Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Marseille På 3 Dage: En Guide Til At Få Det Meste Ud Af Dit Besøg

Marseille er et af de vigtigste steder i Frankrig og har mange attraktioner at opdage. Her er, hvad du kan se og gøre i byen for at opdage den i løbet af et 3-dages besøg.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minutters læst

Marseille På 3 Dage: En Guide Til At Få Det Meste Ud Af Dit Besøg

Solnedgang i Marseille | ©Hermenegildo Santamaria

Marseille er Frankrigs næstmest folkerige by og også en af de største og vigtigste i landet, så det virker som en umulig mission at besøge alle dens attraktioner på 3 dage. Men med den rigtige rejseplan og en intensiv tur vil du kunne se de vigtigste steder og nyde en af de mest interessante og komplette byer i Europa.

Blandt de bedste ting at se og gøre for at opdage Marseille på 3 dage kan du besøge katedralen, se den gamle havn, tage en tur på Le Panier, overvære en operaforestilling, beundre Longchamp-paladset og tage en tur til Château d'If, som er berømt for at være nævnt af Alexandre Dumas i hans roman Greven af Monte Cristo og er en af de bedste ture i Marseille.

Dag 1: Rundtur i Le Panier, besøg Marseilles katedral, spis frokost i den gamle havn, se Vieille Charité, tilbring eftermiddagen i Port Antique og overvær en forestilling med Marseilles opera.

Marseilles katedral| ©Chris Bancrof
Marseilles katedral| ©Chris Bancrof

Området omkring den gamle havn betragtes som Marseilles historiske centrum, og det er her, de fleste af byens store attraktioner ligger, så på turens første dag foreslår jeg, at du starter dit besøg i Le Panier-kvarteret og derefter vandrer rundt til de mest betydningsfulde steder.

Du kan også spise frokost på en af restauranterne i den gamle havn, som er berømt for sine fisk og skaldyr; tilbringe eftermiddagen i den eklektiske park Port Antique, som ligger i et ruinområde; og om aftenen nyde et show i Marseilles opera.

Gå rundt i Le Panier-kvarteret

Le Panier ligger mellem Boulevard Longchamp og havnen og er det ældste kvarter i Marseille og har en vigtig plads i historien, da det var her, Napoleon Bonaparte boede med sin familie under sit ophold i Marseille. Le Panier er et kosmopolitisk kvarter med kunstgallerier og farverige gader, ideelt til at udforske med familien, eller hvis du planlægger at besøge Marseille med børn.

La Panier er også kendt for sine snoede stræder, gastronomi, tøjbutikker og pladser, herunder Les Molins, som har tre møller fra det 18. århundrede, og Lorette, som har et gammelt hospital, der er blevet omdannet til en marokkansk restaurant.

Le Panier er også hjemsted for nogle af byens hovedattraktioner som katedralen, som vil være næste stop på din tur efter at have gået rundt i gaderne i det mest maleriske kvarter, som ofte er inkluderet i de bedste ture i Marseille.

Book de bedste ture i Marseille

Besøg Marseilles katedral

Mary Major-katedralen er ikke kun en af de smukkeste i Frankrig, men også en af de mest slående i Europa, fordi den kombinerer romanske og byzantinske arkitektoniske stilarter og også har en indvendig udsmykning i marmor og porfyr, som er sjælden i religiøse bygninger.

Man kan hurtigt komme til katedralen med metrolinjerne M1 og M2, og selvom man kan besøge den året rundt, kan man, hvis man planlægger at besøge Marseille i august, opleve Maria-processionen i forbindelse med Mariæ Himmelfart. Det er det eneste tidspunkt under festlighederne, hvor den gyldne jomfru går gennem gaderne i Le Panier.

Du kan besøge katedralen i Marseille gratis på en tur, der tager ca. halvanden time, mellem den sædvanlige kø til indgangen og rundturen i bygningens centrale skib, som er meget stort.

 • Pris**:** Der er gratis adgang til katedralen.
 • Åbningstider**:** Hver dag fra kl. 10.00 til 19.00.
 • Beliggenhed**:** Place de la Mayor, Marseille.

Frokost i den gamle havn

Efter en rundtur i Le Panier-kvarteret og et besøg i Marseilles katedral foreslår jeg, at du besøger den gamle havn, som er epicentret for byens natteliv. Det er en marina, hvor mange af bådturene afgår fra, og også et vigtigt gastronomisk centrum med nogle af byens bedste restauranter og caféer, der vender ud mod Middelhavet.

