Sevilla på 5 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Hvad glæder du dig mest til at se på din 5-dages tur til Sevilla? Giralda eller Alcázar er sikkert på din liste, men der er meget mere. Oplev den mest komplette guide

Carmen Navarro

Carmen Navarro

17 minutters læst

Sevilla på 5 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Sevilla, Spanien | ©Born & Bred Creative

Når man organiserer en rejse, er det nogle gange svært at planlægge hver dag, især når der er så mange ting at se og gøre i en by som Sevilla. Det gode er, at da du er i byen i fem dage, har du tid nok til at se alt i detaljer, især hvis du følger mine tips og de daglige ture, jeg har forberedt.

Dag 1: Se de vigtigste og mest populære steder i Sevilla

Det kongelige Alcazar i Sevilla| ©Dmitry Djouce
Det kongelige Alcazar i Sevilla| ©Dmitry Djouce

Jeg er sikker på, at du er fuld af energi og ivrig efter at starte dit besøg i Sevilla, så på denne første dag er det bedst at krydse de steder af listen, som du på grund af deres vigtighed er nødt til at besøge, såsom Alcázar eller katedralen. Skal vi begynde?

Brug formiddagen på en rundtur i Real Alcázar i Sevilla

Der findes få bedre steder at starte sin rejse end Real Alcázar i Sevilla. Dette paladskompleks, som ligger i det historiske centrum af byen (man kommer ind via Plaza del Triunfo), er et af byens symbolske steder.

Du kan bestille en billet til Alcázar fra 158 kr, men du kan også bestille en guidet tur til Alcázar, katedralen og Giralda i Sevilla. Husk dette, fordi disse to steder også er en del af programmet for din første dag.

At besøge Alcázar i Sevilla er som at træde ind i et eventyrligt palads, hvor forskellige arkitektoniske stilarter smelter sammen. Mit råd er at besøge det i dit eget tempo og tage dig tid til at gå rundt i haverne, som du måske kender fra et afsnit af Game of Thrones.

Book din billet til Alcazar

Spadser gennem Murillo-haverne før frokost

Når du forlader Alcázar, vil du støde på Jardines de Murillo og dens pavilloner, dekoreret med keramik, mursten, springvand og masser af vegetation.

Selv om de nu er et offentligt område, var de tidligere en del af paladserne, og derfor ligger de så tæt på. Faktisk kan man lige ved indgangen til haverne se en del af de gamle Alcazar-mure.

Ud over appelsintræer, magnolier og andre træarter finder man i disse haver skulpturer, der repræsenterer berømte borgere i Sevilla og Spanien, såsom de katolske monarker og den litterære figur Don Juan Tenorio.

Tag på tapas-tur i Santa Cruz-kvarteret

Tapas- og vintur| ©rob thompson
Tapas- og vintur| ©rob thompson

Efter en formiddag i Alcázar og dens haver får du sikkert lyst til at stoppe og få noget at spise. Det gode er, at du befinder dig i et af de bedste kvarterer i Sevilla: Santa Cruz.

Da det nogle gange kan være svært at vælge bare én bar, anbefaler jeg, at du booker en tapastur i Sevilla, som omfatter en komplet tur til de bedste barer i området, hvor du smager typiske tapas ledsaget af en specialiseret guide.

Man siger, at en af de bedste måder at lære en by og en kultur at kende på er gennem maven, så hvorfor ikke prøve det? Derefter kan du gå en tur gennem Sevillas Santa Cruz-kvarter.

Book en tapas-tur

Gå ind i Sevillas katedral og bestig Giraldaen

Efter frokost er det tid til at genoptage din rejseplan og booke entré til katedralen og Giralda, som også ligger i Santa Cruz-kvarteret. Katedralen er det største gotiske tempel i verden, og Giralda er den gamle almohadiske minaret, som senere blev til et kristent klokketårn.

