Bedste ture og dagsture fra from Santiago de Compostela

Galicien som helhed er fantastisk, og hvis du udnytter dit besøg i Santiago, kan du lære det omkringliggende område at kende for at leve godt og spise bedre.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minutters læst

Bedste ture og dagsture fra from Santiago de Compostela

Santiago de Compostela midt i naturen | ©Galicia Photo Tour

Galicien er en af de regioner i Spanien, der har mest historie bag sig. Hovedstaden er berømt for pilgrimsruten Camino de Santiago, men byen og dens omgivelser gemmer på mange flere hemmeligheder for den rejsende.

1. Guidet tur i den gamle bydel i Santiago de Compostela

Besøg de maleriske gader i Santiago| ©Jocelyn Erskine-Kellie
Besøg de maleriske gader i Santiago| ©Jocelyn Erskine-Kellie

Santiago de Compostela er en af de mest besøgte byer i verden. Årsagen er pilgrimsruten Camino de Santiago, som tusindvis af rejsende (religiøse eller ej) hvert år går til fods fra forskellige dele af Nordspanien, og som kulminerer i katedralen, der huser apostlens jordiske rester.

Men byen Santiago de Compostela er meget mere end katedralen, og den bedste måde at opdage det på er ved at tage på en guidet tur i byens historiske centrum. Det bedste af det hele er, at mange af disse ture er baseret på konceptet med gratis ture, så prisen er ikke et problem.

Hvad er en gratis tur?

På en gratis tur er den rejsende kun forpligtet til at betale for reservationsgebyret, og du kan booke online for at sikre din plads, hvilket stærkt anbefales i betragtning af den store efterspørgsel på disse ture.

En ekspertguide tager dig og en gruppe på højst 30 personer med til de vigtigste steder i byen, mens han fortæller dig om dens historie fra et dynamisk og praktisk synspunkt, langt fra de oplysninger, du kan finde i en hvilken som helst guidebog. Når turen er slut, er det dig, der fastsætter prisen for guidens arbejde.

Rejseplan

I Santiago de Compostela fokuserer denne tur på den gamle del af byen. Den er tilgængelig på engelsk og spansk og varer cirka to timer. Gruppen afgår fra et mødested i byens centrum (ofte katedralpladsen). Derfra dækker turen:

  • De vigtigste pladser nær katedralen
  • Gaderne i den gamle bydel
  • Madmarkedet
  • De skjulte monumenter i centrum
  • Alameda Park

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed

Hvis du kun har et par timer i byen, vil min anbefaling være at bruge dem på denne tur. For det første fordi byen er inden for gåafstand, og denne tur vil vise dig alt, hvad du har brug for at se, og for det andet fordi den atmosfære, som guiderne skaber med gruppen, og deres anbefalinger og historier har en merværdi, som du ikke finder på nogen anden tur.

Ana's Traveller Tip

I Galicien regner det meget ofte, uanset om det er sommer eller vinter, og turene bliver normalt ikke aflyst på grund af regn. Glem ikke at medbringe en paraply og passende fodtøj.

2. Udflugt til Finisterre fra Santiago de Compostela

Kap Finisterre fyrtårn| ©Yellow.Cat
Kap Finisterre fyrtårn| ©Yellow.Cat

I oldtiden troede man, at Kap Finisterre var kanten af den kendte verden, da det var det vestligste punkt på det europæiske kontinent. Det er også det sidste punkt på Jakobsvejen. Du kan besøge stedet og dets omgivelser på en dagstur til Finisterre fra Santiago de Compostela.

Når du når Kap Finisterre, vil du se en klippe, der er skyllet af den såkaldte Costa de la Muerte (Dødens kyst) på grund af antallet af skibsforlis, der skete der i fortiden. Udsigten er betagende, især hvis havet er oprørt, og du får brug for varmt tøj, uanset hvilken tid på året du tager af sted. Men turen slutter ikke her.

Hvad denne tur består af

På turen til Finisterre, en times kørsel fra Santiago, vil du også se nogle af Galiciens smukkeste landskaber, fiskerlandsbyer, vandfaldet Ézaro og galiciske helligdomme, blandt andre interessante steder.

