15 ting at lave i Sevilla i december

Få en unik oplevelse! Nyd Sevillas charme i december, hvor hele byen er klædt ud for at fejre julen og byde det nye år velkommen.

Ana C.R.

Ana C.R.

11 minutters læst

15 ting at lave i Sevilla i december

Sevilla i december | ©Luis Eduardo P Tavares

Sammen med Granada og Cordoba er Sevilla en af de vigtigste byer i Andalusien. Her går arkitektur, kunst, historie og tradition hånd i hånd og får dig til at føle dig så hjemme, at du helt sikkert får lyst til at komme tilbage.

Som ejer af et særligt stempel finder du mange ting at lave og se i Sevilla: dens kultur, dens udsøgte gastronomi og nydelsen af dens gader, bare for at nævne tre attraktioner ud over dens rigdom af monumenter. At besøge byen i december har en ekstra bonus: Du vil kunne se alle juledekorationerne og mærke den festlige atmosfære, der svæver i luften.

1. Oplev de utrolige julemarkeder i Sevilla

Sevillas julemarked| ©SMN
Sevillas julemarked| ©SMN

Et af højdepunkterne i december er uden tvivl julemarkederne. Byen er klædt i festligt tøj, og du kan finde gaver af alle slags, fra tøj og boligindretning til smukt håndlavet trælegetøj.

Blandt de mest kendte og travle markeder i Sevilla er julehåndværks- og julemarkedet i Alameda de Hércules, julemarkedet i Nervión, det i La Setas eller det på Plaza Nueva.

I en udendørs atmosfære kan du købe direkte fra kunsthåndværkeren, hvilket garanterer dig en unik og original gave.

Disse markeder plejer at være meget populære blandt lokale såvel som blandt turister, der vælger at tilbringe ferien i denne smukke by.

Book en guidet tur i Sevilla

2. Aflever dit brev til kongerne i Alcazar

Det kongelige Alcazar i Sevilla| ©Dmitry Djouce
Det kongelige Alcazar i Sevilla| ©Dmitry Djouce

Alcázar i Sevilla er et af de smukkeste paladser i Spanien og er blevet erklæret verdensarv af UNESCO.

Hvis du endnu ikke har besøgt Real Alcázar, er dette et ideelt tidspunkt at gøre det på, især hvis du har børn, for ud over at gå rundt i den imponerende bygning og nyde dens smukke mudéjar-renæssancestil, kan de små give deres breve til kongerne af Alcázar, nemlig Isabel den Katolske, Charles I og Al-Mutamid, som så personligt vil aflevere dem til de tre vise mænd fra Østen.

Disse dramatiserede besøg er en fremragende måde at komme i kontakt med Spaniens historie i almindelighed og den andalusiske regions i særdeleshed.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: Puerta del Apeadero-porten (ved Patio de Banderas).
  • Pris: Børn kan aflevere deres breve gratis.
  • Hvornår: 23., 26., 27., 28., 29. og 30. december samt 2., 3. og 4. januar mellem kl. 11.00 og 15.00.

Book en tur med turistbus

3. Tag en tur rundt i byen med turistbus

Bus i Sevilla| ©jac hendrix
Bus i Sevilla| ©jac hendrix

Vejret i Sevilla vil sandsynligvis tillade dig at booke en sightseeing-bustur på denne tid af året, med mulighed for at gøre det på øverste dæk, i det fri. Sevilla City Sightseeing-bussen tager dig med på en tur med gratis stop ved de vigtigste seværdigheder som Plaza de España og Torre del Oro... og du har op til 24 timer til at bruge den og stige af og på, når du vil.

Men ikke nok med det, med disse billetter kan du drage fordel af mange andre kampagner, herunder billetter til forskellige attraktioner i byen og guidede vandreture.

Book en sightseeing-bustur

4. Oplev Sevilliansk barokkunst og meget mere på Museum of Fine Arts

Museet for de skønne kunster| ©Elliott Brown
Museet for de skønne kunster| ©Elliott Brown

Museum of Fine Arts er en anden af de muligheder, vi foreslår under dit besøg i Sevilla, da det betragtes som et af de vigtigste kunstgallerier i landet. Hvis du booker en guidet tur på museet, kan du betragte de mest fremragende værker af kunstnere som Murillo, Velázquez, Zurbarán, El Greco og Valdés Leal.