I den gamle havn kan du nyde en frokost på en af fiske-, lakse- eller hummerrestauranterne, inden du fortsætter turen den første dag. Fra Le Panier er der ca. 10 minutters gang ned ad 5 gader. Blandt de fremragende restauranter foreslår jeg 1860 Le Palais, La Nautique og Le Collins, som serverer nogle af de bedste fisk og skaldyr i byen.

Restauranterne i havnen arbejder generelt med reservationer, men midt på dagen har de som regel plads. Bemærk, at hvis du planlægger at besøge Marseille i juni eller i sommermånederne, kan du blive nødt til at vente på et bord.

Book en bådtur i Marseille

Se Vieille Charité

Vieille Charité| ©Tiberio Frascari
Vieille Charité| ©Tiberio Frascari

Efter frokost foreslår jeg, at du vender tilbage til Le Panier for at fortsætte turen og besøge Vieille Charité, som er et tidligere fattighus, der hjalp tiggere og veteraner, og som nu huser Museum of Mediterranean Archaeology og Museum of Art of Africa, Oceania and Amerindian.

Vieille Charité er et besøg værd, fordi det også er en af de smukkeste bygninger i kvarteret, og fordi det har et af de mest interessante kultur- og uddannelsescentre i Marseille med børneaktiviteter og et bibliotek med bøger til børn, hvilket gør det til en ideel familieaktivitet.

La Vieille Charité har en entré på ca. 3 euro pr. person, som giver dig adgang til alle rum og udstillinger. Om søndagen er besøget gratis.

 • Pris: Entréen er ca. 3 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** Tirsdag til søndag fra kl. 9.00 til 18.00.
 • Beliggenhed**:** 2 Rue de la Charité, Marseille.

Tilbring eftermiddagen i Port Antique

Port Antique eller Vestiges Have er en park med arkæologiske rester af den gamle havn i Marseille, og den er klassificeret som et af Frankrigs historiske monumenter. Man kan komme til haven med bus på linje 70 eller med metrolinje M2.

Det er et ideelt sted at tilbringe eftermiddagen, da det var en del af den gamle græske by Massalia og omfatter dele af bymuren, et ferskvandsbassin, romerske vejplader, resterne af tre firkantede tårne og en port, der anslås at være mere end 2000 år gammel.

I Jardin des Vestiges kan du tage en guidet tur, der varer ca. 2 timer, og også hvile dig i parkens fællesområder, før du fortsætter din tur.

 • Pris: Der er gratis adgang til haven.
 • Åbningstider**:** Tirsdag til søndag fra 9.30 til 18.00.
 • Beliggenhed**:** 2 Rue Henri Barbusse, Marseille.

Se et show i operahuset i Marseille

Som afslutning på turens første dag foreslår jeg, at du overværer en forestilling i Marseille Opera, som er en af byens mest traditionelle kulturelle aktiviteter og også en unik begivenhed, hvor du kan lære byens vigtigste musikbygning at kende og også besøge et af de mest aktive nattelivsdistrikter.

Forestillingerne i Marseille Opera kan ses hele året rundt, men det er nogle gange nødvendigt at bestille på forhånd, så hvis du planlægger din rejse inden dit besøg, foreslår jeg, at du køber billetter til musikkoncerten for at sikre dig en plads og undgå prisstigninger i sidste øjeblik.

Efter showet kan du nyde restauranterne i Opéra-kvarteret, som ligger i hjertet af Marseille og kan nås med busser på linje 81, ved hjælp af metrolinjen M1 og Marseille hop on-hop off-busser.

 • Pris: Billetter til forestillingerne koster ca. 25 euro pr. person.
 • Åbningstider: afhænger af den enkelte koncert.
 • Beliggenhed: 2 Rue Moliere, Marseille.

Book en hop on-hop off-bustur i Marseille

Dag 2: Besøg Palais Longchamp og dets haver, gå en tur på Museum of Fine Arts, spis frokost i Saint-Victor-kvarteret, se Notre-Dame de la Garde og mor dig på barerne i Opéra

Palais Longchamp| ©Vicuna R
Palais Longchamp| ©Vicuna R

Til den anden dags tur foreslår jeg et besøg i den nordlige del af byen, inklusive Palais Longchamp og dets omfattende haver. Du vil også besøge Saint-Victor-kvarteret, et af de mest bohemeagtige områder i byen, og Notre-Dame de la Garde, en af de mest berømte religiøse bygninger i Marseille.

