Nile River krydstogter

Hvad er mulighederne, når det gælder krydstogter og eventyr på Nilen? Her fortæller jeg dig i detaljer alt, hvad du har brug for at vide.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

Nile River krydstogter

Nilen | ©Óscar Cubillo Alonso

Som den største flod i verden og den vandkilde, der forsyner de egyptiske byer, ved vi alle, hvor stærkt forbundet den smukke Nil er med den egyptiske kulturs historie og udvikling. Egyptens Nil betragtes som en attraktion og en af de sjoveste ting at se og lave i Cairo; ved dit næste besøg bør du seriøst overveje at udforske byen fra et helt nyt perspektiv, og jeg forsikrer dig om, at du ikke vil fortryde det.

Hvis du vil vide mere om de forskellige muligheder, er her de mest populære og sjove, så du kan vælge den, der passer bedst til din smag.

1. Solnedgangskrydstogt på Nilen i en falucca

Falucca-krydstogt på Nilen| ©Aitor Ruiz de Angulo Ruiz
Falucca-krydstogt på Nilen| ©Aitor Ruiz de Angulo Ruiz

De små sejlbåde, der sejler på Nilen, har været brugt i Afrika og Mellemøsten siden civilisationens begyndelse. I dag er en af de mest interessante turistattraktioner en afslappet tur på Nilen ombord på disse charmerende fartøjer. Der er flere selskaber, der tilbyder denne type service, men efter min mening er et af de bedste tidspunkter at tage en traditionel falucca-tur ved solnedgang.

Hvad disse udflugter normalt inkluderer

Selvom det kan variere afhængigt af det selskab, du hyrer, tilbyder mange af disse selskaber transport tur-retur i et privat køretøj til og fra dit hotel i Kairo. Du ankommer til påstigningsstedet, hvor du går ombord på faluccaen, og under turen kan du se byens smukke landskab, få øje på kamelkaravanerne og se solnedgangen over Vestbredden og Kongernes Dal.

Ud over afhentning på hotellet giver selskabet de rejsende en ekspertguide, som ledsager dem på hele turen. De firmaer, der står for denne type oplevelser, har som regel guider på flere sprog, så sørg for at få en på engelsk eller et sprog, du taler flydende.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Den omtrentlige pris for denne oplevelse er €30 til €40 i gennemsnit. Det kan variere afhængigt af det firma, du hyrer.
 • Udflugtens varighed: Afhængigt af rejseplanen og ruten kan turen tage en time eller op til 3 timer.
 • Anbefalet ja... det er en oplevelse, som jeg anbefaler alle rejsende, der besøger Kairo for første gang, da det er en af de smukkeste udflugter, man kan tage på i byen.

Book dit Nilkrydstogt

2. Classic Nile Cruise: med middag og danseshow

Krydstogt på Nilen| ©Elias Rovielo
Krydstogt på Nilen| ©Elias Rovielo

En klassisk aften med sjov ombord på et Nilkrydstogt er et must på enhver rejsendes rejseplan, for ikke at nævne en af de bedste ting at lave i Cairo efter mørkets frembrud. Da dette er en af de mest efterspurgte oplevelser for rejsende, er det nemt at finde adskillige virksomheder, der tilbyder denne service.

Hvad disse ture normalt inkluderer

Næsten alle selskaber i Kairo inkluderer transport af de rejsende i privat transport til og fra deres hotel i byen. Selskabet kører dig til udskibningshavnen, hvor du kan begynde dit eventyr med middag og show på Nilen.

I de fleste tilfælde serveres der en middagsbuffet med typisk egyptisk mad; aftenen oplives af flere shows, herunder: musikere og liveband til at harmonisere aftenen, arabiske mavedansere og dervish-dansere. Alt dette ledsaget af den smukke by Cairo, som bliver endnu mere fortryllende, når natten falder på.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Denne type oplevelse fås normalt fra €50, men lignende oplevelser på luksuskrydstogter kan koste op til €120.
 • Udflugtens varighed: Afhængigt af det selskab, du booker hos, kan oplevelsen tage op til 3 eller 4 timer.
 • Anbefales hvis... Du ønsker en klassisk Nilkrydstogtsoplevelse, ideel for førstegangsbesøgende i Kairo.