En professionel guide vil ledsage dig på hele turen gennem de mere end 14 rum, der er dedikeret til naturalisme, manierisme, renæssancekunst, kunst fra det 8. århundrede og mange værker fra det sevillanske barokmaleri.

Book en guidet tur på Museum of Fine Arts

5. Spis tapas og se et flamenco-show

Tapas-øjeblik| ©Gigi Griffis
Tapas-øjeblik| ©Gigi Griffis

For virkelig at lære landets kultur at kende og især den flamenco-kunst, der gennemsyrer denne by, anbefaler vi, at du booker en typisk tapas-tur og et flamenco-show.

Du vil smage en række tapas og lokale vine, ledsaget af en lokal ekspertguide, som vil tage dig med til de mest berømte barer i byen. Og du vil vandre rundt i Sevillas gader i omkring 4 timer, som er den anslåede varighed af turen, og nyde et flamenco-show på Casa del Flamenco.

Book en tapastur og et flamencoshow.

6. Tag en tur på hesteryg

Køretøjer| ©Winniepix
Køretøjer| ©Winniepix

En af de mest typiske attraktioner, man kan opleve i Sevilla, er at leje en hestevognstur, hvor man besøger Sevillas centrum og gamle bydel i en af disse vogne. Turen varer ca. 45 minutter med en professionel chauffør, der også fungerer som guide til historiske steder som Plaza de España og katedralen i Sevilla.

Der er ingen tvivl om, at der ikke findes en mere typisk og speciel måde at lære en så smuk by som Andalusiens hovedstad at kende på.

Lej en tur i hestevogn i Sevilla

7. Tag på en udflugt rundt i Sevilla

Lær Ronda at kende| ©Fredrik Rubensson
Lær Ronda at kende| ©Fredrik Rubensson

Hvis du har tænkt dig at blive flere dage i byen, kan du også benytte lejligheden til at besøge nogle af de nærliggende byer og landsbyer, som er værd at se. Her er nogle af vores anbefalinger:

Udflugt til nationalparken Doñana

Dette er uden tvivl en af de største attraktioner i området. Doñana National Park er en af de smukkeste og mest spektakulære i området og er hjemsted for en stor biodiversitet med unikke arter, opdræt af europæiske og afrikanske fugle, truede dyr som den iberiske los ... som det er værd at booke en udflugt til. Den, vi foreslår, foregår i 4x4, og på vejen stopper du også i landsbyen El Rocío, hvor pilgrimsfærden El Rocío finder sted, hvor man tilbeder Jomfruen af El Rocío.

Udflugt til de hvide landsbyer og Ronda

En anden af de mest typiske ting ved Andalusien er de hvidkalkede landsbyer. Med denne udflugt til de hvide landsby er besøger du Zahara de la Sierra, Grazalema og byen Ronda. Disse tre landsbyer anses for at være nogle af de smukkeste og mest turistede i området på grund af deres kultur og tradition og selvfølgelig på grund af deres maleriske landskaber.

Vandreudflugt til Caminito del Rey

Endelig, hvis du er mere til spænding, foreslår vi, at du sætter en dag af til at vandre og besøge Caminito del Rey. Hvad er det? Det er en rute, der ligger i Malaga-provinsen, og som blev betragtet som en af de sværeste og mest eventyrlige stier i verden.

Det er en udflugt til denne komplicerede, men sjove rute, hvor du skal krydse en 100 meter høj hængebro. Er du klar til det?

Book din trekkingtur til Caminito del Rey

8. Gå ruten med julekrybberne

Krybbespil i Sevilla| ©RetalesCulturales
Krybbespil i Sevilla| ©RetalesCulturales

Traditionen med at gå på en krybberute er meget gammel, og det kan være en rigtig god plan, hvis du leder efter ting at lave i Sevilla med børn (og i øvrigt lære lidt om traditioner).

Overalt i byen kan man se alle mulige krybbespil, f.eks. det på rådhuset, det på Hospital de la Caridad, det i El Corte Inglés eller endda et, der er genskabt med Playmobil-figurer i Iglesia de la Misericordia. Nogle af dem er sande kunstværker, og år efter år tiltrækker de et stort antal mennesker, der ønsker at se dem.

Langt fra kun at genskabe øjeblikket for Jesu Kristi fødsel, fortæller langt de fleste også om andre bibelske scener. Der er tale om rigtige iscenesættelser, hvor en person står for opbygningen og en anden for kostumerne til de forskellige miniaturefigurer. En unik oplevelse, som vil bringe dig endnu tættere på julens ånd.