Som afslutning på turens anden dag foreslår jeg, at du lærer Marseilles natteliv at kende, og til det er der intet bedre end at besøge barerne i Opéra-kvarteret, som skiller sig ud med sit multikulturelle og varierede udbud.

Besøg Longchamp-paladset og dets haver

Longchamp-paladset er et af de smukkeste i byen og har også en meget speciel historie, fordi det blev bygget på ordre fra Napoleon, men i dag huser bygningen en permanent udstilling, der analyserer hans fald som kejser af Frankrig og erobrer af Europa.

Man kan komme til Palais Longchamp med bus på linje 81 og med metrolinje M1. Inde i komplekset kan du også besøge Museum of Fine Arts, som huser byens fineste malerier og skulpturer fra det 16. til det 19. århundrede, og Marseille Museum of Natural History.

Du kan også besøge paladshaven, som tidligere havde en zoologisk have og et botanisk museum, men i dag er der ingen dyr. Det er et ideelt sted at slappe af, før du fortsætter din tur.

 • Pris: Indgang til paladset og museerne koster ca. 8 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** Hver dag fra kl. 7.00 til 20.00.
 • Beliggenhed: Bd Jardin Zoologique, Marseille.

Book billetter til de bedste museer i Marseille

Spis frokost i Saint-Victor-kvarteret og besøg klosteret

Victor-kvarteret er et af de mest karakteristiske i byen, fordi det er kendt for sin boheme-atmosfære, sit madmarked, interiørbutikker og også for sine fine restauranter og barer, hvilket gør det til et ideelt sted at spise frokost på andendagen.

Du kan komme til Saint-Victor fra Palais de Longchamp med bus 81 og metrolinje M1. Blandt de bedste frokoststeder i kvarteret er Ourea, Mouné og Le Pavillon d'Argent, som tilbyder latinamerikansk mad.

Hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg i Saint-Victor, kan du også besøge sæbemuseet i Marseille og klosteret, som har haft stor indflydelse på hele Provence. Det er to af kvarterets største attraktioner.

Book en dagstur til Provence

Se Notre-Dame de la Garde

Basilikaen Notre-Dame de la Garde| ©Jorge Láscar
Basilikaen Notre-Dame de la Garde| ©Jorge Láscar

Basilikaen Notre-Dame de la Garde er ikke kun en af de mest berømte og mest besøgte religiøse bygninger i Marseille, men med sin skønhed har den intet at misunde sin parisiske modpart. Marseilles Notre-Dame de la Garde ligger på en top 150 meter over havets overflade og byder på nogle af de bedste udsigter over byen.

Man kan komme til basilikaen med buslinjerne 49 og 55 og med metrolinje M2, og her kan man gå på opdagelse i klokketårnet, som er fremhævet af en gylden figur af Jomfru Maria og er et af byens typiske postkort.

Basilikaen Notre-Dame har den attraktion, at krypten er hugget ud af klippen i romansk stil og er rigt dekoreret med mosaikker. Stigningen op til basilikaen er meget stejl, så jeg anbefaler ikke, at man tager turen til fods.

 • Pris: Der er gratis adgang til basilikaen.
 • Åbningstider**:** dagligt fra kl. 7.00 til 18.00.
 • Beliggenhed: Rue Fort du Sanctuaire, Marseille.

Besøg barerne i Opéra-kvarteret

Opéra er hjemsted for nogle af de bedste og mest travle barer i byen, især hvis du planlægger at besøge Marseille om sommeren, så som afslutning på den anden dag med intensiv sightseeing foreslår jeg, at du slapper af med en drink på barerne i et af byens smukkeste kvarterer.

Du kan komme til Opéra med buslinje 81 og metrolinje M1. Blandt de mange barer anbefaler jeg, at du besøger Marengo, La Civette, Palais og Montgrand, som er kendt for sine signaturcocktails.

De fleste barer serverer også mad, men hvis du vil have en mere udførlig menu, finder du også nogle af Marseilles bedste restauranter i kvarteret.

