Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 Ting At Lave I Bangkok I Juni

Lad mig fortælle dig, hvad du ikke må gå glip af, hvis du planlægger at besøge Bangkok i juni.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

8 minutters læst

10 Ting At Lave I Bangkok I Juni

personas caminando por el puente |©arcibald

Bangkok byder sommeren velkommen i juni, og det er ikke ualmindeligt, at det regner mere i denne periode end resten af året. Der er dog masser af muligheder for at få mest muligt ud af en tur til Thailands hovedstad på denne tid af året, så frygt ikke. I denne artikel anbefaler jeg, hvad du kan gøre for at få en fantastisk tid. Da det er regntid, er der i princippet meget mindre turisttrafik i byen, så glem alt om at stå i kø ved nogen af attraktionerne.

Du vil se, at der er mange ting at se og gøre i Bangkok i juni, lige fra at besøge de fantastiske templer, gå rundt i shoppingcentrene og på de gastronomiske markeder til at gå på opdagelse i museerne, herunder nogle natture og sightseeing. Thailand har en ekstremt rig og interessant kultur, så benyt lejligheden til at opdage, hvorfor hundredtusinder af turister kommer til Bangkok hvert år, og mange af dem beslutter sig for at vende tilbage.

1. Besøg nogle af Bangkoks bedste templer

Wat Phra Kaew|©Joe Coyle
Wat Phra Kaew|©Joe Coyle

Bangkok er et fascinerende sted at besøge, især hvis man er interesseret i lokal kultur og religion. I juni regner det meget ofte, så en god måde at fortsætte med at nyde byen på er at opdage al charmen ved Bangkoks bedste templer, hellige steder og populære turistattraktioner.

Wat Phra Kaew

Et af de templer, du ikke må gå glip af, er Wat Phra Kaew. Dette tempel er et af de vigtigste templer i Thailand og ligger i Grand Palace-komplekset. Templet er kendt for sin imponerende smaragdbuddha, som er placeret i hovedkapellet. Templets arkitektur og udsmykning er vidunderlig med vægmalerier og statuer, der fortæller religiøse historier.

Wat Arun

Dette tempel er også kendt som Morgengryets Tempel og ligger på bredden af Chao Phraya-floden. Det er kendt for sit centrale tårn, som er mere end 70 meter højt og dekoreret med kinesisk porcelæn og farvet glas. Templet er særligt imponerende ved solnedgang, når lysene oplyser det.

Wat Pho

Dette tempel er berømt for at være hjemsted for den liggende Buddha, som er en imponerende 46 meter lang og 15 meter høj statue af Buddha. Wat Pho er også kendt for at være det sted, hvor den traditionelle thaimassage opstod. Du kan, hvis du ønsker det, få en massage på massageskolen inde i templet.

Wat Traimit

Dette tempel er berømt for sin Buddha i** massivt guld, som er den største Buddha-statue i verden, der udelukkende er lavet af guld**. Statuen vejer mere end fem tons og er placeret i templets hovedkapel.

Wat Benchamabophit

Dette tempel er også kendt som Marmortemplet og er berømt for sin arkitektur i thailandsk stil blandet med vestlige elementer. Templet er bygget af hvid italiensk marmor og er kendt for sit smukke hovedkapel, som huser en forgyldt Buddha-statue i bronze.

Book en guidet tur i Bangkok

2. Deltag i den farverige LGBTQ Pride-parade i Bangkok

Bangkok Pride - paraden|©CharlesFred
Bangkok Pride - paraden|©CharlesFred

** LGBTQ Pride-paraden og -festivalen** er anerkendt verden over og er en begivenhed, der er værd at deltage i. Uanset din seksuelle orientering kan du her se hele byen klæde sig i farver og fejre mangfoldigheden. Ud over den sædvanlige parade er der shows, gademusik, gademad, slik og meget mere.

Arrangementet finder sted i forskellige områder af den thailandske hovedstad. Dette er en perfekt mulighed for at deltage aktivt i en populær festival i Bangkok, hvor lokale og turister fejrer sammen. Paraden og de fleste af arrangementerne finder sted den 10. juni.

3. Besøg de gastronomiske markeder

Chatuchak weekendmarked i Bangkok|©mst7022
Chatuchak weekendmarked i Bangkok|©mst7022

Bangkok er en verdenskendt maddestination, så et besøg på madmarkederne er et must, da de er en vigtig del af byens kulinariske scene, og selv en rundtur på markederne kan betragtes som en af de bedste madture i Bangkok, der giver en unik mulighed for at prøve en bred vifte af lokale og regionale retter på ét sted.

