Calanques bådture i Marseille

At sejle rundt i Marseille og slappe af i solen, mens man nyder udsigten over Les Calanques, er en fantastisk plan, som man ikke må gå glip af.

Chloé Girard

Chloé Girard

6 minutters læst

Calanques bådture i Marseille

Calenques | ©Ishm

Nationalparken Calanques i Middelhavet, et magisk sted, der oplyser små fjorde med turkisblåt vand og hvide klipper, der ligner paradis på jord. Landskabet ved Marseille i Calanques er stejlt og forrevet, fuld af klippestier, smukke hvide strande og hemmelige bugter, der pludselig dukker op, hvor Middelhavet har formet klippen.

Nogle af disse bugter, kaldet "calanques", er kun tilgængelige ad søvejen, med båd eller kajak. Med dette i tankerne er en original måde at opdage området på at tage på krydstogt i Marseille for at nyde udsigten, en solrig dag og havbrisen i ansigtet.

Den bedste løsning

Marseille Sejlbådstur

Heldagsudflugt

Et spændende eventyr i nationalparken Calanques de Marseille på en sejltur med snorkling.

Varighed: 7 timer

Nyd en uforglemmelig dag med at udforske nationalparken Marseille Calanques på en sejltur på ca. 7 timer. Med afgang fra den gamle havn i Marseille vil du fordybe dig i den franske kysts skønhed om bord på en traditionel galease af træ. Lyt til besætningens interessante kommentarer, mens du sejler mod Marseille-bugten og beundrer Notre-Dame de la Garde-basilikaen.

Under overfarten kan du beundre landskaberne med kalkstensklipper og maleriske fiskerihavne. Stop ved de berømte bugter Sormiou og Morgiou for at svømme og snorkle og udforske den rige marine biodiversitet i Middelhavet. Bagefter kan du nyde en lækker frokost med lokale og sæsonbetonede produkter og et glas rosévin.

Fortsæt eventyret med at sejle gennem øgruppen Riou og Frioul, hvor du kan slappe af, svømme og nyde det smukke kystlandskab. Til sidst vender du tilbage til Pier 72 i Marseilles havn, fuld af uforglemmelige minder om en dag med sejlads og opdagelser på åbent hav.

Anbefales hvis... du vil opleve Marseilles skønhed ved at nyde en dag med sejlads med stop for svømning og snorkling.

Hvordan er bådturen i Calanques Nationalpark?

Følelsen af at sejle om bord på en sejlbåd, spise en lækker frokost og slappe af i solen, mens man observerer den storslåede natur, er den plan, alle drømmer om på ferien.

Eventyret starter kl. 11.00 ved Pier 72 i havnen, hvor du sætter sejl langs den franske kyst på en fascinerende rejse på ca. 7 timer gennem den gamle havn og øen If til den smukke Calanques Nationalpark.

Det er her, en af mine yndlingsdele af denne udflugt finder sted: Kaptajnen kaster anker i Calanques, så de rejsende kan dykke ned i Middelhavets krystalklare vand. Og det er ikke det hele! Du får endda mulighed for at bruge det snorkeludstyr, som aktivitetsudbyderen stiller til rådighed, til at dykke under havet. Det er fantastisk!

Anbefales, hvis... Du ikke vil gå glip af denne oplevelse i Marseille, hvor du kan nyde en afslappende dag om bord på en komfortabel sejlbåd inklusive frokost, drikkevarer og snorkeludstyr.

Book sejlturen på Calanques i Marseille

Hvad vil du se på sejlturen i Marseille?

Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet
Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet

I dag fungerer Vieux Port som marina, men den var engang en af de vigtigste havne i det vestlige Middelhavsområde. Nogle af de omkringliggende monumenter er:

  • Fort Saint-Jean: Det stammer fra det 12. århundrede og er et unikt sted at se byens skyline. Det er forbundet med en gangbro til MuCem-museet.
  • Mucem: er museet for europæiske og mediterrane civilisationer, indviet i 2013 for at udbrede kendskabet til de forskellige middelhavskulturer. Du kan besøge det ved at købe billetter til Mucem på forhånd.
  • Fort Saint Nicolas: En militærbygning fra det 17. århundrede, som blev opført af kong Ludvig XIV for at kontrollere den maritime adgang til byen. Man kan besøge fortets volde og beundre udsigten over havnen og Marseille.
  • Katedralen i Marseille: Denne kirke i romansk-byzantinsk stil blev bygget i det 19. århundrede og er unik i Frankrig, da den fremkalder den orientalske stemning, der var på mode på det tidspunkt.
  • Fyrtårnspaladset: Napoleon III lod dette palads bygge til sin kone, kejserinde Eugénie, i 1852. Det blev senere brugt som hospital og lægeskole.
  • Basilikaen Notre Dame de la Garde: ligger på den højeste bakke nær den gamle havn. Denne basilika i byzantinsk stil er kronet af en skulptur af Jomfru Maria, søfolkenes og Marseilles beskytter.
  • Château d'If: Denne fæstning fra det 16. århundrede inspirerede forfatteren Alexandre Dumas til at placere det fængsel, hvor hovedpersonen i hans berømte roman "Greven af Monte Cristo" sad fængslet. Du kan bestille billetter til Château d 'If for at se det indvendigt.
  • Tilsidst ankommer båden til nationalparken Calanques, et magisk sted med hvide klipper og små bugter med turkisblåt vand. Landskabet er storslået og et postkort værdigt.

