Giza Pyramid tour

Ingen rejseplan til Cairo ville være komplet uden en udflugt til pyramiderne i Giza; her forklarer jeg alle de tilgængelige muligheder, så du kan vælge den, der passer bedst til dig.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minutters læst

Giza Pyramid tour

Pyramiderne i Giza | ©Vincent Brown

Som du kan forestille dig, er oplevelsen af at se og nyde pyramiderne i Giza en af de mest eftertragtede blandt turister, der besøger den smukke by Cairo. Årsagen er enkel: Giza med sine imponerende historiske monumenter ligger i kort afstand fra hovedstaden, hvilket gør transporten til dette område nem og hurtig.

Den bedste måde at lære pyramiderne at kende på er uden tvivl ved at hyre en ekspertguide, men vidste du, at der er mange mulige udflugter, ture og kombinationer? Jeg vil fortælle dig om hver og en af dem.

1. Traditionel kort tur: Pyramiderne i Giza og Sfinksen

Pyramiderne i Giza| ©Sam valadi
Pyramiderne i Giza| ©Sam valadi

Den traditionelle korte tur omfatter et halvdagsbesøg til områdets hovedattraktion: Pyramiderne i Giza. Det er et økonomisk eventyr, der er designet til at blive gennemført på blot et par timer, men man undgår besværet med at planlægge turen på egen hånd. Hvis du kun er i byen i en dag eller to, kan dette være et godt alternativ.

Hvad disse ture normalt omfatter

De firmaer, der arrangerer disse ture, tilbyder rejsende en guide, der er ekspert i egyptologi og i stand til at kommunikere på det sprog, du booker; spansk, fransk, tysk og engelsk er de mest populære. Guiden henter dig på dit hotel og kører dig med privat transport til Giza i udkanten af Kairo.

I Giza omfatter turen de tre store pyramider: Cheops, Chephren og Mykerinos, og et besøg ved den smukke Cheops-sfinks, som ligger kun få minutter væk. Afhængigt af hvilket selskab du vælger, kan en kameltur i ørkenen eller forfriskninger inkluderes uden at øge budgettet væsentligt.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Den omtrentlige pris for denne oplevelse er omkring 16 euro pr. person.
 • Udflugtens varighed: Det er halvdagsudflugter, så du skal afsætte 4-5 timer til oplevelsen.
 • Anbefales hvis... Dit ophold i Cairo er ret kort, og du under ingen omstændigheder vil gå glip af oplevelsen ved pyramiderne i Giza. Denne udflugt giver dig mulighed for at få mest muligt ud af din tid og bruge resten af din rejse på at lære højdepunkterne i Cairo at kende.

Book din tur til pyramiderne

2. Se det bedste af Cairo: Giza-pyramiderne, Sfinksen, museet og meget mere

At se pyramiderne i Giza| ©Rckr88
At se pyramiderne i Giza| ©Rckr88

En af de mest populære oplevelser for rejsende, der besøger Cairo for første gang. Du vil finde flere selskaber, der tilbyder lignende pakker med tilføjelse af den ene eller anden attraktion afhængigt af rejseplan og budget; men de klassiske besøg på de mest turistede steder forbliver altid, og det inkluderer: Pyramiderne, Sfinksen, Museet og Cairo Bazaar.

Hvad disse ture normalt omfatter

De virksomheder, der tilbyder denne type ture, giver den rejsende en ekspertguide på deres modersmål, normalt spansk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, kinesisk og meget mere. Fast-track-billetter til attraktionerne er normalt inkluderet i prisen, samt en snack eller frokost.

Afhentning på hotellet er normalt tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af dagen. Eventyret begynder med en tur til Cheops', Kefrens og Mykerinos' pyramider i Giza, hvor man har cirka tre timer til at gå rundt, se gravene indefra og tage billeder.

