Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Calanques bådture i Marseille

At sejle rundt i Marseille og slappe af i solen, mens man nyder udsigten over Les Calanques, er en fantastisk plan, man ikke må gå glip af.

Chloé Girard

Chloé Girard

6 minutters læst

Calanques bådture i Marseille

Calenques | ©Ishm

Nationalparken Calanques i Middelhavet, et magisk sted, der oplyser små fjorde med turkisblåt vand og hvide klipper, der ligner paradis på jord. Landskabet omkring Marseille i Calanques er stejlt og barskt, fuld af klippestier, smukke hvide strande og hemmelige bugter, der pludselig dukker op, hvor Middelhavet har formet klippen.

Nogle af disse bugter, kaldet "calanques", er kun tilgængelige via havet, med båd eller kajak. Med dette i tankerne er en original måde at opdage området på at tage et krydstogt i Marseille for at nyde udsigten, en solskinsdag og havbrisen i ansigtet.

Hvordan er en bådtur i Calanques National Park?

Følelsen af at sejle ombord på en sejlbåd, spise en lækker frokost og slappe af i solen, mens man observerer naturen, er det, alle drømmer om på ferie.

Eventyret starter kl. 11.00 ved Pier 72 i havnen, hvor du sejler langs den franske kyst på en fascinerende 7-timers tur gennem den gamle havn og øen If til den smukke Calanques National Park.

Det er her, en af mine yndlingsdele af denne udflugt finder sted: Kaptajnen kaster anker i Calanques, så de rejsende kan dykke ned i Middelhavets krystalklare vand. Og det er ikke alt! Du får endda mulighed for at bruge det snorkeludstyr, som aktivitetsarrangøren stiller til rådighed, til at dykke under havet. Det er fantastisk!

Anbefales, hvis... Du vil ikke gå glip af denne oplevelse i Marseille, hvor du kan nyde en afslappende dag om bord på en komfortabel sejlbåd inklusive frokost, drikkevarer og snorkeludstyr.

Book sejlturen på Calanques i Marseille

Hvad vil du se på sejlturen i Marseille?

Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet
Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet

I dag fungerer Vieux Port som marina, men engang var det en af de vigtigste havne i det vestlige Middelhav. Nogle af de omkringliggende monumenter er:

  • Fort Saint-Jean: Det stammer fra det 12. århundrede og er et unikt sted at observere byens skyline. Det er forbundet med en gangbro til MuCem-museet.
  • Mucem: er Museum of European and Mediterranean Civilisations, indviet i 2013 for at udbrede kendskabet til de forskellige middelhavskulturer. Du kan besøge det ved at købe billetter til Mucem på forhånd.
  • Fort Saint Nicolas: en militærbygning fra det 17. århundrede, som kong Louis XIV lod opføre for at kontrollere adgangen til byen fra søsiden. Man kan besøge dets volde og beundre udsigten over havnen og Marseille.
  • Katedralen i Marseille: Denne kirke i romansk-byzantinsk stil blev bygget i det 19. århundrede og er unik i Frankrig, da den fremkalder den orientalske stemning, som var meget moderne på det tidspunkt.
  • Fyrtårnspaladset: Napoleon III fik bygget dette palads til sin kone, kejserinde Eugénie, i 1852. Det blev senere brugt som hospital og lægeskole.
  • Basilikaen Notre Dame de la Garde: ligger på den højeste bakke nær den gamle havn. Denne basilika i byzantinsk stil er kronet af en skulptur af Jomfru Maria, søfolkenes og Marseilles beskytter.
  • Château d'If: Denne fæstning fra det 16. århundrede inspirerede forfatteren Alexandre Dumas til at finde det fængsel, hvor hovedpersonen i hans berømte roman "Greven af Monte Cristo" blev fængslet. Du kan bestille billetter til Château d'If for at se det indefra.
  • Endelig ankommer båden til Calanques National Park, et magisk sted med hvide klipper og små bugter med turkisblåt vand. Landskabet er storslået og et postkort værdigt.

Book din sejltur på Calanques i Marseille

Hvorfor er Calanques et besøg værd?

Ruter at opdage i hjertet af naturen| © Thibse
Ruter at opdage i hjertet af naturen| © Thibse

I nationalparken Calanques, syd for Marseille, er der en kyststrækning på mere end 20 kilometer mellem landsbyen La Madrague og Cassis, hvis bugter er meget populære blandt Marseillais.