9. Kom og nyd en af alles yndlingsattraktioner: skøjteløb!

Vinter skøjtebane| ©XTrai
Vinter skøjtebane| ©XTrai

Når december nærmer sig, og vejret bliver koldere, opstilles der fire sk øjtebaner i forskellige dele af byen. Alle, både voksne og børn, nyder utrætteligt at stå på skøjter i timevis.

Skøjtebanerne ligger på meget centrale steder som Muelle de las Delicias, Alameda de Hércules, Setas eller Prado de San Sebastián, og de er blandt sevillanernes favoritter.

10. Sjov for voksne og børn i Sevilla On ice!

Nyd parken om vinteren| ©DAVIDGIBSON
Nyd parken om vinteren| ©DAVIDGIBSON

Ud over de traditionelle skøjtebaner er der for dem, der elsker spil og kulde, år efter år oprettet en vinterforlystelsespark kaldet Sevilla On Ice, fuld af iskolde attraktioner, såsom en isrutsjebane, et kæmpe pariserhjul og et mindre til børn, hoppeborge, radiobiler osv.

Der er også et madområde, hvor du for eksempel kan nyde nogle churros ledsaget af en kop lækker, dampende chokolade, der er ideel til at varme op.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: Muelle de las Delicias og Prado de San Sebastián.
  • Pris: Gratis
  • Hvornår: Fra slutningen af november til 6. januar, mellem kl. 11 og midnat.

11. Nyd et oplyst Sevilla

Jul i Sevilla| ©Jose Antonio Lagier Martin
Jul i Sevilla| ©Jose Antonio Lagier Martin

Fra de første dage af december tænder byen sin julebelysning og klæder sig på til lejligheden. Gaderne, parkerne, bygningerne - alt ser ud til at glitre i forventning om julen.

Selvom billedet måske ligner det fra andre byer rundt om i verden, har Sevilla en magisk charme. At gå under den fantastiske stjernehimmel, at se de enorme julekugler midt på gaden, som om de var faldet ned fra et kæmpe juletræ, det store lysende træ på Plaza San Francisco, vil ikke efterlade dig ligeglad.

Stjerner, engle, kranse og et utal af andre figurer ankommer hvert år for at vise, at Sevilla fejrer jul som ingen anden by i verden.

12. Besøg krybbespillet

Messe for julekrybber| ©AMSC Onda Joven Sevilla
Messe for julekrybber| ©AMSC Onda Joven Sevilla

På denne traditionelle messe kan man købe alle slags figurer, tøj, dyr og miniaturepynt, så man kan sammensætte sin egen julekrybbe derhjemme.

Skikken med at genskabe atmosfæren fra Jesu fødsel er typisk for den katolske religion og går flere århundreder tilbage.

Mange af de ting, man kan købe her, er håndlavede, udskårne og indgraverede med en overraskende detaljeringsgrad.

Da det er så berømt, er det meget almindeligt at se folk fra hele verden købe figurer, enten for at lave en julekrybbe eller som en souvenir fra julen i Sevilla.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: lige ved siden af Archivo de Indias, på Avenida de la Constitución.
  • Pris: gratis
  • Hvornår: fra midten af november til 23. december, fra ca. kl. 10.00 om morgenen til kl. 21.00 om aftenen.

13. Nyd et par drinks på en tagterrasse

Sevillas tagterrasse| ©Michael McDermott
Sevillas tagterrasse| ©Michael McDermott

Om aftenen, når byen er oplyst, er der ikke noget bedre end at nyde et par drinks (eller tapas) i en bar, der ligger på et af byens tage.

De berømte hustage, hvor man kan nyde synet af Sevilla om natten, er blevet et must for dem, der elsker nattelivet. Der er en hel del (og der bliver flere og flere!), som normalt ligger i hjertet af bymidten og tilbyder en anderledes udsigt over Sevillas arkitektur, lys og juleudsmykning.

Når solen begynder at gå ned bag bygningerne, bliver synet af den oplyste by helt unikt.

Nogle af de bedste tagterrasser findes på hotel Doña María, niveau 5, med udsigt over Triana-broen, og Casa Romana, som ligger på taget af boutiquehotellet af samme navn.

14. Udnyt rabatterne og tilbuddene i slutningen af året!

Rabatter| ©cottonbro
Rabatter| ©cottonbro

Selvom de største rabatter starter i de første dage af januar, har nogle butikker allerede sænket deres priser i december, netop på grund af højtiden.

