10 Ting At Lave I Bangkok I Sommer

Selvom Bangkok måske er for varm, er der masser af ting at lave i byen i sommermånederne. Spiritualitet, musik og masser af gastronomi venter på dig.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 Ting At Lave I Bangkok I Sommer

Barcos en el agua en Bangkok |©Alice

Som et tropisk land er Thailand ret varmt året rundt, og årstiderne er ikke særlig veldefinerede, men der er utvivlsomt en sommersæson, hvor varmen virkelig tager over. Ud over at passe på sig selv og bruge masser af solcreme er der masser af ting at se og lave i Bangkok i sommermånederne, hvor man udnytter nærheden til floden og havet.

Hvis du kan lide varme, kystnære områder og en by, hvor du kan lave alle mulige aktiviteter designet til turister, så er Bangkok stedet for dig. Lad dig ikke narre, og nyd denne smukke hovedstad i de varmeste måneder af året.

1. Deltag i Månefestivalen

Fuldmånefest|©zoat toernooi
Fuldmånefest|©zoat toernooi

Også kendt som den kinesiske Mid-Autumn Festival, afholdes den hvert år på den 15. dag i den ottende måned i den kinesiske kalender, som normalt falder i september. Denne smukke festival er endnu en manifestation af det kinesiske samfunds styrke i Bangkok, og du kan nyde den på så mange måder.

Den første er selvfølgelig gennem mad. Månefestivalen er en gastronomisk eksplosion, men denne gang af alle slags thailandske kinesiske produkter og retter samt forskellige teer og drikkevarer, så det kan være en af de bedste madture i byen på denne tid af året. Overalt i byen, men især i Chinatown, vil du se steder, der er designet og dedikeret til fejringen af denne dag.

Men det er ikke det eneste. Formålet med denne festival er at takke for den nye høst, og mange af fødevarerne bliver givet som offergaver. I Thailand har dette spredt sig til ikke-kinesere, og selv i dag fortolkes det som en helligdag, hvor man takker for familien og for at være i live, svarende til Thanksgiving i USA. Så mange fejrer det med en månekage, som er meget traditionel på denne dato. Vil du bestille en?

Book en madtur i Bangkok

2. Fejr Asahna Bucha-dagen

Asahna Bucha|©Ian Santosa
Asahna Bucha|©Ian Santosa

En af de mest ceremonielle dage for buddhister i Bangkok er Asahna Bucha-dagen. Denne dag er til minde om Buddhas første prædiken og fejres normalt i slutningen af juli eller begyndelsen af august. Selvom det er meget varmt, vil mange mennesker være engageret i mindehøjtideligheder, bøn og fest. For turister er Asahna Bucha-dagen meget vigtig ud fra et gastronomisk synspunkt.

Generelt spises der ikke kød af nogen art på Asahna Bucha-dagen, så retterne er helt vegetariske. Hvis du ikke er vant til vegetarmad, så er dette en mulighed for at begynde at smage disse spektakulære smage, med smagen af det thailandske køkken.

Mange af begivenhederne er fokuseret på munke, der starter deres liv med dedikation i buddhistiske templer. Du kan tage til de bedste templer i Bangkok, hvor munkene ofte gør holdt eller tilbyder forskellige ritualer for tilbedelse. Ligesom de andre buddhistiske sommerbegivenheder er de normalt ret åbne for turister, så du kan tage masser af billeder.

Book en guidet tur i Bangkok

3. Deltag i Buddhas fødselsdag

Doi Suthep Bangkok|©S.P. Benevides
Doi Suthep Bangkok|©S.P. Benevides

Buddha er ikke en gud, men han er en guddommelig manifestation af en hel filosofi. Thailand er et overvejende buddhistisk land, og en af festlighederne der er en allegori over Buddhas fødselsdag: dagen for Visakha Bucha, eller bare Vesak, som fejres ved den første fuldmåne i den sjette månemåned. Begivenheden fejres på den første fuldmåne i den sjette månemåned.

