías Baixas og slappe af i løbet af din ferie.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det er en meget specifik tur, og du vil kun udforske en lille del af Rías Baixas.

Book en gastronomisk rundvisning i Santiago de Compostela

5. Dagsudflugt med krydstogt i Rias Baixas fra Santiago de Compostela

Rias Baixas| ©juantiagues
Rias Baixas| ©juantiagues

En af de ting, du kan gøre i Santiago de Compostela på 3 dage eller mere, er en heldagstur til Rias Baixas. Det vil være en bedre oplevelse, hvis du også inkluderer et krydstogt, kan du lide idéen? Oplevelsen varer ca. ti timer og koster i gennemsnit 50 €

På denne tur har du ikke tid at spilde. Efter ca. 50 minutter med bus ankommer du til Pontevedra. Her vil du tage en kort gåtur for at lære lidt om byen at kende. Du vil foretage den samme udforskning i Combarro, Cambados og O Grove.

Selv om du måske ikke bruger så meget tid på hvert af disse steder, er det den bedste måde at lære alt det at kende, som naturskatten Rías Baixas har at byde på. Når du ankommer til O Grove, der også er kendt som hovedstaden for fisk og skaldyr, er det tid til at gå om bord på en katamaran til en afslappende sejltur langs Arosas flodmunding.

På dette krydstogt kan du spise muslinger og albariño, der produceres i området. Du vil også lære, hvordan produktionen af denne mad foregår, og bagefter vil du drikke det bedste udvalg af vin. Ved afslutningen af turen vil din guide køre dig tilbage til Santiago de Compostela.

Interessante detaljer

 • Pris: 50 € mere eller mindre.
 • Varighed: ca. 10 timer.
 • Transportmidler: privatbil, vandretur og katamaran.
 • Fordelene ved denne mulighed er, at du kan se en stor del af Rías Baixas på en enkelt dag, og at du kan smage på gastronomien og rejse på en katamaran.
 • Ulemper ved denne mulighed: Jeg anbefaler ikke denne udflugt, hvis du ønsker at tage dig tid til at lære hver enkelt landsby og strand at kende, da besøgene i hver enkelt landsby og på hver enkelt strand er korte.

Rejsetips
På krydstogtsture er det normalt ikke alle, der synes, at de er udsat for solen. Derfor råder jeg dig til at tage solcreme med på denne udflugt for at beskytte dig selv, ikke kun når du er på katamaranen, men hele vejen igennem.

Hvad jeg vil se på denne type tur

Fisk og skaldyr i Rías Baixas| ©Volkswagen España
Fisk og skaldyr i Rías Baixas| ©Volkswagen España

Rias Baixas er hjemsted for ting, som alle rejsende bør se, fordi de kombinerer naturens rolige skønhed med fascinationen ved et særligt landskab. Men det er ikke kun et sted fuld af fisk og skaldyr af høj kvalitet, men også af vine, der produceres i området.

I de forskellige landsbyer i Rías Baixas finder du også gamle bygninger og ruiner, der fortæller om Galiciens historie. Du vil ikke kun kunne nyde arkitekturen og skulpturerne omkring pladserne og kirkerne, men også områdets natur. Rías Baixas er hjemsted for Galiciens ældste og mest unikke træer.

Hvis du rejser i den varme årstid, skal du vide, at strandene i Rías Baixas er de bedste i Galicien og en anden destination, som du ikke må gå glip af på disse udflugter. Her finder du smukt krystalklart vand og rent sand, hvor du kan slappe af og solbade, især om sommeren.

Tips til en udflugt til Rías Baixas

Rias Baixas| ©Sergei Gussev
Rias Baixas| ©Sergei Gussev

Rias Baixas er kysten i Galicien, så du er meget tæt på havet, og solen kan være lidt stærkere på denne side. Derfor er mit råd at bruge solcreme hele tiden, ikke kun når du går på stranden. Det siger sig selv, at du skal have badetøj på for at nyde havet.

På den anden side er mad vigtig, når du rejser. Selv om du kan besøge forskellige restauranter i området, vil jeg råde dig til at spørge din guide, om der er nogen form for snacks undervejs eller frokost. Nogle af udflugterne omfatter en smagsprøve på typisk mad.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Rías Baixas på egen hånd?

Rías Baixas| ©Volkswagen España
Rías Baixas| ©Volkswagen España

På en guidet tur til Rías Baixas kan du udforske hele området med alle fem sanser. Turene har normalt én hovedattraktion, uanset om det er at se arkitekturen eller smage på den traditionelle gastronomi. Det bedste er, at en ekspertguide vil tage dig med til Rías Baixas' højdepunkter.

Hvis du rejser på egen hånd, skal du dog foretage nogle undersøgelser på forhånd. Hvis du ikke har tid til at gøre det, må du spørge de lokale, hvor de steder, du gerne vil besøge, er placeret. Det kan være lidt besværligt, især hvis du bare vil slappe af på din ferie, så jeg anbefaler, at du beregner budgettet for en guidet tur.

Lad os sammenligne mulighederne

 • Dagstur med fisk, skaldyr og vin fra Santiago til Rías Baixas Galicia
 • Pris: ca. 50 €.
 • Varighed: ca. 5 timer.
 • Transportmidler: privat bus og vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: Denne plan er fantastisk, hvis du er en af dem, der elsker at prøve nye fødevarer.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du ikke drikker alkohol, går du glip af en vigtig del af oplevelsen.
 • Udflugt fra Santiago de Compostela til Cambados i Rías Baixas
 • Pris: 30 € mere eller mindre.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmidler: privatbil og vandretur.
 • Fordelene ved denne mulighed: Du vil lære en af de mest maleriske landsbyer i Galicien at kende, mens du lærer om dens historie.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne type udflugt er måske ikke den foretrukne for folk, der ikke er særlig historisk interesserede.
 • Udflugt fra Santiago de Compostela til Pontevedra, det bedst bevarede historiske centrum i Galicien
 • Pris: ca. 30 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmidler: privatbil og vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne opleve det bedst bevarede og mest komfortable historiske kvarter i Galicien.
 • Ulemper ved denne mulighed: Med denne udflugt lærer du kun Pontevedra at kende, du kommer ikke til strandene eller smager på regionens gastronomi.
 • Udflugt fra Santiago de Compostela til A Lanzada-stranden
 • Pris: 55 € mere eller mindre.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmidler: privatbil og vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: På denne udflugt kan du nyde en af de bedste strande i Rías Baixas og slappe af i løbet af din ferie.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det er en meget specifik tur, og du vil kun opleve en lille del af Rías Baixas.
 • Dagstur med krydstogt i Rías Baixas fra Santiago de Compostela
 • Pris: 50 € mere eller mindre.
 • Varighed: ca. 10 timer.
 • Transportmidler: privatbil, vandretur og katamaran.
 • Fordelene ved denne mulighed er, at du kan se en stor del af Rías Baixas på en enkelt dag, og at du kan smage på gastronomien og rejse på en katamaran.
 • Ulemper ved denne mulighed: Jeg anbefaler ikke denne tur, hvis du ønsker at tage dig tid til at besøge hver enkelt landsby og strand, da besøgene i hver enkelt er korte.