Mankan ikke besøge Bangkok uden at nyde den berømte street food. Street food-boder findes næsten overalt i byen og tilbyder en bred vifte af autentiske retter til rimelige priser. I juni kan gademadboder være en endnu bedre mulighed, da de lokale har tendens til at lave mere varm og krydret mad for at bekæmpe det fugtige vejr.

Chatuchak-markedet

Et af Bangkoks mest populære madmarkeder er Chatuchak Market, som ligger ved siden af det berømte weekendmarked af samme navn. Her finder du en bred vifte af madboder, der serverer traditionelle thailandske retter som pad thai, khao soi og som tam, sammen med internationale retter som tyrkisk kebab og italiensk pizza.

Rot Fai-markedet

Et andet populært madmarked i Bangkok er Rot Fai Market, som ligger i Srinakarin-distriktet. Markedet ligger i en tidligere togstation og byder på et bredt udvalg af madboder samt vintagetøj og antikvitetsbutikker. Her finder du muligheder som stegt kylling, stegte ægnudler og de berømte oksekødsspyd.

Or Tor Kor-markedet

Or Tor Kor Market, som ligger i nærheden af det berømte Chatuchak Market, er en anden populær destination for madelskere. Dette marked fokuserer på friske ingredienser af høj kvalitet og tilbyder et bredt udvalg af lokale og regionale produkter som frugt, grøntsager, fisk og skaldyr samt kød. Der er også en afdeling med tilberedt mad, hvor man kan smage frisklavede lokale retter.

Patpong-markedet

Et populært natmarked i det centrale Bangkok med et bredt udvalg af mad- og drikkeboder. Her finder du pad thai, stegte ægnudler, kødkebab og tropiske cocktails. Ud over mad er markedet også kendt for sine tøj-, smykke- og souvenirbutikker.

Book en rundtur på Bangkoks markeder

4. Kabareter og natteshows i Bangkok

Calypso Ladyboy Show|©Sreekanth Raveendran
Calypso Ladyboy Show|©Sreekanth Raveendran

Nyd de bedste natteshows og kabareter i Bangkok. Den thailandske hovedstads natteliv er berømt for sit udvalg af voksenshows, så hvis du ikke har planer om at besøge byen med dine børn, kan det være en god måde at undslippe de hede juninætter på.

Med en stil, der er inspireret af de store shows i Las Vegas, er dette en af de bedste ting at lave om aftenen i Bangkok, og sådanne steder tilbyder også traditionel thailandsk mad og levende musik. Natten her har noget for enhver smag, så gå ikke glip af det!

Køb din billet til Calypso Cabaret

5. Tag på en krydstogttur i Bangkok

White Orchid River Cruise-båd|©Uwe Schwarzbach
White Orchid River Cruise-båd|©Uwe Schwarzbach

Selvom vejret i juni kan være lidt uforudsigeligt, og regn er meget almindeligt, kan du benytte lejligheden til at tage med på et flodkrydstogt i Bangkok og undslippe fugtigheden ved at få en drink, mens du sejler langs kysten.

Jeg anbefaler dig at tjekke vejret i Bangkok dagligt, for selvom denne slags ture også finder sted i regnvejr, fordi de har overdækkede og glaserede både, anbefales det ikke at gøre dem i tilfælde af en kraftig storm. At se byen fra vandet er altid en utrolig oplevelse, som er det hele værd.

Book et dinner cruise i Bangkok

6. Besøg de bedste paladser i Bangkok

Bangkok - Vimanmek|©Enea Pestelacci
Bangkok - Vimanmek|©Enea Pestelacci

Hvis vejret i juni ikke tillader udendørs udflugter, kan du benytte lejligheden til at besøge nogle af Bangkoks fineste paladser. Med en rig blanding af stilarter er en rundtur i disse århundreder gamle bygninger en ideel måde at få en smagsprøve på landets kultur.

Det store palads

Grand Palace er et af de mest besøgte steder i Bangkok og er hjemsted for det berømte billede af Smaragdbuddhaen. Det blev bygget i 1782 og er et fantastisk eksempel på thailandsk arkitektur.

Vimanmek-paladset

Vimanmek Palace er det største træpalads i verden og blev bygget i 1900 til kong Rama V. Det er et imponerende eksempel på victoriansk arkitektur. Det er et imponerende eksempel på victoriansk arkitektur.

Ananta Samakhom-paladset

Dette er en imponerende hvid bygning, der ligger i centrum af Bangkok og blev bygget i 1915 til kong Rama V. Det bruges nu til kongelige ceremonier og kongelige ceremonier. Det bruges nu til kongelige ceremonier og særlige begivenheder.

