Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 Ting At Lave I Bangkok I December

Det er ikke for koldt, men Thailands hovedstad har meget at byde på. Oplev en anderledes december med sjove aktiviteter i Bangkok.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 Ting At Lave I Bangkok I December

estructura de color blanco y dorado |©孝剛 楊

I december måned kan du nyde de bedste ting at lave i Bangkok. Denne travle by er et bybillede af festligheder og underholdende aktiviteter. Du kan deltage i traditionelle festligheder som Loy Krathong eller kongens fødselsdag.

Du kan også opleve en lidt anderledes, men lige så magisk jul ved at besøge templer og indkøbscentre. Andre aktiviteter kan gøres i andre måneder, men i december er der et magisk præg, som kun denne årstid kan tilbyde. For eksempel krydstogter på Chao Phraya-floden.

1. Festival for vandlanterner

Loy Krathong-fyrværkeri i Bangkok|©Beboy Photographies
Loy Krathong-fyrværkeri i Bangkok|©Beboy Photographies

Lysfestivalen eller Loy Krathong kan fejres i december eller november, afhængigt af kalenderen. Det er en af de smukkeste og mest romantiske fester i Thailand. Nogle kalder den endda den thailandske valentinsdag.

Denne festival fejres efter regntiden, så floderne er rene, og månen er klar. Lige i Bangkok kan du opleve denne fest. Hotellerne arrangerer ofte særlige begivenheder i deres swimmingpools. Der er også festivaler langs Chao Phraya-floden, som du kan deltage i.

De vigtigste begivenheder omfatter en oversigt over Loy Krathongs historie gennem traditionelle danse og musik. Du kan også besøge populære parker som Lumpini Park, Benjasiri Park og Benjakitti Park. Her kan du slippe din egen Krathong eller oplyste ballon løs.

En anden mulighed for at deltage i denne festival er at besøge Bangkoks bedste templer. Blandt dem skiller Wat Pho og Wat Arun sig ud. Nogle anbefalinger til at nyde denne fest meget mere er at bære let tøj, da det altid er varmt i Bangkok, men bær ikke shorts og ærmeløse skjorter! Når du tænder lampen, skal du være omhyggelig med at følge alle instruktionerne til punkt og prikke!

Book en guidet tur i Bangkok

2. Besøg Bangkoks store Gatsby-julemarked

Den store Gatsby|©Coppell Student Media
Den store Gatsby|©Coppell Student Media

Når du tager på juleferie til Bangkok, har du ikke tid til at gå glip af julen, i Bangkok kan du fejre den! En af de bedste måder at gøre det på er at besøge Great Gatsby Christmas Market. Det afholdes hvert år i K-Village, et meget elegant indkøbscenter i Sukhumvit.

Selv om det ikke er en helligdag, er julen blevet en højtid, som mange thaier har taget sig den frihed at fejre. Derfor sørger Great Gatsby Market for at indfange julestemningen og -ånden, så alle kan fejre den her.

Inde på markedet kan du finde et ganske attraktivt gastronomisk tilbud. Hvis du har lyst til at tage på en madtur i Bangkok, så inviterer jeg dig til at slentre rundt mellem de 150 mad- og drikkeboder. Du vil få mulighed for at smage lækre tropiske vine, traditionelle Bangkok-retter og andre tidstypiske internationale opskrifter.

Interessante detaljer

 • Pris: Der kræves ingen entré for at komme ind på markedet.
 • Åbningstider: Markedet er åbent i december.
 • Sted: 93, Klongtan, Klongtoey 95 Soi Sukhumvit 26, Bangkok 10110, Thailand.

Book en gastronomisk tuk tuk-tur

3. Fejr kong Bhumibol Adulyadejs fødselsdag

Det kongelige palads|©Santiago Abella
Det kongelige palads|©Santiago Abella

Kong Bhumibol Adulyadej var en af Thailands længst regerende monarker. Hans fødselsdag fejres hvert år den 5. december i hele landet. Hvis du rejser til Bangkok på denne dato, kan du finde forskellige steder at fejre det, enten om morgenen eller om aftenen.