Den udvendige portico i Sevillas katedral er et af de elementer, der vil fange din opmærksomhed, selvom de store skatte er indeni (hvis du ikke tror mig, så vent, til du ser Patio de los Naranjos eller sakristierne).

Naturligvis afsluttes besøget med at klatre op på toppen af Giralda. Tro ikke, at der er mange trin, for det, du finder, er en lang rampe, som den gamle sultan besluttede at installere, så han kunne klatre op med sin hest.

Book din billet til katedralen og Giralda

Slut dagen af med et besøg på Hospital de los Venerables

I det 17. århundrede var ideen at bygge et sted, hvor ældre præster, der var blevet forarmede af pesten, kunne trække sig tilbage. Således blev Hospital de los Venerables født, selv om det i dag er blevet omdannet til et museum, der huser en af de bedste samlinger af maleren Diego Velázquez og andre af hans samtidige (såsom Murillo og Zurbarán).

Jeg kan varmt anbefale, at du tager derhen; det ligger ca. 5 minutter fra katedralen, og indgangen koster kun ca. 5 €.

Ud over det kunstneriske centrum har Hospital de los Venerables også en smuk kirke i den reneste sevillanske barokstil og en central gårdhave, hvor du kan sidde og hvile dig lidt efter en dag med sightseeing.

Dag 2: Oplev Sevillas hemmeligheder og historie

De indianske arkiver| ©Anual
De indianske arkiver| ©Anual

På andendagen foreslår jeg, at du opdager nogle af Sevillas hemmeligheder, både bygninger, der ikke altid besøges, men som er spektakulære, og steder, der rummer en masse historie.

Mellem så meget information og fakta vil der også være tid til at være udendørs og nyde byen fra højderne.

Fordyb dig i historien gennem Arkivet for de Indiske Øer

Sevilla er en by, der rummer meget historie, men hvis jeg skulle nævne et sted, hvor det er mest tydeligt, så er det Archivo de Indias.

Der er gratis adgang, og det ligger i centrum, tæt på María Luisa Park, så det er et godt sted at starte din anden dag i Sevilla. Det huser dokumenter af stor værdi, såsom den kontrakt, som Christoffer Columbus underskrev med de katolske monarker, samt mange andre kort, tegninger og dagbøger fra de første rejser til Amerika.

Dets oprindelige anvendelse var som en Lonja, dvs. som et sted, hvor handlende kunne indgå aftaler og udveksle varer. Men med tiden blev det til Casa de Contratación og derefter, i 1785, dokumentationscentret for alt, hvad der vedrørte den spanske tilstedeværelse i Amerika.

Indvendigt og udvendigt i den kongelige tobaksfabrik

For at starte den anden dag i Sevilla tænkte jeg, at der ikke var noget som at opdage en af byens skjulte skatte: Real Fábrica de Tabacos (Den Kongelige Tobaksfabrik).

Denne stenbygning, som ligger ved siden af Alcázar og i dag er rektorat for universitetet, er måske ikke noget særligt blikfang, men du skal vide, at det var den første tobaksfabrik, der blev etableret i Europa tilbage i det 18. århundrede.

Dens design er en af de bedste repræsentationer, vi har af Ancien Régimes arkitektur. Hvis du bliver overrasket over, hvor stort det er, er det ikke overraskende: bygningens dimensioner overgås kun af El Escorial-paladset. Det er gratis at besøge den indvendigt, især på tidspunkter, hvor der ikke er universitetsundervisning (weekender og midt på dagen).

Sæt dig på den store bænk på Plaza de España

Plaza España| ©jordi Doria Vidal
Plaza España| ©jordi Doria Vidal

Du er måske nok i Sevilla, men når du ankommer til Plaza de España, vil du føle, at alle landets provinser byder dig velkommen. Hvordan? På den store bænk, der krydser denne plads, som ligger kun ti minutter fra Den Kongelige Tobaksfabrik.

