Sådan kommer man til Luxor fra Kairo

Med 5 måder at rejse fra Cairo til Luxor på, kan du ikke gå glip af hovedstaden i det gamle Egyptens Nye Rige.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

Sådan kommer man til Luxor fra Kairo

Cairo | ©Omar Elsharawy

Luxor er hjemsted for nogle af landets mest berømte steder, herunder de farverige grave i Kongernes Dal, Hatshepsut-templet og de kolossale Karnak-templer. Det er ikke underligt, at ture til dette verdensberømte historiske sted er en af de mest populære udflugter fra Cairo.

Cairo ligger 504 km fra Luxor. Vejafstanden er 614,4 km. Mulighederne for at komme til Luxor fra Kairo omfatter fly, bus, nattog eller dagtog, sovetog. Et Nilkrydstogt er også en mulighed, da begge byer har udsigt over floden, men det er mere en måde at nyde Nilkrydstogtet på end et transportmiddel.

Den mest komplette løsning

Luxor Dagstur fra Cairo

Bliv forbløffet over et af Egyptens smukkeste rejsemål

Du vil rejse komfortabelt med en ekspertguide, som vil forklare alt om byens historie og arkitektur. Derudover vil du nyde en typisk frokost og lære stedets vigtigste monumenter at kende.

På denne udflugt til Luxor fra Cairo får du mulighed for at rejse med fly til en af de mest besøgte destinationer i Egypten og lære af en ekspertguide om nogle af de vigtigste arkæologiske fund i historien, såsom Kongernes Dal, Memnon-kolosserne, Luxor-templet, Karnak-templet og Deir el Bahari.

Derudover vil du fordybe dig i gastronomien med en lækker frokost med lokal egyptisk mad på en af byens restauranter.

Anbefales, hvis... Du har lyst til at lære et af Egyptens vigtigste turistmål at kende.


Hvordan er turen til Luxor?

Lær Luxor at kende| ©Nadja MH
Lær Luxor at kende| ©Nadja MH

At vælge en udflugt til Luxor fra Kairo er en anbefalelsesværdig mulighed, hvis du er på udkig efter en uforglemmelig tur, stille, komfortabel og med alt dækket. Forestil dig, hvordan det er at fokusere udelukkende på oplevelsen af at lære byen Luxor og alle dens attraktioner at kende og glemme alle bekymringer om, hvordan man kommer derhen, hvor man skal spise, hvordan man kommer rundt, og hvad man skal overveje, når man besøger hvert enkelt sted.

De organiserede udflugter inkluderer:

 • Transport tur/retur med fly.
 • Ledsagelse af en ekspertguide.
 • Besøg på nogle af turistattraktionerne såsom Kongernes Dal, Memnon-kolosserne, Luxor-templet, Karnak-templet eller Deir el Bahari.
 • Udsøgt frokost på en lokal restaurant.

Book en udflugt til Luxor fra Cairo

Fra Kairo til Luxor med tog: den bedste udsigt

Tog til Luxor| ©Richard Boyd
Tog til Luxor| ©Richard Boyd

Flere tog kører dagligt mellem Cairos Ramses-togstation og Luxors togstation fra kl. 8 til 23. Hvis du bor på et hotel i Giza, kan du også udnytte nærheden og tage et tog fra Giza togstation. Der er to typer tog: "Special" klasse tog (fem daglige afgange) er mere moderne og komfortable. Togene på "Standard"-klassen (fire daglige afgange) er billigere og ældre. Der kører i alt 9 tog dagligt.

Rejsetiden mellem Cairo og Luxor er omkring 10,5 timer, men det kan tage op til 12 timer. Du vil helt sikkert gerne have en vinduesplads, da en af de store glæder ved at rejse med tog på denne rute er at se det frodige landskab langs Nilen med grønne marker og daddelpalmer passere forbi. Tag et af de to morgentog for at få mest muligt ud af udsigten. Hvis du planlægger at rejse med et af aftentogene, skal du være opmærksom på, at begge typer tog kun har almindelige sæder, der er ingen sovevogne.

Alle tog tilbyder en mad- og drikkevognsservice med mellemrum under hele rejsen, men det er en god idé at medbringe snacks eller en picnicfrokost. Vognene på første klasse har i begge tilfælde mere rummelige sæder og bedre toiletfaciliteter, så det er værd at betale for. Billetter til første klasse koster fra 114 EGP (6,56 €) til 202 EGP (11,63 €) afhængigt af toget.

Ulemper ved at rejse med tog til Luxor

Den største ulempe ved at rejse med tog ad denne rute er desværre, at nogle ansatte på både Ramses Togstation og Luxor Togstation vil forsøge at overbevise dig om, at du kun må benytte den (meget dyrere) sovevognsforbindelse. Dette går tilbage til en tidligere officiel rejsebegrænsning for at give lokalbefolkningen flere muligheder for billige togrejser. Denne lov er dog ikke længere i kraft, så prøv at booke i god tid for at undgå noget uventet.

Hvis du har problemer med at booke en togbillet, skal du være opmærksom på, at de fleste hoteller kan sende nogen til stationen for at gøre det for dig mod et mindre gebyr.

Nattog til Luxor

Nattoget koster ca. 8 euro på 2. klasse og næsten 15 euro på 1. klasse. Ud af de 9 afgange i løbet af 24 timer kører 3 om natten. Det første afgår fra kl. 19.45. For mere information besøg selskabets officielle hjemmeside.