Hvis du er i Bangkok på denne tid af året, kan du, bortset fra varmen, ikke gå glip af Visakha Bucha-festlighederne. Selvom der er mange udflugter fra byen til det hellige tempel Doi Suthep i den nordlige del af landet, fejrer buddhistiske templer inde i Bangkok også denne dag. På denne dag fejres Buddhas fødsel, oplysning og død, og du kan se alle mulige ritualer blandt de lokale, som med glæde vil forklare dem for dig.

Sidst på eftermiddagen kan du tage til området omkring det kongelige palads, hvor den thailandske monark synger en bøn sammen med munkene i paladsets tempel. Det er et af de mest sublime øjeblikke i hele Therevada-buddhismen, og der er ingen større begrænsninger for, at turister kan deltage, så er du klar til oplevelsen?

4. Nyd den kinesiske festival for spøgelser

Kinesisk spøgelsesfestival|©Andrea
Kinesisk spøgelsesfestival|©Andrea

Det kinesiske samfund i Bangkok er meget aktivt, når det gælder om at fejre store begivenheder. Mellem den 16. august og den 30. september, afhængigt af datoen i den kinesiske kalender, afholdes den kinesiske spøgelsesfestival. Denne festival har spredt sig ud over Kina og Thailand og fejres i mange kinesiske samfund rundt om i verden.

Som en del af denne festival i Bangkok vil du se alle slags begivenheder, der spænder fra det meget spirituelle til det direkte festlige. Af alle disse grunde er det en af de bedste ting at lave i Bangkok i september, og hvis du er interesseret i en blanding af kulturer, er det ideelt.

Formålet med denne festival er at byde spøgelser, der besøger jorden, velkommen ved portene på en fuldmånedag; i den syvende måned i den kinesiske kalender. Mange mennesker samles ved disse porte med blomster og gaver til spøgelserne, hvilket gør det til et meget bevægende syn at se.

Hvis du vil deltage i denne begivenhed, skal du bare tage til Chinatown eller konsultere den kulturelle programguide for de forskellige offentlige enheder i byen. Forveksl ikke denne festival med Thai Ghost Festival, som normalt afholdes i den nordlige del af landet og har mere buddhistiske, omend synkretistiske, karakteristika.

5. Tag et stearinlys på Khao Phansa-dagen

Khao Phansa|©JonnyLP
Khao Phansa|©JonnyLP

Hvis jeg fortæller dig, at det er begyndelsen på den buddhistiske fastetid, synes du måske ikke, at det er en særlig meningsfuld ting at gøre på din ferie i Bangkok. Men når du er en sommerdag i Bangkok og ser forskellige elementer til minde om Khao Phansa-dagen, vil du helt sikkert blive fascineret. Det er en meget visuel markering og en af de bedste ting at lave om aftenen i Bangkok, som man kan deltage respektfuldt i.

Buddhister opfordres til ikke at drikke alkohol eller andre laster og heller ikke at spise kød. Dagen markerer starten på munkenes retræte for de næste tre måneder, og vær opmærksom på, at visse officielle institutioner vil være vanskelige at åbne, da det er en helligdag i hele Thailand. Du kan deltage ved at se munkene i templerne eller i processionerne.

Stearinlys er det vigtigste element på denne dag, og det er almindeligt selv i det travle Bangkok at se processioner med levende lys som offer til det guddommelige. Mange, mange turister deltager i disse processioner, på afstand og med den rette forståelse, hvilket gør det til et visuelt skue, der virkelig er tiltalende og åbent for alle, der ønsker at deltage.

6. Spise på gaden

At spise i Bangkok|©Nigeta Yuya
At spise i Bangkok|©Nigeta Yuya

Hvis du ikke har smagt thailandsk mad, er det nu, du skal gøre det i Bangkoks gader, når sommeren er på sit højeste. Thailands hovedstad, Bangkok, er også en af de gastronomiske hovedstæder i Sydøstasien, så jeg inviterer dig uden videre til at spise i byens gader.