Gennem et detaljeret og smukt flisearbejde er de forskellige kulturer i det nationale territorium repræsenteret på bænken.

Ud over dette er Plaza de España et vigtigt besøg, hvis du er i Sevilla. Ud over de institutionelle bygninger er det mest iøjnefaldende de to tårne, som kan ses fra forskellige steder i byen. Jeg anbefaler, at du bestiller en rundvisning på Plaza España, hvor du vil opdage alle hemmelighederne ved dette emblematiske sted og også gå en tur rundt i det overdækkede galleri, der forbinder de to tårne.

Book en rundtur på Plaza España

Køb en snack ved boderne i María Luisa Park

Hvis du vender ryggen til tårnene på Plaza de España, vil du støde på Parque de María Luisa, din næste destination.

Ud over at slentre langs stierne og blandt planterne, springvandene og statuerne anbefaler jeg, at du går hen til en af madboderne og bestiller noget der - du bliver helt sikkert sulten! Hvis du foretrækker at sidde på en restaurant, finder du også en bred vifte af muligheder; udsigten er virkelig uovertruffen.

María Luisa Park er en af de største i byen, og da den ligger i centrum, fungerer den som et mødested for Sevillianerne. Den er designet i den reneste engelske stil, så når du spiser eller slentrer rundt her, vil du føle dig som en ægte aristokrat, og hvis du vil kende alle dens hemmeligheder, skal du huske at booke en rundvisning i María Luisa Park.

Book en rundvisning i Maria Luisa Park

Slut dagen af fra toppen af Torre del Oro (Guldtårnet)

Hvad med at slutte dagen af med at se solnedgangen over Sevilla fra Torre del Oro? Det koster omkring 3 euro at komme op, og det er det værd på alle tidspunkter af dagen, men når solen går ned, må jeg sige, at det er noget af et skue at se byen fra 36 meters højde.

Selvom det nu er blevet et af de bedste udsigtspunkter i Sevilla, havde Torre del Oro oprindeligt en defensiv funktion, og derfor blev det bygget på bredden af Guadalquivir.

Tag en bådtur på Guadalquivir-floden

Når du er færdig, anbefaler jeg, at du booker en bådtur i Sevilla. De fleste af disse krydstogter afgår fra molen ved Torre del Oro, så du kan drage fordel af at være der og afslutte dagen med en dejlig tur langs Guadalquivir-flodens vande. De koster omkring 20 euro og er det hele værd; du vil se Sevilla fra et andet perspektiv.

Guadalquivir er en del af Sevillas kultur. Dens vand krydser byen og deler den i to, så når man sejler på den, kan man se vigtige bygninger på begge bredder. Derudover vil du blive ledsaget af en guide, som vil fortælle dig om byens hemmeligheder og de mest lokale aspekter.

Book en bådtur på Guadalquivir-floden

Dag 3: Kryds Guadalquivir til Cartuja og Triana

Øen Cartuja| ©Carlos García Herrero
Øen Cartuja| ©Carlos García Herrero

Selv om du indtil nu altid har været på venstre bred af Guadalquivir, foreslår jeg, at du på tredjedagen krydser floden og tager til højre bred, hvor du finder den moderne Isla de la Cartuja og det traditionelle kvarter Triana.

Besøg det moderne Sevilla på Isla de la Cartuja

Selvom resten af dagene er startet i centrum af Sevilla, skal du på denne tredje dag rejse (med bus på linjerne C1 eller C2, fordi det er mere end en halv time fra centrum til fods) til Isla de la Cartuja, et sted bygget til verdensudstillingen i 1992, og som nu er en teknologi- og videnskabspark med en bred vifte af fritidsaktiviteter.

