Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du fra Dubai til Abu Dhabi

Hvis du på din rejse til Dubai ikke vil gå glip af muligheden for at besøge nabolandet Abu Dhabi, kan du her se, hvordan du kan organisere din rejse, og hvilket transportmiddel der passer bedst til dig.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Sådan kommer du fra Dubai til Abu Dhabi

Abu Dhabi - De Forenede Arabiske Emirater | ©Kevin JD

Kun 150 km adskiller Dubai og Abu Dhabi, de to vigtigste, mest ekstraordinære og essentielle byer i De Forenede Arabiske Emirater. Hvis du er i Dubai og har fået lyst til at planlægge et besøg i Abu Dhabi og dens tusinde charme, vil jeg fortælle dig, hvilken af alle transportmulighederne der er bedst egnet til dig.

Bil, tur, bus... Hver af dem har sine fordele og ulemper med hensyn til pris, komfort og hastighed, men bare rolig, for når du er færdig med at læse denne artikel, vil du have et klarere valg.

Den bedste måde at komme dertil på: en organiseret tur

Solnedgang i Abu Dhabi| ©Shenli Leong
Solnedgang i Abu Dhabi| ©Shenli Leong

På din rejse til Dubai skal du sørge for at booke en organiseret tur til Abu Dhabi. Det er den mest bekvemme måde at komme rundt og se byen på, og den kan bookes på forhånd online, så du kan undgå besværet med at løbe tør for plads. Bare mød op på opsamlingsstedet, og nyd så Abu Dhabi og dens største turistattraktioner.

Hvad er de organiserede ture?

Som jeg har nævnt ovenfor, er der forskellige muligheder for udflugter til Abu Dhabi fra Dubai afhængigt af dine præferencer, men de inkluderer alle transport tur/retur, en professionel guide og mineralvand.

Og for at det skal passe til alle rejsende, er der nogle, der også inkluderer entré til nogle af følgende attraktioner: Sheikh Zayed-moskeen, Qasr al Watan-paladset, Louvre-museet eller Etihad Towers.

Du kan også vælge en tur, der inkluderer frokost på en restaurant i Yas Mall og et besøg i Heritage Village, eller endda en tematur som f.eks. en tur til forlystelsesparken Ferrari World.

Book din tur til Abu Dhabi

Hvad du vil se på organiserede ture

Sheikh Zayed-moskeen| ©Mohamad
Sheikh Zayed-moskeen| ©Mohamad

Når du er ankommet til Abu Dhabi, starter det gode arbejde: en meget komplet, underholdende og kulturrig tur, hvor du kan nyde byen. Selvom der, som vi allerede har set, er forskellige typer af organiserede ture afhængigt af, hvad du ønsker at besøge mere detaljeret, falder de alle sammen i at besøge steder, der får dig til at rejse gennem al den kulturelle rigdom i byen. Hvad kan du forvente af dette besøg? Lidt af hvert, for Abu Dhabi er en by, der blander det bedste af tradition og luksus.

 • Sheikh Zayed-moskeen: Et must-see, muligvis det første stop på turen. Denne moske kan rumme op til 30.000 mennesker, hvilket gør den til en af de største (og smukkeste) moskeer i verden. Dens marmorskulpturer vil efterlade dig med åben mund, skal du se!
 • Qasr al Watan Palace: Også kendt som UAE's præsidentpalads.
 • Ferrari World: Endnu en attraktion i byen, som du ikke må gå glip af, især hvis du elsker fart og Formel 1, men jeg anbefaler, at du overvejer at booke en udflugt til Ferrari World med entré inkluderet for at nå frem i tide.
 • Saadiyat Island: Hvis du er mere til museer, selv om du ikke kan besøge dem endnu, fordi de er under opbygning, vil du nyde dette stop, hvor der om få år vil være et Louvre og et Guggenheim-museum, og du vil kunne sige, at du var der, mens de byggede det!
 • Souk: For at komme væk fra den mere luksuriøse og vestlige del af Abu Dhabi, vil du sætte pris på en tur gennem souken, før turen slutter. Du kan se kunsthåndværkernes arbejde på nært hold, men du undslipper ikke travlheden, men det vil være anderledes og hjælpe dig med at fordybe dig i byens mere traditionelle liv.
 • Etihad Towers: fem skyskrabere, der har været brugt som filmset og nu huser kontorer og hoteller.
 • Louvre Museum: Det er det mest besøgte museum i den arabiske verden, og dets permanente samling omfatter populære værker som Gauguins Børn i kamp, Ingres' Don Pedro de Toledo kysser Henrik IV's sværd og 8.000 år gamle skulpturer fundet i Jordan.
 • Dubai Heritage Village: Et frilandsmuseum, der viser dagliglivet i landet før opdagelsen af olie. Jeg anbefaler, at du kigger på de gamle huse og kunsthåndværk og ser pottemagerne og væverne gøre deres daglige arbejde.