Mange rejsende valfarter dertil, især om sommeren, for at holde en afslappende ferie i Provence og nyde solen, vandet og naturen i al sin pragt.

Hvis du planlægger en tur til Marseille, kan Les Calanques være det perfekte supplement til din tur til byen for at nyde et par øjeblikke med afslapning og afkobling, mens du beundrer det smukke landskab fra havet. På dette utrolige sted kan du også nyde følgende aktiviteter:

Bådtur, den bedste mulighed

Disse populære bugter i Marseille er en af de største turistattraktioner i Sydfrankrig på grund af deres skønhed.

Efter min mening er denne sejltur den bedste måde at opdage Calanques National Park på og tilbringe en afslappende dag i Marseille, mens man er i kontakt med naturen og nyder den spektakulære udsigt over Middelhavet.

Uanset om du vælger det kortere krydstogt eller den mere omfattende mulighed, er det utroligt at se klipperne og vandet i Calanques fra båden.

Book sejlturen til Calanques i Marseille

Tips til at nyde et Calanques-krydstogt i Marseille

Drømmeagtige landskaber| © Thibse
Drømmeagtige landskaber| © Thibse

Book på forhånd

For at garantere din plads på et krydstogt i Marseille er mit råd at booke online så lang tid i forvejen som muligt. Det giver dig mulighed for at træffe det bedste valg.

Når du har foretaget din booking, modtager du en bekræftelse på e-mail med alle detaljer, som fungerer som din kvittering.

Ankom i god tid for at få den bedste plads

Prøv at ankomme til molen lidt før, så du kan komme om bord først og få en god plads på bådens dæk, så du kan tage de bedste billeder - udsigten fra disse bugter er smuk!

Bliv ikke besat af fotos

Når du begynder at sejle, har du masser af tid til at tage masser af billeder af landskabet undervejs. Så nyd turen i ro og mag, og lad dig selv være stjernen i øjeblikket, ikke dit kamera.

Kombiner det med andre aktiviteter

Du har allerede set, at der er krydstogter, der også inkluderer andre oplevelser som picnic, middage, dans eller svømning i bugterne. Med disse pakker kan du spare tid og penge, så hvis du har en anden aktivitet i Marseille i tankerne, foreslår jeg, at du overvejer denne mulighed.

Vælg en solrig dag

Til et krydstogt i Middelhavet er det bedst at tjekke vejrudsigten for at sikre sig, at der er solskin på den dato, hvor du vil booke din plads.

Marseille har et behageligt, mildt klima det meste af året, og da sommeren er tør og varm, er alt meget mere behageligt i Provences solskin!

Beskyt dig selv mod solen under krydstogtet

Under dit krydstogt vil din hud blive udsat for solen, så beskyt dig selv med en god solcreme for at undgå solskoldning, en hat for at beskytte dit hoved og solbriller for at beskytte dit syn, da lyset i Middelhavet kan være meget intenst omkring middagstid.

Tag passende tøj og fodtøj på

Når du klæder dig på til et krydstogt i Calanques eller Marseille, anbefaler jeg, at du tager hensyn til, hvilken type krydstogt du skal på. Det vil sige, at et krydstogt med middag og dans om bord ikke er det samme som et krydstogt, hvor du skal på picnic eller have en dukkert i havet.

Jeg foreslår, at du tager behagelige sko og afslappet tøj på til denne type aktivitet, som du kan tilføje et mere elegant touch med accessories, hvis begivenheden for eksempel finder sted om aftenen, og du skal spise middag og danse om bord på båden.

Book sejlturen på Calanques i Marseille

Hvis du er interesseret i en sejltur på Calanques, vil du også være interesseret i

Marseille| © kbxxus
Marseille| © kbxxus

Et krydstogt til Marseille er en vidunderlig oplevelse, hvor man kan slappe af i ferien og nyde Middelhavet og dette hjørne af Provence på en anderledes måde.

Men en vandretur i Marseille er også en fremragende plan for at opdage de mest emblematiske monumenter, lære om byens historie og dens rige kulturarv - det er den ældste by i Frankrig! I mit indlæg What to see and do in Marseille fortæller jeg dig om de vigtigste ting, du ikke må gå glip af.

Det er din chance for at slentre gennem de charmerende gader, indsnuse den afslappede atmosfære i kvartererne og lade dig forføre af den bedste bouillabaisse i verden, som tilberedes her. Du vil forelske dig i Marseille!

Book en bådtur på Calanques i Marseille