Omkring kl. 10 kan du tage til Dusit Palace (Ananta Samakhom Throne Hall). Her har den nuværende konge sin årlige optræden foran 200.000 mennesker. Begivenheden bliver også transmitteret på nationalt tv.

Om aftenen, omkring klokken ni, kan du gå til esplanaden (Sanamluan) foran Grand Palace. Derfra kan man se byens og landets førende politikere holde tale. Monarkiets hymne synges også, og der tændes lys foran billedet af den fejrede konge som et tegn på respekt.

Samtidig tænder de lokale lys i deres hjem forskellige steder i byen. Kongens fødselsdag er ikke den eneste lejlighed, hvor han bliver mindet. Hvis man kigger godt efter, vil man se, at mange thaier har billeder af kongen i deres hjem eller virksomheder.

Book en privat tur i Bangkok

4. Fejr grundlovsdag den 10. december

Reklamer i Bangkok|©Geoff Greenwood
Reklamer i Bangkok|©Geoff Greenwood

En af Thailands nationale helligdage er forfatningsdagen. Den officielle udstedelse af landets første forfatning fandt sted den 10. december 1934 af kong Rama VII. Denne begivenhed markerede det første charter efter en politisk transformation. Siden da er denne dato blevet fejret hvert år den 10. december.

På det tidspunkt, hvor forfatningen blev udarbejdet, led landet under de økonomiske følger af den store depression. Konfronteret med krisesituationen dannede flere militærfolk og intellektuelle et folkeparti. Denne gruppe foreslog kongen at reducere hans magt, men at holde ham i kontrol ved hjælp af et konstitutionelt monarki.

For at deltage i denne fejring skal du bare tage en tur rundt i Bangkok. Du kan endda tage en Hop on Hop off-bustur og komme forbi de steder, hvor fyrværkeriparaderne finder sted. Det vil også være almindeligt at se billeder af kongen i forskellige etablissementer.

5. Deltag i en julekoncert

X'mas-koncert|©WK
X'mas-koncert|©WK

En anden måde at fejre jul på i Bangkok er at gå til julekoncert. Hvis du elsker julesange og har hjemve på denne tid af året, er dette planen for dig! Du har intet at bekymre dig om, for selvom buddhismen er den vigtigste trosretning i hele landet, er Thailand meget religiøst tolerant.

For at få en god julekoncert kan du tage til Bangkoks Assumption Cathedral, en smuk og imponerende bygning, som er et besøg værd. Du kan også besøge St Joseph's Church i den portugisiske bosættelse Ayutthaya, et par timers kørsel fra Bangkok.

Disse og andre religiøse steder tilbyder julekoncerter, især i ugerne op til juleaften. Der er dog ingen kalender over koncerterne, som man kan tjekke, før man tager af sted. Derfor anbefaler jeg, at du tager hen til en af disse kirker i forvejen og spørger.

6. Byd det nye år velkommen på Central World Plaza

Bangkok Central World|©Min Thu
Bangkok Central World|©Min Thu

Nytår er en verdensomspændende fest, som du også kan opleve i stor stil i Bangkok. En af de bedste måder at fejre det på er ved at besøge Central World Plaza, det største indkøbscenter i Thailand. Stedet er kendt for sit imponerende fyrværkeri på denne dato, så vær forberedt på at se det med dine egne øjne!

Når du tager derhen, vil du helt sikkert se tusindvis af mennesker, der er samlet for at vente på, at showet begynder. Arrangementet varer ca. 15 minutter, og lysene er synkroniseret med musikken. Før lysshowet kan du slentre gennem alle butikkerne i indkøbscentret, besøge caféerne og restauranterne. Hele stedet er et skuespil pyntet med julelys.

Når du besøger dette sted, kan du stoppe ved skøjtebanen og køle af fra varmen i Bangkok-dagen. Stå på skøjter med dine venner og få en anderledes oplevelse, inden du fejrer nytår. Denne aktivitet vil hjælpe dig med at få tiden til at gå, som timerne går. Sørg dog for at komme tidligt og finde en behagelig plads.

