Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Prags Borg billetter og ture: hvor man køber dem, billetter med transfer, osv.

Det er en rejse tilbage i tiden at besøge det indre af Prags borg: Her kan du se, hvordan du får billetter eller kan deltage i en guidet tur.

Alex Grande

Alex Grande

8 minutters læst

Prags Borg billetter og ture: hvor man køber dem, billetter med transfer, osv.

Udsigt over Prags borg fra Donau | ©Léa

Prags borg er mere end en middelalderlig fæstning, det er et citadel, der rummer de smukkeste hjørner af byen og har den bedste udsigt. Det er et sted fuld af historie med den store Sankt Vitus-katedral, det gamle kongepalads, basilikaen og Sankt Georgsklosteret.

Sådan besøger du Prag Slot

Indgangen til Prags borg bevogtet af den kongelige garde| ©Ryan Park
Indgangen til Prags borg bevogtet af den kongelige garde| ©Ryan Park

Du har flere muligheder og ruter for at besøge Prags borg, uanset dit budget eller rejsens længde. Jeg vil opsummere dem alle sammen, så du kan vælge den, der passer dig bedst:

Sådan får du billetter til Prag Slot

I betragtning af at det er et af de mest besøgte monumenter i Prag, hvis ikke det mest besøgte, er det den bedste mulighed for ikke at gå glip af den imponerende Prags borg, hvis du sikrer dig adgang ved at springe køerne over.

Derfor tilbyder Hellotickets dig disse billetter, så du på en meget nem måde kan reservere adgang til det, der betragtes som det ældste slot i verden og som UNESCO's verdensarvsliste.

Du vil gå på egen hånd rundt i hele området omkring bygningen fra år 880, og du kan vælge mellem to ruter for at nyde dette store slotskompleks i dit eget tempo.

Book dine billetter til Prag Slot

Guidet rundvisning på Prags borg på engelsk med transport fra byens centrum

Karlsbroen med Prags borg i baggrunden| ©Jorge Franganillo
Karlsbroen med Prags borg i baggrunden| ©Jorge Franganillo

På en 2 timer og 30 minutters rundvisning inklusive entré vil du gå gennem hele citadellet bag Prags borgs mure, mens du lytter til anekdoter og opdager, hvordan livet har ændret sig i Prag i løbet af det sidste århundrede, mens borgen er forblevet intakt som en tidskapsel.

Hvad du vil se

 • Karlsbroen
 • Den lille by
 • Sankt Vitus-katedralen
 • Sankt Georgsbasilikaen
 • Det gamle kongepalads
 • Golden Lane

Book din guidede tur til Prags Borg

Entrébilletter til Prags borg med transport fra byens centrum

Natlig tur rundt om slottet
Natlig tur rundt om slottet

En anden mulighed er at købe billetter til Prags borg med transport fra centrum, hvilket er særligt praktisk, når man tænker på, at borgen ligger lidt afsides og på det højeste punkt i byen.

Ulempen ved denne mulighed er, at du går glip af den guidede rundvisning og skal selv finde ud af, hvilke forskellige steder du kan besøge inde på Prags borg, selv om det er rigtigt, at den person, der har ansvaret for at køre dig til borgen i minibus, vil give dig en kort introduktion med praktiske tips, når du ankommer, for at gøre dit besøg lettere.

Guidet rundvisning på Prags borg med byrundtur og flodkrydstogt

Krydstogt på Donau ved foden af Prags borg| ©Dennis Jarvis
Krydstogt på Donau ved foden af Prags borg| ©Dennis Jarvis

En meget komplet måde at se byen på er at kombinere en rundtur i Prag med et besøg på Prags borg. Denne oplevelse kombinerer en bustur, en vandretur, et krydstogt på Vltava-floden med drikkevarer og omfatter også frokost og afhentning fra dit hotel.

Dette er nok den bedste løsning, hvis du ønsker at tage på en rundtur, så snart du ankommer til Prag, eller hvis du kun opholder dig et par dage i byen, da du vil besøge de vigtigste seværdigheder på kun én dag.

