Santiago de Compostela på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Hvis du har 3 dage til at udforske Santiago de Compostela og omegn, så tillykke! Her er en guide til, hvordan du fordeler dine dage, så du får mest muligt ud af dem.

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minutters læst

Santiago de Compostela på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Santiago de Compostela | ©Jocelyn Erskine-Kellie

Santiago de Compostela blev grundlagt i middelalderen, omkring år 820, og dens oprindelse er tæt forbundet med kristendommens religiøse tradition på trods af de forskellige kulturer og folkeslag, der har beboet disse områder.

Man fandt resterne af apostlen Sankt Jakob den Store her, hvilket markerede denne ikoniske by som slutpunktet for Camino de Santiago; en af kristendommens vigtigste pilgrimsrejser. På en 3-dages rejse gennem Santiago de Compostela kan du nyde historie, arkitektur, kunst og natur.

Dag 1: Historie og religion, hvad du skal se i Santiagos gamle bydel

Santiago de Compostela| ©Joaquim Rocha
Santiago de Compostela| ©Joaquim Rocha

Jeg anbefaler, at du bruger den første dag på at udforske pilgrimsbyen Santiago og de gamle og storslåede monumenter i den gamle by del.

Fyldt med brostensbelagte gader, hyggelige caféer og monumental arkitektur er det en sand fornøjelse for sanserne at fare vild i Santiagos gader.

Udforsk den smukke Plaza de las Platerías

Start ruten tidligt med at udforske et af byens vigtigste historiske vartegn: Plaza de las Platerías. Pladsen har fået sit navn, fordi den er tæt forbundet med Santiago-katedralen, som var pilgrimmenes udgangsdør. Det var guldsmedene i middelalderen, der gav stedet navnet "sølvsmedene".

Fra denne plads kan man se katedralens sydfacade i sin fulde pragt. Hvis du vil tage billeder af katedralen, er dette et fremragende sted.

Book en guidet tur i katedralen

Tag en rundtur i katedralen i Santiago de Compostela

Det er absolut nødvendigt at besøge katedralen i Santiago de Compostela, som er byens mest imponerende arkitektoniske værk. Derfor anbefaler jeg, at du besøger den på den første dag og på en af de første ture. Du vil blive forbløffet! Og hvis du vil sikre dig, at du kender alle detaljerne, så tøv ikke med at booke en guidet tur i Santiago de Compostela-katedralen. Det vil du ikke fortryde!

Santiago de Compostela-katedralen er et af de vigtigste religiøse templer i katolicismen, og derfor blev der ikke sparet på ressourcerne under opførelsen af den. Den bedste måde at se den på er en guidet tur med en historiker, der kan forklare alle dens hemmeligheder.

Arbejdet begyndte i 1075 under Alfonso VI's regeringstid. Med tiden gennemgik det modifikationer og ændringer, der gav anledning til et monument, der blander forskellige arkitektoniske stilarter: romansk, gotisk, barok, plateresque og neoklassisk.

 • Åbningstider**:** Det religiøse tempel er åbent for offentligheden fra kl. 7 til 20.30.
 • Entré**:** Den guidede tur koster 20 euro og inkluderer adgang til alle områder.
 • Besøgets varighed: Det tager mindst 2 timer at besøge kirken og katedralmuseet.

Book en guidet tur i Santiago de Compostela-katedralen

Lær klosteret San Paio de Antealtares at kende

Dette sted blev bygget i det 11. århundrede efter ordre fra Alfonso II og blev designet som et hjem for benediktinermunkene, der havde den vigtige mission at passe på resterne af apostlen St. Klosteret ligger kun en kort gåtur fra katedralen, så det er perfekt at besøge, når man forlader den.

Ud over den historiske kontekst er det værd at besøge San Paio de Antealtares for at beundre de imponerende barokdetaljer i arkitekturen og de mange rekonstruktioner gennem århundrederne.

I dag huser stedet også Museum of Sacred Art, hvor der også udstilles kunstværker med religiøst tema.

 • Åbningstider**:** Åbent for offentligheden fra mandag til lørdag fra kl. 10.30 til 13.30 og fra kl. 16.00 til 19.00.
 • Entré: Entrébilletten til museet koster omkring 2 euro.
 • Besøgets varighed: Reserver 1 time af din rejseplan til denne tur.

Rundvisning på Obradoiro-pladsen

Obradoiro-pladsen| ©José Antonio Gil Martínez
Obradoiro-pladsen| ©José Antonio Gil Martínez

Alle ture i Santiagos gamle bydel må på et eller andet tidspunkt føre til Plaza del Obradoiro. Den betragtes som en af de smukkeste pladser i verden, og du vil helt sikkert blive imponeret over dens størrelse.

Den er omgivet af nogle af Santiagos mest emblematiske bygninger og er byens hovedplads. Af denne grund afholdes der adskillige fester her i løbet af året, mange af religiøs karakter og andre af mere legende og festlig karakter.

Mit råd er, at du under dit 3-dages ophold i byen skal forsøge at komme til Plaza del Obradoiro i skumringen for at nyde charmen ved Santiago de Compostela om natten.

