Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Vltava River krydstogter

Det er en god idé at tilbringe en afslappende eftermiddag på en sejltur langs floden, mens du stadig kan nyde udsigten over byen. Her er alle mulighederne

Alex Grande

Alex Grande

5 minutters læst

Vltava River krydstogter

Krydstogter på Vltava-floden | ©Thomas Depenbusch (Depi)

Prag er nok en af de smukkeste byer i Europa. Det skyldes i høj grad Vltava-floden, som løber gennem byen, og over hvilken den berømte Karlsbro ligger. En sejltur langs floden og kanalerne er en af byens mange glæder.

Du kan tage en bådtur i Prag om dagen eller om natten og vælge en tur, der er mere fokuseret på sightseeing eller gastronomiske oplevelser. Her er min favorit:

Den bedste løsning

2,5 timers sejltur med middag arrangeret af Prague Boats

Nyd en lækker buffet om bord

Den mest komplette oplevelse af en gastronomisk aften i Prag kan du finde på dette krydstogt: sejl rundt i byen på en båd, mens du spiser og nyder levende musik.

Varighed: 3 timer

Dette gourmetbuffet-middagskrydstogt fokuserer mere på det gastronomiske aspekt af et krydstogt på Vltava med udsigt over Prags vigtigste bygninger oplyst om natten. Båden er fuldt glaseret, så du kan nyde den spektakulære panoramaudsigt, mens du spiser, uanset hvor dit bord er placeret.

Du kan også nyde et liveband under middagen, og på buffeten kan du nyde et udvalg af forretter samt lokale og internationale retter.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er uden tvivl den mest komplette oplevelse, da turen varer længere og giver dig mulighed for at nyde den bedste udsigt over den oplyste by til rytmen af levende musik.

Anbefales, hvis... du ønsker at tage din oplevelse til et mere eksklusivt og komplet niveau. Tag dit bedste tøj på til en nat om bord på en luksusbåd i Prag!


Interessante fakta om bådture i Prag

Udsigt over havnen på en vinterdag
Udsigt over havnen på en vinterdag

Krydstogter er en anderledes måde at nyde byen på og se den fra et andet synspunkt, så det er den bedste måde at afslutte dit besøg i Prag på og slappe af efter en tur rundt i gaderne. Jeg vil sige, at den store fordel ved at tage en Prag-tur med båd er, at du slipper for de store menneskemængder, der er på traditionelle ture, hvor du møder andre grupper af besøgende. Det er en mere afslappet oplevelse, der er perfekt som afslutning på din rejse.

Ekstra tjenester

De fleste sightseeing-krydstogter inkluderer en form for kommentar på engelsk om Prags seværdigheder undervejs, men du skal huske på, at disse oplevelser altid supplerer en vandretur i byen, hvor du får mulighed for at se byens bygninger og områder på egen hånd.

Adgangsgebyrer

Mange af udbyderne af disse ture oplyser ikke, om du skal udskrive den bekræftelsesmail, du modtager, når du har bestilt din bådtur, eller ej. Jeg anbefaler, at du printer den ud, da det nogle gange ikke er muligt at vide, om det er nødvendigt eller ej, og du sparer dig selv for en masse besvær.

Bådture i Prag Bådture i Prag

De fleste bådture følger en lignende rute, idet de tager af sted fra møllerne i den gamle bydel og fører dig til steder på Vltava-floden, hvor du har panoramaudsigt over Karlsbroen eller Prags borg.

Organiser din bådtur i Prag

Inde i Savoy Café| ©Roy Katzenberg
Inde i Savoy Café| ©Roy Katzenberg

For at gøre din oplevelse så behagelig som muligt, er her svarene på nogle af de spørgsmål, du måske har, før du tager på bådtur i Prag.

Sådan kommer du til molen

Først og fremmest bør du tjekke den nøjagtige adresse på mødestedet for din bådtur. De fleste afgår fra den gamle bys moler, som du nemt kan nå til fods fra den gamle bys torv. Nogle ture har mødested direkte under det astronomiske ur eller på en af de tilstødende pladser, og de guider dig til molen, så du ikke farer vild.