Hvad du vil se

 • Krudttårnet
 • Nationalteater
 • Wenceslas Square
 • Prags borg
 • Valdstejn-paladset
 • Malá Strana-kvarteret
 • Kampaøen
 • Karlsbroen
 • Jan Palach-pladsen
 • Det jødiske kvarter
 • Det gamle rådhus
 • Prags astronomiske ur

Bestil en tur til Prag med slotsbilletter og krydstogt

Besøg Prags borg på egen hånd

Panoramaudsigt over slottet
Panoramaudsigt over slottet

Ud over at købe billetter på forhånd på Hellotickets-webstedet har du også mulighed for at købe billetterforskellige salgssteder: i informationsboksene på Prags borg i den anden og tredje gård, ved billetkontorerne i støberigården, i billedgalleriet på slottet, i det gamle kongepalads og ved de to billetkontorer i Golden Lane. Du skal selvfølgelig stå i kø.

Køb billetter på billetkontoret

Jeg anbefaler, at du sikrer dig dine billetter på forhånd, og det er noget, jeg gør på alle mine rejser, fordi fordelene efter min mening opvejer ulemperne. Du behøver ikke at lede efter et sted at købe dine billetter, vente i kø, betale i den lokale valuta, og du kan sammenligne forskellige tilbud og tilpasse din oplevelse.

Det kan også være lidt besværligt at købe billetter til Prags borg, da der er flere typer billetter, der svarer til forskellige kredsløb, og som giver dig adgang til den ene eller den anden bygning. Hvis du køber dine billetter på forhånd, skal du ikke være bekymret, for de fleste af dem er Circuit A-billetter, som giver dig mulighed for at besøge hele Prags borg.

Køb billetter online

Hvis du vælger at købe dine billetter online, modtager du en bekræftelse, så snart du har foretaget din reservation, og du kan vise bekræftelses-e-mailen på din smartphone ved indgangen til Prags Borg eller til din guide, hvis du har valgt en guidet tur. Du kan udskrive bekræftelsesmailen, hvis du foretrækker det, men det er ikke nødvendigt.

Hvis du køber billetten på egen hånd, skal du huske at vælge tur A, som omfatter det gamle kongepalads, udstillingen om Prags borghistorie, Sankt Georgsbasilikaen, Den Gyldne Gade, Krudttårnet, Sankt Vitus-katedralen og Rosenberg-paladset.

Book dine billetter til Prags Borg

Hvorfor Prags borg er et besøg værd

Vladislav-salen på Prags borg| ©Steve Fair
Vladislav-salen på Prags borg| ©Steve Fair

Prags borg blev bygget i det 9. århundrede på ordre fra de premyslide monarker og blev takket være sin strategiske beliggenhed deres faste residens og dermed et sted for kultur, religion og rekreation.

Siden da og frem til i dag har Prags borg udviklet sig bag sine mure i takt med de skiftende regimer, hvilket gør den til et historisk vidnesbyrd om Prags og Tjekkiets udvikling. I dag er Prags borg residens for Tjekkiets præsident og fortsætter således sin tradition som landets magtcentrum.

Den er lige så meget et must på grund af sin politiske og historiske status som på grund af sin arkitektoniske tiltrækningskraft, og den er et must at se på dit besøg i Prag, uanset om du er passioneret omkring historie eller bare vil nyde en dejlig gåtur.

Åbningstider, varighed og bedste tidspunkt at besøge stedet på

Prags borg belyst ved solnedgang| ©Mo
Prags borg belyst ved solnedgang| ©Mo

Åbningsdage og åbningstider på Prags Borg

I vintersæsonen (1. november til 31. marts) er Prags slotsplads åben fra 6:00 til 22:00, og bygningerne er åbne fra 9:00 til 16:00.

I vintersæsonen er Lány-paladset lukket, og Sankt Vitus-katedralen er åben fra 9:00 til 16:00 fra mandag til lørdag og fra 12:00 til 16:00 om søndagen. Sidste indgang til katedralen er altid kl. 15.40.

I sommersæsonen (fra 1. april til 31. oktober) er stedet åbent i samme tidsrum, fra 6.00 til 22.00, men bygningerne er åbne en time længere, fra 9.00 til 17.00. Om sommeren kan du nyde Lány Palace Park, som er åben fra 14:00 til 18:00 om onsdagen og torsdagen og fra 10:00 til 18:00 om lørdagen, søndagen og helligdage.

Vituskatedralen er åben fra 9:00 til 17:00 mandag til lørdag og fra 12:00 til 17:00 om søndagen, med sidste indgang altid kl. 16:40.

