Vltava River krydstogter

Det er en god idé at tilbringe en afslappende eftermiddag på en sejltur langs floden, mens du stadig kan nyde udsigten over byen. Her er alle mulighederne

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

Vltava River krydstogter

Krydstogter på Vltava-floden | ©Thomas Depenbusch (Depi)

Prag er nok en af de smukkeste byer i Europa. Det skyldes i høj grad Vltava-floden, som løber gennem byen, og over hvilken den berømte Karlsbro ligger. En sejltur på floden og kanalerne er en af byens mange glæder.

Du kan tage en bådtur rundt i Prag om dagen eller om natten og vælge en tur, der er mere fokuseret på turistoplevelsen eller på den gastronomiske oplevelse. Her er mine favoritter:

Den mest økonomiske

Panoramisk krydstogt i Prag

Nyd den unikke udsigt over Prag

Det 1-timers panoramaskibetogt på Vltava-floden tager dig med til de vigtigste seværdigheder i byen med kommentarer om bord til den billigste pris.

Varighed: 55 minutter

Prags borg, Karlsbroen og Kampaøen er nogle af de seværdigheder, du kan se på dette 1 times krydstogt gennem Prags historiske centrum. Panoramaudsigten fra både det indre og det ydre dæk på båden gør dette til en uforglemmelig oplevelse til den bedste pris!

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Det er den billigste måde at sejle på Voltava-floden på.

Anbefales, hvis... du vil spare nogle penge, så du kan besøge de mest symbolske steder, du har set fra båden, på egen hånd.

Den bedste løsning

Prag Cruise med frokost

Få mest muligt ud af dit krydstogt for at smage det bedste tjekkiske køkken

Med en lækker buffet om bord får du den fulde oplevelse af at se Prags mest symbolske seværdigheder.

Varighed: 2 timer

På denne 2 timers rundtur kan du se de mest ikoniske bygninger i den tjekkiske hovedstad, mens du nyder en komplet frokostbuffet med velkomstdrink og levende musik.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: For en meget rimelig pris kan du nyde den udsøgte tjekkiske mad om bord på et skib.

Anbefales hvis... du vil benytte dig af bådturen til at nyde et typisk måltid og have en god tid med den utrolige udsigt over byen og levende musik.

Den mest komplette løsning

Prag Krydstogt med middag

Nyd en lækker middag om bord

Den mest komplette oplevelse af en gastronomisk aften i Prag kan du finde på dette krydstogt: sejl rundt i byen på en båd, mens du spiser og nyder levende musik.

Varighed: 3 timer

Dette gourmetbuffet-middagstogt fokuserer mere på det gastronomiske aspekt af at sejle langs Vltava med udsigt over Prags vigtigste bygninger oplyst om natten. Båden er fuldt glaseret, så du kan nyde den spektakulære panoramaudsigt, mens du spiser, uanset hvor dit bord er placeret.

Du kan også nyde et liveband under middagen, og på buffeten kan du nyde et udvalg af forretter samt lokale og internationale retter.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er uden tvivl den mest komplette oplevelse, da turen varer længere og giver dig mulighed for at nyde den bedste udsigt over den oplyste by til rytmen af levende musik.

Anbefales, hvis... du ønsker at tage din oplevelse til et mere eksklusivt og komplet niveau. Tag dit bedste tøj på til en nat om bord på en luksusbåd i Prag!


Interessante fakta om bådture i Prag

Udsigt over havnen på en vinterdag
Udsigt over havnen på en vinterdag

Krydstogter er en anderledes måde at nyde byen på og se den fra et andet synspunkt, så det er den bedste måde at afslutte dit besøg i Prag på og slappe af efter at have vandret rundt i gaderne. Jeg vil sige, at den store fordel ved at tage en Prag-tur med båd er, at du slipper for de store menneskemængder, der er på traditionelle ture, hvor du møder andre grupper af besøgende. Det er en mere afslappet oplevelse, der er perfekt som afslutning på din rejse.

Ekstra tjenester

De fleste sightseeing-krydstogter inkluderer en form for kommentar på engelsk om Prags seværdigheder undervejs, men du skal huske på, at disse oplevelser altid supplerer en vandretur i byen, hvor du får et førstehåndsindtryk af byens bygninger og områder.

Adgangsgebyrer

Mange af udbyderne af disse ture oplyser ikke, om du skal udskrive den bekræftelsesmail, som du modtager, når du har bestilt din bådtur, eller ej. Jeg anbefaler, at du printer den ud, da det nogle gange ikke er muligt at vide, om det er nødvendigt eller ej, og du sparer dig selv for en masse besvær.

Bådture i Prag Rundtur i Prag

De fleste bådture følger en lignende rute, idet de tager af sted fra møllerne i den gamle bydel og fører dig til steder på Vltava-floden, hvor du har panoramaudsigt over Karlsbroen eller Prags borg.

