Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Prag Lufthavn Overførsler

Hvis du lander i Prags lufthavn, har du flere muligheder for at komme til byens centrum: Sådan kommer du dertil

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

Prag Lufthavn Overførsler

Czech Airlines fly lander i Prags lufthavn | ©Rob Hodgkins

Hvis du har rejst meget, ved du, at transport fra lufthavnen til hotellet og retur er den mindst spændende del af et besøg på nye steder, så hvis du kender alle oplysninger og bestiller en transport på forhånd, er det den perfekte måde at spare tid, som du kan bruge på at nyde det hele.

Bedste lufthavnstransport til Prag

Terminal 1 i Prags lufthavn| ©Sue Manus
Terminal 1 i Prags lufthavn| ©Sue Manus
  • Fælles transport fra Prag lufthavn til dit hotel og retur
  • Privat transfer fra Prag lufthavn til dit hotel og retur

Deletransport fra Prag lufthavn til dit hotel

Trafik til Prags solnedgang| ©Robert Montgomery
Trafik til Prags solnedgang| ©Robert Montgomery

Hvordan fungerer lufthavnstransporten? Meget nemt, når du ankommer til lufthavnen, bliver du hentet af en minivan eller varevogn og kørt til centrum eller dit hotel, så du har tid nok til at hente din bagage, når du ankommer. Desuden fungerer denne service på alle ugens dage og tidspunkter.

I tilfælde af en delt transport til og fra Prag rejser du i køretøjet sammen med andre turister, og du skal gøre et par stop for at sætte andre personer af på deres destinationer. Fordelen ved delt transport er, at den er billigere end privat transport, men det kan tage længere tid at nå frem til dit hotel. På landevejen tager det ca. 20 minutter at komme til Prags centrum fra lufthavnen.

Om bagage

Alle køretøjer har masser af plads til din bagage (selv om dette normalt er begrænset til én kuffert pr. person) og komfortable sæder og aircondition for at gøre rejsen til en behagelig oplevelse i stedet for besværet med offentlig transport.

Fælles transport tilbage til lufthavnen

Når du vender tilbage, henter din chauffør dig fra dit hotel eller mødested på det aftalte tidspunkt (altid i tide til dit fly), og du kører tilbage til lufthavnen og samler andre turister op undervejs.

Privat transport fra Prags lufthavn til dit hotel

Lounge i Prags lufthavn| ©N i c o l a
Lounge i Prags lufthavn| ©N i c o l a

Privat transfer er tilgængelig for både ud- og hjemrejser og fungerer på samme måde som den delte transfer, bortset fra at du i dette tilfælde ikke deler køretøjet med nogen uden for din gruppe, og chaufføren kører dig direkte til din indkvartering (eller et sted i byens centrum, hvis du foretrækker det).

Ved privat transfer fra Prag lufthavn til dit hotel bliver du mødt i lufthavnen og kørt direkte til dit hotel - den hurtigste og mest bekvemme oplevelse, der findes. På vej tilbage kan du også tage en privat transport fra dit hotel til Prag lufthavn og afslutte din rejse uden stress og bekymringer.

Fordele ved privat transfer

Fordelen ved denne mulighed er, at den er hurtigere og, som navnet antyder, privat, da du ikke behøver at vente på nogen eller dele køretøjet med nogen, du ikke kender, men prisen er normalt højere, medmindre din gruppe er stor nok til at fylde køretøjet. Hvis det er tilfældet, og du rejser i en gruppe på 6 personer, anbefaler jeg en privat transfer, så I ikke behøver at tage flere separate transfers.

Alex' rejsetips

Med en delt eller privat transfer tager det ca. 20 minutter at komme til centrum af Prag, mens det med de andre transportmidler tager mindst 50 minutter.

Sådan bestiller du en transfer

Privat transfer| ©why kei
Privat transfer| ©why kei
  1. Din booking vil blive bekræftet, og du vil modtage en bekræftelsesmail. 2. Du skal foretage en booking. Denne bekræftelse vil komme med en voucher med alle oplysninger om din transfer, hvor du bliver hentet, og hvordan du kan genkende køretøjet. 3. Du vil blive bedt om dine flyoplysninger for at vide, om der er forsinkelser eller ændringer, og du vil få telefonnummeret til den chauffør, der er tildelt dig, hvis du skulle få problemer der. 4. Du vil blive bedt om at oplyse dine flyoplysninger for at vide, om der er forsinkelser eller ændringer, og du vil få telefonnummeret til den chauffør, der er tildelt dig, hvis du har problemer der. Du bliver hentet i lufthavnen på det angivne sted og kørt til dit hotel, mens du efterlader andre passagerer. 5. Til din hjemkomst vil du modtage en e-mail eller blive ringet op for at bekræfte dit afhentningstidspunkt, som som standard er 3,5 timer før dit fly, men du kan vælge et hvilket som helst tidspunkt. 6. Du bliver hentet fra dit hotel og sat af i lufthavnens afgangsområde.

Ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med lufthavnstransport til Prag

Uden for Prags lufthavn| ©davidhc
Uden for Prags lufthavn| ©davidhc
  • Det anbefales, at returtransferen finder sted 3 timer før din planlagte flyvetid, men du kan aftale et afhentningstidspunkt med din chauffør.
  • Tjenesten er åben fra mandag til søndag på alle tidspunkter.
  • Chaufføren venter på dig en time efter det bekræftede landingstidspunkt, så du har god tid til at ankomme.
  • Hver passager er begrænset til ét stykke bagage på højst 20 kilo og én håndbagage.
  • Der er barnesæder til spædbørn og børn til rådighed.

Andre muligheder for at komme til centrum af Prag fra lufthavnen

Inde i terminalen| ©Andrew Milligan sumo
Inde i terminalen| ©Andrew Milligan sumo

Taxi

Det er nemt at tage en taxa til Prag fra lufthavnen for at komme til centrum, men det er dyrere end en shuttletransport, og der er en vis risiko for, at de ikke tager den hurtigste rute. Vær også opmærksom på, at mange taxachauffører normalt ikke taler engelsk eller spansk. Hvis du beslutter dig for at tage en taxa, skal du sørge for at vælge den officielle service, der er tilknyttet Vaclav Havel Lufthavn, da de har en fast pris for turen.

Uber

Uber er lovlig og opererer i Tjekkiet og Prag, så det er en god mulighed for en behagelig tur fra lufthavnen til dit hotel i centrum af byen. Den eneste ulempe er, at du skal oprette forbindelse til lufthavnens wi-fi, som ikke altid er pålideligt, eller bruge et forudbetalt kort med data.

Bus + metro

Busserne til Prag fra lufthavnen stopper ved Terminal 1 (udgang D, E, F) og Terminal 2 (udgang C, D, E). Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal hen efter landing, er det bedst at spørge i informationsskranken. Du kan købe din billet ved busstoppestedet fra den gule billetautomat, men sørg for at købe billetten til 32 CZK (ca. 1,20 €), som giver dig mulighed for en 90-minutters rejse.

Den bedste kombination, hvis du skal ind til centrum, er at tage bus 119 og stå af ved det sidste stop, Nadrazi Veleslavin, og tage metrolinje A til den station, der ligger tættest på dit hotel. Med denne mulighed tager det dig ca. 50 minutter at komme til metrostationen.

Direkte bus

Hvis du ønsker direkte transport til byens centrum, kan du tage bus 100 til metrostationen Hlavni Nadrazi. Den er dog lidt dyrere, nemlig 60 CZK (ca. 2,25 €), og du skal købe billetten direkte af chaufføren. Som med den sidste mulighed tager det ca. 50 minutter at komme til centrum. Bemærk, at disse busser normalt kører fra kl. 4.30 til 22.00.

Alex's Traveller Top

For at komme fra lufthavnen til Prag med offentlig transport anbefaler jeg, at du downloader appen "IDOS" eller "Jizdni Rady", som viser dig de bedste forbindelser fra din placering til din destination.

Tips til Prag lufthavn

Passagerer, der venter på bussen i lufthavnen i Prags lufthavnsterminal| ©Kim Jin Cheol
Passagerer, der venter på bussen i lufthavnen i Prags lufthavnsterminal| ©Kim Jin Cheol

Prags lufthavn er åben 24 timer i døgnet, så i teorien kan du sove der eller ankomme så tidligt du vil til dit fly, som du vil. Det er egentlig ikke nødvendigt, hvis du bestiller en transfer, men husk det, hvis du tager offentlig transport, når du forlader Prag.

Det bliver ret koldt om sommeren i lufthavnen på grund af airconditionen, så hvis du regner med at skulle vente indenfor i et stykke tid, så sørg for at pakke en trøje i din rygsæk eller håndtaske.

Det mest stille område i lufthavnen er også afgangsområdet i Terminal 2, hvis du vil tage en lur. Der er normalt mindre travlhed, og du finder masser af plads til at sidde, og hvis du ønsker total fred og ro, er der Raiffeisenbank-loungen med individuel sikkerhedskontrol, tv, WiFi, forfriskninger, tablets og endda brusebad.

Du er måske også interesseret i

Krydstogt på Vltava-floden| ©Dennis Jarvis
Krydstogt på Vltava-floden| ©Dennis Jarvis

Når du først er i Prag, er der en lang række aktiviteter at foretage dig, lige fra at gå rundt i de charmerende gader til organiserede udflugter for at udforske det omkringliggende område. Her er en artikel, som jeg har skrevet om Ture i Prag.

Du kan også tage på et flodkrydstogt, men hvis der er én ting, du ikke må gå glip af, er et besøg på det majestætiske slot. Jeg efterlader dig mine praktiske vejledninger, så når du først har organiseret, hvordan du kommer fra lufthavnen til byens centrum, kan du nyde at organisere din udflugt: Vltava River krydstogter y Prags Borg billetter og ture: hvor man køber dem, billetter med transfer, osv..

Bestil billetter til Prags borg