Dag 3: Se Château d'If, spis frokost i Thiers, besøg La Plaine-markedet, tilbring eftermiddagen i Parc Borély, og tag afsked med Marseille på barerne i den gamle havn

Château d'If| ©Jeanne Menjoule
Château d'If| ©Jeanne Menjoule

Turens tredje og sidste dag bliver en af de mest intense, da jeg foreslår et besøg på Château d'If, som ligger på en lille ø i Frioul-arkipelaget og er kendt for at være en af hovedkulisserne i romanen Greven af Monte Cristo, skrevet af Alexandre Dumas.

Når du vender tilbage til byen, kan du spise frokost i Thiers, besøge La Plaine-markedet, slappe af i Parc Borély og sige farvel til Marseille i barerne i den gamle havn, der, som du vil have set på det tidspunkt, er et af de smukkeste områder i Marseille.

Se Château d'If

Château d'If er muligvis et af de mest populære steder i verdenslitteraturen, siden Alexandre Dumas brugte det som ramme om fængslet for hovedpersonen i Greven af Monte Cristo. Men dette fæstningsværk blev også gjort populært af legenderne om Marquis de Sade og Manden med jernmasken.

Château d'If kan nås med båd på en 25 minutters tur, der afgår fra det gamle havneområde, og det tager cirka 3 timer i alt at besøge stedet. Du kan også få det meste ud af dit besøg ved at besøge de nærliggende øer, selvom slottet er hovedattraktionen.

Bemærk, at hvis du planlægger at besøge Marseille i februar eller i vintermånederne, kan temperaturen falde betydeligt i Middelhavet, uden at det dog bliver så koldt som i andre dele af det europæiske fastland.

 • Pris: Indgang til slottet koster ca. 6 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** Tirsdag til søndag fra kl. 10.00 til 17.00.
 • Beliggenhed: Embarcadero Frioul If 1, Marseille.

Spis frokost i Thiers-kvarteret, og besøg La Plaine-markedet

Når du kommer tilbage fra Château d'If, kan du spise frokost i Thiers, som er et beboelseskvarter med teatre, Palais des Arts, St Vincent de Paul-kirken og et væld af uformelle barer og restauranter i de smalle gader.

Man kan komme til Thiers med metrolinjerne M1 og M3 og sporvognslinjen T2. Blandt de bedste frokoststeder er Le Cercle Rouge, Lacaille og La Mesa Latina, som ofte er med på de bedste madture i Marseille

Derudover kan du i Thiers også besøge La Plaine Market, som er et uformelt marked på Place Jean Jaures, hvor Marseilles indbyggere køber mange af deres daglige fornødenheder som frugt, grøntsager, kød og pyntegenstande.

Book de bedste madture i Marseille

Tilbring eftermiddagen i Parc Borély

Borély-parken| ©Corinne PACA
Borély-parken| ©Corinne PACA

Borély-parken er en af de største parker i byen og også en af de smukkeste med sin botaniske have og miniaturekopi af basilikaen Notre-Dame de Garde. Du kan bruge denne park til at hvile dig, inden du afslutter turens tredje dag.

For at komme til Borély-parken kan du tage buslinjerne 44 og 83 og metrolinjen M3 eller besøge den med nogle af de bedste cykelture i Marseille, da nogle af dem inkluderer den i deres rejseplan.

I Borély kan du også gå på stierne, besøge dammene, og hvis du planlægger at besøge Marseille om foråret, kan du se haverne i blomst.

 • Pris: Der er gratis adgang til parken.
 • Åbningstider**:** Hver dag fra kl. 6.00 til 21.00.
 • Beliggenhed**:** Au. du Parc Borély, Marseille.

Sig farvel til Marseille på barerne i den gamle havn

Når du når til slutningen af denne intensive tur, er der ikke noget bedre end at afslutte dit besøg og sige farvel til byen på barerne i den gamle havn, som har et af de travleste nattelivsområder i Marseille.

Du kan komme til den gamle havn med buslinjerne 44 og 83, metrolinjen M3 eller Marseilles hop-on-hop-off-sightseeingbusser. Nogle af de bedste steder at få en drink er Vertigo, The Shamrock, Bar de la Marine og Little Temple Bar.

Før du siger farvel til byen, vil jeg foreslå, at du tager dig tid til at slentre rundt i havnen oplyst af natlysene, kigge ud over Middelhavet i nattens stilhed og begynde at savne Marseille og alle dens attraktioner.