11 ting at gøre med børn i Sevilla

Sevilla er en ikonisk by i Spanien. Hvis du overvejer at tage på ferie og spekulerer på, om den er egnet til at besøge med børn, kan jeg forsikre dig om, at det er den med disse 10 planer for de små i huset.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minutters læst

11 ting at gøre med børn i Sevilla

Børn i Sevilla | ©Stefania Spagnolo

Sevilla ligger i det sydlige Spanien og har opnået international anerkendelse for sin store kulturelle og kunstneriske arv. Ud over at være flamencoens fødested og alle de folkloristiske og populære traditioner, der har krydset grænser, er byen også fuld af historiske attraktioner og nye trends.

Sevilla har meget at se og gøre, men hvis du også vil se den med børn, mangedobles mulighederne, da der er snesevis af steder, der er tilpasset dem, såsom temaparker, interaktive museer, cykelture og tusindårsbyer. Kom med mig, så viser jeg dig 10 planer, der vil give dine børn en fantastisk tid.

1. Oplev det spektakulære Alcázar i Sevilla med hele familien

Indgang til Alcázar i Sevilla| ©ArminFlickr
Indgang til Alcázar i Sevilla| ©ArminFlickr

Når man rejser med børn, er et af de største dilemmaer at sørge for, at de ikke keder sig, mens de voksne ser de vigtigste monumenter og museer. Men i Sevilla er mange af turistattraktionerne så godt forankret i tiden og er så imponerende steder, at de små vil stå tilbage med åben mund. Et godt eksempel på dette er Alcázar i Sevilla.

Dette enorme og blændende sæt af paladser har arkitektoniske eksempler fra forskellige perioder og går tilbage til Al Andalus. For voksne kan det være noget af en kulturel oplevelse at lære dette sted at kende på nært hold, men for børn er det også den perfekte ramme, hvor de kan lade fantasien løbe løbsk.

De store gallerier, søjlegangene og haverne vil tage dem med til en verden af fantasi. For de mere nysgerrige kan man desuden finde gratis audioguides i selve Alcázar , som er tilpasset børn, så de kan lære om stedet på en lærerig og sjov måde.

Nyttige oplysninger

 • Pris: almindelig entré er omkring 15 €, men børn under 13 år har en symbolsk pris på 1 €.
 • Sted: Alcázar ligger i Patio de Banderas, lige ved siden af katedralen.
 • Åbningstider: fra kl. 09.30 til kl. 17.00.

Book dit besøg i Alcázar i Sevilla

2. Rejs til det gamle Rom i byen Italica

Lær Italica at kende| ©Paul VanDerWerf
Lær Italica at kende| ©Paul VanDerWerf

Hvis børnene i din familie skal have en anderledes oplevelse og transporteres tilbage i tiden, kan jeg ikke komme i tanke om en bedre plan end at besøge den gamle romerske by Italica. En original arkitektonisk prøve på, hvordan Hispania så ud for århundreder siden. Ruinerne ligger kun 10 kilometer fra Sevillas centrum, og Italica kan nemt nås med bil eller bus.

Men tro ikke, at du bare kommer til at besøge en række ruiner. Indgangsbilletten inkluderer en guidet tur, der tager dig rundt på de vigtigste steder og forklarer alt i detaljer. Og for at børnene kan forundres endnu mere, er der flere daglige shows, hvor stedet dramatiseres med skuespillere klædt ud som romere, der genskaber, hvordan livet var der.

Sevilla har smukke landsbyer, men dette vil uden tvivl være en uforglemmelig oplevelse for børnene, som vil kunne være hovedpersonerne i Romerriget for en dag.

Interessante fakta

 • Pris: almindelig adgang koster 20 € og børn 15 €. Du kan dog også vælge en billet med transport for henholdsvis 35 € og 25 €.
 • Beliggenhed: Ruinerne ligger på Av. Extremadura, 2, i landsbyen Santiponce.
 • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra 09:00 til 15:00 eller 18:00, afhængigt af sæsonen. Lukket om mandagen.

