Hvordan Man Kommer Til Avignon Fra Marseille

Marseille og Avignon er to af de mest interessante destinationer på den franske Côte d'Azur. Derfor er det meget sandsynligt, at du vil være interesseret i at vide, hvordan man kommer fra det ene sted til det andet.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

Hvordan Man Kommer Til Avignon Fra Marseille

I Avignon | ©Henri Sivonen

Det er en god idé at finde ud af, hvordan man kommer rundt mellem de forskellige byer på den franske middelhavskyst, hvis man planlægger en sightseeingtur i regionen. For at komme fra Marseille til Avignon er der en række forskellige muligheder, der passer til forskellige budgetter og forskellige typer af rejsende.

Selvom der er mange ting at se i Marseille, kan du med fordel besøge Avignon, hvis du har dage nok. Jeg inviterer dig til at fortsætte med at læse denne artikel for at hjælpe dig med at planlægge dine rejser, så du kan føle dig mere tryg og vælge den mulighed, der passer bedst til dine behov.

1. Den bedste måde at komme dertil på: en privat transfer

Gaderne i Avignon| ©Karoly Lorentey
Gaderne i Avignon| ©Karoly Lorentey

Det lyder måske lidt virkelighedsfjernt, men sandheden er, at den bedste måde at komme til Avignon fra Marseille på, uanset årstiden eller antallet af turister, er en privat transfer. Det hænger sammen med, at det er en oplevelse, hvor eksklusivitet og privatliv er i højsædet, og hvor de rejsendes komfort og frem for alt servicens hurtighed er i højsædet.

Sådanne transfers kan komme i to former. Du kan blive hentet direkte fra Marseilles internationale lufthavn, eller bilen kan køre til dit overnatningssted i Marseille for at køre dig til dit nye hotel i Avignon. Servicegebyret inkluderer chaufføren, der vil være fuldt tilgængelig til at løse enhver eventualitet, der måtte opstå med dig eller din gruppe af ledsagere.

Denne type transfer er normalt designet til maksimalt seks personer, da de normalt udføres i små varevogne, der garanterer komforten for hver af passagererne. Faktisk er prisen pr. person beregnet til en gruppe med dette antal deltagere.

Du skal vide, at dette alternativ også er en af de bedste måder at komme rundt på for at nyde de bedste ting at lave i Marseille om sommeren, da tog, busser og andre fælles ture er meget efterspurgte på grund af det store antal turister i regionen på denne tid af året.

Nyttige detaljer

 • Pris: Den omtrentlige pris for en privat transfer fra Marseille til Avignon er omkring 150 til 160 euro pr. person. Det betyder, at en transfer for 6 personer koster omkring 900 euro.
 • Varighed: Den private transfer mellem disse to byer tager normalt omkring en time. Det forudsætter, at du rejser fra byens lufthavn. I tilfælde af en transfer fra byens centrum kan det tage halvanden time på grund af byens trafik.
 • Fordele: Det er en oplevelse, som du kan afbestille gratis, hvis du giver besked i forvejen, og samtidig er det en mere eksklusiv måde at rejse på, som kan tilfredsstille de mest krævende rejsendes behov.

2. Hvordan kommer man fra Marseille til Avignon med en sightseeingtur?

Palais des Papes i Avignon| ©Fred Romero
Palais des Papes i Avignon| ©Fred Romero

Et andet alternativ, hvis man ønsker at rejse fra Marseille til Avignon, er at tage med på en sightseeingtur. Disse er normalt tilgængelige det meste af året, da Avignon er en meget interessant destination for dem, der bor i og omkring Marseille.

Ulempen ved denne mulighed er, at det er en transfer, der er designet til folk, der ønsker at vende tilbage til Marseille samme dag, og derfor har en meget anderledes omkostningsstruktur.

Men hvis du bare ønsker at lære byen at kende uden at overnatte, så er det ideelt for dig. Især fordi det giver dig mulighed for at blive ledsaget af en guide, der er specialiseret i byens historie, samt en fremragende planlagt tur til de vigtigste attraktioner i denne historiske by, der skiller sig ud i Provence ved at have været sæde for det katolske pavedømme i flere årtier i det 14. århundrede.

Denne type transfer er en del af en af de bedste dagsture i Provence fra Marseille. Det er også en aktivitet, der normalt varer omkring 10 timer i alt, hvilket betyder, at du kan supplere den med andre aktiviteter såsom de bedste gastronomiske ture i Marseille, som giver dig mulighed for at udforske denne bys kulinariske verden.