Mit råd er at bruge en del af formiddagen på at besøge Alamillo Park, den største park i Sevilla og hjemsted for mange arter af planter og fugle. Fortsæt derefter din gåtur forbi Caixa Forum, hvor du kan gå ind og se nogle interessante udstillinger, og Torre de Sevilla, hvor Isla de la Cartuja slutter, og Triana-kvarteret begynder. Hvis du foretrækker det, kan du tage C3-bussen tilbage til Sevilla.

Book turistbussen til Sevilla

Betragt den rige enkelhed i El Carmen-kapellet

Når du er i Triana-kvarteret, kan du gøre dit første stop ved Capilla del Carmen. Lad dig ikke narre af dens lille størrelse, der er få bygninger, der er mere kuriøse og smukke end denne. Dens design er resultatet af en arkitekts og en keramikers arbejde, deraf blandingen af farver og brugen af mursten som det vigtigste element.

Selvom du bare kan se den udefra, anbefaler jeg, at du går indenfor (der er gratis adgang) for at se de kunstneriske værker skabt med fliser. Capilla del Carmen betragtes som en af indgangene til Triana-kvarteret, så lad det ottekantede klokketårn og kuplen byde dig velkommen.

Smag de bedste andalusiske retter på Triana-markedet

Gåtur gennem Triana-markedet| ©Karan Jain
Gåtur gennem Triana-markedet| ©Karan Jain

Efter en formiddag med gåture er du sikkert sulten, så hvad med at stoppe et øjeblik på Triana-markedet?

Markedet ligger i stueetagen af den gamle inkvisitionsdomstol (Castillo de San Jorge), og det er et godt sted at spise tapas, for ud over boder med friske råvarer er der også små taverner. En anden mulighed, hvis du vil smage de bedste retter, er at bestille en tapastur i Triana.

Triana-markedet, der også er kendt som Plaza de Abastos, er meget populært for sin kulinariske værdi, men også for sin historiske værdi, da resterne af slottet kan besøges. Det er en god (og gratis) ting at gøre efter tapas, synes du ikke?

Book en tapas-tur i Triana

Besøg og lær Triana-kvarteret at kende

Der er meget at se i Sevillas Triana-kvarter, så jeg foreslår, at du afsætter en eftermiddag til at udforske det og lade dig invadere af dets kunst, kultur og atmosfære. Ud over Capilla del Carmen og markedet er der andre steder, jeg gerne vil anbefale, som du nemt kan nå ved at slentre rundt i kvarteret.

Sørg for at se Plaza del Altozano, Murillo-apoteksbygningen og Calle Betis, en af de vigtigste gader i Triana, fordi den har en imponerende udsigt over Sevilla fra den anden side af Guadalquivir. Og før du afslutter din gåtur, kan du gå ind i en af de typiske gårdhaver i Triana, som altid er dekoreret med planter.

En mulighed for at besøge den komfortabelt er at booke en privat rundtur i Sevilla.

Book en privat rundtur i Sevilla

Lad dig begejstre af et flamenco-show

Triana-kvarteret har været fødested for mange flamenco-sangere og -dansere, og derfor er det et af de bedste områder at nyde et flamenco-show i Sevilla. Det er en oplevelse, du ikke må gå glip af, hvis du er i Sevilla; rytmerne fra dansen, hælene og guitaren smelter sammen i et unikt kulturelt liveshow.

Hvis du vil opleve det autentiske Sevilla, skal du booke et flamencoshow i Triana. Da disse steder handler om at bevare intimiteten og spændingen i denne kunstform, er der begrænsede pladser, og det er bedst at booke tidligt.

Book et flamenco-show i Triana

Dag 4: En rundtur i centrum og ved bredden af Guadalquivir-floden

At lære Italica at kende| ©Paul VanDerWerf
At lære Italica at kende| ©Paul VanDerWerf

Selvom rejsen er ved at være slut, er der stadig mange steder at besøge i Sevilla. Derfor byder den fjerde dag på emblematiske bygninger som Maestranza og Reales Atarazanas samt Guadalquivir-flodens bredder.