Lær det kongelige hospital i Santiago de Compostela at kende

Ved siden af Plaza de Obradoiro kan du besøge en anden af de mest ikoniske seværdigheder i Santiago de Compostela: Hostal dos Reyes Católicos, en bygning designet i plateresque-stil. Denne stil er et arkitektonisk udtryk, der er eksklusivt for visse byer i Spanien, og som blander indflydelser fra sengotikken og den tidlige renæssance.

Bygningen blev opført i 1501 af de katolske monarker som et hospital for syge pilgrimmeCamino de Santiago. Bygningen har en indviklet facade fuld af imponerende detaljer, herunder adskillige udskårne figurer designet af franske arkitekter.

I dag ligger det luksuriøse Hotel Parador her, og der arrangeres guidede ture i byen med forudgående reservation. Kan varmt anbefales!

 • Tidsplan: Tidsplanen for turene kan variere afhængigt af udbyderen.
 • Entré: Omkring 12 euro pr. deltager.
 • Turensvarighed: Det tager normalt 1 time og 15 minutter at gennemføre en rundvisning i faciliteterne.

Besøg klosteret San Martín Pinario

Klosteret San Martín Pinario| ©José Antonio Gil Martínez
Klosteret San Martín Pinario| ©José Antonio Gil Martínez

Det næste anbefalede stop ligger praktisk talt lige over for Hotel Parador, kun et par minutters gang væk. Klosteret San Martín Pinario, et af de vigtigste værker i galicisk barok, kun overgået af den imponerende katedral.

Ud over klosteret finder man i det arkitektoniske kompleks en kirke og et lille museum. Det barokke interiør i San Martín Pinario er imponerende.

Stedet er tilgængeligt for guidede ture, med to ture om formiddagen og to ture om eftermiddagen. Disse starter fra kl. 11. Hvis du gerne vil have en guidet tur, anbefaler jeg, at du kontakter hjemmesiden et par dage før din rejse.

 • Åbningstider**:** Den normale åbningstid er fra kl. 10 til 20, undtagen om tirsdagen, hvor der lukkes kl. 15.
 • Entré: Fra €5 pr. deltager.
 • Besøgets varighed: Jeg anbefaler at reservere 1 time og 30 minutter til rundvisning i komplekset.

Gå rundt i Alameda-parken

Når du har tilbragt dagen blandt kunst, arkitektur og emblematiske monumenter, anbefaler jeg, at du tager sydvest for den gamle bydel for at besøge Alameda-parken. Fra San Martín-klosteret tager turen kun 10 minutter, og du vil opdage nye områder i hjertet af Santiago.

Når du når Alameda, vil du finde en imponerende grøn lunge, både i størrelse og i variationen af vegetation og rum. Nyd den friske luft, lad batterierne op, og besøg skulpturen As Maria, som er den mest fotograferede se værdighed i Santiago efter katedralen.

 • Åbningstider: Åbent 24 timer i døgnet.
 • Pris: Gratis for alle.
 • Besøgets varighed: Det tager ca. 30-40 minutter at gå rundt i parken.

Vent på solnedgangen ved Miradoiro da Catedral

For enden af turen i Alameda-parken kommer du til Miradoiro da Catedra, også kendt som Mirador de Alameda. Det er et af de bedste steder at se solnedgangen i Santiago de Compostela på grund af dets privilegerede beliggenhed, som giver en fantastisk og unik udsigt over den imponerende Santiago-katedral og tagene på de omkringliggende bygninger.

Jeg anbefaler, at du tager dit kamera med, så du kan forevige solnedgangen over Santiagos gamle bydel.

Book en guidet tur til Santiago de Compostela-katedralen

Dag 2: Lær de lokale markeder og udsigtspunkter uden for Santiago at kende

Abastos-markedet i Santiago| ©charlotteinaustralia
Abastos-markedet i Santiago| ©charlotteinaustralia

På andendagen forlader du den gamle bydel for at lære den omkringliggende natur i Galicien at kende. Du vil også udforske markedet, hvor de lokale handler hver dag.

Ankom til Mercado de Abastos de Santiago ved åbningstid

I udkanten af den gamle bydel ligger et af de livligste og mest farverige steder i Santiago. Det charmerende Mercado de Abastos de Santiago de Compostela. Det har været i drift siden 1873, og den ikoniske bygning er et arkitektonisk vartegn i byen.

De produkter, der sælges her, kommer direkte fra producenterne, hvilket gør stedet til et yndet indkøbssted for de lokale.

Vågn tidligt om morgenen på din anden dag, og nyd frisk brød, håndværksost og frisk frugt, før du fortsætter din spadseretur.

 • Åbningstider**:** Åbent for offentligheden fra kl. 8 til 15.
 • Pris: Gratis.
 • Besøgets varighed: Så længe du har lyst.