Varighed af dit besøg på Prags Borg

De fleste ture varer mellem 45 minutter og 1 time, men jeg anbefaler, at du bliver lidt længere og benytter dig af muligheden for at opleve alt det, som denne juvel i Prag har at byde på. Hvis du besøger byen om sommeren, vil du gerne udforske Lány Palace Park, så det vil forlænge dit besøg. Hvis du går op efter frokost, vil du sandsynligvis også kunne beundre solnedgangen over Prag og udsigten over Malá Strana-kvarteret.

Bedste tidspunkt at besøge

Min første anbefaling er at besøge Prags borg tidligt om morgenen. Hvis du ankommer lidt før kl. 9 om morgenen, slipper du for menneskemængderne og kan nyde det fredelige besøg, som dette sted fortjener.

Prøv at undgå weekenddage i forbindelse med dit besøg. På hverdage er der langt mindre travlt, og du vil få en mere behagelig rundvisning og færre køer for at komme ind i Prags hovedbygninger.

Planlæg dit besøg på Prags borg

Karlsbroen ved solnedgang
Karlsbroen ved solnedgang

For at gøre dit besøg så behageligt som muligt har jeg gjort alt arbejdet for dig, og her er svarene på alle de spørgsmål, du vil have, når du tager af sted til slottet.

Sådan kommer du til Prag Slot

Hvis du vælger billetter til Prags Borg med transfer fra centrum, behøver du ikke at bekymre dig om, hvordan du kommer dertil, men i alle andre tilfælde er det bedst at tage sporvogn 22 eller 23 i retning af Pražský hrad eller Pohorelec og stå af ved stoppestedet Pohorelec.

En anden mulighed er at op ad den gamle slotstrappe (Staré zámecké schody), der starter nær metrostationen Malostranská og fører til begyndelsen af Jiřská, også kendt som Sankt Georgs gade og en af indgangene til slottet.

Jeg anbefaler under alle omstændigheder, at du tager sporvognen til Pohorelec og i slutningen af dit besøg går tilbage til Prags centrum, da du vil nyde den bedste udsigt over byen på vejen ned.

Sankt Vitus-katedralen

Vitus-katedralen er det bedst at besøge den først, da den normalt er fyldt med turister først. Når batterierne er fulde, vil du nyde det meget mere end ved slutningen af dit besøg, når du begynder at få ondt i fødderne og tænker på frokost eller aftensmad.

Hvad du skal medbringe

Sørg for at have behagelige sko på, da du skal gå meget for at besøge Prags borg, og tag også en jakke på, hvis du besøger den om vinteren, eller let tøj, hvis du besøger borgen om sommeren.

Hvor kan man spise på Prags borg

På Prags borg finder du en restaurant og en café, som normalt er overfyldt med turister. Jeg kan ikke anbefale dem, især fordi der er nogle restauranter i nærheden af slottet, som, selv om de ikke er spektakulære, har en meget autentisk atmosfære og serverer god traditionel mad:

 • U Černého Vola: en bar, hvor du lugter af røg og øl, så snart du træder ind, og det er normalt et godt tegn på en pub. Det er det perfekte sted til en øl og nogle typiske retter som f.eks. stegt ost og Velkopopovice-ged.

 • Baracnicka Rychta: Denne restaurant ligger lidt uden for turistområdet og serverer typiske tjekkiske retter som svine- eller andegulash og en af Prags bedste øl, Svijanský máz, og det hele til en ret god pris (to personer kan spise for mellem 10 og 13 euro hver).

 • Nebozízek: Denne restaurant har en terrasse med udsigt over Malá Strana og Prags borg, og et måltid, der udmærker sig ved sine specialiteter med and og vildt. En førsteklasses mulighed for at spise efter dit besøg på slottet, mens du nyder solnedgangen.

Andre ting at lave i Prag

Hvis du er blevet forelsket i slottet, vil jeg opfordre dig til at overveje at tage på en rundvisning i byen. Den vil give dig et overblik over dens størrelse, dens historie, dens anekdoter.... Desuden anbefaler jeg, at du gør det i begyndelsen af din rejse for at orientere dig, før du tager af sted for at udforske det på egen hånd. Jeg fortæller dig alt om de bedste her: Ture i Prag.