Madture i Sevilla

Oplev Sevillas smagsoplevelser med tapasture, dyk ned i autentiske barer og smag på lokale delikatesser på et uforglemmeligt kulinarisk eventyr!

Madture i Sevilla

Mere om: Madture i Sevilla

Mens jeg fandt ud af, hvad jeg skulle se og lave i Sevilla, hoppede jeg fra bar til bar og smagte på tapas og sherry. Og mellem lokale eksperter, smagsprøver og foodie-meninger er jeg kommet frem til den definitive guide til tapas.

I dette indlæg får du mere at vide om den lokale kultur, der er omsat til symbolske tapas i Sevillas kvarterer. Ikke flere intetsigende barer med overpris mad. Oplev de ultimative topbarer i Sevilla med autentiske traditionelle smagsoplevelser, de bedste tilbud og opmærksomhed, så du kan planlægge den bedste gastronomiske rute rundt i Sevilla.

Standard-smagningstur

På tapas-tur i Sevilla| ©Cédric Le Glaunec
På tapas-tur i Sevilla| ©Cédric Le Glaunec

Denne tur er en perfekt kombination af traditionel mad, historie og lokale skikke. En gastronomisk sherpa vil vise dig tapasens historie, dele nogle af de bedste tapasopskrifter og eksperttips, mens du slentrer gennem nogle af Sevillas mest symbolske steder og skjulte gyder.

Giralda er det centrale knudepunkt, som restauranterne på turen kredser om. Gruppen slentrer gennem Sevillas kongelige kapel og Plaza de Santa Marta, hvorefter tapasfesten begynder i en jovial atmosfære. Bryggerier er også en del af turen. Denne type tur glæder gæsternes ganer med en solid frokost, eksklusiv manzanilla, sherry eller øl og snacks. Noget af det mest interessante er anekdoterne, og guiderne tager dig med på deres vej.

  • Priser: Fra 66 €.
  • Varighed: Mellem 3:30 og 4 timer.
  • Fordele: Prisen er billig.
  • Ulemper: Mængden af tapas er normalt begrænset af den valgte tur, og menuen er standard og ikke tilpasset diætrestriktioner.
  • Andre seværdigheder i nærheden: Giralda ligger kun et par meter fra indgangen, og du kan gå rundt i Alcazar, Sevillas katedral og Giralda på en komplet rundvisning for at afslutte din tur med en god oplevelse.

Udnyt tilbuddene på tapas-smagningsturer i Sevilla

Den traditionelle morgentur: vin og tapas i Sevillas historiske centrum

Tapas- og vinudflugt| ©rob thompson
Tapas- og vinudflugt| ©rob thompson

Tag på en kulinarisk rejse med en unik historisk accent på denne smagstur. I ca. fire timer vil du blive forkælet med tapas, vine og den spanske stjerne: iberisk skinke.

Ekspertguiden tager de besøgende med gennem Barrio Alfalfa og det jødiske kvarter, som er en del af Sevillas bedste kvarterer. Tidligt om morgenen vandrer gruppen gennem et af de lokale markeder, f.eks. Mercado de la Encarnación, hvor en god kop kaffe med mælk genoplader energien, mens guiden fortæller om historiske fakta om stedet. Inden du forlader markedet, vil du have smagt på den lagrede agernødde skinke fra en mesterskinkeskærer.

Dagen er ved at blive varm, og solen ledsager gruppen gennem en gade fuld af liv, det er tid til morgenmad. Der venter dig en lækker morgenmad i en traditionel lokal bar. Næste stop er ved en bar, hvor du kan spise de berømte stegte churros med honning og chokolade, som anses for at være den bedste ret at spise i Sevilla i den hellige uge. Det er en afslappende og energigivende måde at starte dagen på. Selv om hver operatør varierer de forskellige barer, der kan besøges, ligger de alle i det historiske centrum.