Derefter vender vi tilbage til Cairo, hvor vi har cirka en time til at gå på opdagelse i Khan Al-Khalili Bazaar, der er kendt som det største og vigtigste marked i byen. Du har cirka tre timer til at besøge det ikoniske Egyptiske Museum i Kairo, som huser verdens største samling af gamle egyptiske artefakter.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Inklusive entré til attraktionerne er prisen for denne oplevelse normalt omkring 60 euro pr. person.
 • Turens varighed: Dette er en heldagstur og kan tage 8-10 timer at gennemføre.
 • Anbefalet ja... En anbefalet oplevelse for alle rejsende, selv hvis du kun har én dag i Kairo, denne pakke indkapsler højdepunkterne, så du kan få mest muligt ud af din dag.

Book din tur til pyramiderne

3. Privat tur i det sydlige Kairo: Pyramiderne i Giza, Memphis og Dashur

Giza-tur| ©cjbphotos1
Giza-tur| ©cjbphotos1

For de mere nysgerrige eventyrere, der vil se mere end bare pyramiderne i Giza og Kairo, tager denne type oplevelse dig gennem andre gamle egyptiske pyramider og monumenter, der ligger sydvest for Kairo. Vil du se den faldne statue af farao Ramses II eller se, hvad der engang var hovedstaden i det gamle Egypten?

Hvad disse ture normalt inkluderer

Selvom det kan variere lidt afhængigt af det selskab, du hyrer, inkluderer denne type oplevelse normalt mange faciliteter, startende med en ekspertguide i egyptologi og på dit sprog (de taler normalt engelsk, spansk, fransk, tysk og mere); transport til og fra dit hotel i Kairo er inkluderet samt entré til alle eller de fleste af attraktionerne. Jeg anbefaler, at du læser rejseplanerne grundigt, før du betaler.

Generelt starter Egypten-eventyret med et besøg på Giza-plateauet, der ligger ca. 30 minutter fra Cairo; her får du mulighed for at se de mest berømte pyramider, der blev bygget under det fjerde dynasti i Det Gamle Rige: Cheops, Kefren og Mykerinos. I kort afstand fra pyramiderne, og som en vogter, står den berømte og imponerende kæmpeskulptur af Cheops' sfinks.

Efter at have brugt en time på at udforske Giza, er næste stop på turen byen Memphis, der ligger ca. 27 km sydvest for Cairo og engang var hovedstad i det gamle egyptiske imperium. Her kan du se vigtige historiske monumenter som den berømte trinpyramide Sakkara og den imponerende statue af Ramses II. Endelig vil et besøg i Dashur-nekropolen tage dig til den røde pyramide, også kendt som Dashur-pyramiden.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Denne type oplevelse koster normalt omkring 70 euro pr. rejsende.
 • Turens varighed: Det er en heldagstur, så du skal afsætte 9-10 timer til oplevelsen.
 • Anbefales hvis... Du planlægger et flerdages besøg i Kairo og kan udforske lidt mere af Egyptens hovedstad og det omkringliggende område.

Book din tur til pyramiderne

4. Quad Biking: Pyramiderne i Giza og en tur i ørkenen.

Eftermiddag i Giza| ©RomDxb
Eftermiddag i Giza| ©RomDxb

Et sjovt eventyr, der kombinerer oplevelsen af at se de traditionelle pyramider i Giza med en tur i et motoriseret køretøj for at udforske Sahara-ørkenens vidundere; i modsætning til andre ture som kamel- eller hesteridning er quadbike-turen meget mere behagelig og giver dig mulighed for at dække store landområder på kort tid.

Hvad disse ture normalt omfatter

Selvom det kan variere lidt afhængigt af det firma, du hyrer, starter de fleste firmaer eventyret med at hente dig på dit hotel, enten i Cairo eller Giza. Bemærk venligst, at quadbike-eventyret kan være privat eller deles i små grupper, afhængigt af rejseselskabet.

Ved ankomsten til Giza-plateauet får du mulighed for at udforske det indre af de berømte Cheops-pyramider, Kefren og Mykerinos; du besøger også Cheops-sfinksen, som hviler årvågent kun få meter fra pyramiden. Efter den traditionelle tur tager du på et quadbike-eventyr, der tager dig på en afslappet tur gennem ørkensandet, mens du følger instruktionerne fra guiden, der har ansvaret for oplevelsen.