Book dit Nilkrydstogt

3. Nilkrydstogt med dagstur til pyramiderne i Giza

Pyramiderne i Giza| ©Sam valadi
Pyramiderne i Giza| ©Sam valadi

Denne oplevelse giver rejsende mulighed for at kombinere to af de mest populære og interessante aktiviteter på en rejse til Cairo: udflugten til pyramiderne i Giza oget natkrydstogt på Nilen, som varmt kan anbefales, uanset om du rejser med en ledsager eller på egen hånd.

Hvad disse udflugter normalt omfatter

Normalt starter virksomheder, der tilbyder denne type oplevelse, turen tidligt om morgenen med at møde de rejsende direkte på hotellet; en** egyptisk ekspertguide**, der kan tale dit sprog, kører vandreren i en privat bil med aircondition til Giza-plateauet, der ligger ca. 30 minutter fra Kairo. Du får tid til at udforske stedet, se det indre af monumenterne og tage billeder. Besøget omfatter de tre store pyramider Cheops, Chephren og Mykerinos samt Sfinx-statuen. Afhængigt af det selskab, du hyrer, er entré til monumenterne måske eller måske ikke inkluderet i prisen.

Vi vender tilbage til hotellet og hviler os om eftermiddagen, og om aftenen mødes vi igen med guiden for at tage til havnen og sejle på Nilkrydstogt; denne oplevelse inkluderer en middagsbuffet om bord på båden, et danseshow med dansere og levende musik hele aftenen, foruden turen på vandet.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Du skal bestille ca. 45 € pr. person for denne oplevelse.
 • Turensvarighed: Turen er opdelt i to faser, om morgenen vil udflugten til Giza-plateauet tage omkring 3 timer i gennemsnit, om aftenen vil Nilkrydstogtet tage yderligere tre timer.
 • Anbefales hvis... Du leder efter en måde at spare på din ferie til Cairo, ved at kombinere oplevelserne kan du finde bedre tilbud end at købe hver af dem i en individuel pakke.

Book dit Nilkrydstogt

4. Nilkrydstogt med "Sounds and Lights"-show på Giza-plateauet

Lyde og lys| ©smir_001
Lyde og lys| ©smir_001

Sounds and Lights-showet i Giza er et af de bedste natteshows, som den moderne by Cairo tilbyder sine mange rejsende. Det består af en detaljeret montage med specialeffekter, der fører seerne gennem det egyptiske folks slående og rige historie; den bedste del er uden tvivl den kulisse, der bruges til forestillingerne: Pyramiderne i Giza og den imponerende kæmpestatue af Cheops' sfinks.

Hvad disse ture normalt omfatter

Planen kan variere lidt afhængigt af det firma, du hyrer til udflugten, men generelt starter eventyret sidst på eftermiddagen, når en ekspertguide, der er uddannet i egyptologi og kan tale dit sprog, henter dig direkte på hotellet. Bemærk, at man kan dele guide og transport på denne type oplevelse, men når det sker, er det altid i små grupper for at sikre eksklusivitet.

Guiden tager dig med til Giza-plateauet, så de rejsende har mulighed for at se stedet og tage et par billeder inden showet, som normalt starter efter solnedgang og varer i gennemsnit 2 timer. Efter lyd- og lysshowet bliver du kørt til havnen, hvor du går om bord på en stor båd og nyder en aften på Nilen med en lækker middag og et show med dansere og musikere om bord på båden.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Du skal afsætte ca. 60 € pr. person til denne oplevelse.
 • Turens varighed: Mellem transfer og underholdning skal du bruge ca. 5 timer til at nyde begge shows.
 • Anbefales hvis... Du allerede har besøgt pyramiderne i Giza på en dagstur eller på en anden rejse til Egypten, selvom lysshowet er virkelig imponerende, bør det ikke erstattes af en tur for at beundre det indre af pyramiderne og de fantastiske hemmeligheder, de gemmer på.