Book din tur til Abu Dhabi

Sådan kommer du fra Dubai til Abu Dhabi med bus

Gratis bus til Abu Dhabi| ©Emirates
Gratis bus til Abu Dhabi| ©Emirates

Hvis du har besluttet dig for at rejse på egen hånd fra Dubai til Abu Dhabi, er en af de første muligheder, du tænker på, nok at tage en bus. Jeg må indrømme, at det er en behagelig og hurtig løsning (du ankommer til Abu Dhabi på ca. to timer), og at der er mange andre muligheder, afhængigt af hvilken type bus du ønsker at tage.

Hvad mener jeg med det? Jeg har allerede fortalt dig, og jeg er sikker på, at du også har set det, at Dubai og Abu Dhabi er to meget kosmopolitiske byer og meget godt forbundet, så du kan vælge mellem traditionelle busser eller en shuttlebus fra lufthavnen, som endda kan være gratis. Jeg vil fortælle dig hvordan!

Gratis shuttlebus

Hvis du rejser til Dubai med Emirates Airlines, er du heldig, for flyselskabet tilbyder sine rejsende seks busser om dagen, så de nemt og gratis kan komme fra Dubai til Abu Dhabi.

Hvad er den store ulempe? Bussen samler dig op i Dubai Airport Terminal 3, så du skal skifte fra Dubai Airport. Derefter sætter den dig af foran flyselskabets kontorer i Abu Dhabi, som heller ikke ligger i byens centrum, så du skal tage en taxa eller en anden bus for at komme til opsamlings- og afleveringsstederne.

 • Pris: gratis (hvis du er rejsende med Emirates).
 • Rejsetid: ca. 2 timer.
 • Anbefales, hvis: Du vil rejse gratis og ikke har noget imod at skulle rejse til opsamlingsstederne.

Shuttle-bus

Hvis du leder efter en billig og tilgængelig mulighed for at komme fra Dubai til Abu Dhabi, har du så overvejet at tage en af de to traditionelle busser, der forbinder de to byer? Du kan tage enten E100 eller E101, hvis køreplaner kan findes på den officielle hjemmeside, selvom de kører fra kl. 5 om morgenen til kl. 1 om natten.

Hvilken linje er bedst for dig? Mit råd er at se, hvor du går fra for at se, om du er tættere på Al Ghubaiba station (E100) eller Ibn Battuta (E101). Uanset hvad har begge stationer metrostationer, så det er nemt at komme til dem.

Prisen er ca. 25 dirham (ca. 5 €), og begge busser sætter dig af ved Abu Dhabi Central Station.

Dette er en god mulighed, hvis du ikke har faste planer for, hvornår du skal til og fra Abu Dhabi, da du ikke behøver at booke en billet. Hvis den bus, du gerne vil med, er fuld, skal du højst vente 40 minutter på den næste bus. På plussiden er, at alle busser har aircondition og strømstik, hvis du har brug for at oplade en enhed.

 • Pris: ca. 5 euro (en vej).
 • Rejsetid: ca. 2 timer.
 • Anbefales hvis: du er på udkig efter et alternativ, hvor du får meget for pengene.

Book din rejse til Abu Dhabi fra Dubai

Lej en bil fra Dubai til Abu Dhabi

Rejs med bil| ©Alex Jumper
Rejs med bil| ©Alex Jumper

Hvis du ikke har tænkt over muligheden for at leje en bil for at komme fra den ene by til den anden, er her et par grunde til at overveje det.

For det første kan du ved at leje en bil bevæge dig mere frit rundt i Abu Dhabi, som er en stor by, der er lettere at komme rundt i, hvis du har en bil.

På den anden side giver lejebilen dig mulighed for at tage af sted og komme tilbage på det tidspunkt, du ønsker, uden at skulle bekymre dig om noget eller nogen andre. Men der er også andre aspekter, der gør det lidt mere besværligt at leje en bil.

Hvad skal jeg bruge for at leje en bil og køre rundt i Abu Dhabi?

Til at begynde med skal du sikre dig, at du har et internationalt kørekort (IDL). Er det virkelig nødvendigt? Hvis du stiller dig selv dette spørgsmål, er det, fordi du har læst et sted, at et nationalt kørekort fra nogle lande, f.eks. Spanien, er tilstrækkeligt, men du skal vide, at forsikringen, som er noget, jeg anbefaler, at du tegner, når du lejer en bil, ikke dækker dig, medmindre du har et IDL.

Hvor meget koster det at leje en bil i Abu Dhabi?

Hvis du beslutter dig for at leje en bil, anbefaler jeg, at du sammenligner priser og booker i forvejen for at undgå lange ventetider på udlejningsfirmaernes kontorer. Hvis du endelig beslutter dig for at leje en bil, når du er i Dubai, er det nemmest at gøre det i lufthavnen, hvor du har flere muligheder og priser.