  • Priser: Fra 84 €.
  • Varighed: Ca. 4 timer.
  • Fordele: Iberisk skinke er en let tilgængelig klassiker i Spanien, men en mesterudskærer og de mange års erfaring, der følger med, er mindre udbredt, så nyd denne mulighed. Hvis det derimod er friskhed, vi taler om, er dette turen for dig. Hvis du besøger markedet og restauranterne tidligt, kan du nyde dagens friskeste mad.
  • Ulemper: Dette er en tapas-tur om morgenen. Turen starter tidligt med en rundvisning på et lokalt marked, og mellem salget på tavernaer og restauranter, hvis du er på udkig efter en eftermiddagsaktivitet, kan du gå videre til den næste tur på denne liste.
  • Andre interessante seværdigheder i nærheden: I forlængelse af den historiske formiddag er du flankeret af alternativer, der fører dig til rødderne af den lokale arkitektur. Casa de Pilatos ligger i området, ligesom Palacio de Lebrija og dets berømte mosaikker, som er en arkitektonisk perle.

Bestil din tapas-tur gennem det historiske centrum af Sevilla

Den traditionelle aftentur: flamenco, tapas og vin i Sevillas historiske centrum

Tapas med iberisk skinke| ©Zakalwe2009
Tapas med iberisk skinke| ©Zakalwe2009

Lige når solen går ned, er det det perfekte tidspunkt at få en smagsprøve på andalusisk gastronomi og kultur i varmen i "tablaos". Denne type tur starter i en traditionel bodega, hvor regionens produkter som rødvin, sherry og iberisk skinke er udstillet.

Gruppen smager et udvalg af alle Spaniens yndlingsretter ledsaget af et godt glas vin og på nogle ture endda med sød vermouth.
Derefter tager din ekspertguide dig med på vej til Sevillas ældste og mest traditionelle barer. Vidste du, at El Rinconcillo, Bodeguita Romero og Las Teresas er taverner, der har fejret næsten 200 år siden de åbnede, så er dit næste stop et besøg på et af disse steder, hvor anekdoter er på menuen.

Her vil din ekspertguide lære dig, hvordan du håndskærer skiver af iberisk skinke fra agernfødning, og hvordan du kombinerer dem med en autentisk sherry - det er det, som de lokale drikker! Efter en solid smagsprøve, der er nok til dagens middag, tager din guide dig med til et autentisk flamenco-show i en af Sevillas smukke bygninger fra det 15. århundrede. Ved slutningen af aftenen vil du have besøgt et par vinhuse med et bredt udvalg af vinsmagning, 3 eller 4 tapasbarer med nok smagsprøver til at dække dagens sidste måltid, og du vil have nydt et 1 times flamenco-show.

  • Priser: Fra 100 €.
  • Varighed: Mellem 4 og 5 timer.
  • Fordele: Grupperne er små (mindre end 10 personer), hvilket sikrer en mere personlig oplevelse. For de turister, der ikke taler spansk, hjælper guiden dem også med bl.a. flamenco-showet, så alle i gruppen kan more sig.
  • Ulemper: Du vil gerne købe vin til at tage med hjem, tro mig, tag en rygsæk med. De færreste lægger mærke til denne detalje, men den vil være nyttig.
  • Andre seværdigheder i nærheden: Real Alcazar og Sevillas katedral ligger tæt på, men jeg anbefaler, at du fuldender din oplevelse ved at lære den lokale historie at kende ved at tage på en rundvisning i Sevillas mysterier og legender. Eller hvis du har lyst, kan du besøge Flamenco Dance Museum, som ligger kun få minutters gang derfra på Calle Manuel Rojas Marcos, 3, 41004.

Tag med på en tapas-tur i Sevilla

Gourmet-tur: vin, tapas og traditioner i Triana

Smag på tapas i Spanien| ©Elvis_old_Lenses
Smag på tapas i Spanien| ©Elvis_old_Lenses

Vi bevæger os over på den anden side af Guadalquivir-floden ad en af dens tre ruter, Remedios-broen, San Telmo-broen eller den, der ligger tættest på det område i Sevilla, hvor feststemningen invaderer byen på alle tidspunkter: Triana-kvarteret.