Organiser din bådtur i Prag

Inde i Savoy Café| ©Roy Katzenberg
Inde i Savoy Café| ©Roy Katzenberg

For at gøre din oplevelse så behagelig som muligt, er her svarene på nogle af de spørgsmål, du måske har, inden du tager på bådtur i Prag.

Sådan kommer du til molen

Først og fremmest bør du tjekke den nøjagtige adresse på mødestedet for din bådtur. De fleste afgår fra den gamle bys moler, som du nemt kan nå til fods fra den gamle bys torv. Nogle ture har mødested direkte under det astronomiske ur eller på en af de tilstødende pladser, og de guider dig til molen, så du ikke farer vild.

Afrejsedage og -tidspunkter

Næsten alle bådture i Prag er tilgængelige alle ugens dage, og afgangstiderne er primært om aftenen (omkring kl. 18.00) for sightseeingture og om aftenen (omkring kl. 20.00) for gastronomiske ture.

Hvor kan man spise efter bådturen i Prag

Prags borg belyst om natten| ©Jorge Franganillo
Prags borg belyst om natten| ©Jorge Franganillo

Hvis du vælger en sightseeingbådstur uden frokost, vil du højst sandsynligt afslutte oplevelsen omkring kl. 21.00, lige i tide til aftensmad. Her er nogle anbefalinger til spisesteder i den gamle bydels moleområde:

 • Kmotra: Byens ældste pizzarestaurant ligger meget tæt på floden og serverer pizza på traditionel vis i en stenovn med hjemmelavede tomater og mozzarella. Pizza er altid en god idé, især i slutningen af en lang dag med sightseeing.
 • Krčma: en af Prags perler, kun fem minutters gang fra den gamle bydelsplads. Her finder du traditionel tjekkisk mad til en rimelig pris, langt fra turistrestauranterne med overdrevne priser. Atmosfæren er lidt dyster, da den ligger i en kælder, men efter det første indtryk viser det sig at være et ret hyggeligt værtshus.
 • Café Savoy: Med et menukort med traditionelle tjekkiske retter og franske retter og et elegant træinteriør er dette et godt valg, hvis du leder efter en restaurant med klasse. Stjernerne på menuen er kalvetatar og stegt and samt kokken Michal Mlejneks femretters menu. Desserterne er uovertrufne, og alle kager er lavet internt, og derfor kan du også komme til Café Savoy til morgenmad. Da den ligger på den anden side af broen, kan du gå en tur fra molen og få stillet appetitten.

Sidste tips

Den gamle bys plads| ©Julien Maury
Den gamle bys plads| ©Julien Maury

Sådan klæder du dig på

På trods af hvad det kan virke som om, er en sejltur i Prag bare en anden sightseeing-oplevelse, og derfor behøver du ikke at klæde dig alt for smart på. Prøv dog at undgå at bære sportstøj og gå ikke i klipklappere, da det kan være glat på dækket, og det kan blive lidt køligt om natten.

Fotos

Det er værd at se Prag om natten, og fra båden har du en smuk udsigt over den oplyste Karlsbro og slottet, så husk at tage nogle billeder, så du ikke glemmer byens magi efter solnedgang. Du vil have mulighed for at gøre dette fra båden, så gør din mobiltelefon klar eller indstil dit kamera til nattilstand for at nyde hvert eneste billede.

Andre interessante aktiviteter i Prag

Luftfoto af Vltava-floden
Luftfoto af Vltava-floden

Guidede ture i byen

Som du allerede ved, er en bådtur et godt supplement til en byrundtur, hvor du kan se Prags seværdigheder på tæt hold og i detaljer. For at hjælpe dig med at vælge den bedste tur til Prag for dig, har jeg skrevet en guide om Ture i Prag og alle de muligheder, du har for at gøre det.

Besøg Prags borg

Du vil sikkert få lyst til at udforske Prags borg efter bådturen, og en rundvisning i området er den oplevelse, jeg varmt kan anbefale på din tur til Prag. Hvis du vil vide, hvordan du bedst besøger den, kan du læse min artikel om Prags borg: Prags Borg billetter og ture: hvor man køber dem, billetter med transfer, osv..

Ofte stillede spørgsmål

 • Er det værd at tage en bådtur i Prag?

  Absolut ja, især hvis I tager af sted som et par. Udsigten over byen fra båden er fantastisk, og selve turen er meget romantisk, så det kan varmt anbefales.

 • Hvor lang tid tager en sejltur på Vltava-floden?

  Der er flere forskellige muligheder, men den normale varighed er ca. to og en halv time.

 • Er det muligt at spise om bord?

  Ja, der er muligheder, hvor der tilbydes buffet, eller du kan endda medbringe dine egne snacks, som du kan nyde undervejs.