Book dit krydstogt på Nilen

5. Nilkrydstogt i en faluku med traditionel frokost

Faluku'er| ©Javier Enjuto
Faluku'er| ©Javier Enjuto

Man kan bestemt ikke forlade Cairo uden at have smagt en velsmagende traditionel egyptisk frokost, og selvom det er sandt, at der ikke er mangel på interessante muligheder i byen, er det også sandt, at mange rejseselskaber tilbyder interessante pakker, der kombinerer oplevelsen af et Nilkrydstogt i en falucca med frokost i byens centrum.

Hvad disse ture normalt omfatter

Generelt starter eventyret med afhentning på hotellet, og virksomheder, der tilbyder denne type oplevelse, tilbyder normalt guider på flere sprog, herunder spansk, fransk, tysk, engelsk og mange andre. Sørg for at afklare denne detalje, før du betaler.

Fra hotellet bliver du kørt til anløbsbroen, hvor du går om bord på faluccaen og begiver dig ud på en afslappet tur langs den smukke flod; mens du nyder solens varme, kan du beundre det smukke sceneri af byens bygninger, der ligger langs flodens vand. Den anden del af oplevelsen består af en traditionel frokost på en luksuriøs restaurant i byens centrum. Efter frokosten venter transporten på dig, så du kan komme tilbage til dit hotel.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Denne oplevelse er tilgængelig fra 35 € pr. rejsende.
 • Turens varighed: Krydstogtet på Nilen kan tage lidt over 1 time at gennemføre, mens frokosten på restauranten kan tage yderligere 2 timer. Du skal regne med ca. 4 timer i alt inklusive transfer.
 • Anbefalet ja... det er en oplevelse, jeg vil anbefale til enhver rejsende, der ønsker at nyde den bedste oplevelse på Nilen og ledsage den med et lækkert traditionelt måltid. Efter min mening bliver eventyret meget sjovere og hyggeligere, hvis du er i Kairo ledsaget af en ven eller et familiemedlem.

Book dit krydstogt på Nilen

6. Nilkrydstogt i en falucca med gastronomisk tur

Spadseretur på Nilen| ©Silviapef
Spadseretur på Nilen| ©Silviapef

Denne type oplevelse kombinerer to af de mest interessante oplevelser på en sightseeingtur i Kairo: en gastronomisk tur, som tager dig med til byens hjerte og traditioner, og en afslappende sejltur på Nilen. Husk på, at det egyptiske køkken er et af de mest fantastiske i verden, så du kan simpelthen ikke forlade landets hovedstad uden i det mindste at have smagt på de traditionelle retter.

Hvad disse ture normalt omfatter

Denne type oplevelse inkluderer normalt ledsagelse af en ekspertguide, og du bør sikre dig hos det firma, du hyrer, hvilket sprog eller hvilke sprog oplevelsen tilbydes på; guiderne på de gastronomiske ture taler altid engelsk og andre populære sprog som spansk, tysk eller fransk. Normalt henter den ansvarlige guide dig på dit hotel og tager dig med til den ældste del af Kairo, hvor du kan smage den traditionelle mad. Smagningen kan omfatte mellem 3 og 5 retter på forskellige steder, du kan prøve den berømte kosher, falafel, det typiske kød med frugt, sukkerrørsjuice og meget mere.

Efter rundvisningen i Cairos pulserende centrum går du videre til anden del af udflugten, hvor du går ombord på en traditionel falucca for at sejle langs Nilen og nyde det smukke landskab langs Nilen. Når oplevelsen er slut, er transporten tilbage til dit hotel den sidste del af din rejse.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Prisen for denne oplevelse er ca. €50 pr. rejsende.
 • Turens varighed: Den gastronomiske tur gennem hjertet af Kairo tager mindst 2 timer at gennemføre, phaluk-turen langs Nilen tager normalt 1 time at gennemføre; du skal regne med 4 timer i alt til den fulde tur.
 • Anbefales, hvis... du er en foodie og gerne vil opleve den mest typiske egyptiske mad. Muligheden for at afslutte oplevelsen med en tur på Nilens vande er den perfekte måde at afslutte en traditionel og sjov tur på.

Book dit Nilkrydstogt