Brug formiddagen på at udforske Italica, Sevillas romerske ruiner

Har du hørt om de romerske ruiner i Sevilla? Nu hvor du ved, at de findes, vil jeg forklare, hvordan man kommer fra Sevilla til Italica, hvor de ligger. Det er et meget interessant besøg, da du får at vide, hvad der engang var en af de store romerske byer. Den bedste måde at komme dertil på er at booke en udflugt til Italica, som for 41 € inkluderer direkte rejse og et besøg med en specialiseret guide.

Hvis du foretrækker at tage af sted på egen hånd, skal du tage en af de to buslinjer (M-170A og M-170B), der forbinder Sevillas centrum (Plaza de Armas) med Italica. Prisen er ca. 2 euro hver vej. Adgang til ruinerne er gratis for EU-borgere (for ikke-EU-borgere skal du betale ca. 2 €).

Når du er i Italica, skal du gøre dig klar til at træde ind i Romerriget. Du kan besøge det gamle amfiteater og de huse, hvor indbyggerne boede; alt er velbevaret, men jeg anbefaler, at du også besøger museet for at se nærmere på andre arkæologiske skatte og genstande, der blev brugt på den tid.

Book en udflugt til Italica

Opdag Reales Atarazanas' funktion

Ved du ikke, hvad Sevillas Reales Atarazanas er? Når du kommer tilbage fra Italica, anbefaler jeg, at du går indenfor (det er gratis). Alene størrelsen vil give dig et fingerpeg om stedets funktion; det er her, der blev bygget skibe, især på det tidspunkt, hvor de flokkedes til Amerika.

Denne store fabrik ligger meget tæt på Torre del Oro og kun en meter over Guadalquivirs vandstand, hvilket lettede skibenes afgang.

Bygningen kombinerer, som mange andre i Sevilla, gotiske og mudéjar-stilarter. Det mest slående er dens enorme indre, hvor forskellige skibe er forbundet. Fiskere, sømænd, artillerister osv. arbejdede her i mange år.

Køb antikviteter og slentre rundt på Plaza del Cabildo

Cabildo-pladsen| ©Jesús Fernández
Cabildo-pladsen| ©Jesús Fernández

Kun tre minutters gang fra Reales Atarazanas ligger Plaza del Cabildo. Denne plads har altid besøgende, men hvis du tilfældigvis er der på en søndag, vil den være mere overfyldt end normalt, da det er her, Sevillas numismatik- og samlermarked afholdes.

Uanset hvilken dag du kommer, er det en plads, hvor der altid har været mange antikvitetsbutikker, så hvis du leder efter en original gave til at tage med hjem fra Sevilla, er du kommet til det rette sted.

Pladsens struktur er halvcirkelformet, så bygningen på pladsen er også halvcirkelformet. Den har tre etager (alle buede) og er berømt for sine balkoner, der er malet og dekoreret af maleren José Palomar. Det er helt sikkert et godt sted at få taget et billede og gå en tur. Og derfra kan du booke en rundtur i det jødiske kvarter.

Book en rundtur i det jødiske kvarter

Sæt dig på bredden af Guadalquivir og få en bid mad

Selvom du helt sikkert vil finde masser af restauranter i området, hvor du er, anbefaler jeg, at du tager noget med og går ned til bredden af Guadalquivir. Langs hele Paseo de Cristóbal Colón er der bænke, hvorfra du kan se ud over floden (og Triana-kvarteret på den anden side), mens du fylder din mave.

Når du er færdig, kan du benytte lejligheden til at slentre rundt, mens du er på vej til din næste destination: Plaza de la Maestranza.

Kom tæt på Plaza de la Maestranza

Plaza de la Maestranza er den ældste tyrefægterarena af sin slags, og selv om du ikke har planer om at overvære en tyrefægtning, bør du måske besøge den. Faktisk er det et af de mest besøgte steder i Sevilla. Måske er det nok at se det udefra, selv om man kan komme ind for omkring 10 euro.