Guiden tager dig med gennem Trianas gader og forklarer områdets kuriositeter. En gastronomisk rundvisning er en af de ting, man kanse og gøre i Triana. Mens du lærer historiske fakta at kende på en behagelig måde, stopper du på tre eller fire populære barer, hvor den lokale gastronomi præsenterer sine bedste menuer. Ofte omfatter turen 3 eller 4 smagsprøver, hvor du kan vælge mellem en række vine, øl, sherry* og endda tinto verano.

Hvad angår maden, er du velkommen til de klassiske andalusiske retter. Spinat med kikærter, regaña (det særlige andalusiske brød), syltede oste, pisto, pipirrana (frisk tomatsalat med grøn peber, agurker og løg), "pescaitos fritos", filetspidser, salmorejo og meget mere. Alle restauranterne tilbyder sæsonbetonede produkter med traditionel tilberedning.

I slutningen af turen kan du ikke gå uden at nyde en dessert. Chokolade palmeritas og tocino de cielo plejer at afslutte turen, naturligvis ledsaget af en dampende kop kaffe. Dette er en af de bedste natlige ture i Sevilla, du vil se!

  • Priser: Fra 102 €.
  • Varighed: Mellem 3 og 4 timer.
  • Fordele: Menuen er velegnet til vegetarer og veganere mod et ekstra tillæg. Desuden tilbyder nogle operatører et særligt tilbud. I nogle tilfælde øges antallet af tapas i forhold til antallet af deltagere. Hvordan fungerer det? Hver person vælger et udvalg af tapas, og hvis antallet af deltagere stiger, øges antallet af tapas-smagninger. Jo flere venner, jo bedre.
  • Ulemper: Grupperne er ofte store, op til 15 personer.
  • Andre seværdigheder i nærheden: På 20 minutter kan du gå til Maria Luisa Park, Antiquarium, Real Maestranza de Caballería de Sevilla eller Tablao Flamenco El Arenal, hvor du kan overvære et af de bedste flamenco-shows i Sevilla.

Deltag i din tapas-tur i Sevilla nu!

Sangria-smagning med panoramaudsigt

Panoramaudsigt fra La Terraza del Cristina| ©Nito G
Panoramaudsigt fra La Terraza del Cristina| ©Nito G

I denne oplevelse vil du blive modtaget på taget af en restaurant med udsigt over byen. Vi inviterer dig til at slappe af og gøre det behageligt for dig, mens de to første typer sangria bliver tilberedt til dig. Du vil nyde en rødvinssangria og en hvidvinssangria med frisk årstidsfrugt, mens du smager marinerede oliven og en 2 år gammel Manchego-ost.

På denne tur er oplevelsen interaktiv. Der smages fire typer vin, to i hver halvdel af smagningen. I den anden del af oplevelsen får du mulighed for at lære at lave din egen sherry-sangria. Hukommelse virker bedst, men når du er en del af oplevelsen, bliver minderne hængende bedre, og det er det, der gør denne smagning til en særlig begivenhed.

Denne oplevelse kan bedst nydes i selskab med en partner, venner eller familie, især fordi du kan nyde alle drinksene i perfekte omgivelser. Det er bedst at tilmelde dig denne smagning på de sidste dage af din rejse. Denne tur er et moderne forslag, og i de bedstekvarterer i Sevilla har restauranter med en tagterrasse som ** La Terraza del Cristina** en del af deres service:

  • Priser: Fra 25 €.
  • Varighed: Ca. 2 timer.
  • Fordele: Den interaktive oplevelse er mindeværdig, en anekdote, som du vil tage med dig, og som du kan få det bedste ud af ved at tilberede din cocktail derhjemme.
  • Ulemper: Smagningen omfatter normalt kun vin, Manchego-ost og oliven, tapas er ikke inkluderet, eller andre retter koster ekstra.
  • Andre seværdigheder i nærheden: Du finder slottet San Jorge, katedralen i Sevilla, prinsernes park og meget mere, beliggenheden af denne type tur er privilegeret. Du kan supplere aktiviteten med en rundvisning i de bedste monumenter i Sevilla.