Generelt koster en dags leje omkring €30, hvortil du skal lægge benzin (som er billigt) og vejafgifter (som der ikke er mange af, men du kan tjekke det på denne officielle hjemmeside).

Hvad kan man forvente af at køre bil i Abu Dhabi?

Med hensyn til hvordan det er at køre mellem Dubai og Abu Dhabi, vil du blive lige så overrasket som jeg over vejenes gode stand og også over, at andre bilister kører meget hurtigt. Pas på ikke at efterligne dem, for der er mange fartkameraer på vejene, og du har ikke lyst til at komme tilbage fra din rejse med en bøde i kufferten. Parkering er normalt ikke noget problem, da der er masser af gratis parkeringspladser ved turistattraktioner og indkøbscentre.

 • Pris: ca. 30 euro (en dag).
 • Rejsetid: ca. 1 time og 30 minutter.
 • Anbefales hvis: du vil rundt i byen i bil og ikke behøver at bekymre dig om køreplaner.

Book din tur til Abu Dhabi

Sådan kommer du fra Dubai til Abu Dhabi med taxa

Taxaer i Dubai| ©Fabio Achilli
Taxaer i Dubai| ©Fabio Achilli

Selvom det er praktisk at blive hentet fra sit hotel og kørt til det sted, man ønsker, er taxier den dyreste måde at komme fra Dubai til Abu Dhabi på, da en tur fra by til by koster omkring 70 euro (en vej).

Hvis du vil rejse til Abu Dhabi i mere end en dag og derfor har bagage, kan en taxa være en interessant mulighed, da de vil lade dig tage kufferter med (mod ekstra betaling pr. stk.). Det er hurtigt og nemt at bestille en taxa via de officielle apps, som du kan downloade til både Android og iPhone, eller hvis du er på gaden, kan du bare vinke til en (de er sølvfarvede og har et gult identifikationsskilt).

 • Pris: ca. 70 euro (én vej).
 • Rejsetid: ca. 1 time og 30 minutter.
 • Anbefales, hvis: du rejser med bagage og ønsker at blive hentet af et køretøj, der kører dig til bestemte steder.

Book din tur til Abu Dhabi

Med fly: ikke en anbefalet mulighed for at komme til Abu Dhabi fra Dubai

Fly fra Dubai| ©Aero Icarus
Fly fra Dubai| ©Aero Icarus

Vi tænker ofte på flyet som en hurtig løsning, men det er det ikke for rejsen Dubai-Abu Dhabi, da det tager mere end 4 timer (plus ventetid i lufthavnen) og er meget dyrt (mere end 300 €).

 • Pris: omkring 300 euro.
 • Rejsetid: ca. 4 timer.
 • Anbefales, hvis: ingen anden mulighed er tilgængelig.

Book din tur til Abu Dhabi

Vi sammenligner alle muligheder for at komme fra Dubai til Abu Dhabi

Det kan være svært atvælge mellem Dubai og Abu Dhabi. Det er to forskellige byer, men de ligger så tæt på hinanden, at du vil gå glip af et fantastisk besøg, hvis du ikke tager til Abu Dhabi fra Dubai på et tidspunkt under din rejse. Så når du har færdiggjort din liste over, hvad du skal se og lave i Dubai, skal du ikke tøve.

Nedenfor sammenligner vi alle mulighederne for at komme fra Dubai til Abu Dhabi på et øjeblik.

 • Udflugt
 • Fra 72 euro
 • Varighed: Fra 5 til 10 timer afhængigt af udflugten.
 • Fordel: Professionel guide og transfer inkluderet
 • Ulempe: ingen
 • Shuttle-bus
 • Pris: gratis (kun for rejsende fra Emirates)
 • Varighed: ca. 2 timer
 • Fordel: gratis
 • Ulempe: Du skal rejse til de opsamlingssteder, der er angivet af selskabet.
 • Traditionel bus
 • Pris: ca. 5 € (én vej)
 • Varighed: ca. 2 timer
 • Fordel: værdi for pengene
 • Ulempe: Selvom bussen ligger centralt, er der kun 3 stoppesteder (2 i Dubai og 1 i Abu Dhabi), og man skal tilpasse sig køreplanen.
 • Billeje
 • Pris: omkring 30 € (en dag)
 • Varighed: 1 time og 30 minutter
 • Fordel: bevæg dig rundt i dit eget tempo
 • Ulempe: Benzin og vejafgifter skal lægges til den endelige pris for turen.
 • Taxa
 • Pris: omkring 70 € (én vej)
 • Varighed: ca. 1 time og 30 minutter
 • Fordel: Du vælger selv, hvor du vil hentes og afleveres.
 • Ulempe: meget høj pris
 • Fly
 • Pris: ca. 300 €.
 • Varighed: mere end 4 timer (ventetid ikke medregnet)
 • Fordel: kan være en mulighed, hvis du ikke kan finde andre transportmidler.
 • Ulempe: pris og varighed