Det arkitektoniske element, der tiltrækker sig mest opmærksomhed fra alle, der kommer ind, er den indvendige facade (Palco del Príncipe), som er kronet af et halvhvælv med kakler på toppen.

Se Sevilla oplyst fra Muelle de la Sal (Saltkajen)

Der er få billeder, der er smukkere end at se Triana-kvarteret oplyst fra Muelle de la Sal. Navnet kommer, som du kan forestille dig, fra det faktum, at det var stedet, hvor saltet blev losset.

I dag er det som en balkon, hvorfra man kan se ud over den anden side af floden. Hvis du synes, udsigten er smuk, så forestil dig, hvordan det ville være at forlænge den med en sejltur rundt i Sevilla ved mørkets frembrud.

Hvis du rejser til Sevilla om sommeren, vil du se dette sted mere overfyldt end nogensinde, da der er mange mennesker, der kommer for at nyde natbrisen på Guadalquivir efter en varm dag.

Book en bådtur på Guadalquivir-floden

Dag 5: Afslut turen i det fornemste Sevilla

Las Dueñas-paladset| ©Alonso de Mendoza
Las Dueñas-paladset| ©Alonso de Mendoza

Rejsen er ved at være slut, men inden du forlader Sevilla, kan du besøge den rigeste del af byen, hvor gamle adelsfamiliers huse blander sig med moderne kvarterer.

Oplev Sevillas skatte i Basilica de la Macarena

Start den sidste dag med et besøg i Basílica de la Macarena, som er hjemsted for en af alle sevillaneres mest elskede skatte: Virgen de la Esperanza.

Den ligger i San Gil-kvarteret over for Andalusiens parlament, og du kan gå gratis ind, hvilket jeg især anbefaler for at se kapellerne. Men hvis du vil ind på museet, skal du betale ca. 5 €.

Arkitektonisk set har basilikaen kun ét skib og består af en enkelt etage. Interiøret er dekoreret med farvet marmor og barokke elementer, så forvent at se en masse ornamentik.

Book turistbussen til Sevilla

Træd indenfor i det aristokratiske Palacio de las Dueñas

Selvom der for mange, mange år siden lå et kloster der, hvor Palacio de las Dueñas nu står (hvorfra det også har fået sit navn), har dette sted altid været residens for Sevillas mest adelige familier. Siden det 17. århundrede har det været residens for huset Alba.

Du kan se, at dets historiske værdi er meget høj, men hvis du booker din billet til Palacio de las Dueñas, vil du kunne se en masse kunst. Hvis du tager Calle San Luis fra Basílica de la Macarena, kan du komme dertil på mindre end 15 minutter.

Ud over de private værelser, balsale og gårdspladser, der kan besøges, anbefaler jeg dig at tage til Palacio de las Dueñas, fordi det fungerer som et stort museum med værker af malere som Sorolla, luksuriøse gobeliner og andre arkæologiske rester.

Book din billet til Palacio de las Dueñas

Tag en pause for at prøve nogle af Sevillas mest innovative tapas

Så snart du forlader Palacio de las Dueñas, er du i Encarnación-Regina-kvarteret, som har en masse historie og også en masse gastronomi, så jeg anbefaler, at du stopper ved en af restauranterne i området, som har innovative forslag, eller booker en tapas-tur i Sevilla.

Hvis du kan lide at prøve nye ting, vil du blive forkælet med valgmuligheder her. Det, der for nogle år siden var et lidt dekadent kvarter, ser nu fornyet og moderne ud, fuld af steder, der tilbyder delikate retter og genopfinder traditionelle tapas.