Book en tur til Luxor fra Cairo

Cairo til Luxor med sovetog: den mest komfortable løsning

Inde i sovevognstoget| ©p-a-t-r-i-c-k
Inde i sovevognstoget| ©p-a-t-r-i-c-k

Watania Sleeper Train er en behagelig mulighed for dem, der ikke kan lide at tilbringe 12 timer i et sæde. Det afgår hver aften fra Ramses Station i Cairo kl. 19.45 (og 20 minutter senere fra Giza Station) og kører hele natten for at ankomme til Luxor kl. 6.15.

Billetter kan købes på Watania Sleeper Train-kontoret på Ramses Station eller online. Det koster omkring 80 euro for en seng i en dobbeltkupe, og hvis du rejser alene og ikke ønsker at dele kupé, kan du vælge at betale 120 euro for en enkeltkupe. Der er også plads til sæder i god størrelse, som kan lænes tilbage, og sidstnævnte billet koster 40 euro. Begge billetter inkluderer både aftensmad (med valg mellem kylling, oksekød, fisk eller vegetarisk) og morgenmad.

Sovekupéerne er pæne med en lille vask og køjer, der kan foldes ud fra væggen. Der er sengelinned, og de inkluderede måltider bliver bragt til værelset. Der er 15% rabat for børn, og hvis du booker online, får du 5% rabat.

Book en tur til Luxor fra Cairo

Nilkrydstogt fra Kairo til Luxor - den mest luksuriøse løsning

Nilkrydstogt| ©Ana Paula Hirama
Nilkrydstogt| ©Ana Paula Hirama

Den mest luksuriøse måde at rejse fra Cairo til Luxor på er et nilkrydstogt. Mere end en transportform er det en måde at vende tilbage til turismens tidlige dage i Egypten, da europæiske rejsende udforskede landet med båd. Dette Nilkrydstogt tager 12 dage (inklusive sightseeingdage i både Cairo og Luxor).

Dette er en problemfri, alt-i-en sightseeingtur og transport med et elegant touch, der stopper ved alle de vigtige historiske steder, såsom Tell El Amarna og Abydos. Kun nogle få større Nilkrydstogtsoperatører, såsom Mövenpick, opererer denne rute, der afgår fra Cairo en gang om måneden fra februar til juni og september til november, så du kan nyde denne mulighed, uanset om du rejser til Cairo om foråret eller efteråret.

Prisen inkluderer alle måltider og sightseeing samt en række aftenarrangementer om bord fra 650 euro.

Book en udflugt til Luxor fra Kairo

Kairo til Luxor med fly: den hurtigste løsning

Med fly fra Kairo| ©Max Benidze
Med fly fra Kairo| ©Max Benidze

Egypt Air flyver fire gange dagligt direkte til Luxor International Airport fra Cairo International Airport. Flyvningerne varer en time, og billetpriserne starter ved omkring 120 euro i højsæsonen fra december til februar.

Da Egypten ikke er en populær sommerdestination, vil flypriserne være mere overkommelige, hvis du rejser i juni eller november måned (lige før henholdsvis sommer og vinter).

Fly til Luxor afgår fra Cairo Airport Terminal Three. Under minimale trafikforhold (før kl. 7 om morgenen og sent om aftenen) tager en taxa til Cairo Airport fra den centrale by kun omkring 30 minutter. Sørg under alle omstændigheder for at lægge en time til den tid, der er afsat til transport mellem lufthavnen og Cairo centrum. Luxor Lufthavn ligger syv kilometer fra centrum af Luxor. Der er ikke umiddelbart nogen offentlig transport i det område, så brug en af lufthavnens taxaer eller bestil en privat transfer.

Book en tur til Luxor fra Cairo

Cairo til Luxor med bus: den hyppigst planlagte mulighed

Busser til Luxor| ©annemarieangelo
Busser til Luxor| ©annemarieangelo

Flere busselskaber tilbyder busforbindelser mellem Kairo og Luxor. De fleste afgange er med overnatning. Go Bus, Super Jet og Upper Egypt Travel er de vigtigste selskaber på denne rute. Go Bus afgår fra Kairo fra sit bekvemt beliggende kontor lige ved Tahrir-pladsen i byens centrum. Busserne fra Super Jet og Upper Egypt Travel afgår fra Cairo Gateway Bus Station, også i byens centrum.

Alle busselskaber ankommer til Luxor og stopper ved deres respektive kontorer, som ligger bekvemt i centrum af Luxor, tæt på togstationen. Rejsetiden er ca. 11 timer, og billetterne koster mellem 220EGP**(12,67 euro**) og 385EGP**(22,17 euro**). Fordelen er, at der er 12 busture hver dag.

Busserne stopper ca. hver tredje time ved motorvejens servicestationer, hvor der er toiletter og restauranter. Det er dog en god idé at medbringe snacks eller anden mad for at spare penge, da den mad, der tilbydes på disse stationer, er dyr. Bemærk, at selv hvis du rejser om dagen, vil du ikke få meget udsigt på denne rute, da busserne kører ad ørkenvejen i stedet for at følge Nilen.

Sammenligningstabel over de forskellige muligheder

 • Udflugt til Luxor fra Cairo
 • Rejsetid: 1 time (med fly)
 • Fuld turtid: 18 timer
 • Pris: Fra 232 euro
 • Tog
 • Rejsetid: 12 timer
 • Billetter på første klasse koster fra 114 EGP (6,56 €) til 202 EGP (11,63 €) afhængigt af toget.
 • Tog med sovekabine
 • Rejsetid: 10,5 timer
 • Pris: Fra 40 til 120 euro
 • Krydstogt
 • Rejsetid: 12 dage
 • Pris: Fra ca. 650 euro
 • Fly
 • Rejsetid: 1 time
 • Pris: cirka 120 euro
 • Bus
 • Rejsetid: 11 timer
 • Pris: Billetter koster mellem 220EGP (12,67 euro) og 385EGP (22,17 euro).