Turen ledes af en professionel guide, som kører dig i en bil med aircondition fra et mødested i centrum af Santiago de Compostela. Turen varer en dag og tilbydes på engelsk og spansk.

Frokost er ikke inkluderet i prisen for turen, men du har tid til at spise i ro og mag undervejs. Jeg anbefaler, at du beder din guide om anbefalinger, da galicisk mad er berømt i hele landet, og priserne er ganske overkommelige.

3. Udflugt til Rías Baixas fra Santiago de Compostela

Udsigt over floden mellem hórreos i Combarro| ©juantiagues
Udsigt over floden mellem hórreos i Combarro| ©juantiagues

Når vi taler om Rías Baixas, henviser vi til en gruppe strande og kystområder, der ligger på vestkysten af La Coruña, ca. 50 minutter væk fra Santiago i bil. For at komme dertil er det praktisk at kende vejene i området, så jeg anbefaler denne organiserede udflugt til Rías Baixas fra Santiago.

Du kan booke din plads online til den dag, der passer dig bedst, og en ekspertguide vil hente dig på mødestedet i centrum af Santiago. Det inkluderer en bådtur langs flodmundingerne med muslinge- og vinsmagning. Du kan tage turen på engelsk eller spansk, og du kan aflyse turen gratis med 24 timers varsel, hvis dine planer ændrer sig.

Rejseplan

  • Pontevedra og dens historiske centrum, et af de bedst bevarede i Galicien. Her finder du monumenter som ruinerne af Santo Domingo eller kirken La Peregrina.
  • Combarro; en by, hvis bygninger kan ses som et eksempel på folkelig arkitektur. Det er her, du skal på bådtur med en inkluderet smagsprøve.
  • La Lanzada-stranden, en af de mest berømte og vidtstrakte strande i Galicien. Som en advarsel er det almindeligt at finde overskyet vejr og meget koldt vand på strandene i Galicien, men den naturlige skønhed er stadig betagende.
  • Byen Cambados med sit torv fra det 17. århundrede, sin buede bro, sine populære bygninger og sin berømte San Benito-kirke.

4. Udflugt til Lugo fra Santiago de Compostela

Stranden ved katedralerne| ©Manuel Torres Gª
Stranden ved katedralerne| ©Manuel Torres Gª

En anden vigtig udflugt fra Santiago de Compostela er dagsturen til Lugo og strandene i Ribadeo. Med denne oplevelse vil du lære den nordøstlige del af Galicien at kende, som grænser op til Asturien, og passerer gennem byen Lugo inde i landet. Turen tager mindre end to timer, og du vil se unikke naturlandskaber.

Denne udflugt dækker et af de mindre kendte områder i det nordlige Spanien, hvilket gør det til en ideel måde at undgå menneskemængderne og komme i kontakt med naturen.

Hvad denne udflugt består af

I løbet af dagen vil du blive ledsaget af en ekspertguide, som vil fortælle dig om historien bag alle de steder, du ser. Prisen for turen er 60 euro og inkluderer guidens tjenester, besøgsgebyrerne og transport i et køretøj med aircondition fra et mødested i centrum af Santiago de Compostela. Dette er, hvad du kommer til at se:

Lugo

Lugo er dit første stop. Denne by med mere end to århundreders historie var en af de største eksponenter for det romerske imperium og er kendt for både sine bymure og sin katedral, to monumenter, som du vil besøge på denne tur med en professionel guide.

Lille Ribadeo

Dette er et af de mest charmerende steder på den galiciske kyst. Det billede, du vil se der, vil være det modsatte af den storhed, du finder i Santiago de Compostela.

Las Catedrales-stranden

Områdets naturpark og naturlige enklaver som den velkendte Playa de las Catedrales, et skue, der ikke ligner nogen anden strand, du har set til dato.

5. Du er måske også interesseret i

Portico de la Gloria, katedralen i Santiago de Compostela| ©pedronchi
Portico de la Gloria, katedralen i Santiago de Compostela| ©pedronchi

Hvis du skal en tur til Santiago de Compostela og omegn, må du ikke gå glip af juvelen i kronen, Santiago-katedralen, så jeg anbefaler, at du tager en tur og forundres over dens arkitektoniske skønhed. Hvis du vil have flere oplysninger, kan du se denne artikel på Katedralen i Santiago de Compostela Ture og billetter.