Book din bådtur på Calanques i Marseille

Hvorfor er Calanques et besøg værd?

Ruter at opdage i hjertet af naturen| © Thibse
Ruter at opdage i hjertet af naturen| © Thibse

I nationalparken Calanques syd for Marseille er der en kyststrækning på mere end 20 kilometer mellem landsbyen La Madrague og Cassis, hvis bugter er meget populære blandt Marseilles befolkning.

Mange rejsende strømmer dertil, især om sommeren, for at holde en afslappende ferie i Provence og nyde solen, vandet og naturen i al sin pragt.

Hvis du planlægger en tur til Marseille, kan Les Calanques være det perfekte supplement til din tur til byen, hvor du kan nyde et øjebliks afslapning og afkobling, mens du beundrer det smukke landskab fra havet. På dette utrolige sted kan du også nyde følgende aktiviteter:

Bådtur, den bedste mulighed

Disse populære bugter i Marseille er en af de største turistattraktioner i Sydfrankrig på grund af deres skønhed.

Efter min mening er denne bådtur den bedste måde at opdage Calanques Nationalpark på og tilbringe en afslappende dag i Marseille, mens man er i kontakt med naturen og nyder den spektakulære udsigt over Middelhavet.

Uanset om du vælger den korte eller den mere omfattende tur, er det fantastisk at se klipperne og vandet i Calanques fra båden.

Book bådturen til Calanques i Marseille

Tips til at nyde et Calanques-krydstogt i Marseille

Drømmeagtige landskaber| © Thibse
Drømmeagtige landskaber| © Thibse

Book på forhånd

For at garantere din plads på et krydstogt i Marseille er mit råd at booke online så lang tid i forvejen som muligt. Det giver dig mulighed for at træffe det bedste valg.

Når du har foretaget din booking, modtager du en bekræftelsesmail med alle detaljer, som fungerer som din kvittering.

Kom i god tid for at få den bedste plads

Prøv at ankomme til molen lidt tidligere, så du kan komme først om bord og få en god plads på bådens dæk til de bedste fotos - udsigten fra disse bugter er smuk!

Bliv ikke besat af fotos

Når du begynder at sejle, har du masser af tid til at tage masser af billeder af landskabet undervejs. Så nyd turen i ro og mag, og lad dig selv være stjernen i øjeblikket, ikke dit kamera.

Kombiner det med andre aktiviteter

Du har allerede set, at der er krydstogter, som også inkluderer andre oplevelser som picnic, middage, dans eller svømning i bugterne. Med disse pakker kan du spare tid og penge, så hvis du har en anden aktivitet i Marseille i tankerne, foreslår jeg, at du overvejer denne mulighed.

Vælg en solrig dag

Til et krydstogt i Middelhavet er det bedst at tjekke vejrudsigten for at være sikker på, at det bliver solrigt på den dato, hvor du vil booke din plads.

Marseille har et behageligt, mildt klima det meste af året, og da sommeren er tør og varm, er alting meget mere behageligt i solskinnet i Provence!

Beskyt dig mod solen under krydstogtet

Under krydstogtet vil din hud blive udsat for solen, så beskyt dig med en god solcreme for at undgå solskoldning, en hat for at beskytte hovedet og solbriller for at beskytte synet, da lyset i Middelhavet kan være meget intenst omkring middagstid.

Brug passende tøj og fodtøj

Når du klæder dig på til et krydstogt i Calanques eller Marseille, anbefaler jeg, at du tager hensyn til, hvilken type krydstogt du skal på. Det vil sige, at et krydstogt med middag og dans om bord ikke er det samme som et krydstogt, hvor man holder picnic eller tager en dukkert i havet.

Jeg foreslår, at du tager behagelige sko og afslappet tøj på til denne type aktivitet, som du kan give et mere elegant præg med tilbehør, hvis arrangementet f.eks. finder sted om aftenen, og du skal spise middag og danse om bord på båden.

Book bådturen på Calanques i Marseille

Hvis du er interesseret i en sejltur på Calanques, vil du også være interesseret i

Marseille| © kbxxus
Marseille| © kbxxus

Et krydstogt til Marseille er en vidunderlig oplevelse, hvor man kan slappe af i ferien og nyde Middelhavet og dette hjørne af Provence på en anden måde.

Men en byvandring i Marseille er også en glimrende måde at opdage byens mest symbolske monumenter, lære om byens historie og dens rige kulturarv - det er den ældste by i Frankrig! I mit indlæg Hvad skal man se og gøre i Marseille fortæller jeg om de vigtigste ting, du ikke bør gå glip af.

Det er din chance for at slentre gennem de charmerende gader, suge til dig af den afslappede atmosfære i kvartererne og lade dig forføre af verdens bedste bouillabaisse, som tilberedes der. Du vil blive forelsket i Marseille!

Book bådturen på Calanques i Marseille