Alle firmaer, der tilbyder denne service, inkluderer i prisen leje af køretøjet og det nødvendige beskyttelsesudstyr til eventyret; de fleste vil også dække billetten til turen til pyramiderne, måske nogle forfriskninger og en guide på dit sprog eller i det mindste på engelsk.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Den gennemsnitlige pris for denne oplevelse er €38 pr. rejsende.
 • Turens varighed: Du skal i gennemsnit afsætte 3-4 timer til denne oplevelse.
 • Anbefales, hvis... du er en eventyrlysten rejsende og har en vis erfaring med at køre dette eller lignende køretøjer.

Book din tur til pyramiderne

5. Eventyrlig tur: Pyramiderne i Giza og en tur på Nilens Phalucca-flod

Sejlads på Nilen| ©Silviapef
Sejlads på Nilen| ©Silviapef

Facula er navnet på de sejlbåde af træ, der bruges i Mellemøsten, og i Egypten har facula-sejlture på Nilens rolige vand været en tradition i århundreder. Dette eventyr kombinerer to meget forskellige oplevelser: chancen for at se de traditionelle pyramider med muligheden for at gå ombord på en båd for at nyde en af de mest berømte og smukke floder i verden.

Hvad disse udflugter normalt omfatter

Normalt begynder denne type eventyr med, at en egyptologisk ekspertguide finder dig på hotellet. Guiden tager dig med til byen Giza i udkanten af Cairo, hvor du vil udforske plateauet, de berømte pyramider i Giza og sfinksen. På de fleste ture er indgangsbilletten til attraktionerne normalt dækket af prisen, og det samme er en snack på et tidspunkt under turen.

Når du er færdig med at udforske Giza-plateauet, bliver du normalt kørt tilbage til Cairo, hvor du begynder din rejse ned ad Nilen i en falucca af træ; turen varer normalt omkring en time. Efter denne tid bliver turisten kørt tilbage til udgangspunktet.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Prisen, der skal betales pr. rejsende, er ca. 35 €.
 • Udflugtens varighed: Minimum 5 timer og maksimum 7 timer, det kan variere en smule afhængigt af det selskab, du vælger, og rejseplanen.
 • Anbefales hvis... Du har en rejseplan, der omfatter flere dage i Kairo, og du vil kombinere to af de smukkeste aktiviteter i byen i en enkelt oplevelse.

Book din tur til pyramiderne

6. Luksustur: Pyramiderne i Giza og natkrydstogt på Nilen

Krydstogt på Nilen| ©Elias Rovielo
Krydstogt på Nilen| ©Elias Rovielo

Kombiner den traditionelle tur til pyramiderne i Giza med en af de sjoveste luksusoplevelser i Cairo: et natkrydstogt på Nilen. Oplevelsen kan være særlig sjov, hvis du rejser til Cairo om sommeren, eller meget romantisk, hvis du rejser til Egypten for at fejre din bryllupsdag med din partner.

Hvad disse ture normalt omfatter

Mange selskaber tilbyder kombinerede oplevelser, så rejseplanen og faciliteterne kan variere lidt fra det ene selskab til det andet. Næsten alle tilbyder afhentning på hotellet og en ekspertguide på dit sprog. Et vigtigt tip er at se nøje på beskrivelsen af oplevelsen, da nogle selskaber tilbyder billigere versioner, som ikke inkluderer adgang til pyramiderne.

Den første del af eventyret slutter som regel med en tur til Giza lige uden for Cairo. Her kan du udforske plateauet og de vigtige monumenter, der ligger der, såsom pyramiderne i Giza og sfinksen; du har tid til at vandre rundt i det indre og tage nogle gode billeder, før du vender tilbage til dit hotel i Kairo. På det aftalte tidspunkt bliver du hentet igen og kørt til mødestedet med krydstogtskibet, hvor du kan nyde et liveshow, en buffetmiddag og en afslappet spadseretur langs vandet ved solnedgang.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Fra €45 pr. rejsende.
 • Turens varighed: Ca. 6 timer i alt.
 • Anbefales hvis... der er to aktiviteter, du er interesseret i at lave, og du leder efter en måde at spare på din næste ferie.