Så hvis du ikke har købt dine gaver endnu, kan dette være en god lejlighed til at gøre det. I gågaderne Sierpes og Tetuán finder du også et stort antal topbutikker som H&M, Zara, Mango, Massimo Dutti, Bershka m.fl. Den generelle atmosfære er lidt travl, men meget behagelig.

Der er ingen bedre følelse end at gøre sine juleindkøb, hvad enten det er på håndværksmarkederne eller i de traditionelle butikker, da alle ser ud til at have noget specielt, eller det vælger vi alle at tro, for kom nu, du fortjener altid en bunke gaver, gør du ikke?

15. Nyd delikatesserne tilberedt af nonner i kloster

Nonner i kloster| ©Lucila Vidal
Nonner i kloster| ©Lucila Vidal

En anden af de søde sevillanske tradition er, der finder sted hvert år i december, er den traditionelle udstilling af slik, marmelade, kager og traditionel konfekt lavet af nonnerne i klostrene.

Der er i øjeblikket 34 klostre i Sevilla med en befolkning på mere end 400 nonner. I de første par dage af december udstiller en gruppe af dem nogle af deres håndlavede delikatesser i det gotiske palads Real Alcázar.

Resten af året kan man i hvert af klostrene købe nogle af disse søde sager og marmelader, som de forsikrer os om, er lavet efter meget gamle opskrifter, der er gået i arv fra generation til generation, og som er lavet med stor kærlighed og total dedikation.

Disse søde sager er en ferieklassiker og udgør uden tvivl en vigtig del af den andalusiske regions gastronomisk-kulturelle arv.

Hvordan er vejret i Sevilla i december?

Sevillas katedral og Giralda| ©salva u.f.
Sevillas katedral og Giralda| ©salva u.f.

Du har sikkert allerede indset, at det er en fremragende idé at besøge Sevilla i december, men er det meget koldt?

Tja, i december og januar varierer temperaturen mellem 9 og 17 eller 18 grader celsius, så... ja, det er koldt, men generelt er det ganske behageligt, ideelt til at nyde nogle af disse udendørs aktiviteter.

Og selvom mange mennesker beslutter sig for at besøge Sevilla på denne tid af året, er menneskemængden slet ikke uudholdelig.

Du vil endda kunne nyde mange af byens traditionelle attraktioner uden at skulle stå i kø alt for længe. Besøg for eksempel den storslåede katedral i Sevilla med sin mudejar-renæssancestil, eller Real Alcazar og La Giralda.

På andre tidspunkter af året skal du bestille din billet online i god tid, men i december går det meget mere naturligt for sig.

Book din guidede tur i Sevillas katedral

Hvor meget koster det at spise og have det sjovt i Sevilla?

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Sevilla er ikke en alt for dyr by, og mange af dens attraktioner er gratis eller meget billige, som f.eks. skøjtebanerne, der koster mellem 5 og 7 euro.

Du kan også besøge emblematiske og fotogene steder som Plaza España, Torre del Oro, katedralen eller Plaza de Toros uden at bruge en eneste euro.

Hvad angår maden, kan du spise ganske godt fra 10 euro pr. person eller drikke en kaffe for mindre end 1,50 euro.

Hvis du er på udkig efter noget lidt mere eksklusivt eller med udsigt til Triana-broen eller Alcázar, koster det selvfølgelig mere, men ikke mere end andre steder. Sevilla er en ret rimelig by på trods af sit ry som en dyr by.

Kom ud af Sevilla for at lære Sevilla at kende

Det romerske teater i Santiponce| ©alejandro rodriguez
Det romerske teater i Santiponce| ©alejandro rodriguez

Lad mig nu give dig et sidste råd: Hvis du gerne vil lære lidt mere end Sevilla at kende, skal du huske, at der i nærheden, og stadig i provinsen, er nogle utrolige landsbyer, som er et besøg værd.

Cirka 85 kilometer fra Sevilla ligger den maleriske by Osuna. Den betragtes som en af de smukkeste landsbyer i regionen med sin smukke arkitektoniske og kulturelle arv og charmen i de smalle gader, og du vil ikke fortryde et besøg.

Meget tættere på, kun 30 minutter fra Sevilla, ligger Santiponce, et sted, du skal besøge. Med sine romerske ruiner, amfiteatret og det arkæologiske sted Italica er denne by en sand perle. Hvis du beslutter dig for at besøge den, kan du her finde oplysninger om, hvordan du kommer dertil fra Sevilla.