Book en udflugt til Itálica fra Sevilla

3. Tag på bådtur eller paddle surfing på Guadalquivir.

Sejlads i Sevilla| ©Douglas O'Brien
Sejlads i Sevilla| ©Douglas O'Brien

Sevilla er måske fuld af drømmeagtige gader og kvarterer. Men vi må indrømme, at det, små børn nyder mest, når de er på ferie, er at komme ud af rutinen og lave forskellige aktiviteter. I disse tilfælde har jeg forberedt en ideel plan til dig: en bådtur på Guadalquivir. Glem ikke, at floden, der omgiver denne smukke by, er den berømte Guadalquivir, og at kunne sejle på en af de mange ture, der tilbydes, er en af de mest populære hos de små.

Meget tæt på Alcázar i Sevilla, på flodbredden, kan du finde forskellige ture og bådture, hvor du kan have det sjovt med familien. Disse ture varer normalt halvanden time, og mens man kan se de vigtigste turistattraktioner som Giralda fra båden, vil de små nyde oplevelsen af at sejle på denne ikoniske flod.

Interessante fakta

 • Pris: priserne ligger på omkring 25€-35€.
 • Sted: De fleste ture afgår fra havnen nær Puerta de Jerez og Plaza España.
 • Tidsplan: de varer normalt halvanden time.

Book en bådtur på Guadalquivir-floden

4. Cykl rundt i byen med de små

Cykeltur i Sevilla| ©Katie Beuerlein
Cykeltur i Sevilla| ©Katie Beuerlein

Der er mange måder at komme rundt i Sevilla på og besøge alle byens steder. Hvis du kun skal være her i et par dage, er det en god idé at udnytte tiden og tage metroen, og hvis du har mere tid, kan du gå rundt i byen til fods. Men når man kommer med små børn, kan afstandene være længere, end man har lyst til, og derfor er et af de alternativer, der kan være sjovere for dem, at tage en cykeltur eller tur rundt i Sevilla.

Uanset om man vælger at leje cykler på egen hånd for hele dagen eller leje en af de mange cykelture rundt i byen.

Sandheden er, at det er en anderledes måde at lære Sevilla at kende på, hvor man kan opdage hovedattraktionerne og samtidig have det sjovt og passe på miljøet. Når dagen er omme, vil børnene være helt udmattede og have nydt besøget mere end nogen anden.

Interessante fakta

 • Pris: Guidede cykelture koster normalt omkring 30 € og leje omkring 10 €.
 • Sted: Afhængigt af den aktivitet, du vælger, men der er normalt masser af tilbud i byens centrum.
 • Tidsplan: Turene varer normalt omkring 3 timer.

Book en cykeltur i Sevilla

5. Lær havets bund at kende i akvariet

Sevillas akvarium| ©salva u.f.
Sevillas akvarium| ©salva u.f.

Hvis du rejser med små børn til Sevilla, og de er dyreelskere, kan jeg ikke komme i tanke om en bedre plan for ferien end at tage til Sevillas akvarium.

Stedet ligger meget tæt på Plaza España og har op til 36 tanke med fersk- og saltvand og et bredt udvalg af flora og fauna fra hele verden. Det er en perfekt mulighed for børnene til at lære lidt mere om havets bund og øge bevidstheden om miljøet.

Faciliteterne er også gode, hvis du kommer til Sevilla om sommeren, da du kan flygte fra varmen i et par timer. Akvariet har op til 7.000 havdyr og har designet forskellige temabesøg designet til børn, såsom den rute, som Magellan tog på sin rejse rundt om de syv have. Du kan ikke gå glip af det!