Book din udflugt til pyramiderne

7. Nattur: Pyramiderne i Giza med lysshow

Lyde og lys| ©smir_001
Lyde og lys| ©smir_001

En af de mest spændende oplevelser i det moderne Egypten er kombinationen af de arkitektoniske perler på Giza-plateauet med et hidtil uset natteshow, der tager den rejsende med på en rejse gennem det egyptiske folks historie og tradition. Endnu en måde at *opleve Giza på, som jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde.

Hvad disse ture normalt omfatter

Denne type oplevelse starter normalt sidst på eftermiddagen med afhentning på hotellet; afhængigt af det firma, du hyrer, kan transporten være helt privat eller delt i små grupper (10 personer eller færre). En ekspertguide på dit sprog tager dig med til Giza-plateauet, hvor du kan se pyramiderne og sfinksen på nært hold, før du overværer showet.

Derefter indtager I jeres pladser til Sounds and Lights-showet. Nogle selskaber kombinerer natoplevelsen med et middagskrydstogt på Nilen og lægger lidt ekstra til prisen for oplevelsen.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Sounds and Lights-oplevelsen ved pyramiderne kan fås fra ca. €50 pr. rejsende.
 • Turens varighed: Du skal afsætte omkring to timer til oplevelsen; hvis den kombineres med Nilkrydstogtet, bliver det fem timer i alt.
 • Anbefalet ja... du kan kombinere oplevelsen med andre pyramideture blandt de mange, der er omtalt i dette indlæg. Selvom lysshowet er utroligt, bør du ikke erstatte det med oplevelsen af at se pyramiderne på en indvendig tur.

Book din tur til pyramiderne

8. Lang tur med alt inklusive: Cairo, Giza-pyramiderne, Dashur, Memphis og Nilen

Falucca på Nilen| ©Aitor Ruiz de Angulo Ruiz
Falucca på Nilen| ©Aitor Ruiz de Angulo Ruiz

Hvis du vil have en intens og fordybende oplevelse med de mest interessante ting at se og gøre i Cairo, skal du seriøst overveje at booke denne type oplevelse. Arrangørerne af denne type tur bestræber sig på at inkludere de mest turistede oplevelser og de bedste lokale råd i en travl, men effektiv rejseplan. Du vil se monumenter, lære om historie, nyde fantastisk natur, spise traditionel mad og mange andre unikke oplevelser.

Hvad disse ture normalt omfatter

Bemærk, at rejseplanen, aktiviteternes rækkefølge og varighed kan variere en smule afhængigt af det selskab, du hyrer. Men nogle af de aktiviteter, du kan forvente, er:

Besøg Giza-plateauet for at se Sfinksen og de tre berømte pyramider Cheops, Chephren og Mykerinos. Besøg byerne sydvest for Cairo for at se Memphis og Dashur med deres vigtige monumenter og pyramider. Du vil besøge museet for antikviteter i Cairo samt det vigtigste marked i byen: Khan Al-Khalili.

Nogle udflugter kan omfatte en kameltur i Sahara-ørkenen eller en transfer til Giza-plateauet for at se Sound & Light Egypt-showet. Endelig kan du om aftenen på en af dagene nyde et middagskrydstogt på Nilen, som ofte byder på mavedans.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Denne type oplevelse koster omkring €150 pr. rejsende.
 • Turens varighed: Der kræves to hele dage fra morgen til aften for at få denne oplevelse.
 • Anbefales, hvis... du vil have den fulde Cairo-oplevelse og ikke har lyst eller tid til at planlægge ruter. Med denne type tur vil du have mindst to dage fuldt organiseret med det eneste krav at være på mødestedet på det aftalte tidspunkt.

Book din tur til pyramiderne