Interessante detaljer

 • Pris: Den normale pris pr. person for en tur fra Marseille til Avignon og tilbage igen er omkring 100 euro. Hvis oplevelsen også inkluderer måltider og særlige aktiviteter, vil prisen sandsynligvis være højere.
 • Varighed: Selve transporten fra centrum af Marseille tager normalt højst halvanden time, da turistbussen normalt kører ad den samme motorvej som en privatbil eller offentlig bus.
 • Fordele: Dette transportalternativ er især fordelagtigt for dem, der har tænkt sig at vende tilbage til Marseille samme dag, som de besøger Avignon, og som gerne vil være sikre på, at de har et passende transportmiddel til deres hjemrejse.

3. Hvordan kommer man fra Marseille til Avignon med fly?

Marseille Lufthavn| ©Steve Miller
Marseille Lufthavn| ©Steve Miller

Desværre er det umuligt at flyve til Avignon fra Marseille, da de to byer deler samme lufthavn. Faktisk ligger den halvvejs mellem de to byer i en kommune, der hedder Marignane.

Det betyder ikke, at du ikke kan bruge lufttransport til at komme fra Marseille til Avignon, for en helikoptertur kan være et interessant alternativ, hvis dit budget tillader det, og især hvis antallet af personer, der ledsager dig, er tilstrækkeligt begrænset.

Du skal huske, at de fleste af disse ture er reserveret til en gruppe på højst fire personer, og det kan let blive en oplevelse, der overstiger 1000 euro pr. person, afhængigt af årstiden og efterspørgslen på denne turistservice.

Så det mest tilrådelige er, at hvis du har et stramt budget, investerer du pengene i andre måder at komme rundt på, der giver dig mulighed for at se byen på tæt hold som Marseille Hop On Hop Off-busserne, der anses for at lave de bedste ture i Marseille.

Det er en god plan, for billetpriserne overstiger ikke 30 euro pr. person, og de resterende penge kunne godt bruges på en tur med andre offentlige transportalternativer, der ville få dig meget hurtigere frem til din destination. Især når man tænker på, at man i så fald skal rejse til en heliport, som sandsynligvis ligger ret langt fra centrum af Marseille.

4. Hvordan kører man fra Marseille til Avignon?

Kørsel i bil| ©Jackson David
Kørsel i bil| ©Jackson David

At køre i en privat bil fra Marseille til Avignon kan være en af de bedste muligheder, især for dem, der kan lide at køre ad franske veje.

At leje en bil for at rejse fra landsby til landsby og by til by langs Côte d'Azur er et alternativ, som mange overvejer for at spare penge på billetter. Det er også en måde at nyde de smukke landskaber, der definerer denne middelhavsregion. Alamo Rent a Car, Europcar og Sixt er nogle af de bedste biludlejningsalternativer, der skiller sig ud med deres brede udbud og konkurrencedygtige priser.

Faktisk er det en af de bedste ting at gøre i og omkring Marseille om sommeren at planlægge en uge til at besøge Provence samt de forskellige byer, der udgør den, herunder Avignon, Arles og Nimes.

Man kan vælge at køre ad motorvej A7 eller kombinere A7 med A54, som er ideel, hvis man vil have mulighed for at køre gennem byen Arles. Hvis du kombinerer A7 med D7N, kommer du gennem Aix-en-Provence, en anden af regionens store skatte.

Uanset hvad er dette transportmiddel ret hurtigt og giver dig mulighed for at gøre et kort stop ved Alpilles Regional Nature Park, et naturreservat i bjergrigt terræn halvvejs mellem Marseille og den gamle by Avignon. Det er også meget tæt på den lufthavn, der betjener begge byer.

Interessante detaljer

 • Pris: Det hele afhænger af det biludlejningsfirma, du vælger, samt det område, du lejer fra i Marseille. Men turen koster normalt omkring 100 euro i alt, når man tager i betragtning, at den daglige leje af køretøjet kan være omkring 60 euro afhængigt af dets egenskaber, og du skal tilføje brændstofafgiften.
 • Varighed: Turens varighed vil altid være mellem 1 time og 1,5 time afhængigt af de motorveje, du vælger, og de stop, du gør.
 • Fordele: Dette er den bedste løsning, hvis du vil have fri mobilitet i Avignon eller i hele Provence-regionen og udforske attraktionerne på dine egne betingelser.

5. Hvordan kommer man fra Marseille til Avignon med bus?

Bus fra Marseille| ©Gbus25
Bus fra Marseille| ©Gbus25

Fra Saint-Charles transportstation har du mulighed for at rejse med bus fra Marseille til Avignon.

Dette alternativ er betydeligt langsommere, fordi der er flere stop på ruten. Desuden afhænger rejsetiden meget af trafikken mellem Marseille og Avignon.

Dette kan dog være en af de bedste ting at gøre i Marseille ved juletid, da efterspørgslen på turister er lavere, og det betyder, at buspriserne vil være uovertrufne. Det betyder også, at der er færre mennesker i køretøjet, og det giver dig mere komfort og privatliv på rejsen.

