Bedste Templer I Bangkok

Templer i Bangkok er en vigtig del af thailandsk kultur og religion. Her er et par stykker, du bør besøge for at få en smagsprøve på buddhistisk kunst og arkitektur.

Andressa García

Andressa García

9 minutters læst

Bedste Templer I Bangkok

Templo dorado en Bangkok |©Lu Zhao

At besøge disse templer er en glimrende mulighed for at lære om Thailands historie og spiritualitet, ligesom det giver dig mulighed for at forbinde dig med landets kulturelle værdier og traditioner, og derfor er det en af de bedste ting at se og gøre i Bangkok.

Blandt de mest berømte templer, du skal besøge i Bangkok, er Wat Phra Kaew, som er templet for Smaragdbuddhaen. Men jeg inviterer dig også til at besøge andre templer, der ligger i Thailand og tiltrækker tusindvis af turister og pilgrimme hvert år. At besøge templerne giver dig også mulighed for at få en unik og spændende oplevelse i byen, hvilket er en fremragende måde at berige din rejse på og gøre den meget mere interessant og mindeværdig.

1. Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew, Bangkok, Thailand|©east med wanderer
Wat Phra Kaew, Bangkok, Thailand|©east med wanderer

Wat Phra Kaew er intet mindre end Thailands helligste tempel og ligger på grunden ved Bangkoks Grand Palace. Det er helt sikkert et must-see på din Bangkok-rejse på 2 dage eller mindre. Wat Phra Kaew har været en vigtig del af Thailands historie og kultur, siden det blev bygget i 1782.

Indenfor kan du se nogle af de mest ærede religiøse artefakter i landet. Heriblandt en 66 cm høj smaragdbuddha-statue, som er berømt for sine magiske kræfter, der beskytter alle, der træder ind i templet. Arkitektonisk er væggene og lofterne dekoreret med indviklede vægmalerier, der viser scener fra buddhistisk mytologi samt traditionelle thailandske historier og legender.

Jeg anbefaler, at du køber billetter til Grand Palace i Bangkok, så du kan opleve atmosfæren i Wat Phra Kaew. Dette sted er også vidne til adskillige festligheder, der finder sted i løbet af året for at hylde den buddhistiske tro.

Detaljer af interesse

 • Pris: For at besøge dette sted skal du betale omkring 15 euro pr. person.
 • Åbningstider: Dette tempel er åbent for offentligheden mellem kl. 8.30 og 15.30 hver dag.
 • Sted: Beliggende på Na Phra Lan Road, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon.

Book en tempeltur i Bangkok

2. Wat Arun

wat arun wat|©Feroze Kaliyadan
wat arun wat|©Feroze Kaliyadan

Wat Arun er også kendt som "Morgengryets tempel" og er især kendt for sin imponerende arkitektur og utrolige designdetaljer, herunder mosaikdekorationer og forgyldte skulpturer. Templet har et imponerende centralt tårn, over 70 meter højt, dekoreret med glas og keramiske ornamenter.

Når du tager til Wat Arun, skal du vide, at den bedste måde at besøge templet på er at bestige de stejle trapper, mens du nyder panoramaudsigten fra trappen og toppen. Du vil også elske at se og beundre den arkitektoniske skønhed i templet, som blandt andet betragtes som et vigtigt helligt sted for thailandske buddhister.

En god måde at lære dette sted at kende på er at tilmelde sig en byrundtur i Bangkok, hvor du vil blive taget med hen for at se templet, som blev bygget i det 17. århundrede. Et mærkeligt fænomen ved templet, som du virkelig vil kunne lide, er solstrålernes indvirkning på templets centrale tårn.

Interessante detaljer

 • Pris: For at komme ind i dette tempel skal du betale omkring 3 euro pr. person.
 • Åbningstider: Templet er åbent mellem kl. 8.00 og 17.30 hver dag.
 • Beliggenhed: Det ligger lige foran Grand Palace. For at krydse floden kan man tage en båd.

Book en tur med besøg i templerne i Bangkok

3. Wat Pho

Wat Pho, Bangkok|©Weng Yung
Wat Pho, Bangkok|©Weng Yung

Hvis du tilmelder dig en cykeltur i Bangkok, får du mulighed for at besøge Wat Pho, som er et af de vigtigste og mest populære buddhistiske templer i Bangkok. Det er også kendt som Den Liggende Buddhas Tempel, fordi der indeni er en stor statue af Buddha, 46 meter lang og 15 meter høj, lavet af mursten og dækket med bladguld. Men ud over denne store statue kan man også se andre bygninger og gårde med statuer og religiøse strukturer indeni.

Inde i templet er der en massageskole, hvor man kan lære thailandske terapeutiske teknikker. Man kan også gå ind i et traditionelt thailandsk massagecenter og opleve disse traditionelle teknikker. Wat Pho er et af de mest besøgte steder i verden, når man ser på antallet af turister.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du skal betale omkring 6 euro pr. person for at besøge dette tempel.
 • Åbningstider: Templet er åbent hver dag mellem kl. 8.30 og 18.30.
 • Beliggenhed: Dette tempel ligger specifikt bag Grand Palace.