Detaljer af interesse

 • Pris: Der kræves ingen entré for at komme ind på markedet.
 • Åbningstider: Du kan besøge indkøbscentret hele måneden. Nytårsaften fejres den 31. december.
 • Sted: 4, 5 Ratchadamri Rd, Pathum Wan, Bangkok 10330, Thailand.

Traveler Tip
Til fejringen af denne dag anbefaler jeg at have behageligt og let tøj på. Det er også bedst at have behagelige sko på, så man kan stå op i lang tid.

7. Tag et krydstogt på Chao Phraya-floden

Sejltur på Chao Phraya-floden|©Hutchy99
Sejltur på Chao Phraya-floden|©Hutchy99

Krydstogter på Chao Phraya-floden er en favoritaktivitet for alle turister, der besøger Bangkok. I december er det en helt særlig oplevelse takket være det behagelige vejr og julelysene, der oplyser flodens bredder.

Husk, at du kan vælge mellem et sightseeing-krydstogt eller et privat krydstogt. Men de tilbyder alle en betagende udsigt over templerne og de historiske monumenter langs floden. Ombord på båden har du som regel også mulighed for at smage lækker thaimad. Nogle inkluderer endda en international buffet.

I juletiden har nogle krydstogtskibe iøjnefaldende dekorationer og live-underholdning, der lyser op på din rejse. Du kan nyde fantastiske livekoncerter samt traditionel thailandsk musik og danseforestillinger. Nogle forestillinger kan omfatte international julemusik.

Bemærk venligst, at du bør klæde dig passende efter vejret på denne tid af året. I december er vejret lidt køligere, men luftfugtigheden er stadig mærkbar. Tag behageligt, åndbart tøj på og en let trøje, hvis det bliver for koldt om natten.

Book dit dinner cruise på Chao Phraya-floden

8. Nyd vintermaden i Bangkok

Khao Soi|©chezshai
Khao Soi|©chezshai

At smage et lands køkken er en af de bedste måder at lære dets kultur og skikke at kende på. Især om vinteren finder thailænderne deres bedste varme madretter frem. December er den bedste måned at nyde dem i, ellers ville man ikke kunne holde varmen ud om sommeren.

Du har forskellige muligheder for at nyde denne mad, mens du besøger byen. En af dem er at tage madlavningskurser i Bangkok. Disse oplevelser er meget spændende, da du har mulighed for at besøge markeder og vælge friske ingredienser sammen med en kok. Bagefter, under kurset, vil denne person dele alle sine kulinariske hemmeligheder med dig.

En anden mulighed er at tage en tur rundt til forskellige restauranter i Bangkok. Hvis du gør det, anbefaler jeg, at du bestiller den mest populære ret: khao soi. Det er en opskrift med nudler og karry, som er typisk for det nordlige Thailand. Retten blandes med kokosmælk og karry og serveres med kylling, svinekød eller oksekød og en række forskellige grøntsager.

Jok er en anden ret, man ikke må gå glip af. Denne grød med svinekød og ris serveres normalt til morgenmad eller aftensmad, når nætterne er lidt kølige. Den er som regel krydret med løg og ingefær. Jeg anbefaler, at du beder om anbefalinger på den restaurant, du besøger, de har helt sikkert en ret, du vil elske!

Tag på madlavningskursus i Bangkok

9. Deltag i Wonderfruit Festival

Wonderfruit Festival , Thailand|©Chuutsana Samansap
Wonderfruit Festival , Thailand|©Chuutsana Samansap

Hvis du gerne vil på en dagstur fra Bangkok i december, kan jeg anbefale en tur til Chon Buri-provinsen. Det er her, Wonderfruit Festival afholdes hvert år i denne måned. Det tager cirka to timer at køre dertil.

Du vil helt sikkert nyde denne fest, da du vil se forskellige kunst- og musikudstillinger. Derudover vil du kunne se forskellige budskaber om økologi og bæredygtighed under hele festivalen. Du vil også kunne deltage i workshops og en række udendørs aktiviteter. Mad er en anden af hovedattraktionerne ved denne fest, og du vil finde adskillige madboder over det hele!