Interessante fakta

 • Pris: almindelig entré er omkring 20 €, men børn kan komme ind for 15 €, og hvis de er under 4 år, er de gratis. Du kan også finde rabatter til store familier, tilskuerdage og familiepakker.
 • Beliggenhed: Akvariet ligger i Muelle de las Delicias.
 • Åbningstider: Mandag til søndag fra kl. 10.00 til kl. 18.00 eller 20.00, afhængigt af sæsonen.

Book billetter til akvariet i Sevilla

6. Tag dem med til Museum of Illusions

Inde i museet for illusioner| ©Adam Fagen
Inde i museet for illusioner| ©Adam Fagen

Illusionsmuseet er et sted, som børn vil elske på din rejse til Sevilla. Her kan de nyde en oplevelse for alle sanser takket være de tusindvis af optiske illusioner, spil med hologrammer og 3D-puslespil, som de finder i de forskellige rum.

Både voksne og børn vil blive forbløffet over hvirveltunnelen eller spejlbillederne, der får dig til at tro, at du er, hvor du ikke er i dette museum, der forvirrer dine sanser. Tilbring en sjov og overraskende eftermiddag på dette unikke sted i Sevillas hovedstad.

Book billetter til Museum of Illusions

7. Tilbring en sjov dag på Isla Mágica

Nyd Isla Magica| ©david
Nyd Isla Magica| ©david

Giralda og Alcazar er alt sammen meget godt, men hvem har ikke lyst til en dag fuld af sjov og adrenalin? Hvis du kommer til Sevilla med børn, må du ikke gå glip af en dag ude og besøge den største forlystelsespark i hele Andalusien, Isla Magica. Med alle former for attraktioner, rutsjebaner og vandforlystelser er dette sted ideelt til en underholdende familiedag.

Ud over attraktionerne har Isla Mágica forskellige temaområder, hvor højdepunktet er piratshowet. Børnene kan se piraterne storme fortet, spise i temarestauranterne og deltage i de forskellige lege og forlystelser, der er designet til dem. Hvis du vil have dem til at smile hele dagen, er du nødt til at tilbringe dagen i denne meget specielle park.

Interessante fakta

 • Pris: almindelig entré koster ca. 25 €, men børneentré koster ca. 15 €.
 • Beliggenhed: Isla Magica ligger i den spanske pavillon, tæt på Isla de la Cartuja.
 • Åbningstider: Parken er åben fra april til november, da den mest har vandforlystelser og er åben fra kl. 11.00 til 22.00 med morgen- og eftermiddagsskift.

8. Nyd udendørslivet i Sevillas parker

María Luisa Park om efteråret| ©federico.relimpio
María Luisa Park om efteråret| ©federico.relimpio

Sevilla er fuld af grønne områder, hvor du kan tilbringe en behagelig tid med din familie. Hvis du rejser med børn, skal du besøge Maria Luisa Park, et grønt område ved siden af Plaza España med springvand, promenader og skulpturer.

Den betragtes som en af de smukkeste og mest populære bylunger i Sevilla, og ud over at være et frisk pust midt i centrum har den forskellige børneområder med rutsjebaner og gynger, hvor de små kan have det sjovt.

Men hvis du vil bruge lidt mere tid og tage hele familien med for at tilbringe en dag udendørs og forberede en picnic, anbefaler jeg dig at tage til Alamillo Park, et stort grønt område nord for byen, som du kan nå med bus, og som tilbyder store esplanader, stier, cykel- og skaterudlejning og togture. Et vidunderligt sted at nyde med familien væk fra travlheden i byens centrum.

Interessante fakta

 • Pris: der er gratis adgang.
 • Beliggenhed: ligger overfor Polígono Norte, på vejen A-8083, mindre end 4 kilometer nord for centrum.
 • Åbningstider: åbent hver dag året rundt fra 07:00 til 22:00.