En af de bedste ting at gøre i Chinatown er at gå til Yaowarat Street og opdage en verden af smagsoplevelser. Her er man ofte nødt til at gå mellem de forskellige madboder for at komme frem, så det er vigtigt at gå forsigtigt og se, hvilken slags mad man foretrækker. Det fantastiske er, at dette vil være aktivt hele dagen på alle tidspunkter, så du behøver ikke at vente på et bestemt tidspunkt.

Derudover anbefaler jeg dig at spise en lækker krabbeomelet eller anden lokal fisk og skaldyr samt nudler med kød eller sauterede grøntsager, som du også kan smage i forskellige distrikter i byen, med den største variation i både kvalitet og priser. Tør du gå på smagning i Bangkoks gader, som en gastronomisk tur?

Book en tur til Bangkoks markeder

7. Hav det sjovt på mors dag!

Kvinder i Bangkok|©cameroonjb
Kvinder i Bangkok|©cameroonjb

Monarkiet i Thailand er meget vigtigt, og selvom kongen har begrænsede beføjelser, er han sammenflettet med meget af landets spiritualitet på grund af den rolle, han spiller i Therevada-buddhismen. Derfor er mors og fars dag i Thailand i virkeligheden dronningens og kongens fødselsdag. Mors dag fejres den 12. august, som er dronningens fødselsdag, og det er en af de bedste ting at lave i august i Bangkok.

Fra morgen til aften vil byen Bangkok være fuld af forskellige parader samt musikalske begivenheder af en størrelse, der giver dig mulighed for at tilbringe dagen med stil, med kendte kunstnere fra hele landet. Du vil også kunne nyde store madfestivaler, så det er et godt tidspunkt at tage på en madtur i byen og prøve de mest traditionelle retter.

På mors dag er der også meget aktivitet i skolerne, fordi mødrene går med deres børn. Derfor er mange af de begivenheder, der finder sted om eftermiddagen, også designet til at være en del af de bedste aktiviteter med børn i byen. Glem heller ikke, at der i templerne, især i det kongelige tempel, er forskellige mere højtidelige mindehøjtideligheder.

8. Forbered en tur til stranden

Strand i Bangkok|© Vitaly Sacred
Strand i Bangkok|© Vitaly Sacred

Bangkok er meget varm, der er en stor flod, og havet ligger på den ene side, men du har måske bemærket, at der ikke er nogen større badebyer. Det betyder ikke, at du ikke kan tage til stranden, for i denne varme ville det være en skam at gå glip af havets majestæt.

Der er strande meget tæt på byen, og jeg opfordrer dig til at bruge mindst en halv dag på at besøge en, for det er en af de bedste udflugter fra Bangkok, du kan foretage.

Blandt de bedste muligheder er Pattaya Beach. Det er en smuk strand med fint, hvidt sand, og den ligger cirka halvanden time fra Bangkoks centrum, så man kan sagtens komme frem og tilbage på samme dag. Der er mange hoteller og restauranter i Pattaya, men den smukkeste strand ligger på øen Koh Laan, som man kan komme til med båd.

Strandene på øen Koh Laan er mere eksklusive, vandet er turkisblåt, og menneskemængderne er meget mindre end i selve Pattaya. Men hvis du har et stramt budget, kan du stadig få en god tid i Pattaya, i kontakt med de lokale og med en dejlig dukkert i havet for at fortsætte din ferie i byen.

Køb billetter til sightseeingbåden

9. Gå til et flydende marked

Flydende marked, Bangkok|©Stefano Ravalli
Flydende marked, Bangkok|©Stefano Ravalli

Troede du, at en gade fyldt med mennesker, der spiser på deres fødder, og med masser af biler og motorcykler var det mest autentiske, du kunne opleve? Så skal du ikke skynde dig, for du kan få en lignende oplevelse, men på vandet, på et flydende marked. Bangkok har flere flydende markeder på vandkanaler, der er meget travle i de varme måneder, så du kan tage på en dagstur til byens flydende markeder.