Jeg anbefaler dig at holde øje med festivalens sociale netværk, da datoer og priser varierer fra år til år. Men husk, at gennemsnitsprisen for en billet til hele weekenden er €200. Du bør også overveje at bo på et hotel i nærheden i dit budget, især hvis du vil nyde hele festivalen.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Den gennemsnitlige billetpris er 200 euro.
 • Varighed: Festivalens datoer varierer hvert år.
 • Sted: The Fields at Siam Country Club, 50 Moo 9, Pong, Bang Lamung, Chonburi 20150, Thailand.

10. Besøg det flydende marked i Amphawa

Flydende marked|©valéria noleto
Flydende marked|©valéria noleto

Amphawa Floating Market er en af Bangkoks mest populære attraktioner, og hvis du overvejer at besøge det, kan december være det perfekte tidspunkt at gøre det på. De fleste turister i denne periode har tendens til at besøge julearrangementer, så markedet får ikke så mange besøgende.

På den anden side er vejret behageligt, og du vil føle en kølig brise, når du sejler langs floden i en båd. Derfra kan man få en fremragende udsigt til de flydende lanterner, der dekorerer stedet, så det er en god idé at besøge stedet om aftenen. Udnyt muligheden og tag masser af billeder af dette natlige skue.

I denne måned kan du også nyde et udvalg af særlige sæsonprodukter. Du finder frugter og grøntsager, der er typiske for Thailands vinter. Du finder også internationale desserter som honningkager og sukkerstænger.

En tur til Bangkoks flydende markeder er en unik oplevelse i denne by. Du kan ikke kun købe lækre ting og søde sager, men også typiske retter tilberedt af de lokale.

Interessante detaljer

 • Pris: Du behøver ikke at købe billet for at nyde markedet.
 • Åbningstider: Markedet er åbent hele året rundt.
 • Sted: 30/1 หมู่ที่ 15 Bang Ramat Rd, Bang Ramat, Taling Chan, Bangkok 10170, Thailand.

Hvordan er decembervejret i Bangkok?

Bangkok i skumringen|©Kalboz
Bangkok i skumringen|©Kalboz

Selvom Bangkok, ligesom hele Thailand, har et ret varmt tropisk klima det meste af året, varierer temperaturerne i december mellem 21 °C og 30 °C. Det gør det til det bedste tidspunkt at besøge Bangkok på, hvis man ikke ønsker at få det for varmt.

På den anden side er luftfugtigheden lavere sammenlignet med andre måneder af året, hvilket gør vejret endnu mere behageligt. Selvom det sjældent regner, er der en chance for let støvregn i løbet af måneden. Medbring en paraply og vandtætte sko, hvis det skulle regne under dit ophold.

Det kølige vejr i december giver dig mulighed for at tage på vandreture i Bangkok, især om eftermiddagen og aftenen, når vejret er køligere. På den anden side vil du finde flere interessante traditionelle fester. Hvis du deltager i en af dem, vil du få en meget bedre forståelse af denne interessante asiatiske kultur.

Selvom det er vinter, må du aldrig glemme din solcreme. Hver gang du går ud, bør du smøre huden ind i en god mængde. Solen skinner altid i Bangkok, og du kan blive påvirket af dens påvirkning, hvis du ikke tager visse forholdsregler.

Hvordan er turisttallene og priserne i Bangkok i december?

Udsigt over Bangkok|©Roberto Trombetta
Udsigt over Bangkok|©Roberto Trombetta

På grund af juleferien er december en af de travleste måneder for turister i Bangkok. Det er ikke kun fejringen, der tiltrækker tusindvis af turister, men også vejret. I denne måned er det mere behageligt at tage på alle slags vandreture, så folk tøver ikke med at booke deres fly og hotelværelser på forhånd.

Hvis du rejser til Bangkok om vinteren, vil du generelt opleve, at priserne på oplevelser og hoteller er høje sammenlignet med andre tidspunkter. Det skyldes, at mange mennesker rejser på denne tid af året. Min anbefaling er at booke på forhånd til de fleste af de oplevelser, du gerne vil have i denne by.