Book din plads på en tapas-tur i Sevilla

Sammenligning af tapas-ture i Sevilla

  • Standard-smagningstur
  • Fra 66 €.
  • Tidsplan: morgen
  • Inkluderer frokost og et par tapas
  • Omfatter ikke vin
  • Flamenco-show ikke inkluderet
  • Den traditionelle morgentur: vin og tapas i det historiske kvarter
  • Fra 84 €.
  • Tidsplan: morgen
  • Inkluderer frokost, desserter og op til 4 tapas.
  • Inkluderer vinsmagning
  • Flamenco-show ikke inkluderet
  • Den traditionelle aftentur: flamenco, tapas og vin i den gamle bydel.
  • Fra 100 €.
  • Tidsplan: eftermiddag
  • Inkluderer middag og op til 4 tapas
  • Inkluderer vinsmagning
  • 1 times flamencoshow
  • Gourmet-tur: vin, tapas og traditioner i Triana
  • Fra 102 €.
  • Tidsplan: eftermiddag
  • Omfatter mere end 6 tapas
  • Omfatter 4 til 5 vinsorter
  • 1 times flamencoshow

Hvilken slags mad og drikkevarer er inkluderet i tapasudflugterne i Sevilla?

Vin og tapas-tur| ©rob thompson
Vin og tapas-tur| ©rob thompson

Drikkevarer

Vin, øl og mere vin. I Sevilla er klimaet som regel mildt, så en kold øl er velkommen og endnu mere, hvis kvaliteten er god, som den er i byen, men den lokale vin er berømt. De mest populære taverner og vinhuse har husets specialitet, en rødvin, sherry, manzanilla, hvidvin eller endda vermouth. Vinbaserede cocktails, såsom tinto de verano, er almindelige.

Fødevarer

En god smagning begynder med spanske kød- og ostesorter. Sure oste, sobrasada, chorizo, pølse og butifarra-pølse er alle til stede og afsluttes med husets stjerne: iberisk skinke.
Vi fortsætter med supper, cremer og salater som andalusisk gazpacho, salmorejo, ratatouille og pipirrana. Endelig er der de enkelte restauranters specialiteter og sæsonbestemte specialiteter. Lige fra sneglene til rejerne eller "pescaitos fritos" (stegt fisk) er absolut udsøgte, og derfor er en gastronomisk rundvisning en af de ting, du skalse og gøre i Sevilla.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tapas-tur i Sevilla?

Forskellige typer af tapas| ©Bronwen Lee
Forskellige typer af tapas| ©Bronwen Lee
  • Undgå ubehagelige overraskelser. I Sevilla og generelt i Spanien er tapasbarer almindelige, men dem, der skiller sig ud, de traditionelle, er kun kendt af en ekspert. Det er let at fare vild blandt barer af middelmådig eller endda dårlig kvalitet. En gastronomisk guide er en ekspert, der ikke skuffer i sit valg, og han hjælper dig med atkomme rundt i Sevilla.
  • Sproget. Selv om Sevilla er et af Spaniens populære turistmål, især i sommermånederne, er der masser af ting at se og gøre i den andalusiske by, men i de fleste byer tales der ikke engelsk eller andre fremmedsprog. En tosproget guide hjælper dig, afklarer dine tvivlsspørgsmål og sætter dig i forbindelse med Andalusien.
  • Kendskab til kultur og traditioner. Den andalusiske kultur er legendarisk, og retterne byder på en sanselig oplevelse, som guiden tilføjer til den kulturelle baggrund. Den andalusiske guide fremhæver værdien af kulturen og gastronomien i hver enkelt ret og forklarer traditionerne og den historiske arv på sin rundvisning i byen.

Reviews from other travelers

4.5
· 9332 Anmeldelser
  • O
    O.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Aftenen i Sevilla var sjov, og maden var lækker.
  • L
    L.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Oplevelsen var ret god, jeg elskede den autentiske smag af tapas. Og flamencoen, sikke et show!
  • E
    E.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Uforglemmelig flamenco- og tapasoplevelse, virkelig fordybet i den lokale kultur, kan varmt anbefales!
  • J
    J.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Flamencoshowet var autentisk og fascinerende, men tapasturen kunne godt have indeholdt mere variation.
  • E
    E.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Jeg nød virkelig atmosfæren og flamencoens autenticitet, selvom jeg synes, at udvalget af tapas kunne være bedre.