Book en tapas-tur i Sevilla

Tag på panoramatur til Sevillas Setas (svampe)

Midt på Plaza de la Encarnación ligger de berømte Setas de Sevilla. Jeg ved godt, at navnet er mærkeligt, men når du ankommer til dette moderne monument, vil du forstå, at dets form minder om denne mad. Setas er faktisk et strukturelt ensemble dannet af en stor pergola.

Bortset fra deres design er de berømte, fordi man fra deres gangbroer, som når 26 meter, kan se den gamle bydel i Sevilla. Sandheden er, at en tur til Setas er en god måde at afslutte sin rejse på og sige farvel til byen.

Book turistbussen til Sevilla

Oplev den andalusiske arkitektur i Casa de Pilatos

Casa de Pilatos| ©Enric Rubio Ros
Casa de Pilatos| ©Enric Rubio Ros

Kun ti minutter fra Setas de Sevilla ligger Casa de Pilatos, endnu en adelig residens bygget i en meget andalusisk stil. Dette palads husede især hertugerne af Medinaceli fra 1639, selvom det er kendt for at være begyndelsen på den sevillanske Holy Week og for sit farverige interiør.

Som du kan læse, begyndte man i det 16. århundrede at fejre en korsvej (en bønnesti) fra Casa de Pilatos til det sevillanske kvarter Nervión. I årenes løb udviklede denne rute sig til det, der i dag er den hellige uges processioner. Flere romerske skulpturer er udstillet i paladsets indre gård, så det er værd at betale entré (ca. €10) for at se dem.

Afslut din rejse til Sevilla på Plaza de El Salvador

Jeg ved, at du ikke har lyst til, at det skal slutte, men jeg lover, at du ikke går derfra med en dårlig smag i munden, hvis du spiser middag i området omkring Plaza del Salvador i Alfalfa-kvarteret. Denne plads ligger mindre end 10 minutter fra Casa de Pilatos og er fuld af terrasser med udsigt til katedralen og Giralda, som vil være oplyst på dette tidspunkt af dagen. Sig farvel til dem, mens du spiser.

Dette område har været et mødested i mange år. Dets sociale karakter, som nu er endnu tydeligere, fordi det er blevet en ren gågade, går helt tilbage til det 17. århundrede. I dag har det bevaret denne ånd og er et af de bedste kvarterer til at lære Sevillas kultur at kende gennem tapas og typiske retter.

Hvordan kommer man rundt i Sevilla: Er det nødvendigt at have et transportkort?

Sevillas metro| ©Patrick1977Bln
Sevillas metro| ©Patrick1977Bln

Som du måske har indset, er der mange ting at se og gøre i en by som Sevilla, og det er meget vigtigt at organisere sin rejse til mindste detalje og ikke spilde tiden med at komme rundt. Hvis du har ledt efter oplysninger om den bedste måde at komme rundt i Sevilla på, ved du allerede, at du kan komme til mange steder til fods.

Men du kan altid tage bussen til steder, der ligger længere væk, enten fordi de ikke ligger i centrum (som Isla de la Cartuja), eller fordi de ikke ligger tæt på dit hotel. Selvom der er en metro, er der kun én linje, mens der er halvtreds buslinjer, så du kan komme fra den ene side af byen til den anden. Husk, at hvis du følger den rejseplan, jeg har foreslået, og dit hotel ligger centralt, behøver du kun at tage bussen en gang imellem, så det er bedst at købe en enkeltbillet (ca. 1,50 €), når du gør det.

Hvis det hotel, du bor på, ligger i udkanten, kan det være nødvendigt at tage offentlig transport oftere, og det kan være mere omkostningseffektivt at købe et turistkort til Sevillas busser (for 1 dag koster det 5 euro og for 3 dage ca. 10 euro plus et depositum på 1,5 euro); det gode er, at rejser med dem er ubegrænsede. Jeg håber, du nyder din tur til Sevilla, og at mine tips hjælper dig med at organisere 5 dage med kunst, kultur og historie.

Book turistbussen til Sevilla