Afrejsedage og -tidspunkter

Næsten alle bådture i Prag er tilgængelige alle ugens dage, og afgangstiderne er primært om aftenen (omkring kl. 18.00) for sightseeingture og om aftenen (omkring kl. 20.00) for gastronomiske ture.

Hvor kan man spise efter bådturen i Prag

Prags borg belyst om natten| ©Jorge Franganillo
Prags borg belyst om natten| ©Jorge Franganillo

Hvis du vælger en sightseeingbådstur uden frokost, vil du højst sandsynligt afslutte oplevelsen omkring kl. 21.00, lige i tide til aftensmad. Her er nogle anbefalinger til spisesteder i den gamle bydels moleområde:

 • Kmotra: Byens ældste pizzarestaurant ligger meget tæt på floden, hvor pizzaen laves på traditionel vis i en stenovn med hjemmelavede tomater og mozzarella. Pizza er altid en god idé, især i slutningen af en lang dag med sightseeing.
 • Krčma: en af Prags perler, kun fem minutters gang fra den gamle bydelsplads. Her finder du traditionel tjekkisk mad til en rimelig pris, langt fra de overprisede turistrestauranter. Atmosfæren er lidt dyster, da den ligger i en kælder, men efter det første indtryk viser det sig at være et ret hyggeligt værtshus.
 • Café Savoy: Med et menukort med traditionelle tjekkiske retter og franske retter og et elegant træinteriør er dette et godt valg, hvis du leder efter en restaurant med klasse. Stjernerne på menuen er kalvetatar og stegt and samt kokken Michal Mlejneks femretters menu. Desserterne er uovertrufne, og alle kager er lavet internt, og derfor kan du også komme til Café Savoy til morgenmad. Da den ligger på den anden side af broen, kan du gå en tur fra molen og få stillet appetitten.

Sidste tips

Den gamle bys plads| ©Julien Maury
Den gamle bys plads| ©Julien Maury

Sådan klæder du dig på

På trods af hvad det kan virke som om, er en bådtur i Prag bare en anden turistoplevelse, og derfor behøver du ikke at klæde dig alt for smart på. Når det er sagt, skal du undgå at have sportstøj på og især ikke klipklappere, da det kan være lidt glat på dækket, og det kan blive lidt køligt om natten.

Fotos

Det er værd at se Prag om natten, og fra båden har du en smuk udsigt over den oplyste Karlsbro og slottet, så husk at tage nogle billeder, så du ikke glemmer byens magi efter solnedgang. Du har mulighed for at gøre dette fra båden, så gør din telefon klar, eller indstil dit kamera til nattilstand for at nyde hvert eneste billede.

Andre interessante aktiviteter i Prag

Luftfoto af Vltava-floden
Luftfoto af Vltava-floden

Guidede ture i byen

Som du allerede ved, er en bådtur et supplement til en byrundtur, hvor du kan se Prags seværdigheder på tæt hold og i detaljer. For at hjælpe dig med at vælge den bedste tur til Prag for dig, har jeg skrevet en guide om Ture i Prag og alle de muligheder, der er til rådighed for dig.

Besøg Prags borg

Du vil sikkert få lyst til at udforske Prags borg efter bådturen, og en rundvisning i området er den oplevelse, jeg varmt anbefaler på din tur til Prag. Hvis du vil vide, hvordan du bedst besøger den, kan du læse min artikel om Prags borg: Prags Borg billetter og ture: hvor man køber dem, billetter med transfer, osv..

Ofte stillede spørgsmål

 • Er det værd at tage en bådtur i Prag?

  Absolut ja, især hvis I tager af sted som et par. Udsigten over byen fra båden er fantastisk, og selve turen er meget romantisk, så det kan varmt anbefales.

 • Hvor lang tid tager en sejltur på Vltava-floden?

  Der er flere forskellige muligheder, men den normale varighed er ca. to og en halv time.

 • Er det muligt at spise om bord?

  Ja, der er muligheder, hvor du kan få en buffet, eller du kan endda medbringe dine egne snacks, som du kan nyde undervejs.