Book en cykeltur i Bangkok

4. Wat Benchamabophit

wat benchamabophit|©David Wilkinson
wat benchamabophit|©David Wilkinson

Wat Benchamabophit er også kendt som Marmortemplet og er hovedsageligt bygget af italiensk marmor. Det blev bygget i slutningen af 1800-tallet under kong Chulalongkorn, og et af dets mest slående træk er den imponerende arkitektur og det elegante design.

I templets hovedhal vil du også blive imponeret over at se den siddende Buddha-statue i jade, som er en af de vigtigste strukturer i templet, da den er meget æret af de troende. Wat Benchamabophit er et pilgrimssted for mange turister og lokale, der ønsker at lære om og udforske thailandsk kultur og historie.

Inde i templet kan man også se en masse Buddha-statuer og mange træudskæringer. Jeg anbefaler at tage en tuk tuk-tur rundt i Bangkok for at se templerne, inklusive Wat Benchamabophit.

Interessante detaljer

 • Pris: For at komme ind i dette tempel skal du betale omkring 2 euro pr. person.
 • Åbningstider: Dette sted er åbent mellem kl. 8.00 og 17.30 hver dag.
 • Beliggenhed: Dette tempel ligger i meget kort afstand fra Dusit Park.

Book en tur med besøg i Bangkoks templer

5. Wat Sri Sudaram Worawihan

Tempel i Bangkok|©Rattasat
Tempel i Bangkok|©Rattasat

Et tempel, du uden tvivl skal besøge, er Wat Sri Sudaram Worawihan, der ligger i Ayutthaya-regionen i Thailand. For at besøge det anbefaler jeg, at du tilmelder dig en af turene til templerne i Ayutthaya, hvor du ikke kun vil lære dette tempel at kende, men også andre, der ligger i den region.

Dette tempel er bygget i det 18. århundrede under kong Boromakot af Ayutthayas regeringstid. En af de ting, der vil fange din opmærksomhed ved dette sted, er det 15 meter høje siddende Buddha-billede, som helt sikkert er et godt sted at tage nogle af de bedste billeder på din rejse. Du vil også se mange smukke vægmalerier og træudskæringer, der stammer fra Ayutthaya-perioden.

Dette tempel er uden tvivl et af de bedste steder at se og tage sig tid til at besøge i sin helhed, især på grund af den kulturelle betydning, som stedet repræsenterer for Thailand og dets traditioner.

Interessante detaljer

 • Pris: For at besøge dette tempel skal du betale omkring 3 euro pr. person.
 • Åbningstider: Du kan besøge dette sted mellem kl. 8.00 og 20.30, hver dag.
 • Beliggenhed: Det ligger i lokaliteten Phra Nakhon i Bangkok.

Book en tur til Ayutthaya

6. Wat Saket

Wat Saket|©Thanathip Moolvong
Wat Saket|©Thanathip Moolvong

Wat Saket er et af de mest berømte templer i Bangkok og kaldes også Det Gyldne Bjerg. Det er et meget populært pilgrimssted i byen og ligger på en lille bakke med en fantastisk udsigt over Bangkok. Det, der tiltrækker din opmærksomhed, er den gyldne chedi, som er mere end 70 meter høj, og som derfor er en stor turistattraktion i byen.

Inde i templet kan du se en omfattende samling af Buddha-billeder og hellige helligdomme, som er af stor betydning for thailandsk kultur og religion. Der er også mange statuer og malerier i forskellige stilarter, hvor man kan beundre Buddha og andre guddomme, der er vigtige for den thailandske kultur. Wat Saket er altid overfyldt under de forskellige festligheder og religiøse begivenheder, der arrangeres i løbet af året.

Hvis du tager med en guide på besøg i Wat Saket, vil han eller hun helt sikkert fortælle dig, at der findes et relikvie af Gautama Buddha derinde. Uanset om det er sandt eller falsk, er det sikkert, at et besøg i Wat Saket bør indgå i din rejseplan for Bangkok på 3 dage eller mindre.

Detaljer af interesse

 • Pris: For at komme ind på dette sted skal du betale omkring 3 euro per person.
 • Åbningstider: Du kan besøge dette tempel mellem kl. 8.00 og 17.00, hver dag.
 • Beliggenhed: Dette sted ligger præcis ved 344 Thanon Chakkraphatdi Phong, Ban Bat, Pom Prap Sattru Phai.

Book en tur med besøg i Bangkoks templer

7. Sri Maha Mariamman-templet

Sri Maha MariAmman hindutempel i Bangkok|©macca c
Sri Maha MariAmman hindutempel i Bangkok|©macca c

Selvom Sri Maha Mariamman-templet er betydeligt mindre kendt end andre buddhistiske templer i Thailand, er det et vigtigt sted for tilbedelse og værdsættes også af det hinduistiske samfund i Thailand. Du vil bl.a. blive glad for at se den farverige og detaljerede arkitektur, der kendetegner dette tempel. Du vil også kunne se, hvordan den hinduistiske tradition i Sydindien manifesterer sig inde i templet.