Tag en rundtur i Maria Luisa Park

9. Interagere med familien på CaixaForum

CaixaForum i Sevilla| ©Francisco Ramos Dávila
CaixaForum i Sevilla| ©Francisco Ramos Dávila

Hvis der er en kulturel organisation i Spanien, der har fokus på børn og familier, er det utvivlsomt CaixaForum, og du er så heldig at have et af deres kulturcentre i Sevilla, så det kan være en god måde at tilbringe en formiddag på under dit besøg i byen.

Udstillingerne og workshopperne skifter hver sæson, men der er altid planer for alle aldre og rum, hvor man kan interagere og lære.

Uanset om det er videnskab, astronomi, natur eller kultur, kan du på CaixaForum være sikker på en underholdende formiddag, hvor børnene vil have det sjovt. Desuden ligger bygningen ved foden af Guadalquivir, så når du går, kan du benytte lejligheden til at gå en tur og få en drink ved floden.

Interessante fakta

 • Pris: almindelig entré koster omkring 5 €.
 • Beliggenhed: Museet ligger i Torre Sevilla indkøbscenter.
 • Åbningstider: åbent hver dag fra kl. 10.00 til kl. 20.00.

10. Oplev eventyrene på det åbne hav i Navigationspavillonen

Navigationspavillonen.| ©Raul SG Bru
Navigationspavillonen.| ©Raul SG Bru

Der er ikke noget, et barn holder mere af end et godt eventyr, og Sevilla er specialist i det, for nær Guadalquivir-floden har byen installeret den store Navigationspavillon, hvor alle resterne af de store rejser, der blev foretaget med skib under det spanske imperium, er udstillet.

Dette rum, der er designet til Expo 92, har endda prøver på de skibe, som Columbus nåede Amerika med for århundreder siden.

Børn vil med deres egne øjne kunne se modeller og originale rester af disse legendariske skibe, såvel som hvalskeletter og alle slags navigationsredskaber. Du vil også kunne se Sevilla med din familie fra oven, da denne pavillon har det såkaldte Torre Mirador (udkigstårn), som har en privilegeret udsigt.

Interessante fakta

 • Pris: almindelig entré koster omkring 5 €. Børn har en reduceret entré på ca. 4 €, og børn under 5 år kommer gratis ind.
 • Beliggenhed: Pavillonen ligger på Camino de los Descubrimientos, 2.
 • Åbningstider: Tirsdag til lørdag er der åbent fra kl. 10.00 til 19.00. Om søndagen lukker den kl. 15.00, og om mandagen er den lukket.

11. Lær Casa de la Ciencia at kende, et museum for alle aldre

Indgang til videnskabens hus| ©Alexwing
Indgang til videnskabens hus| ©Alexwing

Hvis du vil væk fra de konventionelle ruter til museer og monumenter i Sevilla og nyde et unikt og meget underholdende sted for husets børn, skal du gå på opdagelse i Casa de la Ciencia, et sted, der ligger få skridt fra Plaza España, og som tilbyder alle former for aktiviteter, workshops og udstillinger relateret til videnskabens verden.

De små kan lære mere om eventyrene på åbent hav under opdagelsen af Amerika, besøge hele planetarieområdet og deltage i geologi- eller arkæologi-workshops.

La Casa de la Ciencia er et vigtigt videnskabscenter, der har tilpasset sig perfekt til et yngre publikum, og det er et af de foretrukne steder for børn, der kommer med deres forældre for at besøge Sevilla.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Den kombinerede billet med planetariet koster omkring 5 €, men børn under 3 år kommer gratis ind.
 • Beliggenhed: Museet ligger på Avenida Maria Luisa, lige over for Plaza España.
 • Åbningstider: åbent fra tirsdag til søndag fra kl. 10.00 til 20.00 og lukket om mandagen.

Sevilla er en by, der passer til alle aldre. Hvis du kommer for at besøge dette karismatiske sted med din familie, er du sikker på at finde aktiviteter, hvor I alle vil have det sjovt, lære nye ting og få uforglemmelige minder, vil du gå glip af det?