Der er flere selskaber, der kan tilbyde ture på datoen for dit besøg, men Ouibus og Flixbus Marseille er de mest populære valg, da de har tendens til at opretholde en større rejsefrekvens, selv i lavsæsonen. Det betyder, at du kan være sikker på, at når du ankommer til Saint-Charles busstation, vil der være busser, der kører ruten den dag.

Detaljer af interesse

:

 • Priser: Busrejser er det billigste alternativ og kan koste omkring 10 euro pr. rejse. Det er muligt, at den samme rejse kan koste op til 20 eller 30 euro i højsæsonen.
 • Varighed: Busrejser mellem Marseille og Avignon har en tendens til at tage lidt længere tid på grund af de stop, der er de forskellige steder mellem de to byer. Den gennemsnitlige tid er to timer.
 • Fordele: Det er en mere økonomisk oplevelse, især for dem, der rejser alene, og hvor det er for dyrt at leje en bil.

6. Hvordan kommer man fra Marseille til Avignon med tog?

Tog fra Marseille| ©i_yudai
Tog fra Marseille| ©i_yudai

At rejse med tog fra Marseille til Avignon er en mulighed, som mange anser for at være den mest bekvemme af alle ud fra et økonomisk og logistisk perspektiv. Det har at gøre med, at der er højhastighedstog, der kører direkte.

Det er en underholdende oplevelse, simpelthen fordi togrejser er interessante for mange mennesker, og også fordi det franske togsystem er af fremragende kvalitet og imponerer de fleste af sine udenlandske brugere. Faktisk er det en af de bedste ting at gøre i Marbella med børn, da det er den korteste rejse af alle og samtidig en af de mest behagelige for både voksne og børn.

Saint Charles-togstationen er et meget charmerende sted, og det bedste af det hele er, at den ligger lige i centrum af Marseille. I Avignons tilfælde ligger TGV-togstationen lidt langt fra byens centrum, men du kan betale for en taxa til dit overnatningssted eller til det første stop på din rejseplan. En taxa koster aldrig mere end 10 euro.

Interessante detaljer

 • Priser: Priserne kan ændre sig, fordi de afhænger af årstiden, og hvilke togrejser der er på tilbud. Du kan måske finde en billet til 10 euro, men det er også sandsynligt, at prisen stiger til 40 euro, hvis du køber den med kort varsel.
 • Varighed: Rejsen tager normalt omkring 40 minutter i alt, men kan tage lidt længere tid afhængigt af ventetider og togets afgangstider.
 • Fordele: En togrejse er det hurtigste alternativ af alle, og samtidig er det en god måde at blive fortrolig med dette transportsystem, som vil hjælpe dig med at komme rundt i Frankrig på rekordtid, hvis du ønsker det.

Andre transportmidler til at komme fra Marseille til Avignon

Cykeltur| ©jean luc moreau
Cykeltur| ©jean luc moreau

Der er andre transportmidler, der kan få dig fra Marseille til Avignon på meget længere tid, men på en meget sjovere måde afhængigt af dine interesser. Jeg taler om cykler, og en af de bedste cykelture i Marseille er dem, der har at gøre med en tur fra denne by til de omkringliggende byer.

I dette tilfælde ville vi tale om en tur, der normalt varer omkring fire og en halv time i alt. Husk på, at hvis du tager afsted fra centrum af Marseille, vil ruterne være meget lig de motorveje, der anbefales til bilrejser. Den store forskel er dog, at du i dette tilfælde vil køre ad en cykelsti, der benyttes af cykelentusiaster i Provence-regionen.

Men hvis du stadig er interesseret i at tage på tur i Marseille og omegn med andre lige så finurlige transportmidler, kan du deltage i nogle af de bedste bådture i Marseille, da mange af dem fører dig til andre nærliggende byer som Cassis eller La Ciotat, eller i det mindste giver dig mulighed for at nyde skønheden i dette hjørne af Middelhavet.

De bedste cykelture i Marseille

 • En privat transfer
 • Varighed: cirka en time.
 • Pris: ca. 150 euro pr. person.
 • Højdepunkt: eksklusiv og privat oplevelse.
 • En sightseeingtur
 • Varighed: cirka 8 til 10 timer.
 • Pris: ca. 100 euro pr. person.
 • Højdepunkt: Du kan tage af sted og komme tilbage på én dag med en guide.
 • Privat bil
 • Varighed: ca. en time eller halvanden.
 • Pris: ca. 80-90 euro pr. tur.
 • Højdepunkter: Ideel til at udforske lidt mere af Provence.
 • En tur med bus
 • Varighed: kan tage op til 2 timer.
 • Pris: ca. 15 euro.
 • Højdepunkt: det er et meget økonomisk alternativ.
 • En togrejse
 • Varighed: normalt 40 eller 50 minutter.
 • Pris: omkring 25 euro i gennemsnit.
 • Højdepunkt: Det er den hurtigste og mest moderne løsning.