Du vil kunne gå gennem flere rum inde i templet, hvor du vil støde på altre og statuer af forskellige hinduistiske guddomme, såsom Ganesha og Durga. Du vil også se et elegant tårn og forskellige arkitektoniske elementer af stor værdi. Ud over alt det ovenstående er dette sted utroligt interessant, fordi man derinde kan lære en masse om Thailands kultur og religiøse traditioner.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er ingen entré, men donationer accepteres.
 • Åbningstider: Templet er åbent dagligt fra kl. 6.00 til 20.00.
 • Sted: Beliggende på No. 5, Soi Sri Bahphan, Surawong Road, Suriyawongse, Bang Rak.

8. Wat Ratchanatdaram

Wat Ratchanatdaram Worawihan|©Uwe Schwarzbach
Wat Ratchanatdaram Worawihan|©Uwe Schwarzbach

Templet hedder Wat Ratchanatdaram Woravihara, men er også kendt som Jernklosteret. Det blev bygget på ordre fra kong Rama III i det 19. århundrede, og noget af det, der får templet til at skille sig ud, er dets elegante arkitektur. Indenfor kan man se flere vigtige bygninger og strukturer, bl.a. det imponerende 36 meter høje metaltårn kendt som Loha Prasat.

Det tredelte tårn har otteogfyrre søjler, der repræsenterer Buddhas otteogfyrre dyder. Loha Prasat siges at være den eneste tilbageværende bygning af sin art i verden. Ud over disse bygningstræk er der også et stort antal buddhistiske relikvier opbevaret indeni, som du kan se, hvis du besøger templet.

Interessante detaljer

 • Pris: For at besøge dette tempel skal du betale omkring en dollar per person.
 • Åbningstider: Der er åbent fra 8:00 til 17:30 hver dag.
 • Beliggenhed: Ligger på hjørnet af Ratchadamnoen Klang og Maha Chai Road.

Book en tur med besøg i Bangkoks templer

9. Wat Saman Rattanaram

Wat Saman Rattanaram|©NoDurians
Wat Saman Rattanaram|©NoDurians

Wat Saman Rattanaram ligger i Chachoengsao, meget tæt på Bangkok i Thailand. Templet er berømt for sin kæmpestatue af den hinduistiske krigsgudinde Vishnu. Statuen er over 17 meter høj og kan ses på lang afstand, så en af de ting, du vil synes bedst om ved dette sted, er monumentets størrelse.

Du vil også kunne se de forskellige bygninger og haveområder inde i templet, som er så populære blandt de besøgende. Wat Saman Rattanaram er et helligt sted for det thailandske folk og er endda populært under buddhistiske festivaler som Songkran og Loy Krathong. Jeg anbefaler, at du viser respekt, når du besøger dette sted, fordi det er et helligt sted for det thailandske folk.

Interessante detaljer

 • Pris: Det koster ikke noget at komme ind i templet, men donationer accepteres.
 • Åbningstider: Templet er generelt åbent hver dag fra kl. 6.00 til 18.00.
 • Beliggenhed: Det ligger på 99, Moo 3, Tambon Ban Mai, Amphoe Mueang Chachoengsao.

10. Wat Sakae

Wat Sakae Phra Ubosot|©Gerry Gantt
Wat Sakae Phra Ubosot|©Gerry Gantt

At besøge Wat Sakae er en af de ting, du helt sikkert skal gøre, når du besøger byen, selv om den ligger i Wang Thong-distriktet i det sydlige Thailand. Det er et sted, der er berømt for sin unikke arkitektur, zigzaggende sidevægge og stejle tage. Det er helt sikkert et godt sted at opleve buddhistisk kultur og historie. Inde i templet kan du også se forskellige statuer og maleriske bygninger, som er meget fotogene.

En af de ting, du vil elske ved dette sted, er antallet af festivaler og kulturelle aktiviteter, der afholdes her i løbet af året, herunder vandvelsignelsesceremonien, som er en af de bedste ting at lave i Bangkok i april. Du må ikke gå glip af den gyldne Buddha, som er omkring 32 meter høj, hvilket gør den til en af de største Buddhaer i landet.

Du vil også blive glad for at se de mere end 80 Buddha-statuer i forskellige stillinger og størrelser, der er placeret på stedet. Fra toppen af bakken, hvor templet ligger, kan du se de forskellige panoramaudsigter over byen.

Detaljer af interesse

 • Pris: For at komme ind i dette tempel skal du betale omkring 3 euro pr. person.
 • Åbningstider: Templet er åbent hver dag mellem kl. 8.00 og 20.00.
 • Beliggenhed: Dette tempel ligger præcis i hjertet af Bangkok by.