Blandt dem alle vil du helt sikkert se masser af planer om at besøge Damnoen Saduak flydende marked. Men husk, at selv om det er det mest turistede og mest dedikerede til handel, ligger det ret langt fra den turistede del af Bangkok, så du skal bruge flere timer på at tage derhen og derefter flere timer på at komme tilbage, hvilket på en varm sommerdag kan være meget stressende.

Derfor anbefaler jeg dig at tage til andre flydende markeder tættere på den neuralgiske del af byen, såsom Taling Chan eller Amphawa. Uanset hvilket marked du tager til, har du i Bangkok mulighed for at tage en pause fra varmen, mens du hopper på en båd, sludrer med de handlende og gør nogle af de bedste indkøb.

Tag en tur rundt på Bangkoks markeder

10. Hav det sjovt på Very Summer Festival

person, der bruger musikmixeren|©Zorik D
person, der bruger musikmixeren|©Zorik D

Troede du ikke, at der var nogen store sommermusikfestivaler i Bangkok? Det er, fordi du endnu ikke har hørt om Very-festivalen, som normalt afholdes i slutningen af juli. Denne begivenhed samler alle de store pop-, rock-, indie- og fusionskunstnere fra hele Thailand og samler tusindvis af mennesker for at groove til den bedste musik.

Men det er ikke kun en thailandsk begivenhed, da line-up'et ofte inkluderer kunstnere og bands fra lande som Storbritannien, Irland, Sydkorea og USA. Festivalen varer normalt to dage, og man kan købe billetter til en eller begge dage. Jo tidligere du køber dem, jo billigere bliver de.

Husk på, at dette er en stor festival, så der vil være mange mennesker, du bør have behagelige sko på og være opmærksom på, at du vil være på benene det meste af dagen. Når du ved det, kan du gøre dig klar til at nyde en af de største pop-, rock- og indiebegivenheder i Sydøstasien.

Hvor travlt er der i Bangkok om sommeren, og hvordan er priserne?

Bangkok, Thailand|© Miltiadis Fragkidis
Bangkok, Thailand|© Miltiadis Fragkidis

Bangkok er overfyldt hele året rundt, og sommermånederne er nogle af de travleste måneder. Selvom der ikke er årstider i Bangkok, benytter mange turister fra Nordasien, Europa og Nordamerika deres sommerferie til at besøge denne vidunderlige by. Faktisk er juli den bedste måned for turister, og da der er så mange arrangementer for dem, er det et af de bedste tidspunkter at rejse på.

Husk på, at Bangkok er en overbefolket by med over 15 millioner indbyggere, så uanset om turisterne er få eller mange, vil byen altid være overfyldt. Du bør dog tage højde for, at priserne kan være lidt højere i højsæsonen, især for overnatning. Hotellerne er ofte fyldte, da Bangkok er en af de mest besøgte byer i verden af turister.

I Thailand er valutaen baht, og vekselkursen favoriserer altid dem, der medbringer euro eller dollars, så det tolkes ofte som et billigt land for turisme. For turisterne ses dette især på maden, for man kan sidde på gode, eksklusive restauranter for helt ned til 10 euro.

Hvordan er vejret i Bangkok om sommeren?

Træbeskæring|©min lim
Træbeskæring|©min lim

Bangkok er varm hele året rundt, men især i sommermånederne juli, august og september er det endnu varmere. Minimumstemperaturen ligger omkring 25°C, mens maksimumstemperaturen kan nå op på 36°C, hvilket er alt for varmt i en fugtig by som Bangkok. Hvis du er vant til en sommer over 30°C, så er det fint.

For at klare disse temperaturer anbefaler jeg altid, at du har masser af solcreme med og smører dig ind så ofte, det er nødvendigt. Og selv om det er for varmt, skal du huske på, at du ikke kan komme ind i hellige buddhistiske templer med tøj, der er for stramt, for kort eller viser skuldrene, så jeg foreslår, at du har løstsiddende, men alligevel kropsdækkende tøj på for at beskytte dig mod solen.