Suan Pakkad-paladset

Suan Pakkad Palace ligger i det centrale Bangkok og er et fremragende eksempel på thailandsk arkitektur. Det huser en stor samling af antikviteter og artefakter.

Phya Thai Palads

Phya Thai Palace blev bygget i 1909 og ligger i Phaya Thai-distriktet. Det er endnu et imponerende eksempel på thailandsk arkitektur og var hjemsted for flere medlemmer af den kongelige familie.

Book en tur til Bangkok med et besøg i paladserne

7. Tag en tur ombord på en tuk tuk

Tuk-tuk'er i Bankok|©pixelfields241
Tuk-tuk'er i Bankok|©pixelfields241

Uden tvivl en af de mest maleriske ture i Bangkok. En tur rundt i byen i en tuk tuk er den perfekte måde at komme i kontakt med folk, skikke, lyde, mad og historie. Din guide (og chauffør) vil tage dig med rundt i Bangkok i dette underlige køretøj, du vil se nogle markeder, smage thailandsk gademad, få en drink og opleve nogle af højdepunkterne.

En tuk tuk er en slags lille motorcykel med en kabine bagpå, der kan rumme op til tre passagerer. Hvis du tager på en af de bedste tuk tuk-ture i Bangkok, vil du blive forundret over den thailandske kultur. Du vil besøge templer, køre langs Chao Phraya-floden, hvor du kan nyde skønheden i den oplyste by, og meget mere.

Juni er et perfekt tidspunkt til denne type tur. Selvom regnvejr er almindeligt, bringer begyndelsen af sommeren varme og behagelige temperaturer, hvilket gør en tuk tuk-tur i byen til en ideel plan.

Book en tuk tuk-tur i Bangkok

8. Tag en tur til de flydende markeder

Tur til de flydende markeder|©Sergio
Tur til de flydende markeder|©Sergio

Tag en tur til Bangkoks flydende markeder, du vil ikke fortryde det. Selvom regnen kan være lidt af en plage i juni måned, er disse ture meget populære og tilpasser sig det dårlige vejr. Det er en unik mulighed for at udforske en af Thailands ældste traditioner. Nogle af de mest populære flydende markeder er Amphawa og Damnoen Saduak.

Dette er nogle af de bedste ture i Bangkok, da de giver dig en chance for at få et indblik i den lokale kultur, mens du nyder de lækre smage af thailandsk gademad.

9. Rundtur i Bangkoks indkøbscentre

Siam-pladsen (Bangkok, Thailand)|©Vesselin Kolev
Siam-pladsen (Bangkok, Thailand)|©Vesselin Kolev

En anden af de bedste ting at lave i Bangkok om sommeren er at slentre rundt i indkøbscentrene. De er alle indendørs og byder på en masse shopping, underholdning og spisesteder, så man kan tilbringe hele dagen i dem.

De fleste af dem ligger i Siam Square-området, et af Bangkoks mest berømte shoppingkvarterer. Indkøbscentret MBK er et af de mest populære i Bangkok, fordi det har et stort udvalg af butikker og er berømt for sit natmarked. Andre populære shoppingcentre er Siam Paragon og CentralWorld.

Du vil opdage, at en tur rundt i Bangkoks bedste shoppingcentre vil glæde dig.

10. Besøg byens bedste museer

Wat Traimit - Bangkok|©Luigi cosentino
Wat Traimit - Bangkok|©Luigi cosentino

Juni bringer regntiden med sig, det er sandt, men frygt ikke, for en regnvejrsdag er en god dag at besøge museer på, og Bangkok har et bredt udvalg at byde på. Her er nogle af mine yndlingsmuseer, som du kan tilføje til din rejseplan.

Bangkoks nationalmuseum

Bangkoksnationalmuseum er et af de vigtigste museer i Thailand og har en imponerende samling af kunst og historiske genstande fra forhistorisk tid til i dag.

Golden Buddha Museum

Dette museum er kendt for at huse den største Buddha-statue i massivt guld i verden samt en samling af andre Buddha-statuer af stor historisk og kunstnerisk værdi.

Bangkoks museum for moderne kunst

Bangkok Museum of Contemporary Art fokuserer naturligvis på fremme af thailandsk og international samtidskunst og har en interessant samling af værker af lokale og udenlandske kunstnere.

Erawan Museum

Dette museum er kendt for sin imponerende samling af gamle artefakter og genstande fra den thailandske kultur, samt sine udstillinger om religionshistorien i Thailand.