Tag vandreruten til udsigtspunktet Monte do Pedroso

Udsigtspunktet Monte Pedroso ligger på et af de højeste punkter i byen. Dets privilegerede beliggenhed giver den rejsende en postkortudsigt over hele Santiago. Selvom det er muligt at køre op, er den cirka 30 minutter lange gåtur til toppen anstrengelserne værd.

Udsigten fra udsigtspunktet er fantastisk på alle tidspunkter af dagen, men jeg råder dig til at udnytte den kølige morgen på din anden dag til at gå ruten uden at svede.

Det er meget nemt at komme dertil. Fra din position ved Mercado de Abastos går du til rutens startpunkt ved Ponte Asén i Galeras Park. Den første tur vil tage dig omkring 10 minutter gennem den gamle bydel i nordvestlig retning.

 • Varighed: Vandreruten til toppen af Monte Pedroso tager 30-40 minutter at gennemføre, men jeg anbefaler, at du afsætter mindst 2 timer til denne oplevelse.

Besøg Granell-museet i Pazo de Bendaña

Før du afslutter din anden udforskningsdag, anbefaler jeg, at du tager dig tid til at besøge en af de mest elskede bygninger i byen: Pazo de Bendaña, et bypalads i Compostelas barokstil, bygget i 1700. Granell Foundation-Museum har i dag til huse i denne emblematiske bygning

Eugenio Fernández Granell var en kunstner fra Santiago de Compostela, klassificeret som en af surrealismens mest betydningsfulde skikkelser. Han har en af de mest forskelligartede kunstsamlinger og udforskede gennem sit liv forskellige kunstformer, herunder maleri, tegning, skulptur, poesi og endda forskellige essays.

I Pazo de Bendaña kan du nyde omkring 200 værker af forfatteren. Hvis du kan lide surrealisme eller avantgarde generelt, bør du bruge lidt tid her om eftermiddagen.

 • Åbningstider**:** Museet er åbent tirsdag til fredag fra kl. 11-14 og fra kl. 16-20; om lørdagen fra kl. 11-14. Lukket på søndage, mandage og nationale helligdage.
 • Pris: Fra 2 euro pr. person.
 • Varighed af besøget: Brug 1 time på at gå rundt i faciliteterne.

Tag på tapas-tur i Santiago

Tapas i Santiago de Compostela| ©Haydn Blackey
Tapas i Santiago de Compostela| ©Haydn Blackey

Ud over sin fabelagtige arkitektur er Santiago de Compostela en destination, der er værd at besøge for sin varierede og lækre gastronomi. Jeg anbefaler, at du dedikerer eftermiddagen og aftenen på din anden dag til et af byens mest fornøjelige eventyr, en tapastur i Santiago.

Mange lokale virksomheder arrangerer gastronomiske ture i Santiago, hvor de tager en lille gruppe rejsende med rundt til nogle af byens bedste tapasbarer. Turen ledes af en lokal ekspertguide, som ud over de gastronomiske forslag ofte fortæller interessante historier om de besøgte steder.

Tapaskulturen er i sig selv en tradition, som du kan nyde i næsten alle byer i Spanien, og en oplevelse, som ingen af dine rejsevenner bør gå glip af, når de besøger landet.

 • Tidsplan: De gastronomiske ture i Santiago finder sted på forskellige tidspunkter.
 • Pris: Fra €30 pr. rejsende. Bemærk, at de dyrere ture normalt omfatter et større udvalg af smagsprøver.
 • Besøgets varighed: Afhængigt af hvilket firma du hyrer, bør du afsætte ca. 3 timer til dette eventyr.

Book en tapas-tur i Santiago

Dag 3: Tag på Rías Baixas-tur fra Santiago de Compostela

Rías Baixas Galicien| ©Alquiler de Coches
Rías Baixas Galicien| ©Alquiler de Coches

Som du har set, er der mange ting at se og gøre i Santiago. Efter at have set det bedste og højdepunkterne anbefaler jeg, at rejsende dedikerer deres sidste dag til at udforske en af de største skatte i Galicien: Rías Baixas, der af både turister og lokale vurderes som en af de bedste udflugter fra Santiago -

Rías Baixas-turen tilbydes af flere lokale rejsearrangører, som tager gruppen af rejsende med på en tur fuld af ikoniske steder. Selvom nogle steder kan variere afhængigt af det selskab, du hyrer, inkluderer de fleste følgende punkter i deres rejseplan: rundvisning i naturparken Ría Barosa, et af de mest spektakulære landskaber i Pontevedra; besøg på flere vingårde, da dette område er berømt for sin gode vin, og også besøg på nogle strande i det nordlige Galicien, såsom Playa de las Catedrales.

Hvis dit ophold i byen strækker sig over længere tid, er et andet berømt besøg i byen, du bør overveje, til Finisterre og Costa da Morte fra Santiago.

 • Tidsplan: Ture til Rías Baixas forlader Santiago tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af dagen.
 • Pris: Fra €40 pr. deltager.
 • Turens varighed: Afhængigt af det selskab, du hyrer, og rejseplanen kan turen tage mellem 8 og 10 timer at gennemføre.

Book en tur til Rías Baixas fra Santiago